Dino

Dino är en katt som vi hört talas om i flera år. Vi har vid ett par tillfällen lånat ut fällan för att få honom till vår omsorg men han är för smart för att gå in i den så vi har gått bet på att få honom till oss. Han är en överlevare som tillslut en man förbarmade sig över och de fick en fin relation, Dino kom och gick som han ville men han hade äntligen en trygg plats i livet. Saker händer dock som gjorde att Dino inte kunde vara kvar och Dino blev omhändertagen och nu är han hos oss. En rädd katt anlände till vår katteria och vi funderade på hur detta skulle gå men i Dinos ögon fanns en vänlighet och nyfikenhet och efter några dagar visade en lite osäker Dino hur otroligt snäll och tillgiven han är.

Vi placerade ut Dino i ett jourhem och så här beskriver jourmatte Dino:

”Dino är en kompakt och tuff kille men halv svans och ärr i örat, han är lite klantig, social och vill vara nära hela tiden, Helst vill han sitta på mej hela tiden, på bröstet eller i knät. Han ligger på mig när vi ska sova och gärna huvud mot huvud. När han inte kan sitta på mej så vill han vara så nära som möjligt eller under stolen och titta på mej vad jag gör. Han är verbal och pratar mycket, svarar alltid på tilltal. Han älskar mat. Han är lite vaksam mot nya ljud och drar sig då undan men kan även bli modig och kolla vad det är. Han kan fräsa till olika saker då han blir osäker. Han kan ibland markera med små bett som inte gör ont och vi blir alltid vänner snabbt igen”

Vi söker till Dino ett hem som utekatt i en lugn och trygg miljö. Vi tror han blir lyckligast så, han är van att vara ute och patrullera. Han vill ha en lugn vuxen familj, ingen barnfamilj. Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Dino ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.