Teddy

Teddy hittades liggande på sidan i snön utanför en gård på Västra Vägen mellan Granlo och Bergsåker på annandag jul. Upphittaren trodde inte att katten skulle överleva men lyckades värma upp honom med filtar och mat. Han är ganska undernärd och då kan det vara svårt att avgöra ålder för katterna ser gärna yngre ut än dom är när dom är magra, men vi tippar på att han är någonstans mellan 6 och 10 månader gammal. Han är okastrerad och omärkt, bruntigrerad utan vita tecken. Det var nog ett tag sedan Teddy var inomhus för han verkar ganska förundrad över värmen och maten men så fort man plockar upp honom trycker han sitt lilla huvud i halsgropen på jourmatte och gosar hysteriskt.

Teddys öron var så förfrusna att topparna till slut lossnade. I övrigt har han klarat svält och nedkylning bra och alla prover visade bra värden. Han föll huvudstupa för sin jourhemsmatte och har fått stanna hos henne och blivit introducerad för sina nya kattsyskon.