Författararkiv: Kamilla

Boris från Sidsjö/Sallyhill

Kastrerade och id-märkta norska skogkatten Boris försvann i början av december från sitt hem på Glimmervägen 9 i Sidsjö/Sallyhill. Matte skrev att Boris fått pälsen klippt och att det växt ut lite roligt, så om man ser honom så är det därför pälsen ser ut som den gör.

Har ni sett Boris, kontakta Helena på 076-149 52 02

Zigge från Indal

Hankatten Zigge försvann någon gång mellan den 19-21 november från sitt hem på Hagmarksvägen i Indal. Zigge är en sju månader ung pratglad katt, han har reflexhalsband med en större reflexflärp. Har aldrig tidigare lämnat tomten.

Har ni sett Zigge, kontakta Eva-Lena på 070-632 76 06

Sting

Vi har fått in denna stiliga herre som vi kallar Sting.
Han har under en tid hållt till på en familjs tomt på Fridhemsgatan i Skönsmon/Sundsvall, i höjd med pizzerian, men är nu hos ett av våra jourhem.
Sting är försiktig men han blommar ut mer och mer och han gillar verkligen att bli klappad så han är nog en riktig gos-gubbe egentligen. Han är i ganska gott skick men har lite tovor i pälsen. Han är kastrerad och har en öronmärkning så någon måste sakna honom. Öronmärkningen är dock svår att tyda, dels då den är suddig men också för all päls och att Sting inte riktigt vill bli tittad i örat. Vi är inte helt säkra på märkningen men L52*8 eller L52*K tror en av oss att det är ( * = ingen aning om siffra eller bokstav).

Nu behöver vi hjälp att hitta Stings familj så han får komma hem igen!

Äger du eller har du information om Sting, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

UPPDATERING

Sting hette egentligen Sigge och är nu hemma hos sin familj igen 🙂

Blue från Öråker/Birsta

Honkatten Blue försvann den 26 oktober från sitt hem i Öråker/Birsta (alldeles vid Timmervägen). Blue är en innekatt så hon är inte alls van att vara ute. Hon är korthårig svart med en vit fläck under hakan.

Har ni sett Blue, kontakta Ada på 073-313 10 08

Weiron

Det här är Weiron. Han dök upp helt plötsligt i en familjs ladugård som såg direkt att den lille katten behövde hjälp. Dom tog in honom till ett varmt rum där han fick mat och vatten, sedan kontaktade dom oss och nu är Weiron i ett av våra jourhem.

Weiron är okastrerad och har ingen id-märkning. Han har ett väldigt distinkt drag i att yttre halvan av svansen är svart och sedan har han ett litet jack i sitt vänstra öra. Ålder är svårt att bedöma eftersom han är så fruktansvärt mager och uttorkad, tots detta är det mycket kärlek och gos i den här lilla killen.
Jourhemmet som har honom är för övrigt samma som tog hand om Gregor tidigare i år så Weiron är i väldigt goda händer. Medans han tas om hand och återhämtar sig vill vi, med eran hjälp, försöka hitta hans ägare.

Äger du eller har du information om Weiron, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-545 69 17

UPPDATERING 27/10:
Idag åkte Weirons jourhem med honom till veterinären för att göra en grundlig undersökning av hans tillstånd. Jourhemmet hade märkt att det var något som inte stämde helt och hållet och det visade sig sorgligt nog att så var fallet. Weiron hade långt gången njursvikt och hans organ höll på att lägga av, hela hans inre höll på att kollapsa. Så på inrådan av veterinären fick Weiron somna in ❤ Det fanns inget mer att göra hur mycket man än hade önskat det, men Weiron blev under sin sista tid på jorden omhändertagen av jourhemmet som gjorde allt för honom! Han fick somna in trygghet istället för ett utdraget lidande som hade väntat om inte den fina familjen som hittade honom i sin ladugård hade förbarmat sig över honom, så en stor eloge till dom ⭐ Och vi vill tacka er också för alla delningar på hans inlägg och alla fina kommentarer!

Sov i ro Weiron, du är fri nu 🌈 ❤

 

Tuffis från Kullsta/Hammarstrand (Ragunda kommun)

Kastrerade och chipmärkta honkatten Tuffis försvann den 4 juli från sitt hem i Kullsta/Hammarstrand (Ragunda kommun). Husse skriver:

Tuffis är skygg, liten, chippad, kastrerad brun och svartrandig bondkatt. Kan ev ha gått mot Krokvåg, Ragunda kommun, där hon är född och bott många år.

