Kategoriarkiv: Hittat hem

Clumsy

Clumsy (fd Holdem) hittades i Söråker där han vandrat runt ett tag. En familj hade ett extra gott öga åt honom och tog honom under sina vingar. De annonserade honom hos oss som upphittad och även i Söråkersgrupper men inget napp på ägare. Efter flera månader tyckte de att hans skick blev sämre så de tog honom till oss. Han var först väldigt tveksam till vika vi var och att tvingas vara inomhus efter nåt år av vandrande. Dock tog det inte många dagar innan han sakta började tina fram och han visade sig vara en väldigt trevlig kille. Namnet Clumsy fick han av oss för att han blir så till sig när han gosar att han har ramlat ned från sin favorithylla ett antal gånger, han tappar alla koncept :-)

Nu söker Clumsy som nu är kastrerad, vaccinerad och idmärkt sitt nya hem, han uppskattas vara ca 4-.5 år.

Jourmatte beskriver honom såhär:

” Han gillar att bli ompysslad, när jag tar fram borsten kommer han direkt och vill bli borstad. Älskar att chilla på balkongen. Vill gärna ha koll på vart jag är och kommer med jämna mellanrum och vill ha kärlek. Verkar inte ha problem med okända utan vill hälsa och gosa med alla”

Vi söker till Clumsy ett hem med möjlighet att vara utekatt. Miljön ska vara lugn och utan hård trafik i närområdet.

CLUMSY HAR NU FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Clumsy så maila oss på info@sundsvallsdjurhem

Flisan

Flisan är ett omhändertagande från en annan kommun.

När Flisan kom till oss var hon dräktig och födde i sitt jourhem 4 små kattungar. De har nu flyttat så nu söker även Flisan sitt nya hem.

Hon är en äldre kattdam, veterinären gissar mellan 8-10 år. Hon är en kärleksfull och snäll katt katt om än lite försiktig, otroligt vacker med sin semilånghåriga vita päls. Hon söker ett lugnt hem med förståelse att hon kan vara lite försiktig. Hon är van att bo med andra katter så en snäll kompis skulle hon nog gilla. Hon passar både som innekatt eller utekatt i en fin lugn miljö.

Flisan är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

FLISAN HAR NU FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Flisan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se och beskriv vad för hem du erbjuder.

Lady

Lady kom till oss via ett omhändertagande från Länsstyrelsen i en annan kommun.

Lady flyttade till ett nytt hem men tyvärr kom familjens andra katt inte överens med henne, dom försökte få det att funka men det gick inte. Så det var ett tungt beslut för familjen att låta Lady komma tillbaka till oss då dom blivit väldigt kära i henne. Men det är ju så att alla ska må bra både, människor och djur, så nu söker vi igen efter ett nytt hem åt Lady.

Lady är ca.4-5 år och är en bedårande och snäll liten dam. Vi tror att hon kan passa i precis vilket hem som helst, hon är van att vara innekatt men skulle nog kunna vara ute också. Hon har tidigare levt med andra katter så en kompis vore inte helt fel.

Lady är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

LADY HAR NU FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Är du intresserad av Lady, maila in en intresseanmälan till oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Schack

I ett par år har Schack uppehållit sig i Bjärme, Kovland. Han har annonserats på vår sida ett par ggr och även i gruppen Livets Goda i Kovland men ingen ägare har gett sig tillkänna. Människor har rapporterat att de sett honom vid Kävsta Bron och Solum, Bjärme ligger mellan dessa två ställen och här beslutade han sig tydligen för att stanna tillslut.

Fälla har varit ute väldigt länge och tillslut gick han in efter idogt prövande och lite finurlighet. Först var han skräckslagen och hade full panik när han kom till ett bås i vår katteria men det gick inte många timmar förrän han visade sitt rätta jag, en urgosig och kärleksfull kille, han kan inte få nog av gos. Han trampar, kullrar sig och pussas, hans hängivenhet har inga gränser.

Någon borde äga denna kille som är så trevlig! Äger du eller vet du vem som äger Schack så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller skriv ett pm till oss på vår facebook sida.

SCHACK HAR HITTAT SITT NYA HEM :-)

Tuff

Tuff kom till oss via ett omhändertagande i en annna kommun.

Det vi vet om honom är att han var högt älskad av sin ägare men saker blir inte alltid som man vill eller önskar och nu letar vi Tuff ett hem som likt det förra han hade kommer att älska Tuff högt.

Tuff är en 7 årig kille med massor av bus i kroppen. Han är lite rastlös i jourhemmet så lyckligast blir han nog om han får vara utekatt i en lugn gärna lantlig miljö utan stora vägar med mycket trafik i närområdet. Möjligtvis innekatt i ett hus med tillgång till innätad balkong. Han är en gosig katt men kan i bus vara lite väl uppspelt så inga småbarn i hans nya hem. Han kommer att bli någons lilla lyckopiller, det är vi säker på :-)

Naturligtvis är Tuff kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du ge denna snygging ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

TUFF HAR FÅTT ETT NYTT HEM! 😊

Ida och Simpson

Ida och Simpson är ett omhändertagande från en annan kommun.

De här två älskar varandra så de vill bo tillsammans och vilka är vi att sätta oss emot äkta kärlek. De är två riktiga gosisar än om Ida är aningen försiktig men de vill gärna vara nära sin jourmatte och helst ha sin kompis bredvid också. De är två kärleksfulla pälsbollar.

Dessa två underbara katter söker ett lugnt hem, alltså ingen barnfamilj eller andra djur. En innätad balkong är ett stort plus och ingen liten lägenhet utan de vill ha lite yta att busa på. De kan vara innekatter eller ha möjlighet att vara ute i trygg lantlig miljö med avsaknad av hårt trafikerade vägar i närområdet.

Båda är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Vill du adoptera Simpson och Ida så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

IDA OCH SIMPSON HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM! 😊

Moltaz

Moltaz är ett omhändertagande från en annan kommun.

Den här lillkillen söker ett busigt hem, gärna med en snäll kompis att hitta på hyss med. Ingen familj med små barn men gärna lite större. Han kan vara lite försiktig men hans busighet och nyfikenhet tar snabbt över. Han gillar snälla klappar än om han ser allt som en uppmaning till bus just nu. Moltaz är genomsnäll men behöver en trygg och lugn ägare. Han passar både som innekatt med stor yta, inga små lägenheter men kan nog med tiden även vara utekatt i en trygg miljö gärna lantligt.

Moltaz är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Moltaz så maila oss på info@sundsvallsdjurhem

MOLTAZ HAR FÅTT EN NY FAMILJ! 😊

Flingan

Flingan är ett omhändertagande från en annan kommun.

Den här bedårande lilla prinsessan söker ett lugnt hem. Alltså ingen barnfamilj eller andra djur, hon behöver få blomma i sin egen takt. Hon är snäll och busig, sover med jourmatte varje natt. När jourmatte kommer hem från jobbet berättar Flingan om hennes dag och hon vill ha många snälla klappar. Vi tror att Flingan vill vara innekatt och har du en innätad balkong eller inglasad så är det en stor fördel.

Flingan är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Kan du erbjuda Flingan det hem hon behöver så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

FLINGAN HAR FÅTT ETT NYTT HEM 😊

Hugo

Hugo är en okastrerad och omärkt hankatt upphittad på Krokusvägen i Söråker. Han uppmärksammades av en privatperson som såg att han hade ont i ett framben och skjutsade honom till veterinär.Nu är han hos oss och han har fått hjälp med sitt ben så nu hoppas vi att han snart slipper ha ont mer. Troligast är att han varit i slagsmål och blivit biten, därav en svår infektion. Ett öde många okastrerade katter drabbas av, skador efter slagsmål om revir eller det motsatta könet eller bara för att de är mer benägna att slåss när de är okastrerade. Han har nog vandrat mycket och farit illa för hans öron är sönderfrusna och topparna är på väg att ramla av, ännu en vanlig syn bland fressar, de lever oftast ett hårt liv med många skador på sig själv samt skador de orsakar på andra katter som kommer i deras väg.Men nu är det slut på slagsmål och irrande, nu väntar lata dagar med mycket mat och värme för Hugo, det är han verkligen värd .Han är en snäll och tillgiven katt som vi nu kollar om det finns en ägare som vill ha igen honom

Äger du eller vet du vem som äger honom så skicka oss ett PM eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pelle

Pelle kom till oss då han ägare gått bort.

Han är en supemysig kille, ca.5-6 år gammal, som när han kom till oss var aningen lågmäld och inte ville äta utan mest sökte snälla klappar och sällskap. Men utan mat kan man inte leva så Pelle fick åka till veterinär där man snabbt kunde konstatera att Pelles tänder var i dåligt skick och gjorde nog väldigt ont. För att Pelle skulle kunna stanna och bli någons underbara vän så behövdes en totalrenovering av hans tänder så nu är han en kille med bara 6 tänder kvar i munnen och en mycket gladare katt samt njuter av att äta. Visserligen tror vi inte att han kommer att bli en excellent musfångare men å andra sidan så håller han nog dem på avstånd med sin blotta uppsyn, han är en ståtlig herre.

Vi tror att Pelle skulle uppskatta ett hem som utekatt. Självklart är han vaccinerad, kastrerad och id-märkt, precis som alla katter blir när dom adopteras ut från oss.

PELLE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Gos-Pelle så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring oss på telefontid på nr 070-5456917.

2.st dvärgklogrodor

Vi har 2.st dvärgklogrodor som söker nytt hem. De blir max 4.cm och trivs bäst ensam i ett akvarium eller möjligtvis tillsammans med nån lugn och snäll fisk.

DE HAR NU FÅTT SITT NYA HEM!

Är du intresserad, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Milly & Tilly

Dessa två små juveler söker fortfarande sitt skuttiga hem.

Milly (vänster) och Tilly (höger) är två sockersöta små flickor som söker ett nytt hem. De vill bo tillsammans då de är systrar och väldigt fäst vid varandra.

