Författararkiv: Sundsvalls Djurhem

Zingo

Zingo är en honkatt på ca 5-6 år. Hon gillar att prata, berätta om dagens händelser och prata om livet i stort och smått Hon är van att leva med andra katter och hundar så hon känner sig nog lite ensam och skulle säkert uppskatta kompisar.  Zingo är en jättegosig kisse som gärna avsätter tid till att få massor med snälla klappar. Ligger gärna på jourmattes mage när det blir möjlighet, hon är en sån fin katt.

Hon har tidigare levt som utekatt så vi tror hon vill fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Zingo har tidigare levt med andra katter samt hundar.

ZINGO HAR HITTAT SITT NYA HEM

Ozzy

Ozzy är en hankatt på ca 5-6 år. Han är en försiktig men jättesnäll kille. Han fick beröm för gott uppträdande hos veterinären, det vet vi inte om originalet Ozzy Osbourne hade fått :-). Han är rätt ny hos oss så han ligger mest och iakttar världen från ett säkert ställe, gärna under en säng men när han är redo kliver han nog fram och är mer kavat. Jourmatte hälsar dock att han är supergosig och snäll när han ibland tar sig en upptäckartur i jourhemmet, då gosar och puffar han uppmananande, nu ska vi gosa! Han är väldigt tålmodig och låter sig inspekteras av jourmatte så att öron och tassar är ok.

Ozzy har levt som utekatt så vi tror att han vill fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Han är van att leva med andra katter samt hundar. Ozzy är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt-

 

OZZY HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Ozzy så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 0705456917

Lizzy

Lizzy är en honkatt på ca 5-6 år. Hon är lite försiktig av sig men jättegosig. Hon är självständig och kan dra sig undan men när det är gosdax söker hon upp jourmatte och jourhusse med en försynt vädjan om snälla klappar.  Jourmatte säger att Lizzy har ett stort behov av kärlek och är en väldigt snäll katt som är lätt att hantera. Hon är dock lite osöker vid höga ljud och hastiga rörelser, detta kommer nog att lugna sig med tiden.

Lizzy har tidigare levt som utekatt så vi tror att hon skulle vilja fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Lizzy är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Hon är van att leva med andra katter samt hundar.

Vill du ge Lizzy ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ringt 070-5456917

Missen

missen20160919Missen är en fantastiskt snäll och gosig kastrerad men omärkt hankatt som blev påkörd i Hamsta, Laggarberg men hade änglavakt och klarade sig med lindriga skador. Nu söker vi ägaren till honom så han får komma hem och vila ut i lugn och ro. Tack till upphittaren som skjutsade honom till Vettris för kontroll!

Ingen ägare hörde av sig så nu har han flyttat till sin nya matte och husse på landet. Nu hoppas vi att han håller sig från bilar i fortsättningen.

Turbo

turbo20160824Två privatpersoner hittade på tisdagsmorgonen en hamsterbur med en liten hamster i på Norra Berget. De lämnade buren till personalen som kontaktade oss. Det visade sig vara en liten hane som vi kallar Turbo. Han är för tillfället väldigt hungrig och lite stressad. Vi gör ett försök att finna ägaren även om det i dagsläget ser ut som om någon ledsnat på sin lille vän och inte längre vill ha honom kvar.

Nu har vår lilla Turbo fått ett nytt hem och lillmatte är överlycklig över sin nya lilla vän.

Gullevi

Gullevi är en sköldpaddstigrerad honkatt som för två veckor sedan dök upp på Violvägen i Stöde och verkade vilsen. Upphittaren har sökt en ägare, men ingen har givit sig tillkänna. En morgon var Gullevi lite slankare och hade en liten liga i en hundkoja, då tog upphittaren kontakt med oss och bad om hjälp. Kattungarna är leveransklara 21 oktober och i samband med det blir Gullevi kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och söker då sitt nya hem.

Är du intresserad av Gullevi, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

Nu har Gullevi fått sitt eget hem. Hon kommer att få vara utekatt och vi har en känsla av att hon kommer att bli bortskämd som en liten prinsessa.

Alice

alice20160317Alice dök i lördags upp i en trappuppgång på Nya Vägen i Nolby, Kvissleby. Flera personer trodde att Alice hörde hemma i en lägenhet då dom sett en likadan katt på dennes balkong vid ett flertal tillfällen men när dom fick tag på lägenhetsinnehavaren visade det sig vara fel katt. Hon finns nu hos oss och är en nyfiken och pratglad tös som gärna ligger tätt intill sin jourhusse om natten. Hon är inte öronmärkt, vi ska kontrollera eventuell chipmärkning.

Nu har Alice flyttat till sin nya familj. Vi håller tummarna på att hon nu hittat sitt föralltidhem :-)

Ness

ness20160225Ness är en bedårande söt liten tös som kom till oss via ett omhändertagande. Hon är troligen knappt året gammal och är en riktig liten raring som uppskattar kel lika mycket som att leka och  att utforska jourhemmets lägenhet. Bäst av allt är nog ändå att lägga sig på jourhusses bröstkorg och bli klappad. Ness är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och kan gå som innekatt eller utekatt i en bra utemiljö.

Nu har Ness flyttat och kommer att få några nya kattkompisar, vi hoppas att hon kommer att uppskatta det.

Sotis

sotis20160225Sotis är en liten okastrerad svart hankatt med vita strån på bröstet som sånär blev påkörd av en långtradare vid Baggböle i Njurunda. Vittnen plockade med sig den skärrade lilla grabben till ett hus där dom trodde han bodde men det var inte deras katt. Dom knackade sedan runt i flera gårdar men ingen kände till var katten hör hemma. Nu finns han hos oss och han är en mycket go och social liten grabb, troligen ung. Han älskar att bli buren som en liten bebis, då spinner han högt. Han är en ljuvlig och lättsam katt som kommer att bli en mycket uppskattad familjemedlem hos någon. Sotis vill vara utekatt i en bra miljö.

Uppdatering: Sotis är nu kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han uppskattas vara under året.

Nu har Sotis fått en egen husse och efter den obligatoriska innemånaden så får han gå ut lagom till att fira midsommar.

Kakan

kakan20160219Kakan är en röd och vit långhårig honkatt, hon är mycket vacker och en lugn och snäll katt. Hon kom till oss då hon behövde ett nytt hem, hon är kastrerad och öronmärkt sedan tidigare och ska få en vaccination innan hon kan söka sitt nya hem. Mer info om ålder och vad Kakan söker för hem kommer.

Nu har Kakan flyttat ut på landet och vi hoppas hon kommer att trivas bra med sitt nya liv som bondmora.

Shiva

shiva20160418Shiva är en svartvit kastrerad hankatt som de senaste månaderna hållit till på olika ställen i Indal, de senaste två veckorna stannade han vid ett hus där man till slut kontaktade oss. Ingen i området verkar veta var han hör hemma, han är frusen och har sår på svansen och ett ben och saknar lite päls på kinden så lillstackaren är väldigt glad över att ha fått komma till ett av våra jourhem och vila ut. Han är en go och snäll kille, varken öron- eller chipmärkt.

Nu mår Shiva bra igen. Inflammationen i kinden är borta. En tand ska dras men sen är han redo för sitt nya hem. Jourhusse hälsar att Shiva är en helt fantastisk katt, så snäll och foglig. Varje natt sover han med jourhusse i sängen, han vill vara nära nära. En liten kattpojke med massor av kärlek att ge.

Nu har Shiva äntligen hittat en matte som vill gosa lika mycket som honom. Vi tror det här kommer att bli ett jättebra hem för honom :-)

Doris

doris20160208Doris är en honkatt som kom till oss 2012 med tre kattungar, vi kallade henne då Gretchen. Efter en tid i ett av våra jourhem fick hon äntligen komma till ett nytt hem där hon stormtrivts tillsammans med både en katt- och hundkompis. Tyvärr blev det lite ändringar i förhållandena och Doris fick då komma tillbaka till oss, till ägarnas stora sorg. Doris tros vara cirka sex år gammal och är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Denna dam sätter hjärtan i brand var hon än är, hon är en riktigt ljuvlig katt som älskar att gosa, ligga i knät, hålla span över sin familj och får alla att känna sig väldigt älskad. Hon har levt som utekatt, och det livet fullkomligt älskar hon! Hon är en jägare av rang och möss och fåglar lever farligt när hon är i farten. Hon har tidigare kommit bra överens med katter, så det hem hon söker är ett hem som erbjuder en fin utemiljö och gärna en fyrbent kamrat. Hon står gärna för showen själv, så när lite mindre barn livar och ställer till med bus kan det bli lite läskigt, så hon önskar sig helst av allt ett hem utan små barn. Hon är för sin ålder väldigt ung i sinne och kropp, men otroligt ömsint och rar. Hon stångar, gosar och pratar för fulla muggar och står helst i centrum, samt är ofantligt intelligent. Det är helt enkelt en helt underbar tös som nu söker sitt permanenta hem, vilket hon är så värd.