Har ni sett Tuffis, kontakta Joel på 073-044 61 29

Xena och Kiara

                      Xena                                Kiara

Det här är Xena och Kiara, 2 sockersöta systrar som nu letar efter sitt för-alltid-hem!

Xena och Kiara är ca.4 månader och kommer i början från ett hem där det inte fanns möjlighet att ta hand om dom, men det här är två brudar med mycket kattityd och dom lever verkligen i nuet. Det är alltid full fart med bus och lek och jourhemmet har fått många goda skratt åt dessa små yrväder! Självklart har dom sina lugna stunder och brukar allt som oftast ta en sovstund i soffan.
Vi söker ett hem åt flickorna i en trygg utemiljö på landet tillsammans, deras band till varandra är så starkt så jourmatte har inte hjärta att skilja dom åt.

Båda är vaccinerade och chipmärkta och när dom är 6.månader är det dags för kastrering.

Är du intresserad av Xena och Kiara, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har flickorna flyttat till sin nya familj och kommer få bo ut på landet! Där finns massa nya djurkompisar att lära känna och stora ytor att leka och busa på 😊

Lillen från Bosvedjan

Kastrerade hankatten Lillen försvann på kvällen den 2 oktober från sitt hem på Fjällvråksvägen i Bosvedjan. Lillens matte är orolig att han kan ha blivit instängd så hon ber er som bor i området att kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m.

Har ni sett Lillen, kontakta Helen på 070-256 03 99

Harry från Bosvedjan/Bydalen

Kastrerade, chipmärkta och öronmärkta hankatten Harry försvann i november 2020 från sitt hem i Bosvedjan/Bydalen. Harry har varit efterlyst tidigare men hans matte ville att vi skulle göra en till. Matte skriver även:

”Grannar såg han i våras smyga omkring i området men kom inte hem.  Han var då fin i pälsen och såg välmående ut  Jag vill bara veta att han har det bra även om han har hittat ett nytt hem.”

Har ni sett Harry, kontakta Lena på 070-219 16 17

Morris från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta hankatten Morris försvann den 3 oktober från sitt hem på Verkmästargatan 15.A i Södermalm/Sundsvall. Morris brukar endast vara ute kortade stunder runt kvarteret. Han är långhårig, mörkgrå, stor och tung. Ett kännetecken är att hans svans är kortare än normalt. Morris är även mycket snäll och orädd.

Har ni sett Morris, kontakta Anna på 070-277 24 54

Charlie från Njurunda

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Charlie försvann den 1 september på förmiddagen från sitt hem på Solbergsvägen 56 i Njurunda. Familjen hade dörren öppen som vanligt och Charlie brukar komma och gå under dagen för att äta eller få gos. Han kom aldrig tillbaka den morgonen efter att han gått ut.

Har ni sett Charlie, kontakta Anna-Karin på 072-565 81 55

Klara

Denna supermysig kattflicka, som vi kallar Klara, är upphittad på Hällevägen i Kvissleby. Hon har uppehållit sig hos en familj ett tag och sovit på deras altan. Man har kollat efter en id-märkning men tyvärr fanns varken chip eller tatuering i örat. Nu är hon hos oss och vi, likaså familjen som haft henne som gäst, vill nu ta reda på vem som äger denna fina tjej.

Vi söker ett hem som utekatt åt Klara i en lugn miljö, helst lantligt då hon är en mycket social katt som söker kontakt, sådana katter kan ofta komma på vift då de följer efter människor och sen inte hittar hem. Hon kan även gå som innekatt men då kräver hon stor yta och vill som andra katter ha tillgång till frisk luft på en balkong.