De är busig och nyfikna på världen samt sociala och lätta att hantera, åldern ska vara runt 1,5 år. Som till alla kaniner vi placerar ut så är vi noga med vart de hamnar. De ska ha tillgång till att vara frigående för att sträcka på benen och göra lyckoskutt.  Kanske man bor i hus så de kan får vara ute i en hage på sommaren och äta lite gräs och få sol på nosen.

MILLY OCH TILLY HAR FÅTT SITT NYA HEM ÄNTLIGEN :-)

Vill du adoptera Milly och Tilly så sänd oss ett mail på info@sundsvallsdjurhem.se

Ada

Ada är en mysig tjej som är upphittad i Bredsjön/ Ljustorp. Flera har ringt om henne då ingen tycks veta vart hon hör hemma. Hon hänger i byn och går in genom kattluckor där och förser sig med mat så det har inte gått någon nöd på henne. Kanhända hon bor i närheten och bara gillar att äta borta eller så är hon vilsen, ingen vet då ingen vet vart hon bor. Nu är hon hos oss iallafall och vi hoppas kunna identifiera en ägare. Hon är omärkt.

ADA HAR FLYTTAT TILL SIN NYA FAMILJ :-)

Äger du eller vet du vem som äger Ada så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller skicka ett pm på vår fb-sida. Det går även bra att ringa på telefontid, 0705456917

Hubbe

Det här är Hubbe, ett omhändertagande från en annan kommun.
Hubbe är en ung och supertrevlig hankatt. Människor där han hittades har sett honom bli påkörd men han sprang vid det tillfället iväg men uppgifter kom att han setts hos en person som börjat mata honom och nu är han hos oss .
Vi tog honom till veterinär där man konstaterade att han antagligen vid tillfället han blev påkörd och brutit ett ben. Det har läkt ihop och ger honom i dagsläget inga problem men det han har problem med är däremot höften som är ur led och måste opereras, höftkulan kommer att tas bort. En operation som kommer att ge Hubbe ett fortsatt lyckligt och smärtfritt kattliv 

UPPDATERING

Hubbe är nu opererad och tillfrisknad, allt har gått bra så nu söker han sitt nya hem. Han är en busig, gosig och aktiv kille, en helt perfekt Hubbe med andra ord!  Han skulle nog gärna  bli utekatt i en lugn och trygg miljö eller innekatt med tillgång till vistelse på säkrad balkong.

HUBBE HAR FÅTT ETT NYTT HEM!

Vill du adoptera Hubbe så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Sting

Vi har fått in denna stiliga herre som vi kallar Sting.
Han har under en tid hållt till på en familjs tomt på Fridhemsgatan i Skönsmon/Sundsvall, i höjd med pizzerian, men är nu hos ett av våra jourhem.
Sting är försiktig men han blommar ut mer och mer och han gillar verkligen att bli klappad så han är nog en riktig gos-gubbe egentligen. Han är i ganska gott skick men har lite tovor i pälsen. Han är kastrerad och har en öronmärkning så någon måste sakna honom. Öronmärkningen är dock svår att tyda, dels då den är suddig men också för all päls och att Sting inte riktigt vill bli tittad i örat. Vi är inte helt säkra på märkningen men L52*8 eller L52*K tror en av oss att det är ( * = ingen aning om siffra eller bokstav).

Nu behöver vi hjälp att hitta Stings familj så han får komma hem igen!

Äger du eller har du information om Sting, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

UPPDATERING

Sting hette egentligen Sigge och är nu hemma hos sin familj igen 🙂

Weiron

Det här är Weiron. Han dök upp helt plötsligt i en familjs ladugård som såg direkt att den lille katten behövde hjälp. Dom tog in honom till ett varmt rum där han fick mat och vatten, sedan kontaktade dom oss och nu är Weiron i ett av våra jourhem.

Weiron är okastrerad och har ingen id-märkning. Han har ett väldigt distinkt drag i att yttre halvan av svansen är svart och sedan har han ett litet jack i sitt vänstra öra. Ålder är svårt att bedöma eftersom han är så fruktansvärt mager och uttorkad, tots detta är det mycket kärlek och gos i den här lilla killen.
Jourhemmet som har honom är för övrigt samma som tog hand om Gregor tidigare i år så Weiron är i väldigt goda händer. Medans han tas om hand och återhämtar sig vill vi, med eran hjälp, försöka hitta hans ägare.

Äger du eller har du information om Weiron, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-545 69 17

UPPDATERING 27/10:
Idag åkte Weirons jourhem med honom till veterinären för att göra en grundlig undersökning av hans tillstånd. Jourhemmet hade märkt att det var något som inte stämde helt och hållet och det visade sig sorgligt nog att så var fallet. Weiron hade långt gången njursvikt och hans organ höll på att lägga av, hela hans inre höll på att kollapsa. Så på inrådan av veterinären fick Weiron somna in ❤ Det fanns inget mer att göra hur mycket man än hade önskat det, men Weiron blev under sin sista tid på jorden omhändertagen av jourhemmet som gjorde allt för honom! Han fick somna in trygghet istället för ett utdraget lidande som hade väntat om inte den fina familjen som hittade honom i sin ladugård hade förbarmat sig över honom, så en stor eloge till dom ⭐ Och vi vill tacka er också för alla delningar på hans inlägg och alla fina kommentarer!

Sov i ro Weiron, du är fri nu 🌈 ❤

 

Kalle-Pelle

Kalle-Pelle är en Teddykanin, huruvida han är renrasig eller inte har vi ingen aning om. Vad vi däremot vet är att han är en tillgiven och busig kille som nu söker sitt för alltid hem. Som alltid när vi placerar ut kaniner söker vi hoppiga hem. En kanin ska inte spendera all sin tid sittande i en bur utan de ska få chans att sprätta med benen och göra lyckorusningar, det är en kanins rättighet, att få hoppa runt.

Han är en långhårig kille så vi har insett att ett liv ute i olika väder inte är ett liv som passar honom, han är en innekanin som vill ha möjlighet att få komma ur buren en stund varje dag.

Vill du adoptera Kalle- Pelle så maila oss på info@sundsvallsdjurhem och berätta om vad du kan erbjuda honom för hem.

Xena och Kiara

                      Xena                                Kiara

Det här är Xena och Kiara, 2 sockersöta systrar som nu letar efter sitt för-alltid-hem!

Xena och Kiara är ca.4 månader och kommer i början från ett hem där det inte fanns möjlighet att ta hand om dom, men det här är två brudar med mycket kattityd och dom lever verkligen i nuet. Det är alltid full fart med bus och lek och jourhemmet har fått många goda skratt åt dessa små yrväder! Självklart har dom sina lugna stunder och brukar allt som oftast ta en sovstund i soffan.
Vi söker ett hem åt flickorna i en trygg utemiljö på landet tillsammans, deras band till varandra är så starkt så jourmatte har inte hjärta att skilja dom åt.

Båda är vaccinerade och chipmärkta och när dom är 6.månader är det dags för kastrering.

Är du intresserad av Xena och Kiara, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har flickorna flyttat till sin nya familj och kommer få bo ut på landet! Där finns massa nya djurkompisar att lära känna och stora ytor att leka och busa på 😊

Malcolm

Malcolm är en fin kastrerad omärkt herre med rondör som för den skull inte är missklädsam, hans päls är blank och fin och han är väldigt trevlig och social.

Han bestämde sig för ett tag sedan att en familj i Juniskär, Ållerviken var ett passande ställe att hänga på, dygnet runt. Familjen försökte ignorera honom men hans bedjande ögon och inställsamma sätt fick familjen att fatta tycke för Malcolm och då han envisades med att stanna trots att man letat med ljus och lykta efter ägaren så ringde de oss och frågade hur de ska agera. Snart väntar kalla nätter och det gör ont i hjärtat att ha en gäst liggande på altan i kylan.

Malcolm har legat på vår sida ett tag som upphittad men ingen ägare har kunnat identifieras så nu är han hos oss och letandet fortsätter efter hans hem.

Uppdatering:

Ingen ägare hörde av sig och saknade denna juvel, för det är han verkligen. Stor som en svart panter och otroligt snäll, finner sig i det mesta. Vi har dock märkt en längtan hos honom att få gå ut så han söker ett nytt hem med en trygg och lugn utemiljö.

MALCOLM HAR NU HITTAT SITT NYA HEM

Är du intresserad av Malcolm, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Klara

Denna supermysig kattflicka, som vi kallar Klara, är upphittad på Hällevägen i Kvissleby. Hon har uppehållit sig hos en familj ett tag och sovit på deras altan. Man har kollat efter en id-märkning men tyvärr fanns varken chip eller tatuering i örat. Nu är hon hos oss och vi, likaså familjen som haft henne som gäst, vill nu ta reda på vem som äger denna fina tjej.

Vi söker ett hem som utekatt åt Klara i en lugn miljö, helst lantligt då hon är en mycket social katt som söker kontakt, sådana katter kan ofta komma på vift då de följer efter människor och sen inte hittar hem. Hon kan även gå som innekatt men då kräver hon stor yta och vill som andra katter ha tillgång till frisk luft på en balkong.

Så här skriver jourhusse:

”Hon älskar att bli klappad och är väldigt pratsam och busig. Hon har mycket energi men vet även hur man tar det lugnt. Hon är inte rädd för nya människor, istället går hon fram och låter sig bli klappad utan problem. Hon älskar uppmärksamhet och släpper dig aldrig ur syn, hon vill vara delaktig i allt”

 

TINGAD
Vill du adoptera Klara så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Ruby

Ruby är från början en kattfröken som kommer från oss men nu är hon tillbaka och söker ännu en gång ett nytt hem.

Hon är innekatt men kan lära sig att vara utekatt om miljön är den rätta. Hon är en busig fröken som gärna petar in leksaker under mattan för att sedan verka överraskad att den ligger precis där och sen följer en lång brottningsmatch innan hon går vidare till andra busaktiviteter.