Nu har äntligen Doris funnit sitt nya hem. Hon får en kompis som också är från oss och när tiden är mogen får hon bli utekatt och som den goda jägare hon är förväntas hon hålla ägorna musfria :-)

Stina

stina20160131Stina kom till oss tillsammans med Malcolm, då dom behövde ett nytt hem. Hon är en två år gammal, lugn och snäll och otroligt söt honkatt som går bra ihop med katter och hundar. Hon har varit utekatt men vi ska utvärdera henne och se om hon även kan passa som innekatt.Hon kan flytta ensam eller tillsammans med Malcolm. Hon söker hela tiden kontakt och är en riktig liten knäkatt som vill hålla sig tätt intill. Hon är lite mer framåt än sin vän Malcolm, en liten brutta med god självkänsla. Vid leverans kommer bägge katterna att vara kastrerade, vaccinerade och öronmärkta.

Nu har Stina hittat sitt nya hem. Hon kommer att få bli utekatt i en familj och vi har på känn att det här kommer att bli toppen!

Malcolm

malcolm20160131Malcolm kom till oss tillsammans med Stina, då dom behövde ett nytt hem. Han är en tre år gammal, lugn och snäll och makalöst vacker hankatt som går bra ihop med katter och hundar. Han har varit utekatt men vi ska utvärdera honom och se om han möjligtvis även kan passa som innekatt. Malcolm är en mycket gosig och kärleksfull kille om än lite försiktigare än sin kompis Stina. Han kan flytta ensam eller tillsammans med Stina. Vid leverans kommer bägge katterna att vara kastrerade, vaccinerade och öronmärkta. Malcolm har även ett chip sedan tidigare.

Malcolm är tillbaka hos oss då hans nya matte blev allergisk. Det var med stor sorg hon lät denna ljuvliga katt komma tillbaka till oss för att hitta sitt nya föralltidhem igen. Han söker ett hem som utekatt i en bra miljö. 

Nu har Malcolm flyttat igen och vi hoppas på att inget oförutsett inträffar. Han får en alldeles egen matte och husse och vi vet att han kommer att få ett fantastiskt liv med all uppmärksamhet och kärlek en liten kisse kan begära.

Mozart

april20160128Mozart är en kelig och sällskaplig okastrerad hankatt som senaste veckan hållit till på Paviljongvägen i Sidsjön och ropat och försökt få uppmärksamhet. Nu finns han i ett av våra jourhem och väntar på att ägaren ska höra av sig så han får komma hem. Han är svart och vit och har en något längre päls. Han är varken öron- eller chipmärkt.

Mozart är en mycket trevlig katt. Han är busig så mattorna ryker men efter sina race vill han gosa och vara nära, sen är det dax för bus igen. Mozart vill vara utekatt men kan nog även fixa ett liv som innekatt om ytorna är stora, alltså ingen liten lägenhet.

Uppdatering: Mozart är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är åldersuppskattad till mellan ett och två år.

Nu har Mozart äntligen hittat sitt nya hem. Han får bli utekatt och det tror vi denna busiga kille behöver!

Findus

findus20160126Findus är en troligen ung, okastrerad hankatt som hittades av en skidåkare mitt i skogen mellan Specksjön och Kvarsätt och där bor ingen människa så där ska ingen liten kattkille heller traska omkring. Findus skrek efter uppmärksamhet och var både frusen och hungrig. Denna underbara skidåkare tar med sig Findus därifrån och ringer oss så nu finns han i värmen i ett av våra jourhem och gosar för fulla muggar. Findus är varken öron- eller chipmärkt.

Tyvärr visade det sig att Findus hade diabetes så nu har han fått somna in och slipper må dåligt mer.

Farbror Frej

farbrorfrej20160122Farbror Frej är en okastrerad svartvit hankatt som i ett års tid gått omkring i Edsgården, Timrå och sökt mat och värme. Han har klättrat i träd efter fågelmat, ätit i sopor och sovit på altaner. En kvinna på Rödhakevägen har annonserat på Facebook utan framgång så vi har nu åkt och hämtat honom så han ska slippa frysa mer.

Uppdatering: Farbror Frej är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är en försiktig herre men gosig när han väl känner sig trygg. Han utvärderas fortfarande och gör framsteg varje dag. Han uppskattas vara mellan fyra och fem år gammal och söker ett lugnt hem. Han är en väldigt snäll herre som kommer att förgylla tillvaron för någon!

Farbror Frej har nu hittat sitt eget hem. Han och matte kommer att husera tillsammans, han blir innekatt och eftersom kärlek uppstod hoppas vi så att detta funkar.

Pyret

pyret20160120Pyret är en helsvart liten honkatt som hittats liggande i en sopsäck på en uteplats på Vikingavägen i Granlo. Vi fick först uppgifter om att säcken var stängd men vi har nu fått nya uppgifter. Säcken innehöll en dyna och Pyret hade själv sökt skydd och värme i den och låg och skrek sig hes efter uppmärksamhet så hon var verkligen i behov av hjälp den lilla stackaren. Hon är inte i något fint skick och har nog varit vilsen ett tag, öronen är fulla i skabb och hon är magerlagd. Hon har en mycket suddig öronmärkning som inte går att tyda helt. Vi får inga träffar på någon av de kombinationer som testats men vi fortsätter självklart att forska i detta. Hon tros vara uppemot 10 år gammal. Nu finns lilla Pyret i ett av våra jourhem där hon njuter för fulla muggar av värme, god mat och uppmärksamhet.

Pyret hette Puma och hade varit försvunnen sedan 22 december. Nu får hon komma hem igen :)

Börje

börje20160118Börje är en svart och vit okastrerad hankatt som förmodligen gått ute länge, han har många ärr som vittnar om hårda tider. Han har hållit till i Stordalen, Timrå där han fått hjälp av en upphittare. Nu finns han hos oss i värmen.

Börje heter Charlie och får nu komma hem igen.

Scooby

scooby20160115Scooby är en uppskattningsvis drygt halvårsgammal hankatt som slog sig ner i ett stall i Hörningsholm på Alnö i somras, han var då bara en liten kille. Han är försiktig men låter sig klappas. Just nu sitter han i karantän och tycker att livet blev jättekonstigt plötsligt men han lär snart märka fördelarna av att ha det varmt och gott med mat och kel.

Soso

soso20160112Soso är en nio månader gammal honkatt som kommit till oss då hon behövde ett nytt hem. Soso är i dagsläget en innekatt, hon är trevlig och social. Hon kommer att kastreras, vaccinerad och öronmärkas innan hon flyttar.

Nu är Soso kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och väntar bara på att läka ihop, sedan får hon flytta till sin nya matte där hon får fortsätta vara innekatt som hon trivs med.

Britta

britta20160110Britta är en trevlig vuxen honkatt som i ett par månaders tid hållit till kring ett hus i Indal. Upphittaren har satt upp lappar och sökt ägaren utan framgång och nu finns hon hos oss.

Britta hette egentligen Smulan och har varit borta sedan i somras. Nu får hon komma hem igen.

Benjamin

benjamin20151230Benjamin är en okastrerad svart hankatt med en vit fläck på bröstet som dök upp på en gård på Nyponstigen i Fläsian och bad om att få komma in. Han ser skärrad ut på fotot men man kan lätt bli lite förbryllad när man hamnar i ett karantänbås, han är en trevlig grabb som nu ligger och vilar och myser i grottan på sin klösmöbel, i väntan på att ägaren ska höra av sig.

Benjamin heter Junior och är en innekatt som blivit skrämd av hantverkare så han smitit och försvunnit. Hans ägare har sökt och sökt och blev väldigt glada över att få hem sin kisse igen :) 

Virus

virus20151210Virus är en semilånghårig röd och vit hankatt på sex år som kommit till oss då han behövde ett nytt hem. Han är en otroligt trevlig rackare som älskar att gosa, men han är också självständig. Han har levt som utekatt och haft en kattkompis, något som han också önskar nu i sitt nya hem. Han tycker om att busa med sina leksaker och stångas gärna. Virus tycker om att få besök och hälsar gärna på gäster med en förhoppning om att det bjuds på gos och något gott. Han är ingen knäkatt, men gosar gärna på sina villkor. Han är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Nu har Virus flyttat. Han kommer att bli utekatt med en liten flickvän. Han blev direkt kär i sin nya matte så vi håller tummarna på att även nya flickvännen får honom på fall.

Ninni

Ninni är en lugn och fin bruntabbyfärgad honkatt som i ett par månaders tid hållit till kring Granbacken i Petersvik. Hon har en missbildning på ena framtassen som gör att hon haltar lite men hon verkar inte ha ont. Vi ska kolla detta hos veterinär.