Så här skriver jourhusse:

”Hon älskar att bli klappad och är väldigt pratsam och busig. Hon har mycket energi men vet även hur man tar det lugnt. Hon är inte rädd för nya människor, istället går hon fram och låter sig bli klappad utan problem. Hon älskar uppmärksamhet och släpper dig aldrig ur syn, hon vill vara delaktig i allt”

 

TINGAD
Vill du adoptera Klara så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Honkatten Selma försvann i slutet på augusti från sitt hem i Nordansjö/Kovland. Matte skriver:

”Hej
Min katt Selma  har varit bort i 2 veckor nu :(  💕 Hon är dräktig på bilden men är inte det nu. Hon kommer alltid hem varje kväll och flera gånger om dagen så inte alls lik henne att vara bort så här länge :( ”

Har ni sett Selma, kontakta Jonna på 072-718 07 01

Vilda från Sundsbruk

Kastrerade och chipmärkta honkatten Vilda försvann i början av augusti från sitt hem på Västlandsvägen 19 i Sundsbruk. Hon är social av sig och söker sig gärna till folk. Tyvärr finns ingen bild på Vilda i nuläget men hon är gråbrunspräcklig med gula ögon.

Har ni sett Vilda, kontakta Kurt på 070-294 77 32

Kandy från Alnö

Honkatten Kandy försvann den 1 september från sitt hem i Säter 123 på Alnö. Matte skriver:

”Vår finaste katt Kandy har nu varit borta i två dygn och här hemma väntar hennes två små kattungar på henne 😢😥 Hon har inte avvikt från deras sida mer än att göra sina behov och nu är hon spårlöst borta. Bor du runt Säter 123, snälla – titta i era förråd eller på annan plats där hon kan ha blivit inlåst.”

Har ni sett Kandy, kontakta Catarina på 070-539 90 10

3.st duvor från Sundsvall

Vi efterlyser 3 duvor som har försvunnit i Sundsvall. Duvorna är ringmärkta och på dom finns ägarens för och efternamn. Ägaren, som heter Zamo, har under sommaren tränat sina duvor och dom har varit ute och flugit i några timmar och sedan kommit tillbaka hem. Dagen dom försvann säger Zamo själv att han gjorde en missbedömning då han släppte ut dom runt kl.20 på kvällen och tänkte inte att hösten är i antågande och det blir mörkare fortare vilket antagligen har försvårat det för duvorna att hitta hem igen.

Har ni sett duvorna, kontakta Zamo på 070-987 66 86

Piggelin (även kallad Mammsing)

Det här är Piggelin, fast hon kallas mest för Mammsing!
Hon och hennes 4 ungar kom till oss början av juni som ett omhändertagande via Länsstyrelsen. Hennes ungar har nu flyttat och nu är det hennes tur att hitta sitt för-alltid-hem.
Mammsing är ca.1 år och är en social och gosig liten dam. Hon är väldigt lugn i temperamentet men ibland blir det bus och lek såklart. Hon är så gullig och ger sin jourfamilj små ”byten” i present. Inga riktiga byten utan det är olika leksaker som hon kommer med och hon riktigt lyser av stolthet varje gång hon överlämnar sina presenter.
Mammsing söker ett hem som utekatt, har visat en nyfikenhet och längtan på Stora Världen och vi vill gärna att hon ska få uppleva den. En kattkompis vore ett stort plus då hon är van andra katter och gärna en familj som inte har allt för små barn.

Mammsing är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Vill du adoptera Mammsing, skicka en intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Mammsing flyttat till sitt nya hem ute på landet med 3 kattkompisar och en matte som kommer skämma bort henne som en liten prinsessa 😊

Trazzel från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta hankatten Trazzel försvann den 23 augusti från sitt hem i Södermalm/Sundsvall. Matte skriver att Trazzel försvann i samband med att brandkåren kom igår så han är nog väldigt rädd nu.

Har ni sett Trazzel, kontakta Valencia på 076-321 51 51

Sune från Hässjö/Söråker

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sune försvann den 13 augusti från sitt hem i Hässjö/Söråker. Sune är 11 månader och brukar aldrig lämna gården och han kommer när man ropar hans namn.

Har ni sett Sune, kontakta Barbro på 073-050 97 47

Simba och Pumba från Timrå

Hankatterna Simba (grå) och Pumba (orange) försvann i början på augusti från Framnäskajen/Timrå. Matte skriver:

Hej! Mina katter är försvunna för två veckor sen i närheten av Timrås tågstationen. De är innekatter. Skulle ni kunna lägga ut bild på mina katter på ert flöde så hjälpa ni mig att hitta dem. Hade de i kattväskor för jag skulle till en kompis. De hoppade av väskorna och sprang bort.