Ruby är kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

RUBY HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917 under telefontid.

Casablanca

Casablanca kom till oss med kattungar. Nu har de flyttat till nya hem så det är det dax för vår lilla skönhet att även hon att finna sig ett nytt hem.

Hon är från början lite avvaktande men sedan när hon inser att hon ”inget har att frukta” så är hon en pratsam och kelsjuk kisse. Hon söker ett hem som utekatt i en trygg miljö. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

CASABLANCA HAR HITTAT SITT NYA HEM!

Vill du adoptera Casablanca så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-5456917

Piggelin (även kallad Mammsing)

Det här är Piggelin, fast hon kallas mest för Mammsing!
Hon och hennes 4 ungar kom till oss början av juni som ett omhändertagande via Länsstyrelsen. Hennes ungar har nu flyttat och nu är det hennes tur att hitta sitt för-alltid-hem.
Mammsing är ca.1 år och är en social och gosig liten dam. Hon är väldigt lugn i temperamentet men ibland blir det bus och lek såklart. Hon är så gullig och ger sin jourfamilj små ”byten” i present. Inga riktiga byten utan det är olika leksaker som hon kommer med och hon riktigt lyser av stolthet varje gång hon överlämnar sina presenter.
Mammsing söker ett hem som utekatt, har visat en nyfikenhet och längtan på Stora Världen och vi vill gärna att hon ska få uppleva den. En kattkompis vore ett stort plus då hon är van andra katter och gärna en familj som inte har allt för små barn.

Mammsing är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Vill du adoptera Mammsing, skicka en intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Mammsing flyttat till sitt nya hem ute på landet med 3 kattkompisar och en matte som kommer skämma bort henne som en liten prinsessa 😊

Jussi

Jussi är en superfin kille som haft det besvärligt ett tag och därför behöver vår hjälp att finna sitt nya hem. Han är en tillgiven katt som gärna ligger bredvid i tv-soffan eller slår tassarna runt jourmattes hals och snuttar lite kärleksfullt för att visa sin tillgivenhet.

Jussi vill vara utekatt i en trygg och säker miljö, han är kastrerad, vaccinerad och id-.märkt.

 

JUSSI HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera denna snygging så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917

Pysen

Det här är Pysen och är ett omhändertaganden via Länsstyrelsen.
Pysen är en liten tjej runt 11 månader, gosig och söt som socker! Hon skulle passa som antingen inne eller utekatt.
Pysen är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Pysen, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 070-545 69 17

PYSEN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Pricken

Det här är Pricken och är ett omhändertaganden via Länsstyrelsen.
Pricken är en trevlig herre som uppskattar mysiga gos-stunder i soffan med jourmatte. Han vill ha lugnt omkring dig så vi söker därför ett hem till honom utan barn och han skulle passa som antingen inne eller utekatt.
Pricken är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

PRICKEN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Pricken, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 070-545 69 17

Bagheera

Det här är 5-åriga Bagheera. Han kom till oss via Länsstyrelsen då hans husse gått bort.
Bagheera är den gosigaste och snällaste katt man kan lära känna. Det finns bara kärlek i honom och han är så ivrig att föra den vidare till alla han möter vare sig han känner dem eller inte.  Vi har förstått av Bagheera att han är van att gå in och ut som han vill. Det har blivit ett problem när vi satte honom i ett jourhem då jourkatter inte får vistas utomhus. Han visar det genom att kissa inne på nätterna. Allt blir lugnt, ingen som gosar med honom och han kan inte gå ut så han protester. Han är en sån fin katt så vi vill se om det finns möjlighet att ge denna fina kille ett hem på landet, kanske någon som har bondgård. En stallkatt med förmåner att få komma in för vi tror att han är för social att bara leva sitt liv ensam som musfångare.

Har du möjlighet att ge honom ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

BAGHEERA HAR HITTAT SITT NYA HEM

Dino

Dino är en katt som vi hört talas om i flera år. Vi har vid ett par tillfällen lånat ut fällan för att få honom till vår omsorg men han är för smart för att gå in i den så vi har gått bet på att få honom till oss. Han är en överlevare som tillslut en man förbarmade sig över och de fick en fin relation, Dino kom och gick som han ville men han hade äntligen en trygg plats i livet. Saker händer dock som gjorde att Dino inte kunde vara kvar och Dino blev omhändertagen och nu är han hos oss. En rädd katt anlände till vår katteria och vi funderade på hur detta skulle gå men i Dinos ögon fanns en vänlighet och nyfikenhet och efter några dagar visade en lite osäker Dino hur otroligt snäll och tillgiven han är.

Nu är det  verkligen dax för vår fina Dino att finna sitt nya hem där han får stanna och vara trygg. Han är en sån förtjusande herre. Lite försiktig i början men efter någon dag charmar han alla i sin väg med sitt lugna sätt och med ett utseende som vittnar om ett hårt liv ute. Aldrig mer ska Dino behöva uppleva hemlöshet, inte heller ska han behöva frysa och leta mat. Vi vet att hans nya hem finns därute, det gäller bara att era vägar korsas och tycke uppstår :-)

Vi söker till Dino ett hem som utekatt i en lugn och trygg miljö. Vi tror han blir lyckligast så, han är van att vara ute och patrullera. Han vill ha en lugn vuxen familj, ingen barnfamilj. Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

DINO HAR HITTAT SITT NYA HEM!

Vill du ge Dino ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Björn

När vårat fågeljourhem for till Arken för att hämta den upphittade undulaten Sky så visade det sig att de nyss funnit en dumpad hamster i butiken. En kund såg den stressade hamstern irra runt och personalen lyckades fånga honom. Det är inte första gången någon tagit ett beslut tydligen att i smyg lämna djur där när man lessnat på dem. Nu är även Björn hos oss i trygghet, jourhemmet valde att kalla honom Björn för han ser ut som en liten brunbjörn.

Eftersom någon medvetet gjort sig av med Björn (vi vet dock inte kön) så kommer det nog att bli svårt att finna någon ägare på hamstern så vi söker en ny och ansvarsfull person som välkomnar denna lilla Björn hem till sig och ger hen ett tryggt liv.

BJÖRN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Sky

Sky kom flygande från skyn i Bergeforsen och landade på ryggen på en man som arbetade ute, och där satt han kvar. Han fick stanna en dag hos upphittaren och sen satte han undulaten i en låda och for med den till Arken Zoo vid Vettris och de ringde oss. Sky är en otroligt trevlig och tam undulatkille så någon måste ha förlorat en mycket kär liten vän som säkert varit friflygande inne och lyckats rymma.

Ingen hörde av sig om Sky så nu söker vi ett nytt hem till denna fina lilla kille!

Är du intresserad av Sky, maila en intresseanmälan till oss på info@sundsvallsdjurhem.se

SKY HAR HITTAT SITT NYA HEM

Harry


Det här är Harry.

Harry är en lite blyg kille men växer för varje dag. Från början tittade han bara på oss med stora ögon men efter några dagar när han säkerställt att vi är snälla så visade sig Harry vara en riktig liten juvel. Nu är han i jourhem och såhär skriver jourmatte:                        Harry är väldigt gosig och buffig, en riktig pussgurka. Han är fortfarande lite rädd för ljud och hastiga rörelser men nyfikenheten tar över mer och mer. Han har mycket energi och är som en kalv på grönbete, en väldigt snäll katt.

Vi söker till Harry ett tryggt och lugnt hem. Han har levt med andra katter så en snäll kompis skulle han fixa. Naturligtvis är Harry kastrerad, vaccinerad och id.märkt

HARRY HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Bosse

Det här är Bosse och han söker ett nytt hem.

Bosse är en ung hankatt, söt som en karamell och ett riktigt busunge. Han är en försiktig kille som vill säkerställa att du är snäll innan han visar sitt rätta jag. Väl där så är han busig och kontaktsökande och älskar snälla händer som pysslar med honom.

Vi tror att Bosse vill vara utekatt i ett lugnt och tryggt område, vi sätter inga utekatter i lägenheter eller stora bostadsområden. Ett annat alternativ kan vara innekatt i hus med innätad balkong/ altan  En annan sak vi tror Bosse skulle gilla är en kompis som han kan busa loss med, någon som likt honom gillar hyss och rallyrusningar.

Bosse är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Om du kan ge Bosse det hem han längtar efter så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har Bosse flyttat till sin nya familj 😊

Razzel & Tom

Det här är Razzel och Tom. 2 snygga killar på ca 2 år som söker ett nytt hem. Razzel är den röda och Tom den vita med svarta mönster. Razzel är den modigaste av dem, han vill gosa och vara i centrum, Tom är lite mer försiktig men inte mindre gosig.

Vi tror att de vill flytta ihop. De passar som innekatter men även utekatter i en lugn och trygg miljö. Ska man adoptera en innekatt av oss har vi som krav att man bör bo på en större  yta och en stor fördel är om man har tillgång till balkong att näta in. Vill man adoptera utekatt så vill vi att man bor i ett lugnt villaområde eller lantligt, vi placerar inga utekatter om man bor i lägenhet.

Båda killarna är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

TOM OCH RAZZEL HAR HITTAT SITT NYA HEM

Pelle

Pelle är en vacker långhårig helsvart kille på ca 4-5 år.

Han kan vara lite försiktig men är en otroligt vänlig katt som nog vill ha möjlighet att gå ut i sitt nya hem. Han är en gospropp som det var svårt att fotografera sa jourmatte då han bara vill stångas och visa sin tillgivenhet.

Om man vill adoptera en utekatt har vi rätt höga krav på utemiljön. Ingen utekatt om man bor i lägenhet eller stora bostadsområden, man ska inte heller ha stora trafikerade vägar i sitt närområde.

PELLE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Sune

Sune är ett omhändertagande från en annan kommun.