Uppdatering: Ninni visade sig redan vara kastrerad. Trots detta har ingen ägare stått att finna, vi har anmält henne upphittad hos polisen, annonserat i tidning och haft henne på hemsida och Facebooksida utan napp. Hon har en missbildning på framtassen men inget hon har ont av. Hon har nu blivit öronmärkt och vaccinerad och uppskattas vara född 2013. Ninni är en snäll och go tös som söker ett nytt hem som inne- eller utekatt.

Ninni har fått ett nytt hem

Valter

Valter är en rödtabbyfärgad okastrerad hankatt som hållit till ett längre tag i Gåltjärn, Kovland. Valter var oerhört skygg på platsen och fick fångas med fälla. Efter karantänen hamnade han i ett jourhem där han genom en nätdörr kan se andra katter, för socialisering. Då först släppte Valters spärrar och han vågade sig fram och pussas med en katt som faktiskt är en tidigare jourhemskatt. Det märks på Valter att han inte varit hemma på ett bra tag, snabba rörelser och nya situationer är lite otäcka men så länge han ser sin nyfunna vän på andra sidan gallret känner han sig trygg och vågar gosa även med jourhemsmatte.

Uppdatering: Valter är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han tros vara mellan ett och två år gammal och står just nu under utvärdering. Han kommer så småningom att söka ett lugnt hem med en eller flera snälla kattkompisar.

Valter har nu flyttat på prov till en familj. Vi håller tummarna att det kommer att fungera.

Stålmannen

stålmannen20151120Stålmannen är en okastrerad hankatt som sedan i somras periodvis uppehållit sig vid ett stålföretag i Timrå industriområde. Nu finns denna snygga kille hos oss och han verkar trött och väldigt nöjd med att få komma in i värmen.

Stålmannen hette Ronaldo och hade varit försvunnen i drygt ett och ett halvt år! Det var en glad familj som fick hem sin kisse igen :)

Lill-Sara

lillsara20151110Lill-Sara är en uppskattningsvis 10-12 veckor gammal svartvit honkattunge som hittats i en trappuppgång på Södra Järnvägsgatan 5 i Sundsvall. Troligen är det en liten en som lyckats smita från sin lägenhet och som nu längtar hem igen.

Lill-Sara hade mycket riktigt smitit från sin lägenhet. Hon är nu hemma i tryggheten igen :)

Amanda

Amanda hittades i slutet av oktober utanför Kulturmagasinet i Sundsvall, rädd och ängslig. Hon fångades in av personal på en närliggande restaurang och väl inomhus blev hon lugn och harmonisk så vi misstänker att detta är en innekatt som rymt. Hon är vuxen men väldigt liten i växten.

Leon

leon20151021Leon är en rödtigrerad och vit okastrerad hankatt som dök upp i Stordalen i Sörberge i ett dåligt skick för några dagar sedan. Han är smal och trött men snäll, gosig och social. Han är varken öron- eller chipmärkt och bar inget halsband. Nu finns han hos oss och njuter av värme, mat och kel.

Leon blev kvar i jourhemmet då kärlek uppstod.

Yoshi

yoshi20151021Yoshi är en uppskattningsvis tio till tolv veckor gammal hankattunge som polisen råkade få syn på, sittandes mitt på vägen i Timrå Centrum. Dom fångade in katten och nu finns denna supersöta grabb hos oss i väntan på att ägaren ska ge sig tillkänna.

Lille Yoshi hade öronen fulla i skabb och behandlas nu, han är tingad och kommer att få flytta så fort han är färdigbehandlad :)

Klas

klas20151020Klas är en svartvit okastrerad hankatt som hållit till i ett sommarstugeområde på Näset på Alnö sedan i somras. Klas har raggat mat och gos, så boende i området blev orolig att han inte hade ett hem. Nu sitter han hos oss och undrar vart han hör hemma.

Klas visade sig vara en 14 år gammal kille som bodde i området. Nu får han komma hem igen.

Sixten

Sixten är en okastrerad hankatt som slagit läger på en altan i Östanskär, Indal. Han har tydligen varit runt på fler ställen och när vi fick se hans ärrade ansikte insåg vi att detta var en kisse i behov av hjälp så nu finns Sixten hos oss och vilar ut och njuter av mat och mys.

Uppdatering: Sixten är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är en blyg katt som står under utvärdering, han kommer att behöva ett lugnt hem med mycket kärlek. Han uppskattas vara runt sju år gammal.

Nu har Sixten flyttat. Han blir innekatt och får en alldeles egen matte.

Jasmine

jasmine20151009Jasmine dök häromdagen upp på en gård i Nacka på Alnö. Hon var i så dåligt skick att upphittarna trodde hon var en kattunge men egentligen är hon en ung men vuxen hona i ett eländigt skick. Hon är mager, var full i fästingar och har förfrusna öron. Trots detta är hon en förtjusande tös, alldeles till sig av glädje över att få komma in, hon kurrar och vill bli klappad och myser för fullt. Nu söker vi Jasmines ägare för en så snäll och rar tös måste ha ett hem någonstans, men troligen är hon alldeles vilsen. Hon har ingen öronmärkning men vi ska kolla efter eventuellt chip.

Jasmine har hittat hem, hon hade varit försvunnen i ett halvår och hennes ägare blev oerhört glad att återse sin kisse :)

Glenn

glenn20151008Glenn är en semilånghårig bruntigrerad och vit, förmodat kastrerad hankatt som 7 oktober dök upp på Högalidsgatan i Skönsberg. Han är riktigt mager och tovig, så upphittaren tvekade inte en sekund utan tog in katten och kontaktade polisen som i sin tur kontaktade oss. Det verkar vara en lite äldre herre som hamnat på villovägar och som verkar ha varit ute ett tag baserat på hans skick, så nu undrar vi och Glenn var han hör hemma.

Glenn har hittat hem, han är 15 år gammal och bor i området.

Mia

mia20151008Mia är en vacker svartvit honkatt som hela sommaren hållit till i sommarstugeområdet Räveln i Sörnedansjö. Hon saknar en bit av sitt vänstra öra och är ej öronmärkt. Hon är en lugn och fin tjej som verkar väldigt nöjd över att äntligen ha fått komma in.

Uppdatering: Ingen ägare har dykt upp på Mia. Hon visade sig redan vara kastrerad och har fått vaccin och en öronmärkning. Hon är en lugn och stabil katt som gillar kel. Hon tycker om när jourhusse får främmande och vill gärna sitta i centrum då. Hon trivs ypperligt inomhus och kan gå som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Hon uppskattas vara cirka fem år gammal.

Mia har fått ett hem hos två kattkompisar, varav den ena kommer från oss. Vi hoppas att dom ska komma överens :)

Panter

panter20150928Panter är en helsvart okastrerad hankatt som senaste dagarna hållit till utanför Skönsbergsvägen 40 och 42 och ropat och velat komma in. Det är två personer som hört av sig och undrat om någon efterlyst kissen men ingen tycks sakna honom. Han var väldigt hungrig när han fick komma in till en av upphittarna och sedan slocknade han som ett litet ljus och sov en stund. Nu finns denna trevliga och i övrigt välmående katt hos oss, så det borde finnas en ägare som saknar honom.

Uppdatering: Panters ägare har inte dykt upp. Han är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han uppskattas vara ungefär två år gammal och söker ett hem som utekatt i en fin miljö.

Nu har vår tjusiga svarta Panter fått sitt föralltidhem. Han kommer så småningom att få bli utekatt i ett fint område. 

Pärson

pärson20150921Pärson är en okastrerad och omärkt hankatt på något år som två gånger gått i en fälla i Nolby som står ute för att fånga en annan katt, och dessutom har han en gång lyckats trycka den tunga fällan åt sidan i sin iver att nå skinkan. I regel brukar inte katter gå i fällan två gånger så när han gick in för andra gången tog vi in honom för att kontrollera status. Det visar sig att han är tunn och otroligt hungrig, tar maten slut tuggar han på skålen. Han är lite försiktig och förbryllad över att komma in men är en vänlig själ som uppskattar att bli kramad.

Uppdatering: Pärsons ägare har inte dykt upp. Han är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han uppskattas vara mellan två och tre år gammal och utvärderas just nu då hans levervärden inte var hundra bra när han kom in. Vi kommer att ta nya prover på honom för att se om det var tillfälligt pga svält så får stunden är han inte möjlig att tinga. Om hans värden går till sig kommer han att söka ett hem utan barn eller djur då han tycker det är allra skönast att få ha lugn och ro omkring sig.