Har ni sett Simba och Pumba, kontakta Hân Lê på 073-031 04 08

Mimmi från Granloholm

Kastrerade och chipmärkta innekatten Mimmi försvann den 20 juli från sitt hem på Malmövägen 5 i Granloholm. Matte skriver:

Hon är en liten dam som i vanliga fall är väldigt kontaktsökande. Hon sågs senast söndag den 8/8 på falsterbovägen. Hon verkade inte skygg utan blev klappad och dom tog även bort en del fästingar. Sedan dess har vi inte sett henne. Vi tycker att nu är det dax att komma hem.

Har ni sett Mimmi, kontakta Erika på 070-260 74 44

Sivan från Matfors

Kastrerade och chipmärkta honkatten Sivan försvann den 28 juli från sitt hem på Rännövagen 48 i Matfors. Sivan är en skölpaddsfärgad, mörk hona som är liten, blyg och försynt med speciell teckning i ansiktet.

Har ni sett Sivan, kontakta Anna på 073-247 17 87

Zorro från Ankarsvik/Alnö

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Zorro försvann 23 juli från sitt hem i Ankarsvik/Alnö. Zorro är skygg mot nya människor och är lättskrämd utomhus. Han är liten i kroppen och massa päls. Familjen har letat överallt och misstänker att han har blivit skrämd och hamnat i ett område han inte känner igen.

Har ni sett Zorro, kontakta Jenny på 070-293 04 09

Sixten från Sörberge/Timrå

Kastrerade hankatten Sixten försvann den 1 augusti på eftermiddagen från sitt hem på Lejonvägen i Sörberge/Timrå. Sixten är innekatt sen 5 år tillbaka. Han är långhårig och gul.

Har ni sett Sixten, kontakta Ann-Helen på 072-735 26 95

Coco från Sundsvall

Chipmärkta hankatten Coco försvann den 26 juli från sitt hem på Dalgatan 2.D i Sundsvall. Matte skriver:

”Vi  bor på Dalgatan 2D här i Sundsvall och bor i  en lägenhet på  första våning. Vi tror att han hade hoppat ur balkongen och jagat fåglar och flugor igen. Ja, han har gjort det förut men han kom tillbaka efter några timmar man har ropat på honom. Vi  har försökt och ropa på  honom igår och leta runt området men hittade inte honom och han har inte kommit fram. Han brukar annars komma fram när man ropar på  hans namn. Han är väldigt social katt. Inte rädd för folk och följer med överallt för han är väldigt nyfiken. Han är 3 år och också Chipmärkt. Jag har igen ropat och letat efter honom idag och med mat men ingen Coco har kommit fram.”

Har ni sett Coco, kontakta Princess på 072-306 67 51

Monty från Matfors/Lucksta

Kastrerade hankatten Monty försvann den 24 juli från sitt hem på Sörängsbacken i Matfors/Lucksta. Monty är mycket social och nyfiken och går gärna in i öppna utrymmen vilket gör att han lätt blir instängd. Det händer även att han hoppar in i bilar. Han brukar alltid hålla sig i området och komma in till middagen.

Har ni sett Monty, kontakta Jenny på 073-844 13 56 eller Tobias på 070-261 33 66

Morran från Kvissleby

Kastrerade honkatten Morran försvann den 5 juli från sitt hem på Älvgatan i Kvissleby. Vid försvinnandet bar hon ett halsband med rosett och det sitter även en röd hjärtformad bricka med telnr i.

Har ni sett Morran, kontakta Natalie på 070-296 88 99

Pysen

Det här är Pysen och är ett omhändertaganden via Länsstyrelsen.
Pysen är en liten tjej runt 11 månader, gosig och söt som socker! Hon skulle passa som antingen inne eller utekatt.
Pysen är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Pysen, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 070-545 69 17

PYSEN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Pricken

Det här är Pricken och är ett omhändertaganden via Länsstyrelsen.
Pricken är en trevlig herre som uppskattar mysiga gos-stunder i soffan med jourmatte. Han vill ha lugnt omkring dig så vi söker därför ett hem till honom utan barn och han skulle passa som antingen inne eller utekatt.
Pricken är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

PRICKEN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Pricken, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 070-545 69 17

Sigge från Alnö

Hankatten Sigge försvann den 20 juli från sitt hem på Slupvägen 17 på Alnö. Sigge brukar inte vara borta en hel dag så det här är inte är likt honom. Vid försvinnandet bar han ett svart halsband med tunna reflexränder på.