Han kom med sina kompisar Alicia och Maja men vi tror att han kan flytta till ett nytt hem utan dem. Även Sune är en livsnjutare och myspropp,  han är en soffkatt som gillar lata dagar med mycket snälla klappar och gos i tv-soffan.

Vi tror att Sune uppskattar ett lugnt hem, hon fixar att leva som innekatt men kan även vara utekatt i en bra utemiljö.  Vill man adoptera en innekatt ska man bo på en relativt stor yta och gärna ha tillgång till att näta in en balkong eller altan. Sune är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

SUNE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Sture

Sture är ett omhändertagande från en annan kommun. Han har varit hos oss länge nu, alltför länge. Nog måste det väl finnas någon därute som vill adoptera denna fina och snälla kille.

Han gillar sällskap så vi söker någon som är hemma mycket. Han älskar att ligga på jourhemmets innätade balkong så erbjuder man ett hem som innekatt så är detta ett stort plus, han skulle nog även kunna gilla att få vara utekatt i en lugn och trygg miljö

Jourhemmet beskriver Sture som väldigt kärlekstörstande, han ligger mer än gärna i knät på jourmatte och myser, hon säger att han är den mysigaste som finns, vill alltid ha huvudet i hennes knä. Han har också börjat sova med henne i sängen.  Sture är en är en lugn och mysig kille. Dock kan han vara lite försiktig, han är ingen tuff och framåt katt mot de han inte känner utan föredrar då att spana på säkert avstånd, höga ljud är också otäckt tycker Sture men med de han känner är han som en liten nallebjörn

Sture är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

STURE HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Sture så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Maja

Maja är ett omhändertagande från en annan kommun.

Hon kom med sina kompisar Alicia och Sune men vi tror att de kan flytta separat. Maja är en lugn och kramgo flicka som visserligen uppskattar lite bus men det bästa hon vet är att ligga i soffan och chilla eller sitta på den innätade balkongen jourhemmet har och lyssna på fågelkvitter och humlesurr.

Vi tror att Maja uppskattar ett lugnt hem, hon fixar att leva som innekatt men kan även vara utekatt i en bra utemiljö.  Vill man adoptera en innekatt ska man bo på en relativt stor yta och gärna ha tillgång till att näta in en balkong eller altan. Maja är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

MAJA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Dio

Det här är Dio. Vacker som en dag med sin smokefärgade päls och med ett mjukt fint sätt. Visserligen ser han sur ut som ett åskmoln på bilden men det kan ha sina orsaker. Att sitta stilla länge och posera kan ju få vem som helst på dåligt humör, mycket skönare att chilla i soffan helt otvunget eller varför inte få jourmatte att servera något gott att äta, livet är till för att njutas av, inte tvingas agera fotomodell.

Så till detta med mat… Dio har en vikt som inte är bra för honom, han är tjock (förlåt Dio), rejält tjock eller om man vill uttrycka det snällare så är han en väldigt fluffig katt. Han behöver gå ned i vikt. Vi tro att bästa sättet att göra det är att han får vara ute och röra sig i samband med rätt kost.

Dio är van att bo med andra katter och hundar, han är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Har du ett lugnt och kärleksfullt hem att erbjuda Dio med en bra utemiljö så anmäl gärna ditt intresse för Dio genom att maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Zingo

Zingo är en honkatt på ca 5-6 år. Hon gillar att prata, berätta om dagens händelser och prata om livet i stort och smått Hon är van att leva med andra katter och hundar så hon känner sig nog lite ensam och skulle säkert uppskatta kompisar.  Zingo är en jättegosig kisse som gärna avsätter tid till att få massor med snälla klappar. Ligger gärna på jourmattes mage när det blir möjlighet, hon är en sån fin katt.

Hon har tidigare levt som utekatt så vi tror hon vill fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Zingo har tidigare levt med andra katter samt hundar.

ZINGO HAR HITTAT SITT NYA HEM

Ozzy

Ozzy är en hankatt på ca 5-6 år. Han är en försiktig men jättesnäll kille. Han fick beröm för gott uppträdande hos veterinären, det vet vi inte om originalet Ozzy Osbourne hade fått :-). Han är rätt ny hos oss så han ligger mest och iakttar världen från ett säkert ställe, gärna under en säng men när han är redo kliver han nog fram och är mer kavat. Jourmatte hälsar dock att han är supergosig och snäll när han ibland tar sig en upptäckartur i jourhemmet, då gosar och puffar han uppmananande, nu ska vi gosa! Han är väldigt tålmodig och låter sig inspekteras av jourmatte så att öron och tassar är ok.

Ozzy har levt som utekatt så vi tror att han vill fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Han är van att leva med andra katter samt hundar. Ozzy är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt-

 

OZZY HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Ozzy så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring 0705456917

Lizzy

Lizzy är en honkatt på ca 5-6 år. Hon är lite försiktig av sig men jättegosig. Hon är självständig och kan dra sig undan men när det är gosdax söker hon upp jourmatte och jourhusse med en försynt vädjan om snälla klappar.  Jourmatte säger att Lizzy har ett stort behov av kärlek och är en väldigt snäll katt som är lätt att hantera. Hon är dock lite osöker vid höga ljud och hastiga rörelser, detta kommer nog att lugna sig med tiden.

Lizzy har tidigare levt som utekatt så vi tror att hon skulle vilja fortsätta med det i en lugn och trygg utemiljö. Lizzy är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Hon är van att leva med andra katter samt hundar.

Vill du ge Lizzy ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ringt 070-5456917

Fia-Lisa

TINGAD

Fia-Lisa kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Till en början är Fia-Lisa försiktigt men med en mjuk hand och vänlighet är hon en mysig katt som har stora potential att bli en myskatt hälsar jourmatte. Fia-Lisa är gärna med och håller ett öga på vad man sysslar med. Hon kommer fram och vill bli klappad och kliad med mjuka snälla händer. När jourhemmet får besök så drar hon sig först undan men sen tar nyfikenheten över och hon kommer fram för att kolla läget.

Vi tror Fia-Lisa vill bo ensam utan andra djur, hon verkar vara van det. Möjligen att när hon blir trygg så kan hon bli utekatt i ett lugnt område men annars funkar nog innekatt med lite yta och en balkong att få friskluft på.

 

FIA-LISA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Fia-lisa så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

Alice

Alice är en 3-årig honkatt som är mamma till Peppe som nyligen adopterades ut av oss. De båda gick en mörk framtid tillmötes då deras ägare tagit ett tungt beslut men vi fick en förfrågan av en veterinär om vi kunde tänka oss att ge dem en ljus framtid och naturligtvis kan och vill vi det vi det.

Alice är en blyg tjej men som växer varje dag.  Hon behöver ett lugnt hem, gärna med sällskap av en snäll och trygg hankatt då hon är van vid det, som kan vägleda henne lite. Hon sover hela nätterna i sängen med sin jourmatte som säger att detta är världens snällaste kattfröken men som sagt behöver hon tid och tålamod.

Kan du erbjuda Alice det trygga hem hon förtjänar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

ALICE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Smulan

Smulan är en omplacering.

Han kom tillsammans med Kattis. Smulan är en försiktig kille till en början men tinar efter ett tag, han är dock väldigt vän i sitt sätt så han söker ett lugnt hem som ensamkatt där han får mycket uppmärksamhet. Smulan har tidigare levt som innekatt och vi vill att han fortsätter med det. När vi placerar innekatter vill vi att de som utekatter ska få tillgång till frisk luft via en balkong eller uitevistelse i sele, ska man ha en innekatt på balkong ska den enligt lag vara in-nätad. Att få höra fågelkvitter och jaga flugor sätter guldkant på livet för en innekatt. Naturligtvis är Smulan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Smulan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917 på telefontid.

SMULAN HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Kattis

Kattis är en omplacering.

Hon kom med katten Smulan men vi bedömer att de inte behöver placeras ihop. Kattis är en trygg och gosig tjej på 4 år som hittills levt som innekatt men i en trygg utemiljö skulle hon också funka. När vi placerar innekatt vill vi att de som utekatter ska få tillgång till frisk luft via en balkong eller utevistelse i sele, ska man ha en innekatt på balkong ska den enligt lag vara in-nätad. Att få höra fågelkvitter och jaga flugor sätter guldkant på livet för en innekatt. Naturligtvis är Kattis kastrerad, vaccinerad och id-märkt-

Vill du adoptera Kattis så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

KATTIS HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Kim

Personal från Ljustadalens skola ringde oss idag och sa att en katt var instängd på deras bakgård. Antagligen har ett barn släppt in den där innan påsk så de lille stackaren har variit instängd i flera dagar så den var rätt skärrad när den kom till oss. Vi vill inte stressa den mer utan låter den lugna ner sig någon dag innan vi börjar hantera den. Därför vet vi ännu inte vilket kön Kim har, inte heller om hen är märkt.

Äger du eller vet du vem som äger Kim så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

KIMS ÄGARE HAR HÄMTAT HENNE

Anna

Fina Anna hittades på Stena Stål i Timrå där hon bestämde sig för att flytta in. Dock var inte  miljön där den bästa för en liten kisse att vistas i så en av killarna som jobbar där kontaktade oss.

En av tjejerna i styrelsen for dit för att hämta henne och kollade på plats om hon var märkt. Det visade sig att hon var chippad med chipnumret gick till den första ägaren som omplacerat henne 2018 och inte hade några uppgifter kvar till den som hon placerades hos. Det enda fd ägaren minns är att hon placerades i Timrå som innekatt.

Trots facebooks stora spridningsområde så har vi inte lyckats lokalisera en ägare så nu söker denna kattflicka ett nytt hem. Anna är en supertrevlig katt som vi tro passar både som inne eller utekatt i en lugn och trygg utemiljö. Anna är kastrerad vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera Anna så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 0705456917.

