Kategoriarkiv: Söker nytt hem

Missan

Det här är fina Missan. Hon kom till oss då hon inte kunde bo kvar hos sin familj.

Missan är en underbar kattfröken. Jourmatte beskriver henne såhär:

”Hon är en sån mysig liten kattfröken som älskar att både leka och busa men också gosa. Hon kommer och hälsar och stryker sig runt benen varje gång man kommer hem. Sen älskar hon också att leka apport med sin favvoråtta. Hon är verkligen en juvel”

Missan har tidigare levt som innekatt utan andra katter så vi tänker att hon kan nog fortsätta leva som innekatt i en större lägenhet, innätad balkong är ett stort plus. Utekatt funkar också i en trygg och lugn utemiljö. Hon skulle möjligen uppskatta sällskap av en ung och snäll kattkompis.

Missan är kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Hon är strax under 1 år.

Är du intresserad av att adoptera Missan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se och beskriv det hem du erbjuder, skriv Missan i rubriken.

Polly & Bibbs

De här två flickorna hittades övergivna på en ort väster om Sundsvall. Efter 10 timmars ihärdigt jagande efter två piggelina och snabba små flickor överlistade vi dem och kunde lyckligt köra dem till ett av våra kaninjourhem.

Polly är en blandras och kommer nog att bli ganska stor. Ålder ca 1 år. Hon är supergosig och trygg, älskar närhet.

Bibbs är en dvärgkanin, säkerligen även hon en blandras och är gissningsvis nåt år. Även Bibbs är en trygg och framåt kanin som älskar springa runt i sele och upptäcka världen. Polly är mer som tjuren Ferdinand, hoppar en bit och sätter sig sen och luktar på några blommor.

Nu i vinter har de bott i en gäststuga med frostvakt men så fort snön försvinner kommer de att bo i en stort utehägn. De är väldigt fäst vid varandra så vi kommer inte att sära på dem. Kaniner är flockdjur så de ska bo med minst 1 kompis.

Vi söker ett nytt hem till dessa två sötnosar. De måste få ha en stor yta att röra sig på. Kaniner är inte burdjur utan de måste få springa runt, göra glädjeskutt och sträcka på benen.

Vill du adoptera Bibbs och Polly så skicka oss ett mail med vad du erbjuder för hem. Skriv Bibbs och Polly i rubriken.

Selma

Selma har kommit tillbaka till oss då katten i den nya familjen inte uppskattade hennes sällskap.

Hon är en mycket social och trevlig katt. Busig är hon också och gillar brottningsmatcher och andra upptåg. Selma kan vara lite blyg vid en första kontakt men när hon märker att du är snäll har du en trogen liten vän vid din sida.

Vi tror att hon passar som både innekatt eller utekatt, innekatter bör ha lite yta att röra sig på och ett stort plus är om man har tillgång till att näta in en balkong.

Selma är kastrerad, vaccinerad, försäkrad hos Agria och id-märkt.

Vill du adoptera henne så maila oss en intresseanmälan om vad för hem du erbjuder . Skriv Selma i rubriken.

Katter för adoption

Vi har både de som söker hem som innekatt och de som söker hem som utekatt. Av olika anledningar kan vi inte alltid lägga ut de katter som kommer till oss på social medier så söker du en liten vän så kan du alltid skicka in en intresseanmälan med vad du erbjuder en katt för sorts hem så ser vi om du matchar med någon av våra skyddslingar.

info@sundsvallsdjurhem.se

Katter för adoption

Vi jobbar med Länsstyrelsen och när det gäller omhändertagna djur kan vi inte alltid lägga ut bild på dem. Kontakta oss gärna via mail och beskriv det hem ni erbjuder och vad för katt ni söker. Vi vill veta hur stort ni bor, andra djur, små barn, ska ni ha utekatt vill vi ha adressen för att kolla utemiljön.

Vill man adoptera en innekatt så vill vi att man ska ha lite yta att erbjuda katten, minst 2 rum och kök, ett stort plus är om man kan erbjuda katten vistelse på en innätad balkong, den måste vara det enligt lag om katten ska få vara där så den inte ramlar ned och skadar sig. Vad gäller utekatter så är vi noga med miljön. Vi vill att man bor lantligt eller i ett lugnt villaområde utan hårt trafikerade vägar i närområdet.

Är det en kattunge man söker så bör man vara hemma de första veckorna såvida man inte har en annan katt som håller den sällskap. En kattunge är en bebis så det blir många ensamma och tråkiga timmar om ingen håller den sällskap samt att de är väldigt busiga och lätt gör sig illa om man inte har den under uppsyn, en olycka händer ett litet busfrö så lätt.

Vi skräddarsyr varje hem efter kattens behov, vi vill att de ska vara lyckliga med sin nya ägare och de med katten.

Maila oss gärna på info@sundsvallsdjurhem.se din intresseanmälan.