Manne

manne20150913Manne är en liten svart hankatt på 5-6 månader som dök upp utanför Butik Lantlycka i Östanå, Kovland under ett barnkalas. Antingen trodde han att han var bjuden eller så försökte han ta anställning som Clownen Manne. Han norpade både chips och popcorn innan han fick skjuts till oss så han var rejält hungrig. Han hade dessutom absolut inget trafikvett utan sprang rätt ut i vägen så därför plockades han genast in i väntan på att ägaren hör av sig. Det är en snäll och glad liten grabb som nu vill komma hem till tryggheten igen.

Manne heter Pepsi och får nu komma hem till sin familj igen

Viggo

viggo20150906Viggo är Rosas son och bror till Vide och Viola. Han föddes 24 juli och är leveransklar 16 oktober då han är 12 veckor gammal. Viggo är den gosigaste i kullen, han ligger gärna i någons knä och myser. Viggo ser ut att bli en semilånghårig snygging.

Viggo har fått ett nytt hem :)

Vide

vide20150906Vide är Rosas son och bror till Viggo och Viola. Han föddes 24 juli och är leveransklar 16 oktober då han är 12 veckor gammal. Vide är den tuffaste av syskonen och är en nyfiken kille.

Vide har fått ett nytt hem :)

Rosa

rosa20150906Rosa kom till oss via ett omhändertagande, hon hade då tre små nyfödda kattungar, Vide, Viggo och Viola. När kattungarna blivit 12 veckor (16 oktober) och fått flytta till sina nya hem vill även Rosa få ett eget hem. Hon är en busig mamma som gärna stjäl sina ungars leksaker och leker med dom själv :) Hon är en vänlig tös som själv vill välja när hon vill ha gos, precis så självständig som en katt ska vara. När hon flyttar kommer hon att vara kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och vi får även en åldersbedömning på henne när hon kastreras. Rosa är van andra djur så hon kan nog uppskatta en kompis.

Nu har vackra Rosas kull flyttat till sina egna hem och Rosa har blivit kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Hon har nu fått ett eget hem som innekatt där hon kommer att må som en prinsessa :)

Joey

joey20150905Joey är en troligen ung okastrerad och omärkt hankatt, uppskattningsvis runt halvåret gammal. Han har rört sig kring Tallnäsvägen senaste dagarna och längtat in. Han är ganska smal så han uppskattade att få en matskål och en bädd. Joey är gråvit och semilånghårig.

Joey visade sig vara en vuxen katt ändå, han har nog gått ute ett längre tag och blivit smal och urtunnad i pälsen så han såg yngre ut än han var. Han har nu fått ett nytt hem som innekatt.

Harry

harry20150903Harry är en kastrerad men omärkt hane, semilånghårig och med en svart päls som skiftar i brunt. Han dök i somras upp i Stavreviken, vi lade då ut honom på vår Facebooksida och sökte ägaren men ingen dök upp. Upphittaren har själv sökt efter ägare men heller inte hittat någon så nu har han fått komma in till oss innan kylan kommer.

Uppdatering:Ingen ägare så nu söker vår fina Harry ett nytt hem. Han är en mycket go och snäll katt som kommer att göra sin nya ägare mycket glad. Han trivs med livet inne och skulle kunna funka som innekatt.

Nu har Harry flyttat. Han blir innekatt med en hundkompis, verkar funka finfint för Harry :)

Flash

flash20150903Flash är en vacker svart gosse med en vit fläck på bröstet. Han har länge gått i Fläsian och försökt vara osynlig men en djurvänlig familj har arbetat på att få honom trygg. Till slut gick det att fånga in Flash och hamnade så hos oss. Ingen ägare har gjort anspråk på honom så nu har vi kastrerat, vaccinerat och öronmärkt honom. Han är åldersuppskattad till ungefär fem år och är en kille som i början är blyg men sedan själv tar kontakt och han vill då gärna ligga nära och gosa igen all den tid han gått ute på egen tass. Flash söker ett hem som innekatt och han bara väntar på att få ge sin människa en massa kärlek. Han ska inte bo med barn då han kan vara skvätten om det blir rörigt omkring honom. Ett lugnt hem där Flash får fortsätta ge en massa gos, det är hans högsta önskan!

Flash har fått ett hem som innekatt med mycket gos. Vi hoppas han ska trivas där!

Charlie

charlie20150829Charlie är en gråtigrerad, kastrerad och öronmärkt hankatt, tyvärr har vi inte lyckats tyda märkningen men vi jobbar på det. Han har senaste tiden hållit till på Piteåvägen i Granloholm och förtvivlat försökt ta sig in hos folk. Nu finns denna gosiga kille hos oss och väntar på att få återvända hem.

Charlie får nu komma hem till sin ägare, han bodde i området.

Lucky Luke

luckyluke20150826Lucky Luke är en liten hankattunge på runt 10 veckor som hittats på Västansjövägen i Söråker. Så små grabbar klarar sig inte ute på egen tass så nu finns han hos oss och väntar på att ägaren ska höra av sig.

Lucky Luke har fått ett nytt hem. Han får vara inne vintertid och känna på utelivet på sommaren :)

Fray

fray20150823Fray är en vanligtvis semi- eller långhårig honkatt som för någon månad sedan dök upp väldigt tovig på Vikingavägen i Granlo. Innan vi hann plocka in henne klippte någon bort hennes tovor och vi antog då att det var ägaren och avbröt ärendet. Nu i augusti dök hon upp på Huginvägen och nu är hon smal och väldigt hungrig och jamig så nu har hon fått komma in till oss i alla fall så får vi se om hon faktiskt var vilse och någon vänlig själ hjälpte henne med tovorna sist.

Fray visade sig bo i området och får nu komma hem till sin familj igen.

Myran

myran20150819Myran är en honkatt på uppskattningsvis 8-10 månader som spatserade ut på vägbanan på E4 vid rastplatsen mellan Birsta och Timrå. Lyckligtvis blev hon inte påkörd utan en djurvänlig familj stannade bilen och tog med henne till oss. Det var nog tur för lilla Myran, katter utan trafikvett lever ett farligt liv. Nu finns detta sociala och gulliga busfrö hos oss och väntar på att ägaren ska höra av sig. Hon är inte chippad eller öronmärkt och bar inget halsband. Myrans absoluta favoritsysselsättning är att jaga laserpricken, det tröttnar hon aldrig på!

Uppdatering: Myrans ägare har inte dykt upp och hon är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Hon är en mycket busig fröken och söker ett hem som utekatt i en fin miljö. Hon verkar tycka om andra katter så en yngre lika busig kattkompis skulle passa denna gopropp ypperligt.

Nu har Myran flyttat. Hon får en liten killkompis på 12 veckor, hoppas de kommer att gilla varandra. Myran kommer att bli utekatt efter den sedvanliga innemånaden.

Monnsan

monnsan20150818Monnsan hittades vid Vivstavarvs camping 2008. Både vi och upphittaren sökte då ägaren men ingen gav sig tillkänna och Monnsan fick så småningom ett nytt hem. Nu har hennes matte insjuknat och kommer inte hem mer och vi tog då Monnsan till oss för att försöka ge henne en ny chans. Hon sitter nu i ett jourhem och är lite förbryllad över var matte tagit vägen. Monnsan är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och då öronmärkningen med åren blivit lite suddig har hon även fått en chipmärkning. Hon uppskattas vara uppemot 12 år gammal så vi har även kollat hennes värden och då dom ser bra ut söker vi nu med ljus och lykta efter Monnsans föralltidhem. Hon söker ett hem som utekatt utan andra djur. För stunden hjälper hon jourhemshusse att hålla lägenheten fri från flugor så hon längtar efter en egen trädgård att härska över.

Nu har vår fina Monnsan fått en alldeles egen husse att tillbringa resten av sitt liv med, vi hoppas dom får många, fina år tillsammans :)

Paolo

paolo20150815Paolo är en okastrerad hankatt som hållit till i Stavreviken och försökt få uppmärksamhet. Han är en ärrad kämpe som fått slåss för mat, han har ärr och sårskorpor på stora delar av kroppen. Han har inte blivit särskilt väl behandlad och har förmodligen gått ute länge på egen tass, men trots detta är han en go och snäll katt. För tillfället går han omkring och jamar oavbrutet när man är i närheten av honom, han är nog förundrad över att ha mat och vatten, låda och bädd helt plötsligt.

Uppdatering: Paolo har nu fått komma till veterinären. Han uppskattas vara runt tio år gammal och därför tog vi blodprov på honom för att kolla värden. Då dessa var som dom skulle är nu Paolo kastrerad, vaccinerad och öronmärkt, då han har mörka öron har han även fått ett kompletterande chip. Han står just nu under utvärdering så vi vet vad han önskar för hem.