Har ni sett Sigge, kontakta Erica på 070-311 39 89

Lilly från Nacksta/Sallyhill

Kastrerade och chipmärkta honkatten Lilly försvann under kvällen den 18 juli från sitt hem på Sallyhillsvägen i Nacksta/Sallyhill. Lilly brukar aldrig vara långt ifrån hemmet och kommer alltid när man ropar. Är väldigt barnkär.

Har ni sett Lilly, kontakta Sofie på 070-718 02 89

Ludens från Kvissleby

Honkatten Ludens försvann den 18 juli från sitt hem på Affärsgatan 2.C i Kvissleby. Matte skriver:

Hej, min katt sprang bort igår iklädd sele och koppel. Hon är egentligen en innekatt. Hon är svart med vit mage och hals. Hon försvann från affärsgatan 2c i kvissleby

Har ni sett Ludens, kontakta Camilla på 076-209 08 03

Ika från Bergsåker

Honkatten Ika försvann i början av juli från sitt hem på Tränarvägen 44 i Bergsåker. Matte skriver:

Ika försvann för ca 2 veckor sedan. Hon är en liten och otroligt social och nyfiken honkatt. Grå tigrerad med vit nos, mage samt ben. Vägde runt 3.5kg när hon försvann.

Har ni sett Ika, kontakta Matilda på 073-811 54 17

Bagheera

Det här är 5-åriga Bagheera. Han kom till oss via Länsstyrelsen då hans husse gått bort.
Bagheera är den gosigaste och snällaste katt man kan lära känna. Det finns bara kärlek i honom och han är så ivrig att föra den vidare till alla han möter vare sig han känner dem eller inte.  Vi har förstått av Bagheera att han är van att gå in och ut som han vill. Det har blivit ett problem när vi satte honom i ett jourhem då jourkatter inte får vistas utomhus. Han visar det genom att kissa inne på nätterna. Allt blir lugnt, ingen som gosar med honom och han kan inte gå ut så han protester. Han är en sån fin katt så vi vill se om det finns möjlighet att ge denna fina kille ett hem på landet, kanske någon som har bondgård. En stallkatt med förmåner att få komma in för vi tror att han är för social att bara leva sitt liv ensam som musfångare.

Har du möjlighet att ge honom ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

BAGHEERA HAR HITTAT SITT NYA HEM

Sigge från Alnö

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sigge försvann den 1 juli från sitt hem på Nackavägen 65 på Alnö. Matte skriver:

Vår älskade Sigge har nu varit borta sen 1/7 och vi börjar bli väldigt oroliga här hemma.
Han är en blandning mellan norsk skogskatt och skeppskatt. 2 år gammal. Älskar att bli klappad och van små barn, kommer gärna fram när man ropar hans namn.
Tacksam för er uppmärksamhet om ni ser någon katt som kan vara lik våran Sigge.

Har ni sett Sigge, kontakta Linda på 076-839 90 56

Candy från Granlo

Kastrerade och chipmärkta norska skogkatten Candy försvann den 8 juli från sitt hem på Törnrosvägen 2.L i Granlo. Matte skriver:

Vår norska skogskatt har inte setts till sedan torsdagskväll 8/7.
Hon gick ut på sin nattliga tur, men har inte kommit tillbaka (hon är alltid tillbaka tidig morgon annars)!

Vår CANDY är ingen som springer fram till vem som helst, dvs hon kan sitta lugnt men rör gärna på sig när man kommer för nära.
Candy är hemmahörande på TÖRNROSVÄGEN 2.L, nära kyrkogården i Granlo.

Har ni sett Candy, kontakta Viktoria på 072-583 94 56 eller Johan på 076-045 94 54

Sickan från Östby/Ånge

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sickan försvann den 24 juni från sitt hem i Östby/Ånge. Han har sällan varit ute mer än från ena dagen till den andra.

Har ni sett Sickan, kontakta Christer på 070-591 98 47

Tuselago från Sundsvall

Hankatten Tuselago försvann den 1 juli från Tivolivägen 13. Tuselago är en innekatt och olyckligtvis så smet han ut ur en bur. Han är helt utan märkning och halsband.