ANNA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Smulan

Smulan kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Det här är en gosig liten brud. Hon älskar uppmärksamhet och faller allt ljus på henne så är hon en lycklig katt. Hon har haft kissproblematik, stress kan han varit den betydande faktorn, men i jourhemmet har allt gått bra och det har inte skett några olyckor. Men med det sagt så söker vi ett hem hos någon som är extra förstående.
Vi tror att Smulan skulle trivas med att vara utekatt i en trygg miljö, en kattkompis vore ett plus.
<span;>Eftersom hon är långhårig så behövs det som på alla katter en ägare med disciplin på att kamma hennes vackra päls regelbundet.

Smulan är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

SMULAN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Gregor

Som ni säkert minns kom en extremt utmärglad katt till oss för några veckor sedan som fångade många hjärtan. Vi talar såklart om Gregor som kämpade för sitt liv så intensivt. Denna vecka gjordes en kontroll hos veterinären för att se om hans organ tagit stryk av hans horribla upplevelse, och till vår enorma glädje och lättnad mår han prima! Han är nu kastrerad, vaccinerad, ID-märkt, avmaskad och avskabbad i öronen och viktigast av allt: han är redo för sitt för alltid-hem.
Så hur är då en katt som Gregor, som upplevt det allra värsta? Jo, han är den charmigaste och kärvänligaste kissen som jourhemmet skådat. Att ligga i knät är obligatoriskt var du än är. Nätterna spenderas i sin lilla bädd mitt emellan jourmattes och jourhusses kuddar. Han tycker om att prata, busa och framförallt närkontakt. Han är en mycket trygg kille som gärna ligger på balkongen och flörtar med grannarna. Kort sagt finns ingen större skatt och Gregor behöver ett hem som ger han all den kärlek han önskar och lite därtill! Han blir lite nervös kring andra katter, och njuter av att stå i centrum, så ensamkatt är nog bra för honom. Han är rakad nu, men är långhårig annars och behöver någon som kan hantera pälsvård. Han verkar mycket nöjd med livet som innekatt.

Är du rätt människa för Gregor och är redo att ta vid och fortsätta denna solskenshistoria?
Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-545 69 17

Nu har Gregor flyttat till sin nya familj :)

Peppe

Det här är Peppe och han kom till oss via en omplacering.

Peppe är en ung grabb på snart 1.år. Han är en fin och lugn kille men ibland blir det full fart när han leker med sin favorit leksak och då far han runt som ett fluffigt litet yrväder. Peppe är döv men är som vilken katt som helst. Han följer efter en vart man än går och han tycker inte om att vara ensam för länge, då blir det klagosång. Peppe är inte en knäkatt utan mer en sitta-eller-ligga-bredvid katt, han tycker om närheten.
Peppe söker ett hem som innekatt och skulle det finnas en innätad eller inglasad balkong är det ett plus. Han vill ha ett lugnt hem utan barn men gärna med en kattkompis.
Peppe är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Är du intresserad av Peppe, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se.

Peppe har nu flyttat till sin nya familj 😊

Shelby

Det här är Shelby som kommit till oss via en omplacering.
Shelby är lugn och gosig dam som charmar alla med både karisma och utseende! Hon söker ett hem som utekatt där hon kan få lufta på svansen när hon vill. Shelby är social och vill gärna ha en kattkompis då hon hade det i sitt förra hem.

Vill du adoptera Shelby, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på 070-545 69 17

SHELBY HAR FÅTT ETT NYTT HEM

Valentin

Valentin är en kisse som under ett tag uppmärksammats på Björn/Skatan där han ätit mat som lagts ut till fåglarna. Familjen led så med den stackars katten som i kylan försökte få i sig något att äta och över hans bedrövliga skick så de kontaktade oss.

Nu sitter Valentin hos oss i värmen och med uppdukad buffé att äta av, inge mer fågelmat till Valentin. Vi reserverar oss dock för kön, kan bli en Valentina när vi lärt känna varandra och vi får känna ordentligt, chip är dock kollad och han är omärkt.

Nu får Valentin vila ut, han är en snäll katt men rädd. När han landat ska han få raka bort sina hemska tovor och förhoppningsvis kommer han snart att få lite hull på sin magra kropp.

Äger du eller vet du vem som äger Valentin (Valentina) så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Valentin eller Barbie som hon hette hade varit borta i 3 år men kunde nu återförenas tack vare sin öronmärkning med sin lyckliga matte-

Trollet

Trollet kom till oss som en omplacering. Hon är 5 år, kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Trollet söker ett lugnt hem utan barn där hon kan få mycket uppmärksamhet och gos. Hon är en bestämd dam som ibland kommer och säger till att nu är det faktiskt ditt jobb att ha mig i ditt knä och klappa mig. Precis som namnet indikerar är hon ett riktigt charmtroll.

Trollet har fått ett nytt hem!

Vill du adoptera Trollet, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på telefontid, numret är 070-545 69 17

Fluff

Fluff hittades i närheten av parkeringen vid Midälva, Nacksta. Paret som hittade och lyckades få fatt i henne hörde av sig till oss så nu är Fluff i ett av våra jourhem i väntan på att få komma hem till sin familj igen.

Äger du eller vet du vem som äger Fluff så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-545 69 17

FLUFF HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Heily

Heily är en vädurskanin som hittades efter eljuspåret vid Södermalm/ LV5 i höjd med Grevenbäcken. En tjej som var ute och gick uppmärksammade henne och en stund senare var hon fångad och sitter nu hos oss i väntan på att en ägare ska vilja ha igen sin fina tjej.

Ingen ägare hörde av sig på Heily så nu söker hon ett nytt hem. Heily vet vad hon vill… och det är att man ser henne! Ignorerar man henne visar hon sitt missnöje genom att stampa tills hon har ens uppmärksamhet och ger henne snälla klappar och gos. När hon är ute och skuttar så vill hon helst att man sitter på golvet så att hon, när hon känner för det, kan skutta fram och få lite kärlek.  Hon är alltså en alldeles underbar liten kaninflicka som nu söker sitt föralltidhem. Som alltid vill vi ge våra kaniner hoppiga och studsiga hem, alltså utrymme för en kanin för lyckorusningar och nyfikna upptåg, de ska inte bli burkaniner än om de naturligtvis måste ha en sån men med möjlighet till frihet-

Kan du ge Heily ett fint kaninhem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

HEILY HAR FLYTTAT TILL SITT NAY HEM.

Mysan

Mysan kom till oss då hon inte kunde bo kvar hos sin husse.

Mysan är en kastrerad, vaccinerad och idmärkt tjej på 7 år. Hon är lite försiktig men med tålamod är hon en snäll katt som gärna tar emot  gos om det erbjuds. Vi tror att Mysan vill vara ensamkatt, ha lugn och ro samt vara någons enda lilla svarta panter. Hon är en mycket vänlig katt som nog skulle växa enormt med all fokus på henne och blir en fin liten livskamrat.

MYSAN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Mysan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid vardagar mån-torsdag 16-18, övrig tid svara vi i mån av tid

Leon

Leon kom till oss då han inte kunde bo kvar hos sin husse.

Han är en kastrerad, märkt och vaccinerad kille på 6 år. Leon behöver lite tid på sig men när han blivit varm i kläderna är han en trygg och busig katt som skulle passa både som inne eller utekatt, han är van andra katter så en snäll busig kompis skulle han nog uppskatta.

Kan du ge Leon ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring oss på nummer 070-5456917, telefontid vardagar måndag-torsdag 16-18, övrig tid svarar vi i mån av tid.

LEON HAR HITTAT SITT NYA HEM

Melker

Melker är en helsvart okastrerad hankatt upphittad i Långsjön/ Njurunda. Han har dagligen synts hos en familj och de har lagt ut krokar i hopp om att finna hans ägare. En familj från Kvissleby åkte ut för att titta på honom och att se om han var deras men det var det tyvärr inte så nu är han hos oss i väntan på att hitta hem.

Han är en lätt överviktig herre och supergosig så han måste ha ett hem som saknar honom. Äger du eller vet du vem som äger Melker så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 0705456917

MELKER BODDE I OMRÅDET

Gustaf

Gustaf har länge hängt i Färsta Ridhus. Ingen har fått någon riktig kontakt med honom men man kände där att nu i vinter måste han få komma in, inte leva  som hemlös. Han har legat på vår sida länge som upphittad men ingen ägare har gett sig till känna så engagerade hästägare lånade en fälla av oss och han gick in direkt så de kunde ta honom till oss.

Väl inne hos oss visade det sig efter några dagar att detta är en otroligt snäll katt. Han ligger gärna som en bebis på rygg i sin människas famn och bara njuter, finns absolut inget ont i denna fina kille. Dock är han osäker inomhus, vi vet inte vad han bär i sin ryggsäck, kanske har han aldrig varit inomhus, kanske levt som stallkatt, vi vet som sagt inte men han äter och går på lådan och gosar än om han smyger osäkert fram. Vi tror att med tiden kommer han att bli kavatare.

Vi har funderat lite på vad Gustaf skulle behöva för hem och har nog nu landat i att han kanske behöver en snäll kattkompis som kan vägleda honom i livet. En innätad balkong är ett stort plus om han ska vara innekatt, att få känna solen på nosen och jaga en och annan liten fluga och tryggt spana in omgivningen är livskvalitet för en innekatt. Den som adopterar Gustav måste också vara utrustad med tålamod, men vi lovar att han är värd all tid som läggs på honom.

Vill du adoptera Gustaf så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på telefontid, numret är 070-5456917

GUSTAF HAR HITTAT SITT NYA HEM

Alfred

Alfred är en trevlig och social kille på ca 6 år. Han kom till oss då han han inte kompade så bra med en av familjens andra katter.

Han är trygg och mysig och det hem vi söker till honom bör kunna erbjuda honom utevistelse i en trygg och lugn miljö. Han skulle kunna gilla sällskapet av en lugn och snäll kattflicka men annars ensamkatt. Alfred är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Alfred ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se och berätta vad för sorts hem du erbjuder honom eller ring 070-5456917

Alfred har nu flyttat till sin nya familj.