Vidar

Vidar hittades okastrerad i Rännö, Matfors och inkom till oss via polisen. Ingen ägare gick att finna och nu söker han sitt föralltidhem. Han är en väldigt intelligent och aktiv katt som gärna listar ut sluga planer i hur han ska få jourhusse och -mattes uppmärksamhet. Han är otroligt kelsjuk och ligger gärna och spinner högljutt i famnen. Han har rejält med skinn på nosen och skulle säkert fungera i en barnfamilj. Det är dags nu att denna myspropp får chansen att komma ut och jaga fåglarna som han trånar efter när han sitter i fönstret.

Uppdatering: Vidar är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och uppskattas vara fyra år gammal. Han söker ett hem som utekatt i en fin miljö, gärna med en kattkompis.

Vidar har fått ett nytt hem som utekatt och får en alldeles egen minimatte att busa med.

Semlan

semlan20150811Semlan är en hankatt som kom till oss via ett omhändertagande. Han är en vacker semilånghårig bruntigrerad kille med vita tecken. Han är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och uppskattas vara i femårsåldern. Semlan skulle uppskatta ett lugnt hem som utekatt i en kattvänlig miljö, efter sedvanlig inomhusmånad.

Semlan har fått ett nytt hem

Mimmi

mimmi20150727Mimmi är en runt fyra månader gammal kattflicka som kom till oss via ett omhändertagande. Hon är en pigg och glad tös med mycket spring i benen men tycker också om att gosa. När Mimmi kom till oss hade hon ögoninflammation som försvann efter behandling. Däremot har hon extra tårflöde så hon kommer att behöva en familj som är villiga att torka hennes små tårar de dagar det rinner lite extra. Vi har testat för virus och annat men hon är fullt frisk i övrigt. Lite skämtsamt säger vi att hon låtsas vara en perser :) Nu söker Mimmi sitt nya hem där hon vill ha en snäll kattkompis. Om hon ska gå som innekatt vill hon ha en innätad balkong att njuta på och om hon ska gå som utekatt vill hon bo i en kattvänlig miljö och hållas inomhus tills hon kastrerats vid sex månaders ålder.

Mimmi har fått ett nytt hem på landet, hon får tre kattsyskon varav två kommer från oss. Det blir mycket bus för Mimmi framöver och till våren kommer hon att få börja gå ut. 

Lucy

lucy20150809Lucy är en bruntigrerad honkatt med vita tecken, upphittad på Söndagsvägen i Ljustadalen där hon förtvivlat velat komma in i en lägenhet. Hon plockades in under tiden upphittaren ringde oss och polisen men när dom skulle släppa ut henne igen totalvägrade hon och satte sig på rumpan. Nu finns denna trevliga och sociala katt hos oss i väntan på att ägaren ska höra av sig.

Hon är en busig och mycket social troligen ung kattfröken som älskar alla människor.

Lucy visade sig vara en innekatt som smitit ut. Nu får hon komma hem till sin familj igen.

 

Hope

hope20150805Hope är en äldre okastrerad honkatt som hittats i ett mycket dåligt skick på Soledevägen i Nolby. Hon är inlagd hos veterinär för behandling och vi håller alla tummar för att hon klarar detta. Hon är gråsköldpaddsfärgad och bar varken halsband eller märkning så nu hoppas vi ägaren går att lokalisera.

Hope visade sig vara en hemlös katt som en äldre person förbarmat sig över men tyvärr kunde inte den personen längre ge henne vad hon behövde. Hon hade en hemsk livmoderinflammation när hon kom in, men då hennes värden var toppenfina har hon nu blivit kastrerad och fått ett nytt hem hos en engagerad kattvän :)

Grålle

Grålle dök i mars upp på Tvärvägen i Matfors där han slog läger i en ampel i växthuset och åt brödsmulor som slängdes ut åt fåglarna. Han var från början mycket skygg men i juni tröttnade han på att luffa och gick helt sonika in i huset och hoppade upp i soffan. Den ena katten som redan bodde i huset tyckte inte alls att Grålle skulle finnas där så då tog vi in honom. Annonseringen efter ägare har inte gett resultat och Grålle blev återigen blyg när han kom in till oss men nu har han börjat lita på oss också och har därmed börjat gosa ordentligt. Det här är en katt vars högsta önskan är att ha en alldeles egen familj som tycker om honom, han har gått ute länge och är så värd att få slå sig till ro i ett lugnt hem. Han är numera kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och åldersuppskattad till under fem år. Det vi vet just nu är att han söker ett hem utan andra katter eller barn så han får all den uppmärksamhet han så väl förtjänar. Veterinären blev väldigt förtjust i honom, han har inga som helst aggressiva tendenser utan är bara lite blyg men han tar sig för varje dag.

Grålle har fått ett nytt hem :)

Petter

petter20150727Petter är en social och snäll kille som kom till oss via ett omhändertagande. Han är en ståtlig brunsvarttigrerad grabb som imponerat stort på sitt jourhem med sitt lugn och sin vänlighet. Han tycker mycket om andra katter, han har bott med katter i sitt förra hem, och skulle inte ha något emot att få en kattkompis i sitt nya. Han skulle nog inte protestera om han fick bo med kattvänliga hundar heller. Han är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och tros vara cirka tre år gammal. Helst vill han ha ett hem med möjlighet att gå ut i en fin miljö, men med kattkompis och innätad balkong kan han säkert även uppskatta innelivet, bara han har någon han får gosa ordentligt med.

Petter har fått ett nytt hem hos en kisse som förlorat sin kattkompis. Petter är en vänlig själ så vi hoppas han ska charma sin nye vän, vi håller tummarna!

Paul

Paul är en röd och vit okastrerad hankatt, han är något semilånghårig. Han dök upp på Linjevägen i övre Bredsand för ett tag sedan och hade ett jack i ena örat och några fästingar i pälsen och såg lite sliten ut. Det är en snäll kille, troligen ung, som nu sitter hos oss och väntar på att ägaren ska höra av sig.

Uppdatering: Pauls ägare har inte dykt upp och han är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är en social kille som gillar att bli buren och att ligga nära. Han verkar längta ut så han söker ett hem som utekatt i en bra miljö. Paul är åldersuppskattad till drygt ett par år.

Paul har nu flyttat till ett eget hem där han efter sedvanlig inomhusmånad får börja gå ut och utforska omgivningarna

Marängen

marangen20150626Marängen är en kastrerad hankatt som för några veckor sedan dök upp på en gård i Mjällå, Ljustorp. Han är en väldigt social och snäll kille som genast blev kompis med upphittarens dotter och villigt lät sig bli omkringburen. När ingen ägare gick att finna i området kom han till oss och just nu förgyller han tillvaron för ett av våra jourhem.

Uppdatering: Marängen har nu kompletterat kastreringen med vaccination och en öronmärkning. Han är åldersuppskattad till mellan ett och två år och är en busig kille som söker hem som utekatt i en fin miljö.

Till slut dök Marängens ägare upp, och dom är så glada att få hem sin äventyrlige grabb igen! Han heter Loke :)

Gunvor

gunvor20150623Gunvor är en helt fantastisk honkatt som kom till oss då hennes ägare avlidit. Hon har levt hela sitt liv som innekatt och söker ett sådant hem. Hon är inte särskilt förtjust i hundar, men älskar verkligen människor! Hon är proffs på apport och hämtar gärna bollen för att få leka. Hon ligger gärna i sängen och vakar över sina människor och har vid flertalet tillfällen kallats ”den perfekta katten”. Hon är helt ljuvlig, och vill vara ensamkatt. Hon är kastrerad, vaccinerad, öronmärkt och åldersuppskattad till fyra år.

Gunvor har nu fått ett hem där hon kommer att bli en mycket älskad fröken!

Sonny

sonny20150612Sonny är en okastrerad hankatt, gråtigrerad och väldigt fin, som senaste veckorna hållit till vid en gård i Rolandsbacke, Söråker. Utomhus har han varit ganska skygg men så fort han kom in till oss blev han väldigt gosig och vill bara stångas och få kel.

Uppdatering: Sonny är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är åldersuppskattad till ett år och är en social och trevlig kille, han har varit med på en adoptionsdag där han visade sig vara mycket stabil, han klev lugnt in i sin bur och njöt av situationen. Han kan nog gå både som ute- och innekatt men som innekatt bör han ha en egen innätad balkong att njuta på.

Sonny flyttar nu på prov till en familj där han blir en uppskattad familjemedlem :) 

Fia

fia20150526Fia är en mycket trevlig honkatt som för tre dagar sedan dök upp i Lövsätt, Kovland, med en skadad tass. Nu finns denna mysiga tjej hos oss i väntan på att ägaren ska höra av sig.

Fia hade väldiga problem med sitt ben, vi lät veterinären röntga det och där upptäcktes att hon hade en gammal skada som det blivit artros och svåra pålagringar på. Tyvärr gick det inte att göra något åt detta och Fia hade svåra smärtor så på inrådan av veterinär fick vi ta det tunga beslutet att låta denna mycket trevliga katt få somna in. Sov gott fina Fia.