Har ni sett Tuselago, kontakta Maria på 070-477 79 84

Dallas från Juni/Mjösund

Kastrerade och chipmärkta hankatten Dallas försvann den 28 juni från sitt hem på Junivägen i Juni/Mjösund. Vid försvinnandet bar han ett halsband med telefonnr på.

Har ni sett Dallas, kontakta Gun-Britt på 073-065 93 87

Baghera från Bergsåker

Kastrerade, chipmärkta och öronmärkta hankatten Baghera försvann på kvällen den 23 juni från sitt hem på Tygelvägen i Bergsåker. Han brukar bara hålla sig runt gården och bara vara ute nån timme högst. Matte är orolig då han varit borta hela natten och inte synts till än. Ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m ifall Baghera har råkat blivit instängd.

Har ni sett Baghera, kontakta Katharina på 070-206 91 58

Ozzy från Stöde

Hankatten Ozzy försvann den 20 juni från sitt hem i Stöde. Han brukar hålla sig runt Knutshemmet i Stöde, så husse ber er som bor runt Knutshemmet att kolla era uteförråd för Ozzy är väldigt sällskaplig av sig så han kan gå in hos vem som helst.

Har ni sett Ozzy, kontakta Tom på 073-094 36 40

Kiki från Kävsta/Indal

Kastrerade och chipmärkta hankatten Kiki försvann någon gång under helgen v.22 (4-6 juni) från sitt hem i Kävsta/Indal. Kiki är mindre i storleken, har en svart haka och gulgröna ögon. Han hade ingent halsband vid försvinnandet.

Har ni sett Kiki, kontakta Anja på 070-650 50 15

Zeus från Kovland

Kastrerade och chipmärkta Maine coon hankatten Zeus försvann på kvällen den 10 juni från sitt hem på Brottarvägen i Kovland. Zeus är långhårig och helt svart. Försiktig och reserverad. Hade halsband när han försvann. Hittelön utlovas av ägaren.

Har ni sett Zeus, kontakta Ann-Sofie på 073-050 51 05

Kika från Sundsbruk

Chipmärkta honkatten Kika försvann den 4 juni från sitt hem i Sundsbruk. Kika är väldigt blyg och kan vara rädd för människor. Familjen saknar henne väldigt mycket.

Har ni sett Kika, kontakta Erika på 073-877 94 41

Gucci från Alnö

Hankaninen Gucci har försvunnit från sitt hem på Fiskebåtsvägen 23 på Alnö. Matte skriver:

Vi hittar honom ingenstans, men kaniner brukar hålla sig i närområdet när de rymmer. Han är väldigt snäll och bits inte. Om ni ser honom så snälla ring mig. Fånga honom gärna om ni lyckas, han är inte farlig!

Har ni sett Gucci, kontakta Emma på 070-276 93 32

Sam från Nedre Klockarberget/Njurunda

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sam försvann på morgonen den 28 maj från sitt hem på Nedre Klockarberget i Njurunda. Matte är orolig att han kan ha blivit instängd så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd och liknande.

Har ni sett Sam, kontakta Josefin på 076-137 70 37

Jussi från Alnö/Hartungsviken

Kastrerade och chipmärkta hankatten Jussi försvann den 13 maj från sitt hem på Tallbacksvägen 27 på Alnö/Hartungsviken. I nuläget finns ingen bild på Jussi men han är grå-svart randig med vitt bröst.

Har ni sett Jussi, kontakta Nils på 060-559 102 eller 073-815 65 24

Sessa från Skönsmon

Kastrerade och öronmärkt honkatten Sessa försvann den 30 april från sitt hem på Kellgrensvägen 13 i Skönsmon. Sessa är en liten tjej som inte brukar vara långt borta, kommer alltid direkt och har aldrig varit borta mer än nån timme. Hon är långhårig ljusgrå, vit och lite röd (blåsköldpadd). Sessa gjorde en lejonklippning för ett tag sedan och pälsen har växt ut lite nu. Vid försvinnandet bar hon ett svart halsband med vit text på samt ägarens telefonnummer.