Suzzie

Suzzie är ett omhändertagande från en annan kommun.

Den här lilla bruden är ca 6 månader gissar vi. Hon är lite försiktig men leklusten tar överhand och hon älskar att leka. Dock busar hon rätt hårt så hon ska inte bo i en barnfamilj. Vi ser henne som innekatt med en ung kompis som hon kan ha roligt med. Hon är en helt ljuvlig kattflicka som nu längtar efter en egen familj.

Är du intresserad av att ge Suzzie ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917′

SUZZIE HAR HITTAT SITT NYA HEM

Junis

Det här är sötnosen Junis

Hon är lite av en kändis i Sundsvall, iallafall om man bor eller besöker Sidsjön ofta. Hon är en översocial kattflicka på ca 3 år som gärna tar rygg på folk som är ute och går. Många varv har hon gått runt Sidsjöns friluftsspår eller hängt på parkeringen på Ica, hon brukar ibland hoppa in in i bilar för att mysa ner sig på ett säte i hopp om en trevlig pratstund med bilens ägare. Det sägs att hon även följt mer några som gick upp till Kliss och tillbaka, en tur på några kilometer. Nyligen verkar hon ha följt med några ner till Bergsgatan och därifrån hittade hon inte hem utan togs om hand av en familj som kontaktade oss och vi satte henne i ett av våra jourhem. Vi visste inte att det åter var Junis som var ute på tur förrän matte ringde och upplyste oss om det.

Otaliga är de samtal som ringts till oss om den svarta katt som hänger efter dem och inte verkar vilja gå hem, hon har även varit till vår katteria och vänt då hon var chippad och kunde gå hem direkt.

Matte inser att detta inte funkar längre så nu sitter Junis hos oss och letar ett nytt hem. Hon ska inte bo där mycket folk rör sig utan gärna avsides på landet så hennes sociala färdigheter inte utmanas allt för mycket. Alternativt kan hon bli innekatt någonstans med lite större yta och en innätad balkong så hon får kolla på vad som händer ute.

Kan du erbjuda denna lilla pärla ett hem som passar henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

JUNIS HAR HITTAT SITT NYA HEM

Sigrid

Sigrid är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

När Sigrid först kom till oss var hon väldigt rädd och osäker, men med tid och tålamod och kärlek så har hon blommat ut! Hon är nyfiken och busig, mysig och kontaktsökande. Sigrid följer med jourmatte runt i lägenheten och ligger gärna brevid eller på henne i sängen. Hon trampar först i ca 10 minuter innan hon myser ner sig i en liten boll, vilken kärlek!
När det gäller Sigrids för-alltid-hem säger jourmatte att:

”Hon behöver en människa som har ro och tid att ge henne utrymme att växa och när hon gör det blir hon trygg och trofast.”

Sigrid är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Sigrid så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Sigrid har fått ett nytt hem

Harry

Harry är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

Harry är en fin liten mys-kille som gärna ligger i jourmattes knä på kvällen. Han vill vara innekatt och ha ett lugnt hem, så utan mindre barn, men en kattkompis skulle nog funka!
Harry är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Kan du ge Harry ett hem, maila oss på info@sundsvallsdjurhem och berätta vilket slags hem du kan erbjuda eller ring på 070-545 69 17

NU HAR HARRY FLYTTAT TILL SITT NYA HEM! :)

Pralin

Det här är Pralin. Pralin blev först inlämnad av en privatperson till Veterinärhuset då hon blivit påkörd någonstans i Skönsmon. Tack o lov så mådde hon bra, inga synliga skador och fick i sig både mat och vatten. Veterinären kunde se att hon inte hade någon id-märkning och kontaktade oss, så nu är lilla Pralin i ett av våra jourhem. Jourhemmet säger att hon är underbar, väldigt social och kärvänlig.

Äger du eller vet du vem som äger Pralin så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Pralin har fått ett nytt hem

Snurran

Snurran är en vacker dam på ca 10 år som behöver en ny familj.

Hon är busig och gosig, tar gärna chansen att jaga en fluga som flyger förbi eller leker glatt när jourmatte erbjuder en stunds lek. Efteråt kryper hon gärna upp i soffan för lite gos.

Snurran vill vara utekatt så den som adopterar henne måste ha tid för pälsvård. Vi är noga med utemiljö så ingen utekatt om man bor i lägenhet, bor man i villa måste det vara ett lugnt område utan närliggande hårt trafikerade vägar. Snurran är van vid hundar. Naturligtvis är hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Snurran så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Krokis

Krokis är ett omhändertagande från en annan kommun.

Namnet Krokis kommer sig av att den här killens svans är lite krokigt, så enkelt kan det vara att sätta namn ibland på våra kissar :-)

Krokis var en av 7 katter som kom till oss från samma hem. I början var han lite försiktig men ensam i ett jourhem har han fått blomma ut. Ger man honom lite tid blir han en gosig kille som gärna ligger nära och på jourmatte. Han har börjat busa mer och mer så med tålamod kommer Krokis att bli en fin livskamrat till någon. Vi tror han söker ett relativt lugnt hem, andra snälla katter är inget hinder då han är van att leva med andra katter. Han vill vara innekatt, vi tror han är tryggast då, som alla innekatter behöver han lite yta, en innätad balkong är ett stort plus där han kan få sol på nosen, blåst i pälsen, se årstidernas skiftningar och njuta av fågelkvitter och flugsurr.

Kan du ge Krokis ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem och beskriv det hem du erbjuder eller ring på 0705456917

Alice

Alice kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Alice är en väldigt snäll men försiktig liten dam, men hon blir en riktig gose-katt som inte kan få nog med klappar och kärlek så snart hon känner att läget inte är så farligt, som hennes små hjärnspöken vill få henne att tro.
Alice vill ha ett hem som innekatt i en lugn miljö utan barn, men kanske med en kattkompis.
Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst.

Alice är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Claudia & Romeo

Claudia & Romeo kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

De är två vackra kanariefåglar och Romeo sjunger så vackert för sin Claudia. De älskar verkligen varandra så de adopteras endast ut tillsammans. Kanariefåglar älskar att flyga så de behöver en relativt stor bur och får de dessutom flyga fritt ibland så vore det underbart för dem.

Vill du förgylla ditt hem med vackert fågelkvitter så tror vi Claudia och Romeo är perfekta, de är så trevliga och vackra att ingen fågelälskare kommer att kunna motstå dem.

Är du intresserad av dem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

 

Felix

Felix är upphittad i Ede/ Stöde. En privatperson såg den lille kattungen ute och tänkte att han var för liten för att vara ute alldeles själv. Så han lockade in den.  Upphittaren sökte först ägaren själv genom att sätta upp lappar i Stöde men inget napp så han ringde oss.

Felix är ca 18-20 veckor. Jättemysig men för stunden har han ont i magen lillstackaren så nu blir det vila, ”snäll-mot-magen-mat” och massor med kärlek som gäller medans vi söker hans ägare.

Äger du eller vet du vem som äger Felix så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Felix har fått ett nytt hem

4 glada små möss

De 4 musflickorna Theodora, Bianca, Britten och Britta söker nytt hem.  De är så supersöta små handtama möss som nu söker sitt för alltid hem. Vill du adoptera dessa godingar så se till att tänka igenom detta noga, de har flyttat runt lite men nu måste de få komma någonstans där de är uppskattade för de små gullisar de är och får stanna.

De behöver inte flytta tillsammans utan kan kan med fördel säras på.

Vill du adoptera flickorna så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Lasse

Lasse kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Han är en lite försiktig kille men väldigt snäll. Kryper gärna upp i tv-soffan med jourmatte då lugnet lagt sig i familjen. Inte så busig ännu men börjar så smått busa lite med sitt klätterträd, med tid kommer fina Lasse att bli en trygg och social katt.

Till Lasse söker vi ett hem som innekatt i en lugn miljö, ingen aktiv barnfamilj men tonåringar går nog bra. Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst,  är man en katt som kanske haft det lite turbulent i sitt tidigare liv så tror vi att iaf Lasse skulle uppskatta lite lugn.

Vill du adoptera Lasse så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Lasse har fått ett nytt hem

Milo

Milo kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Han är en ljuvlig liten kille på strax över året. Liten i växten, så otroligt näpen, ingen stor ståtlig hankatt detta utan en minikatt, söt som en karamell. Vad de katter som går genom oss varit med om vet vi sällan. Milo älskar sina människor, vill vara nära och visar verkligen att de är utvalda. Mot nya människor är han vaksam, verkar inte veta vad deras intentioner är så han håller sig på sin kant och går inte för nära. Han är en posör som avslappnat ligger och njuter i de mest underbara poser för att i nästa sekund flyga runt som en vettvilling i en överdos av bus. Den mest charmiga katt man kan få äran att möta. Han är ett litet unikum.

Milo vill vara ute. Han bor just nu hos en i styrelsen där ljuv kärlek uppstod vid första ögonkastet. I den familjen bor 3 andra katter. Han vänder sin energi till att ställa till elände för sina kompisar. Ena stunden tvättar han dem och låter sig tvättas för att i andra brotta ned dem med en viss grad av aggressivitet, inge roligt för sina fyrbenta kompisar. Mot människor visar han bara kärlek, han är den mest hanterbara katt man kan tänka sig, finner sig i allt.

Om vi får bestämma (och det få vi ju) så söker Milo ett lugnt hem utan andra djur och inga små barn men gärna tonåringar. Då vi tror att han blivit påkörd i sitt tidigare liv så söker vi en lugn utemiljö. Inga hårt trafikerade vägar utanför, inga stora villaområden. Vi ser honom jaga möss ute på landet, han är en nyfiken liten upptäckare som vi inte har bråttom att placera ut, det måste bli rätt denna gång för fina Milo. Naturligtvis är Milo kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du ge honom det livet? Maila oss då på info@sundsvallsdjurhem.se

Eva Årblom/ Ordförande Sundsvalls Djurhem

Houston

Houston är vad vi tror en hona. Upphittad i Lerviken/ Njurunda. Hon har inte låtit sig klappas ännu men vi låter henne lugna ned sig innan vi kollar kön och märkning. Hennes päls är i uselt skick, hon är tanig och väldigt trött. Dessa långhåriga katter som går vilse får det väldigt jobbigt med smärtsamma tovor. Man ser kala fläckar där tovorna plågsamt släppt tillslut. Hon har en längre period uppehållit sig hos en familj som tillslut inte orkade se henne i detta skick utan kontaktade oss, lånade fälla och kom sen in med henne till oss.