Majken

majken20150517Majken är en svart, väldans gullig tösabit som dök upp på Södra Berget och var väldigt kontaktsökande. Hon är runt halvåret gammal och verkar mycket nöjd med att ha kommit till ett av våra jourhem där hon genast slocknade i jourmattes knä.

Hon är en väldigt social och lättsam liten tjej som gärna ligger och myser i jourmattes famn och bara sprider kärlek runt sig. Majken sover gärna i jourmattes säng, hon vill vara nära. Hon älskar bus precis som en sån här liten prinsessa ska göra, jourmatte hälsar att hon är världens bästa katt!

Majken får en alldeles egen matte att gosa med och kommer sommartid att få lufta pälsen, det passar denna lilla prinsessa alldeles ypperligt :)

Elisabeth

Elisabeth är en sköldpaddsfärgad honkatt som hållit till vid lekparken på Sallyhillsvägen i cirka en månad. Boende i området har blivit lite fundersamma vem som kan tänkas rå om denna dam, men ingen verkar veta. Eftersom det är ett vältrafikerat område fick hon således komma till ett av våra jourhem.

Uppdatering: Elisabeths ägare dök aldrig upp. Hon visade sig vara kastrerad och har nu fått en öronmärkning och vaccination. Hon är en väldigt lugn och kelen katt. Tycker om att ligga nära och mysa. Vill lägga sig tidigt på kvällen och stiga upp sent på morgonen, en riktig livsnjutare. Jourhemmet tror att Elisabeth skulle trivas i ett lugnt hem och att hon skulle njuta av att få vara utekatt, man ser en längtan hos henne där hon sitter och tittar ut genom fönstret, en längtan efter gräs under tassarna och en och annan spännande fågeljakt.

Till slut dök Elisabeths ägare upp, hon heter egentligen Maja och bodde i området. Nu har hon fått komma hem igen.

Göran

göran20150511Göran hittades vid Friluftscentrum Ängen på Södra Berget där han lite försynt sökt sig till människor. De som arbetar där kontaktade oss och nu sitter han i ett jourhem. Det krävdes inte så mycket övertalning innan denne sötnos förstod att gos och mat stod på schemat, så efter ett mål mat lämnar han inte jourmattes sida. Han är en okastrerad, svartvit hankatt med vita sockor på bakbenen och vita ballerinastrumpor på framtassarna. Han har även en ljuvlig liten ”mjölkmustasch”. Han är liten till växten och har en kort svans. Han saknar säkert sitt egna hem!

Görans ägare dök aldrig upp och han kastrerades, vaccinerades och öronmärktes. Han och hans jourhusse blev förtjusta i varandra så Göran hade den stora turen att få stanna i det hem han trivdes så bra i :) 

Vera

vera20150509Vera är en troligen ung, okastrerad honkatt som hittats dumpad i en fågelbur utanför Premicare i Ljustadalen. Nu finns hon hos oss.

Det visade sig att Vera var en kärlekskrank innekatt som lyckats smita ut. Hur hon hamnade i en fågelbur utanför Ljustadalens VC lär vi aldrig få veta men vad vi vet är att matte är överlycklig att fått hem sin kisse som hette Mysan egentligen. Tid är beställd för kastrering och mäkning så nu hoppas vi att hon håller sig inne framöver.

Alfred

alfred20150506Alfred är son till Fröken och född 9 april. Han är cremefärgad och en aning tigrerad eller möjligen tabby. Han har hela tiden varit störst i kullen och var den som ville utforska världen utanför bolådan tidigast. Alfred är leveransklar 2 juli.

Alfred är nu tingad, han kommer att bli utekatt när han kastrerats och får en kattbror.

Kajsa Kavat

kajsa20150506Kajsa Kavat är dotter till Fröken och född 9 april. Hon är ljust sköldpaddstigrerad med prickig mage och makalöst söt. Kajsa har varit snabbast på allt, hon öppnade ögonen först, knatade omkring före grabbarna och var först att äta fast föda. Hon är leveransklar 2 juli.

TINGAD

Abbe

abbe20150506Abbe är son till Fröken och född 9 april. Han är rödtigrerad och vit och supergullig. Han är förtjust i att brottas med sin bror Alfred. Abbe är leveransklar 2 juli.

TINGAD

Olle

olle20150506Olle är son till Fröken och född 9 april. Han är en ljuvlig liten kille som nu börjar upptäcka världen utanför bolådan.

Olle blir innekatt med tre kattkompisar hos en mycket kattälskande familj, där får han det helt underbart! Ryktet säger att hans nya matte sytt en alldeles egen leopardmönstrad bädd åt Olle, så att han blir en bortskämd och omhuldad kille råder det inga tvivel om :)

Lexi

Lexi är en troligen ung honkatt som hittats vid Höglandsbodarna, öster om Ljustorp. Paret som hittade henne lämnade henne till polisen så vi har ingen information om hur länge hon varit i området då vi själva inte pratat med upphittarna. Hon är social och snäll men mager och trött så hon lär ha varit på vift ett tag. Nu vilar lilla Lexi ut i sitt jourhem.

Lexi heter Katten och har varit försvunnen i fem veckor efter att ha slitit sig lös med sele på. Det är en mycket glad familj som fått hem sin tös igen :)

Ari

Ari är en förmodat ung, okastrerad hona som dök upp på Trossvägen på Alnö för några veckor sedan och jamade högt och ville in i värmen. Hon verkar ha prickat precis rätt när hon sökte hjälp, upphittaren var driftig nog att ta henne till veterinär där det konstaterades att hon hade öronskabb som nu behandlas. Hon var otroligt hungrig i början, men har nu förstått att matskålen inte har några ben och kommer inte springa ifrån henne, så nu är allt som det ska. Ari är gråtigrerad med lite skiftningar i orange (sköldpaddstigrerad) och är helt bedårande! Så fort jourmatte kommer hem från jobbet spinner hon som en liten kurrmaskin och tar alla tillfällen i akt att få vara nära och mysa, gärna på sin människa. Hon är en duktig apportör som leker med sina bollar och villigt bär dem i munnen till jourmatte så hon kan kasta och Ari får hämta. Jourmatte tror hon skulle gilla en kattkompis. I jourhemmet är hon bästis med ett gosedjurslejon vars man hon ömt tvättar och vårdar.

Uppdatering: Ari är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och söker sitt nya hem. Hon är åldersuppskattad av veterinär till ett år och är en mycket social tjej som är ganska aktiv så hon söker ett hem som utekatt i en bra miljö, efter sedvanlig inomhusmånad.

Ari har fått ett hem med en annan katt som också kommer från oss. Nu hoppas vi katterna ska tycka om varandra. Vi håller tummarna!

Rocky

rocky20150409Rocky är en okastrerad hankatt som senaste tiden hållit till på en gård i Galtström, Njurunda. Upphittaren har hört sig för i området men ingen vet var han kommer ifrån och okastrerade katter kan gå långt. Han är snäll och kelen och sitter gärna i knäet på sin jourmatte och tycker att livet är kalas för stunden. Rocky är svart med vit mage, hals och vitt i ansiktet. Bägge framtassarna är vita och likaså bakbenen.

Uppdatering: Rocky är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är åldersuppskattad till mellan två och tre år och söker nu sitt nya hem. Då han valt att söka hjälp på en gård med andra katter tror vi att han skulle kunna komma överens med andra djur men man har alltid en prövomånad när man adopterar en katt hos oss så man ser att katten trivs i sin nya situation. Rocky tog bilresan till veterinären med ro så han är inte en lättstressad grabb, han verkar gå med på det mesta :)

Jourmatte hälsar att Rocky är den perfekta katten. Han är social och trevlig och vill vara med, ligger bredvid i soffan på kvällarna och sover i sängen på natten. Han gillar att bli buren och svarar när jourmatte pratar med honom. En riktigt gosig kille som kommer att förgylla tillvaron för sin ägare :)

Rocky har nu fått flytta till en kattfröken som vi hoppas han ska charmera. Gör han det väntar så småningom utevistelse för Rocky och hans tös.

Fröken

fröken20150402Fröken är en söt och småväxt dräktig hona som är upphittad i Lagfors, Ljustorp där hon gått och matfriat en längre tid. Det är en trött tjej som nu hamnat hos oss och vilar ut och samlar energi inför den kommande mammatiden.

Uppdatering: Fröken blev mamma 9 april till fyra små sötnosar: Olle, Abbe, Kajsa Kavat och Alfred. Kullen kommer att vara leveransklara 2 juli. Efter detta kommer Fröken att kastreras, vaccineras och öronmärkas och sedan söker hon ett eget hem. Hon är en av de allra ljuvligaste honkatter vi haft inne. Snäll, trygg och otroligt söt.