Har ni sett Sessa, kontakta Camilla på 073-967 74 06

Hjördis från Östermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta honkatten Hjördis försvann på kvällen den 26 april från sitt hem på Rebetskygatan 18 i Östermalm/Sundsvall. Hjördis är van att vara ute men inte i längre sträckor och är alltid hemma på nätterna, hon är också väldigt social. Matte (och vi) ber er som bor i området att kolla era utrymmen så som förråd, garage o.s.v ifall hon råkat blivit instängd.

Har ni sett Hjördis, kontakta Lotta på 070-343 25 54.

Clinton från Skönsmon

Hankatten Clinton försvann den 1 april från sitt hem vid Hillstavägen 8 och Västra Radiogatan 25 i Skönsmon. Grannen till Clintons ägare skriver:

Titta gärna i garage o förråd så han inte blivit instängd nånstans. Han jamar som en gnisslig gammal dörr så han har svårt att göra sig hörd. Han har en kal ring runt halsen efter många års bärande av halsband. Fluffig tjock svans. Ser svart ut på håll men i solen ser han chokladbrun ut.
Han är en gammal herre på 15 år så hoppas verkligen inte att räven tagit han eller blivit plötsligt sjuk så han krypit under ett hus eller altan. Han brukar hålla sig i närområdet och har aldrig varit borta så här tidigare.

Har ni sett Clinton, kontakta Jeanette på 073-984 79 10

Cindy från Skönsmon

Kastrerade och öronmärkta honkatten Cindy försvann den 3 april från sitt hem på Östermovägen 10 i Skönsmon. Cindy är 17.år och är en van utekatt men brukar vara inne på natten under vintertiden.

Har ni sett Cindy, kontakta Anette på 070-692 08 50

Gregor

Som ni säkert minns kom en extremt utmärglad katt till oss för några veckor sedan som fångade många hjärtan. Vi talar såklart om Gregor som kämpade för sitt liv så intensivt. Denna vecka gjordes en kontroll hos veterinären för att se om hans organ tagit stryk av hans horribla upplevelse, och till vår enorma glädje och lättnad mår han prima! Han är nu kastrerad, vaccinerad, ID-märkt, avmaskad och avskabbad i öronen och viktigast av allt: han är redo för sitt för alltid-hem.
Så hur är då en katt som Gregor, som upplevt det allra värsta? Jo, han är den charmigaste och kärvänligaste kissen som jourhemmet skådat. Att ligga i knät är obligatoriskt var du än är. Nätterna spenderas i sin lilla bädd mitt emellan jourmattes och jourhusses kuddar. Han tycker om att prata, busa och framförallt närkontakt. Han är en mycket trygg kille som gärna ligger på balkongen och flörtar med grannarna. Kort sagt finns ingen större skatt och Gregor behöver ett hem som ger han all den kärlek han önskar och lite därtill! Han blir lite nervös kring andra katter, och njuter av att stå i centrum, så ensamkatt är nog bra för honom. Han är rakad nu, men är långhårig annars och behöver någon som kan hantera pälsvård. Han verkar mycket nöjd med livet som innekatt.

Är du rätt människa för Gregor och är redo att ta vid och fortsätta denna solskenshistoria?
Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-545 69 17

Nu har Gregor flyttat till sin nya familj :)

Peppe

Det här är Peppe och han kom till oss via en omplacering.

Peppe är en ung grabb på snart 1.år. Han är en fin och lugn kille men ibland blir det full fart när han leker med sin favorit leksak och då far han runt som ett fluffigt litet yrväder. Peppe är döv men är som vilken katt som helst. Han följer efter en vart man än går och han tycker inte om att vara ensam för länge, då blir det klagosång. Peppe är inte en knäkatt utan mer en sitta-eller-ligga-bredvid katt, han tycker om närheten.
Peppe söker ett hem som innekatt och skulle det finnas en innätad eller inglasad balkong är det ett plus. Han vill ha ett lugnt hem utan barn men gärna med en kattkompis.
Peppe är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Är du intresserad av Peppe, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se.

Peppe har nu flyttat till sin nya familj 😊

Sötnos från Sundsvall

Kastrerade svartvita honkatten Sötnos försvann den 18 mars från sitt hem på Harmonigatan i Sundsvall. Sötnos kom inte hem som hon brukar på kvällarna och har inte synts efter det. Detta har inte hänt tidigare.

