Författararkiv: Sundsvalls Djurhem

Malcolm

Malcolm är en fin kastrerad omärkt herre med rondör som för den skull inte är missklädsam, hans päls är blank och fin och han är väldigt trevlig och social.

Han bestämde sig för ett tag sedan att en familj i Juniskär, Ållerviken var ett passande ställe att hänga på, dygnet runt. Familjen försökte ignorera honom men hans bedjande ögon och inställsamma sätt fick familjen att fatta tycke för Malcolm och då han envisades med att stanna trots att man letat med ljus och lykta efter ägaren så ringde de oss och frågade hur de ska agera. Snart väntar kalla nätter och det gör ont i hjärtat att ha en gäst liggande på altan i kylan.

Malcolm har legat på vår sida ett tag som upphittad men ingen ägare har kunnat identifieras så nu är han hos oss och letandet fortsätter efter hans hem.

Uppdatering:

Ingen ägare hörde av sig och saknade denna juvel, för det är han verkligen. Stor som en svart panter och otroligt snäll, finner sig i det mesta. Vi har dock märkt en längtan hos honom att få gå ut så han söker ett nytt hem med en trygg och lugn utemiljö.

Är du intresserad av Malcolm, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Ruby

Ruby är från början en kattfröken som kommer från oss men nu är hon tillbaka och söker ännu en gång ett nytt hem.

Hon är innekatt men kan lära sig att vara utekatt om miljön är den rätta. Hon är en busig fröken som gärna petar in leksaker under mattan för att sedan verka överraskad att den ligger precis där och sen följer en lång brottningsmatch innan hon går vidare till andra busaktiviteter.

Ruby är kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

RUBY HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917 under telefontid.

Casablanca

Casablanca kom till oss med kattungar. Nu har de flyttat till nya hem så det är det dax för vår lilla skönhet att även hon att finna sig ett nytt hem.

Hon är från början lite avvaktande men sedan när hon inser att hon ”inget har att frukta” så är hon en pratsam och kelsjuk kisse. Hon söker ett hem som utekatt i en trygg miljö. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

CASABLANCA HAR HITTAT SITT NYA HEM!

Vill du adoptera Casablanca så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-5456917

Jussi

Jussi är en superfin kille som haft det besvärligt ett tag och därför behöver vår hjälp att finna sitt nya hem. Han är en tillgiven katt som gärna ligger bredvid i tv-soffan eller slår tassarna runt jourmattes hals och snuttar lite kärleksfullt för att visa sin tillgivenhet.

Jussi vill vara utekatt i en trygg och säker miljö, han är kastrerad, vaccinerad och id-.märkt.

 

JUSSI HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera denna snygging så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917

Dino

Dino är en katt som vi hört talas om i flera år. Vi har vid ett par tillfällen lånat ut fällan för att få honom till vår omsorg men han är för smart för att gå in i den så vi har gått bet på att få honom till oss. Han är en överlevare som tillslut en man förbarmade sig över och de fick en fin relation, Dino kom och gick som han ville men han hade äntligen en trygg plats i livet. Saker händer dock som gjorde att Dino inte kunde vara kvar och Dino blev omhändertagen och nu är han hos oss. En rädd katt anlände till vår katteria och vi funderade på hur detta skulle gå men i Dinos ögon fanns en vänlighet och nyfikenhet och efter några dagar visade en lite osäker Dino hur otroligt snäll och tillgiven han är.

Nu är det  verkligen dax för vår fina Dino att finna sitt nya hem där han får stanna och vara trygg. Han är en sån förtjusande herre. Lite försiktig i början men efter någon dag charmar han alla i sin väg med sitt lugna sätt och med ett utseende som vittnar om ett hårt liv ute. Aldrig mer ska Dino behöva uppleva hemlöshet, inte heller ska han behöva frysa och leta mat. Vi vet att hans nya hem finns därute, det gäller bara att era vägar korsas och tycke uppstår :-)

Vi söker till Dino ett hem som utekatt i en lugn och trygg miljö. Vi tror han blir lyckligast så, han är van att vara ute och patrullera. Han vill ha en lugn vuxen familj, ingen barnfamilj. Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

DINO HAR HITTAT SITT NYA HEM!