TINGAD

Freddie

freddie20150325Freddie är en okastrerad och omärkt hankatt på uppskattningsvis sex månader som idag hittades på Måsgatan i Petersvik i ett bedrövligt skick. Han är så utmärglad och uttorkad att han fick komma direkt till veterinär och sättas på dropp. Trots allt är han en mycket snäll kille som vi hoppas kommer att överleva.

Det visade sig att Freddie var efterlyst med lappar i området. När husse kom upp till veterinären blev kissen så glad att han faktiskt åt lite, vilket han inte gjort innan. Nu håller vi tummar och tassar att han tillfrisknar!

Olga

olga20150319Olga kom in via Länsstyrelsen, hon har länge, länge gått i Gångviken med tre ben, det fjärde är av en bit ovanför tassen men det är en gammal skada som är läkt. Hon är hemskt rädd och uppskattar inte att hon kommit in från hemlösheten ännu. Efter ett veterinärbesök får hon nu landa i ett alldeles eget rum och förhoppningsvis slappnar hon av och förstår att hon nu är i trygghet efter ett slitsamt liv ute. Hon är uppskattad till ett par-tre år och okastrerad och omärkt.

Vackra Olga var väldigt, väldigt skygg och hade problem med sitt skadade ben. Möjligen hade vi kunnat hjälpa henne med en amputation men hon var fullkomligt skräckslagen för människor och hade inte gått med på att bli hanterad efter operationen. Nu lider inte Olga längre. Sov gott, gumman.

Gun

Gun är en liten brunsvarttigrerad fröken som hittades på Hornsgatan i Sidsjön där hon hållit konsert för de människor som vistades ute. Till slut lyckades hon charma sig in till en familj som lät henne slå läger över natten, och nu sitter hon hos oss. Hon har ingen öronmärkning och verkar med sitt beteende även vara okastrerad. Gun håller låda konstant och är euforisk över matskål och klappar. Hon korvar runt av glädje vid minsta blick och har sussat sött mellan jourhusses och -mattes kuddar, hon ska vara med helt enkelt. Det är en väldigt rar flicka som nu funderar på var hon hör hemma.

Uppdatering: Guns ägare har inte givit sig tillkänna och hon är nu kastrerad, vaccinerad, öronmärkt och åldersuppskattad till uppemot fem år. Hon söker ett hem utan mindre barn och med möjlighet till utevistelse i en fin miljö så hon får känna vind i pälsen.

Gun har nu flyttat ut på landet, där får hon det hur bra som helst :)

Lovis & Lydia

lovislydia

Lovis och Lydia hittades som kattungar i Laggarberg. Dom fick så småningom ett hem hos en underbar familj som nu med stor sorg måste lämna tillbaka töserna pga allergi. På bilden är tjejerna cirka 10-12 veckor gamla. Nu är dom sex månader och kastrerade, vaccinerade och öronmärkta. Det är två rara töser, busiga och snälla. Dom söker ett lugnt hem där dom kan få vara innekatter. Dom är väldigt glada i varandra och ska få fortsätta sitt liv tillsammans.

Nu har töserna fått sitt nya hem, nu hoppas vi dom hittat sitt drömboende :)

Putte

putte20150309Putte är hittad tillsammans med Polly efter 86:an mot Järkvissle. Han är en okastrerad helsvart mycket trevlig kille som glatt gosar med sin jourmatte.

Putte är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han är en social och trygg kille på ett par år som kan gå som inne- eller utekatt, bara han har någon att gosa med för det är hans absoluta favoritsysselsättning!

Putte hade sån tur att han fått ett nytt hem tillsammans med Polly som han hittades med :) 

Polly

polly20150309Polly är hittad tillsammans med Putte efter 86:an mot Järkvissle. Polly är svart med vita tecken och är en liten men vuxen hona. Hon är lite blyg och försiktig men väldigt gosig.

Polly är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Hon är åldersuppskattad till fyra år och är en mjuk och fin fröken som söker ett lugnt hem som innekatt utan barn.

Polly hade sån tur att hon fått ett nytt hem tillsammans med Putte som hon hittades tillsammans med :)

Oskar

oskar20150222Oskar är en helsvart kastrerad hankatt som dök upp på en gård i Rolandsbacke, Hässjö, Söråker i slutet av december. Han har ätit fågelfrön och suttit och sjungit utanför huset för att få komma in i värmen men där bodde redan katter och särskilt en av honorna där visade tydligt att Oskar kunde packa ryggsäcken och vandra vidare. En familj som tappat sin katt en bit därifrån for glada i hågen och tittade på Oskar som ser exakt ut som dotterns katt Valle men dom är osäkra på om det är han och dottern är bortrest så tills hon hinner komma hem och kika om Oskar är en Valle så annonserar vi honom utifall det är någon annans kisse. Oskar ser ut som en surmule på fotot men blir en kurrande gopojke så fort kameran försvinner :)

Oskar hette inte Valle, men däremot går han under namnet Zorro och bor en bit ifrån upphittaren. Han har nu fått komma hem igen.

Irma

Irma är en svartsköldpaddsfärgad honkatt som dök upp i Hamsta i december och slog läger på en gård. Hon har varit tillbakadragen och inte velat närma sig folk men när hon till slut fångades och kom till oss visade det sig att hon visst uppskattar kel trots allt. Hon är varken öron- eller chipmärkt.

Uppdatering: Irmas ägare dök aldrig upp. Hon är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och åldersuppskattad till ett par år. Detta är en lugn och fin tjej som gärna umgås med sin människa. Hon söker ett lugnt hem som innekatt, utan barn.

Irma har nu fått sin egen matte och vi tror att de kommer att få ett lugnt och skönt liv tillsammans, precis som Irma vill ha det.

Livia

livia20150215Livia är en svart och vit honkatt som dök upp i Laggarberg, tovig och mager. Nu finns hon hos oss där hon ska få raka bort tovorna och få äta upp sig. Hon är en otroligt trevlig liten tös.

Livias ägare har inte dykt upp och hon är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Då hennes öron var så mörka har hon även fått en kompletterande chipmärkning. Detta är en mycket trevlig tös som tros vara runt tre år gammal. Vi tror hon kan uppskatta en kattkompis och hittills trivs hon alldeles utmärkt inomhus men hon kan nog även uppskatta utevistelse i en fin miljö.

Nu har Livia flyttat ut på landet, vi hoppas hon kommer att trivas med sin nya familj.

Iris

iris20150205Iris är en helsvart honkatt som dök upp i Ljungaverk för någon dag sedan. Upphittaren såg snabbt att hennes öga var rejält skadat och tog henne till veterinär. Där konstaterades det att ögat var så skadat att det måste tas bort för att Iris skulle överleva. Vi tvekade inte utan gav klartecken till operation, det är en livsglad och mycket trevlig ung tös som har hela livet framför sig. Hon sitter nu i ett jourhem och njuter av att slippa smärtan.

Iris öga är nu läkt och hon visade sig redan vara kastrerad, nu är hon vaccinerad och öronmärkt också. Iris och hennes jourhem blev omåttligt förtjusta i varandra så hon får stanna där hon trivs så bra :)

Bodil

Bodil har i någon veckas tid traskat runt i Västloning, mellan Indal och Liden, och sökt hjälp i olika hus. Till slut hittade hon ett hus med kattlucka och traskade helt sonika in där. I det huset bodde redan en katt som inte tyckte det var helt skoj att få en Bodil på halsen så nu finns hon hos oss. Det är en trevlig och social sköldpaddstigrerad hona med vita tecken. Hon är ej id-märkt.

Uppdatering: Bodils ägare har inte dykt upp och hon söker nu ett nytt hem. Det här är en lugn och jättemysig fröken på under året som dock längtar ut så hon söker ett hem med en bra utemiljö som hon kan njuta av efter sedvanlig inomhusmånad. Hon kommer att vara kastrerad, vaccinerad och öronmärkt vid flytt.

Bodil är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och åldersuppskattad till mellan ett och två år. Hon är tingad och ska få flytta på prov till en familj med hundar så nu håller vi tummarna att hon uppskattar vovvar!

Vilma

Vilma dök upp i Skedvik, Matfors och ställde sig vid en dörr och skrek. Husägaren upptäckte att hon var rejält mager och gav henne lite köttbullar som hon fullständigt slukade. Vi tog in Vilma och det visade sig vara en ung honkatt i ett ytterst dåligt skick, hon har nog varit vilsen ett tag. Just nu mår inte Vilma bra så hon är hos veterinären och vi hoppas kunna rädda henne.