Nu längtar nog Houston efter sin familj, att få komma hem och slippa ett hårt liv ute, att få värme, mat och massor av kärlek, slippa leva som hon gjort länge.

Äger du eller vet du vem som äger Houston. Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917

Sonny

Sonny är en kattunge på ca 12-13veckor som hittade på Oscarsgatan i höjd med Pizzerian där. Vi blir olycklig när vi får in såna här små katter som någon släpper ut, de är alldeles för små för att klara sig själva ute och dessutom i detta fall i en dålig utemiljö med en massa hårda bilar, inte bra för en mjuk liten kattunge. Nu kan ju Sonny ha smitit ut men vi kan inte nog många gånger uppmana kattägare att inte släppa ut kattungar, kattungar är inte utekatter.

Han är en social och busig kattunge så vi hoppas någon saknar sin lilla gobit därute.

Ingen ägare hörde av sig så nu söker Sonny sitt nya hem.

Vill du adoptera Sonny så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sonny har nu flyttat till sitt nya hem med två kattkompisar.

Milla

Milla kom till oss då hennes husse gått bort.

Hon är en jättetrevlig katt, lite blyg för nya människor  men det släpper fort. Hon är ca 10-11 år, kommer från oss från början.

Nu har Milla flyttat till sitt nya hem

Ferdinand

Ferdinand har dykt upp med en vuxen katt som vi tror är hans mamma på en gård i Ede/ Stöde. Han har hållit till där på en familjs altan och har visat sig vara en lite blyg men snäll kille. Ferdinand är nog ca 12 veckor och nu undrar vi om han har en människofamilj därute.

Äger du eller vet du vem som äger Ferdinand så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Fideli

Fideli är ett litet Teddyvädur som behöver ett nytt hem. Hon är en snäll och rar liten kanin som behöver lite pälsvård emellanåt för att hålla sin vackra päls fin och tovfri. Fideli är ca 5 månader.

Som till alla våra kaniner söker Fideli ett skuttigt hem med lite yta sommartid att få skutta runt på, käka lite gräs och lyssna på fågelkvitter och humlesurr. På vintern kan hon bo ute eller inne men då måste hon få vara frigående emellanåt för ingen levande varelse ska behöva spendera sin tid i en bur.

Vill du ge lilla Fideli ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring oss på 070-5456917

Fideli har hittat sitt nya hem

Örjan

Vi har fått förmånen att försöka hitta ett skuttigt och lyckligt hem till Örjan. Han är ca 12 veckor gammal  och kommer att bli en vacker och ståtlig kanin då han är Belgisk Jätte. Örjan är en helt fantastisk kanin. Han älskar barn, ja han älskar alla, kan inte få nog av gos och sällskap. Den som får Örjan som vän får den finaste lilla kanin vi haft äran att få lära känna.

Vi vill att våra kaniner iallfall sommartid får vara ute och skutta i en hage, käka lite gräs och sträcka på benen i lyckliga kaninrusningar. Ska de bo inne vintertid måste de få gå fritt, vi förmedlar inga burkaniner.

Kan du ge Örjan ett lyckligt hem med skutt och kärlek så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Örjan har hittat sitt nya hem

Tess

Tess dök upp i Österdälje/ Matfors där hon åmade och kråmade sig på upphittarens tomt.  Upphittaren hade aldrig sett henne förut och vi är lite på tå när det gäller en hona ute som löper för säkert som ett brev på posten så kommer det att komma kattungar. Vi vill inte att hon riskerar att lägga ungar ute så hon fick komma till oss så får vi se om det är någon därute som saknar sin katt. Enligt nya djurskyddslagen måste man ha bättre koll på sina okastrerade djur så vi får slut på denna buskavel. Hur som helst är Tess en jättego och snäll tjej så vi tror hon har ett hem därute som förhoppningsvis saknar henne.

Äger du eller vet du vems om äger Tess så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Tess bodde i området, hon hade bara tagit lite semester.

Karma

Karma är en honkatt upphittad på Strålvägen i Sörberge där hon helt sonika bestämde sig för att göra en adressändring och flytta in i ett av husen. Att det bodde andra katter där såg hon inte som nåt större problem utan försökte få dem att flytta så hon kunde ta över de människor som bodde i huset. Nu är det ju inte så enkelt så människorna i huset kontaktade oss och bad om hjälp att hitta hennes riktiga familj. Visserligen är hon en helt ljuvlig katt mot de som bodde där och går på två ben men de på fyra uppskattade inte hennes närvaro.

Ingen ägare hörde av sig på Karma. Nu väntar vi bara på tid att kastrera, vaccinera och öronmärka henne och sen vill hon flytta till sitt föralltidhem.

Vill du adoptera  Karma så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Lasse

Lasse är en okastrerad hankatt upphittad i Stordalen/ Bergeforsen där han synts till i närmare ett år. Hans långa vackra päls var bland det tovigaste vi sett och måste ha plågat honom enormt. Han är nu befriad från sina tovor och söker efter sin familj.

Äger du eller vet du vems om äger Lasse så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sache

Sache är ett omhändertagande från en annan kommun.

Det här är en supertrevlig kille på ca 2 år. Han är lugn och harmonisk och älskar människor, han är en trogen liten vän som nu väntar otåligt på att få förgylla någons liv med sin närvaro.

Han passar som innekatt men även utekatt i en lugn och trygg miljö. Vi vill dock att ni som söker innekatt ska ha lite yta samt tillgång till en balkong där han kan få sitta och lyssna på fågelkvitter, jaga en och annan fluga samt få lite yttre stimulans av det som händer utanför, han vill även vara enda djuret i familjen, allt ljus på honom. Sache är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera Sache så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på nummer 070-5456917

SACHE HAR FÅTT ETT NYTT HEM

 

Benji

Benji föddes hos oss i föreningen 2013 så han är idag ca 7 år. Ibland blir livet inte som man tänkt sig, saker händer så nu är Benji tillbaka till oss och söker ett nytt hem. Han är en social kille som gillar långa samtal med sin människa, om han förstår oss eller vi honom spelar ingen större roll, han är en pratsam katt som har mycket att berätta. Han har levt som innekatt så han fixar det livet men även ett liv som utekatt i en fin och trygg miljö funkar bra, vi tror Benji vill vara ensamkatt.

Vill du adoptera Benji så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917

BENJI HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Ares

Ares är upphittad i Vivstavarv/ Timrå bland de gamla arbetarbostäderna vid kapellet. Han har setts ett tag i området men ingen vet vart han hör hemma. Han är en supergosig och vad vi tror kastrerad kille. Problemet är att han är så tovig att han har svårt att göra sina behov, allt fastnar och har bildat som en kaka bak men vi tror vi känner avsaknaden av kulor. Ska man ha en långhårig katt ute så är pälsvård a och o, att ha en katt i detta pälsskick är oacceptabelt. Nu kan det ju vara så att Ares är vilsen och har varit ute utan tillsyn ett tag så nu vill vi hjälpa honom hem. Han är en social och tillgiven katt så någonstans måste det finnas någons om saknar sin kille.

Äger du eller vet du vem som äger Ares så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

ARES BODDE I OMRÅDET.

Barbro

Barbro är en snäll och rar honkatt upphittad på Bäckgatan i Söråker. Hon har länge setts i området. I fjol var hon dräktig och lade troligen ungarna ute så nu tyckte boende i området att det får vara nog. Man har kollat runt i bostadsområdet men ingen vet var hon kommer ifrån. Barbro är högdräktig så vi var tvungen att agera snabbt så inte ännu en kull föds ute och går ett grymt liv tillmötes. Barbro är omärkt.

 

Barbro har flyttat till sit föralltid hem.

Lovis

Lovis gick in på en gård på Norra Vägen i höjd med Birsta. Hon är bara en kattunge, ca 12-14 veckor och ska inte vara ute själv. Vi kan aldrig upplysa allmänheten nog om att kattungar ska hållas inne om man är en ansvarsfull kattägare. De är för små att möta världen ute själva. En kattunge är nyfiken och kan inte avgöra vad som är farligt, de har heller ingen chans att försvara sig mot andra djur. Kommer de vilse som fina Lovis kan de inte försörja sig utan avmagrar snabbt och torkar ut. De bör vara minst 6 månader och kastrerade samt märkta innan man låter dem vara ute i en trygg miljö.

Lovis är en helt underbar liten tjej, hon är som en liten papegoja som gärna sitter på ens axel och kindpussas och vet inte hur tillgiven hon ska vara. Hon har stor separationsångest och skriker när man lämnar henne, möjligen har hon lämnat sin mamma förtidigt.

Ingen ägare hörde av sig på Lovis så nu söker hon sitt nya hem. Pga Lovis separationsångest behöver hon en ägare som är hemma för det mesta alternativt att dit hon flyttar finns en snäll och omhändertagande kattkompis :-)

Lovis är kastrerad, vaccinerad och id-märkt i örat.

Vill du adoptera  Lovis så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-

Olof

TINGAD

Olof är en ung liten fresse, ca 6-8 månader. Han har under den senare delen av vintern spenderat mycket tid under en familjs altan och ägor i Gårdtjärn/ Kovland. Ena hans öra saknar en bit på tippen vilket tyder på att han nog varit ute för mycket när det varit som kallast. En dag gav sig Olof den på att han skulle in till familjen som bodde där och satte sig utanför och skrek i högan sky. Vem kan stå emot en sån högljudd vädjan? De öppnade dörren och Olof traskade glatt in. Familjen som dock inte hade några planer på att utöka sin familj ringde oss och nu är han i vår omsorg och vi hjälper honom att se om det finns någon därute som saknar denna sötnos.