Har ni sett Sötnos, kontakta Lars på 070-399 93 45

Shelby

Det här är Shelby som kommit till oss via en omplacering.
Shelby är lugn och gosig dam som charmar alla med både karisma och utseende! Hon söker ett hem som utekatt där hon kan få lufta på svansen när hon vill. Shelby är social och vill gärna ha en kattkompis då hon hade det i sitt förra hem.

Vill du adoptera Shelby, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på 070-545 69 17

SHELBY HAR FÅTT ETT NYTT HEM

Trollet

Trollet kom till oss som en omplacering. Hon är 5 år, kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Trollet söker ett lugnt hem utan barn där hon kan få mycket uppmärksamhet och gos. Hon är en bestämd dam som ibland kommer och säger till att nu är det faktiskt ditt jobb att ha mig i ditt knä och klappa mig. Precis som namnet indikerar är hon ett riktigt charmtroll.

Trollet har fått ett nytt hem!

Vill du adoptera Trollet, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på telefontid, numret är 070-545 69 17

Fluff

Fluff hittades i närheten av parkeringen vid Midälva, Nacksta. Paret som hittade och lyckades få fatt i henne hörde av sig till oss så nu är Fluff i ett av våra jourhem i väntan på att få komma hem till sin familj igen.

Äger du eller vet du vem som äger Fluff så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-545 69 17

FLUFF HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Sigrid

Sigrid är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

När Sigrid först kom till oss var hon väldigt rädd och osäker, men med tid och tålamod och kärlek så har hon blommat ut! Hon är nyfiken och busig, mysig och kontaktsökande. Sigrid följer med jourmatte runt i lägenheten och ligger gärna brevid eller på henne i sängen. Hon trampar först i ca 10 minuter innan hon myser ner sig i en liten boll, vilken kärlek!
När det gäller Sigrids för-alltid-hem säger jourmatte att:

”Hon behöver en människa som har ro och tid att ge henne utrymme att växa och när hon gör det blir hon trygg och trofast.”

Sigrid är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Sigrid så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Sigrid har fått ett nytt hem

Harry

Harry är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

Harry är en fin liten mys-kille som gärna ligger i jourmattes knä på kvällen. Han vill vara innekatt och ha ett lugnt hem, så utan mindre barn, men en kattkompis skulle nog funka!
Harry är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Kan du ge Harry ett hem, maila oss på info@sundsvallsdjurhem och berätta vilket slags hem du kan erbjuda eller ring på 070-545 69 17

NU HAR HARRY FLYTTAT TILL SITT NYA HEM! :)

Pralin

Det här är Pralin. Pralin blev först inlämnad av en privatperson till Veterinärhuset då hon blivit påkörd någonstans i Skönsmon. Tack o lov så mådde hon bra, inga synliga skador och fick i sig både mat och vatten. Veterinären kunde se att hon inte hade någon id-märkning och kontaktade oss, så nu är lilla Pralin i ett av våra jourhem. Jourhemmet säger att hon är underbar, väldigt social och kärvänlig.

Äger du eller vet du vem som äger Pralin så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Pralin har fått ett nytt hem

Alice

Alice kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Alice är en väldigt snäll men försiktig liten dam, men hon blir en riktig gose-katt som inte kan få nog med klappar och kärlek så snart hon känner att läget inte är så farligt, som hennes små hjärnspöken vill få henne att tro.
Alice vill ha ett hem som innekatt i en lugn miljö utan barn, men kanske med en kattkompis.
Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst.

Alice är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Morris

Morris har hittat ett nytt hem!

Morris är en ung katt, ca.6-7 månader, som föddes ute tillsammans med sina syskon av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar dom katter som är okastrerade, som inte får omsorg och får ungar utomhus. Dom här kattungarna hade tur som hittades så dom kunde tas om hand och att vi kan se till att dessa inte fortsätter att bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Morris är en försiktig kille men ger man honom tid och tålamod så kommer man tillslut vinna hans hjärta. Han är en kurrmaskin som gärna lägger sig i soffan bredvid sin jourmatte och tittar på tv, men när han slöat klart är det full galopp i lägenheten som gäller!

Till Morris söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som är van andra katter och som kan vägleda honom i livet.

Vill du adoptera Morris så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD

Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)

Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem

Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.

Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)