Nu är Vilma opererad och hon klarade det trots hennes dåliga skick. Det var en dräktighet som gick fel vilket resulterade i en väldigt inflammerad livmoder. Hon fick missfall i jourhemmet när hon kom in och höll på att förblöda. Vilken himla tur att hon kom till oss i rätt tid, ute och vilsen hade hon inte överlevt många dagar i detta tillstånd.

Vilma har repat sig helt efter sin operation och ingen ägare har dykt upp. Hon får nu flytta på prov till en av våra tidigare sålda katter, Bagheera så nu håller vi tummarna att dom visar sig gilla varandra :)

Manne

manne20150122Manne är en okastrerad brunsvarttabbyfärgad hankatt som i någon veckas tid hållit till i Sköle, väster om Matfors. Han är väldigt rädd och fick fångas med fälla och han verkar inte van att vara inomhus men om man har mycket tålamod går han med på att gosa lite försiktigt. Vi hoppas innerligen att denna vackra katt ska tina upp och känna sig trygg med människor och vi kommer att ge honom tid, tålamod och mycket kärlek. Ett kännetecken på Manne är att han har en väldigt skarpt bredrandig svans.

Valdemar

valdemar20150120Valdemar är en kastrerad men omärkt hankatt som senaste veckan bott på en altan på Varvsgatan i Timrå. Han är en riktigt snäll och gosig kille som någon måste sakna. Vid inkomst hade han nog rullat sig i något en häst lämnat efter sig för han luktade som ett helt stall men nu är han duschad och inne i värmen och verkar tycka att livet är ganska okej för stunden. Han är semilånghårig, svart med vit haka, vitt på bröstet och vita tassar, svansen är helsvart och yvig.

Valdemar var som bekant redan kastrerad och har nu fått en öronmärkning och vaccin. Han är åldersuppskattad till ett par år och är en lugn kille som vill ha ett hem utan barn då han kan tycka det blir jobbigt om det blir för stojigt. Han trivs alldeles ypperligt som innekatt och är väldigt gosig när han känner sig trygg.

Valdemar har fått ett nytt hem

Svante

svante20150120Svante är en kastrerad, vaccinerad och öronmärkt katt som är cirka 1,5 år gammal. Han kom till oss tillsammans med sitt kullsyskon Sally. Syskon har, som det är känt, en tendens att bråka lite. Vi märkte dock att syskonbråket gjorde att Sally tog ett kliv tillbaka, så därför har vi särat på dem. Svante mår toppen som ensamkatt och har, med lite bråk, även fungerat med sitt kullsyskon. Han verkar ha en dominant sida, så vi tror att det bästa för honom är att han får vara ensamkatt. Han är otroligt kelsjuk och ligger gärna likt en bäbis i jourmatte- och husses famn. Han är väldigt intelligent och förstår det här med att öppna dörrar, så ibland dyker han upp på platser som man kanske inte väntat sig! Han är helt bekväm med att vara innekatt. Han är mycket ömsint och leker snällt, men kan kräva uppmärksamhet om man håller på med mobiltelefonen, då kan han nafsa på telefonen i protest, men aldrig på oss människor. En riktig raring som säkerligen skulle trivas i ett förhållandevis lugnt hem. Blir det för mycket tjo och tjim går han och öppnar någon dörr och lägger sig, så är man förtjust i kurragömma är detta rätt katt!

Svante har fått ett nytt hem som innekatt där han kommer att få mycket kärlek :)

Berra

Berra är en okastrerad hane på något år som sedan oktober månad hållit till i Gim, Torpshammar. Han var oerhört tovig när han kom in och har rakats ner, i vanliga fall har han en lång och tät vacker kolsvart päls. Det här är en kille som gärna kikar på lite avstånd men när man sträcker fram handen till honom blir han så gosig att han dregglar av kärvänlighet. Han är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och står under utvärdering så vi får en uppfattning om vad han kommer att söka för hem i framtiden.

Nu är Berra redo att få ett nytt hem. Det här är en rejäl grabb som är lugn och snäll och som älskar att gosa. Han är stark och stångas som en hel tjur! Vi söker ett lugnt hem åt honom utan barn. Han är åldersuppskattad till runt fyra år.

TINGAD

Rulle

rulle20150110Rulle är en okastrerad hankatt som snurrat omkring Tallnäsvägen utan att verka hitta hem. Nu finns han hos oss i väntan på att ägaren ska höra av sig.

Rulles ägare dök aldrig upp och han kastrerades, vaccinerades och öronmärktes. Nu har han fått flytta till ett hem med kattkompisar som kommer från oss, en hund och barn. Så småningom blir han utekatt och han kommer att få ett underbart liv där.

Teddy

Teddy hittades liggande på sidan i snön utanför en gård på Västra Vägen mellan Granlo och Bergsåker på annandag jul. Upphittaren trodde inte att katten skulle överleva men lyckades värma upp honom med filtar och mat. Han är ganska undernärd och då kan det vara svårt att avgöra ålder för katterna ser gärna yngre ut än dom är när dom är magra, men vi tippar på att han är någonstans mellan 6 och 10 månader gammal. Han är okastrerad och omärkt, bruntigrerad utan vita tecken. Det var nog ett tag sedan Teddy var inomhus för han verkar ganska förundrad över värmen och maten men så fort man plockar upp honom trycker han sitt lilla huvud i halsgropen på jourmatte och gosar hysteriskt.

Teddys öron var så förfrusna att topparna till slut lossnade. I övrigt har han klarat svält och nedkylning bra och alla prover visade bra värden. Han föll huvudstupa för sin jourhemsmatte och har fått stanna hos henne och blivit introducerad för sina nya kattsyskon.

Maya

maya20141219Maya dök upp på en gård i Östanå/Tösta, Kovland för ungefär en vecka sedan och var så hungrig att hon åt av svålen som hängde åt fåglarna. Vi får nu portionera maten åt henne för hon hetsäter av lycka över att ha en matskål. Hon tros vara drygt halvåret gammal och är semilånghårig med vita tecken och precis hur gosig som helst, någon måste sakna denna underbara lilla tös. Hon är varken öron- eller chipmärkt.

Maya är nu kastrerad, vacc och id-märkt. Hon är en helt underbar liten flicka som har massor med bus i kroppen!

Maya fick ett nytt hem men kom tillbaka hos oss. Hon var lite för busig för familjens små pojkar som tyckte hon var jobbig :) Nu söker alltså detta lilla busfrö ett nytt hem, gärna med chans att få gå ut för vi tror hon skulle behöva det.

Nu får vår fina Maya en ny chans som vi tror kommer att passa henne. Hon får flytta till ett stort hus, får kattkompisar och så småningom får hon stora ägor att inspektera. Det blir toppen för denna busiga tös :)

Ragge

ragge20141214Ragge är en okastrerad hankatt som dök upp på Strandvägen i Bredsand och verkade vilsen. Han har nog raskatt i sig och borde vara lätt att känna igen så vi hoppas finna hans ägare. Han är en urmysig kille som får högsta betyg av jourhusse på alla områden :-)

Ragges ägare dök aldrig upp. Han blev kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och fick ett nytt hem. Han kom tillbaka till oss då det visade sig att han inte ville bo med barn så nu söker vi ett nytt hem till denna snygging utan barn eller andra djur, där han efter sedvanlig inomhusmånad kan få gå ut i en trygg miljö. Han är åldersuppskattad till att vara 3-5 år.

Ragge har nu fått ett nytt hem utan barn eller andra djur. Nu får han vara medelpunkten i sin nya mattes liv. 

Måns

måns20141210Måns kom till oss då hans husse avlidit. Han är en otroligt vacker helsvart kastrerad hankatt. Efter att ha fått en öronmärkning och vaccinerats kom Måns nya familj och hämtade honom. Dom har nyligen förlorat sin älskade katt och då Måns förlorat sin husse var det nog ödet som förde samman Måns med hans nya hem. Där kommer han nu att bli en oerhört bortskämd grabb, precis som det ska vara. Lycka till i framtiden, Måns med familj!

Mysan

mysan20141130Mysan inkom med sin syster Smulan via polisen. Det här är en sockersöt liten tjej som är väldigt försynt men efter en vecka i jourhem kunde hon inte hålla sig längre utan började gosa för fulla segel. Hon är dock lite speciell och gömmer sig om det kommer främmande så vi sökte ett speciellt hem åt henne. Nu har Mysan fått flytta på prov till ett lugnt par som mist sin katt och där kommer hon att få all tid i världen att blomma upp och bli en trygg kisse igen. Lycka till lillan!

Smulan

smulan20141130Smulan inkom med sin syster Mysan via polisen. Vi upptäckte att Smulan inte mådde bra och besökte veterinär där det konstaterades att hon hade gulsot och en väldigt dålig lever så tyvärr kunde vi inte rädda denna underbart vackra och snälla katt. Sov gott lilla gumman..