Ingen har hört av sig om Olof så nu vill vi hitta hans för-alltid-hem! Men innan han kan flytta ska han självklart att bli vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Olof är en försiktig liten kille som söker ett hem som innekatt, gärna med inglasad eller nätad balkong då han älskar att nosa på luften och lapa sol. Han behöver ett lugnt hem utan barn och med en trygg och snäll kattkompis som han kan ty sig till.

Är du intresserad av Olof, lämna en intresseanmälan via mail till info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Olof flyttat till sin nya familj :)

Milo

Milo kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Milo är en kille som är runt 1 år. Han är så vacker och en otroligt snäll och social katt. Man får göra vad man vill med honom, han verkligen älskar hantering, kärleksfull naturligtvis. Men han har också en sida som är väldigt rädd för höga plötsliga ljud, vi vet aldrig vad våra katter varit med om tidigare. Han bor just nu hos en familj i styrelsen som bestämde sig för att adoptera denna underbara katt. I det hemmet finns 3 andra katter och en hund. Milos problem är att han är usel på djurspråk. I hans sociala beteende finns även en liten bit av aggressivitet mot andra djur. Han uppmanar gärna till bus men sen går det överstyr och då är det inte lika roligt längre, inte för de andra katterna i alla fall. Han är en ung katt med mycket bus i sig. En av Milos små egenheter är att han går runt och kvittrar emellanåt, som en liten fågel, ett tecken på välmående. Milo är unik på så många sätt och förtjänar ett hem där han får chansen att visa alla sina fina egenskaper. Han kanske inte ser problemet i sitt beteende men det gör de andra katterna som lever med honom.

Vi lägger ut en koll om det finns någon som kan erbjuda Milo ett hem utan andra djur, varken hund eller katt och det är vi noga med så var vänlig att respektera det. Han skulle nog gilla att vara utekatt i en väldigt trygg miljö lantligt, han lever nu som innekatt med tillgång till en rastgård där han gillar att spendera tid.

Kan du erbjuda Milo det hem vi söker så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Trix

Det här är Trix. Han är en 8-årig hankatt som nu lägger sin tilltro till oss att vi ska finna hans nya FörAlltidHem.  Han älskar alla människor, stora som små, han funkar också med andra katter. Supermysig kille som söker sin nya familj med möjlighet att få vara ute i en bra utemiljö. Ingen utekatt om man bor i lägenhet, stora bostadsområden eller nära hårt trafikerade vägar. Att tänka på om du vill adoptera Trix är att han är en vacker långhårig kille som kommer att behöva disciplin med borsten för att slippa tovor som gör väldigt ont på en katt.

Naturligtvis är Trix kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Trix ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Trix fått en ny familj :-)

Ciri

Ciri kom till oss genom ett omhändertagande med sina tre kompisar Alice, Nejlika och Kaneli från en annan kommun. Hennes ålder uppskattar vi till ca 2 år.

Hon är en försiktig tjej men otroligt snäll. Hon börjar mer och mer njuta av beröring och söker nu själv kontakt och vill vara nära. Ger man henne tid och visar tålamod så har man här en trogen liten vän för livet. Hon kommer att vilja vara innekatt, möjligen med en snäll och lugn kattkille, inga andra djur.

Ciri är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917:-)

Nu har Ciri flyttat till sin nya husse :-)

Sixten och Ozzy

Sixten och Ozzy är två äldre herrar, ca 11 år. De har haft ett lite turbulent liv men är så trygga och kärleksfulla ändå, de är verkligen supermysiga. De älskar varandra så att skilja dem åt är inte att tänka på. De ligger gärna i knät på jourhusse och jourmatte eller tättintill i tv-soffan.De älskar alla människor och gillar att göra nya bekantskaper. Jourmatte säger att de för det mesta är lugna men ibland får de nåt ryck och jagar varandra och busar runt. De är som små hundar som följer efter sina människor vart de än går.Ozzie har en speciallek och det är att leka jagis med jourmatte. En enkel beskrivning av jourhemmet för Ozzy och Sixten på frågan hur man ska beskriva dem är att de är UNDERBARA!

De är båda kastrerade, vaccinerade och Id-märkta. Vill du adoptera dem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har dessa 2 godingar funnit sitt nya hem ;-)

Hasse

Hasse är vad vi tror en blandras mellan Lejonhuvud och Vädur och han är ca 1,5 år. Han är en otroligt söt kanin och väldigt trevlig, nyfiken och sällskapssjuk. Som alltid när det gäller kaniner som vi adopterar ut så söker vi skuttiga hem, ett hem där Hasse får sprätta med sina ben och göra lyckorusningar i raketfart. På somrarna önskar vi alla kaniner möjlighet till utevsitelse, gärna i en stor säker hage där de kan käka gräs och lyssna på fågelkvitter och njuta av frisk luft. Vad man ska tänka på när det gäller kaniner är att man ska inte ha 2 hanar ihop, inte heller om de är kastrerad men hona och hane kan funka bra.

Vill du ge Hasse ett lyckligt kaninliv och i gengäld få en fin liten vän så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Hasse har nu funnit sitt nya hem :-)

Märtha

Märtha har ett tag hängt på Linjevägen i Övre Bredsand. Boende har uppmärksammat henne och funderat på vart denna fina kisse hör hemma då hon sett lite vilsen ut. Man har en fb-grupp i området där man lagt ut henne och undrat om någon vet var hon bor men ingen verkar veta vart hennes hem finns och då hon är omärkt kan inte vi hjälpa henne enkelt heller. Hon är nu hos oss, en ung och trevlig tjej är Märtha som nu undrar om någon därute vet vart hennes familj finns.

Äger du Märtha eller vet du vart hon bor så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917.

Märtha bodde i området och är nu hemma.

Picasso

Picasso är en kille som kom från oss från början när han var kattunge, han var en av bebisarna i Författarkullen. Saker händer och Picasso är tillbaka hos oss och söker sitt nya hem.

Han är ca 1 ½ år, kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han är verkligen en supermysig katt. Social, busig och tillgiven, han är en trogen och rolig bästa kompis. Precis som konstnären Pablo Picasso gillar denna kille det vackra i naturen, han älskar att vara ute och upptäcka och det vill vi inte ta ifrån honom, hans glädje är enorm ute. Picassos äventyr.

Vi söker till Picasso ett hem utan andra djur, han vill vara ensamkatt med all uppmärksamhet. Vi är som alltid noga med utemiljön så inga stora bostadsområden, inte lägenhet om man vill ha utekatt och inga hårt trafikerade vägar i närheten.

Är du intresserad av Picasso så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Picasso flyttat till sin nya matte :-)

Mio

Mio är en ca 1, 5 år gammal Vädurskille som tyvärr inte kunde stanna kvar i sitt hem då lillmatte blivit allergisk. Han är en ljuvlig kanin som gillar närhet och snällt låter sig pysslas med så klippa klor är ingen match på Mio.

Han är som alla kaniner i behov av att få skutta och göra lyckliga kaninhopp och tokrusningar runt runt runt. Till den här charmören söker vi ett hem med tillgång till ett härligt kaninliv med många skutt och gott gräs att käka på sommartid.

Kan du ge Mio det hem han söker så maila oss vad du erbjuder för hem på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Mio flyttat :-)

Nejlika

TINGAD

Nejlika kom med sina tre kompisar Kaneli, Alice och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet.

Nejlika är en fantastiskt kelsjuk liten tjej som allra helst av allt vill ligga tryggt i famnen. Hon älskar att bli buren och lägger gärna tassarna runt halsen och gosar så att jourmattes glasögon nästan trillar av. Hon söker ett hem där man är beredd att ge henne stora portioner gos, detta är en extremt kelen kisse. Hon uppskattar bus, men också mysiga sovstunder nära sina människor. Nejlika passar som innekatt på stor yta samt gärna en killkatt som kompis.

Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Nejlika så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

NU HAR NEJLIKA FÅTT EN ALLDELES EGENA MATTE :-)

Kaneli

TINGAD

Kaneli kom med sina tre kompisar Alice, Nejlika och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet

Hon är en sandfärgad skönhet och ett kraftpaket i miniatyrförpackning. Hon kryper gärna upp i knät och spinner högt av kärleken hon får. Hon önskar sig ett hem med bus och eventuellt en kattkille som kompis, gärna som innekatt på större yta.

Kaneli är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Alice

Alice kom med sina tre kompisar Kaneli, Nejlika och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet.

Alice är en underbar ung flicka som vill vara nära och med hela tiden, gärna ligga i knät eller krypa ner under täcket med jourmatte för att få vara riktigt nära. Hon älskar sitt klösträd där hon gärna ligger och håller span på allt som händer och är inte den som säger nej till lite bus.

Vi tror att hon kan vara inne katt, utekatt kan hon också vara i en bra utemiljö. Naturligtvis är hon kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

Vill du adoptera Alice så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Alice har nu även hon hittat sitt nya hem

Elvira

Elvira är en ca fem år gammal flörtkula som kommit till oss via en omplacering då hon förlorat sin matte. Hon är en riktig gosflicka som slår flera knutar på sig när man klappar på rätt ställen. Hon har varit innekatt hela sitt liv och trivs med det. Jourmatte skriver : Om man uppskattar en go kattmage att knåda på och en total charmjänta är denna donna något för dig. Elvira skulle säkert trivas gott som ensamkatt, kanske hos någon som lever ett lite lugnare liv. Innätad balkong är ett plus för lite sol på nosen och få höra lite humlesurr är livskvalité fär en innekatt.

Elvira är naturligtvis kastrerad, märkt och vaccinerad.

Vill du adoptera vår vita snöprinsessa så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917