Vill du ge Dino ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Björn

När vårat fågeljourhem for till Arken för att hämta den upphittade undulaten Sky så visade det sig att de nyss funnit en dumpad hamster i butiken. En kund såg den stressade hamstern irra runt och personalen lyckades fånga honom. Det är inte första gången någon tagit ett beslut tydligen att i smyg lämna djur där när man lessnat på dem. Nu är även Björn hos oss i trygghet, jourhemmet valde att kalla honom Björn för han ser ut som en liten brunbjörn.

Eftersom någon medvetet gjort sig av med Björn (vi vet dock inte kön) så kommer det nog att bli svårt att finna någon ägare på hamstern så vi söker en ny och ansvarsfull person som välkomnar denna lilla Björn hem till sig och ger hen ett tryggt liv.

BJÖRN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Sky

Sky kom flygande från skyn i Bergeforsen och landade på ryggen på en man som arbetade ute, och där satt han kvar. Han fick stanna en dag hos upphittaren och sen satte han undulaten i en låda och for med den till Arken Zoo vid Vettris och de ringde oss. Sky är en otroligt trevlig och tam undulatkille så någon måste ha förlorat en mycket kär liten vän som säkert varit friflygande inne och lyckats rymma.

Ingen hörde av sig om Sky så nu söker vi ett nytt hem till denna fina lilla kille!

Är du intresserad av Sky, maila en intresseanmälan till oss på info@sundsvallsdjurhem.se

SKY HAR HITTAT SITT NYA HEM

Harry


Det här är Harry.

Harry är en lite blyg kille men växer för varje dag. Från början tittade han bara på oss med stora ögon men efter några dagar när han säkerställt att vi är snälla så visade sig Harry vara en riktig liten juvel. Nu är han i jourhem och såhär skriver jourmatte:                        Harry är väldigt gosig och buffig, en riktig pussgurka. Han är fortfarande lite rädd för ljud och hastiga rörelser men nyfikenheten tar över mer och mer. Han har mycket energi och är som en kalv på grönbete, en väldigt snäll katt.

Vi söker till Harry ett tryggt och lugnt hem. Han har levt med andra katter så en snäll kompis skulle han fixa. Naturligtvis är Harry kastrerad, vaccinerad och id.märkt

HARRY HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Bosse

Det här är Bosse och han söker ett nytt hem.

Bosse är en ung hankatt, söt som en karamell och ett riktigt busunge. Han är en försiktig kille som vill säkerställa att du är snäll innan han visar sitt rätta jag. Väl där så är han busig och kontaktsökande och älskar snälla händer som pysslar med honom.

Vi tror att Bosse vill vara utekatt i ett lugnt och tryggt område, vi sätter inga utekatter i lägenheter eller stora bostadsområden. Ett annat alternativ kan vara innekatt i hus med innätad balkong/ altan  En annan sak vi tror Bosse skulle gilla är en kompis som han kan busa loss med, någon som likt honom gillar hyss och rallyrusningar.

Bosse är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Om du kan ge Bosse det hem han längtar efter så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har Bosse flyttat till sin nya familj 😊

Razzel & Tom

Det här är Razzel och Tom. 2 snygga killar på ca 2 år som söker ett nytt hem. Razzel är den röda och Tom den vita med svarta mönster. Razzel är den modigaste av dem, han vill gosa och vara i centrum, Tom är lite mer försiktig men inte mindre gosig.

Vi tror att de vill flytta ihop. De passar som innekatter men även utekatter i en lugn och trygg miljö. Ska man adoptera en innekatt av oss har vi som krav att man bör bo på en större  yta och en stor fördel är om man har tillgång till balkong att näta in. Vill man adoptera utekatt så vill vi att man bor i ett lugnt villaområde eller lantligt, vi placerar inga utekatter om man bor i lägenhet.

Båda killarna är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

TOM OCH RAZZEL HAR HITTAT SITT NYA HEM

Pelle

Pelle är en vacker långhårig helsvart kille på ca 4-5 år.

Han kan vara lite försiktig men är en otroligt vänlig katt som nog vill ha möjlighet att gå ut i sitt nya hem. Han är en gospropp som det var svårt att fotografera sa jourmatte då han bara vill stångas och visa sin tillgivenhet.

Om man vill adoptera en utekatt har vi rätt höga krav på utemiljön. Ingen utekatt om man bor i lägenhet eller stora bostadsområden, man ska inte heller ha stora trafikerade vägar i sitt närområde.

PELLE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Sune

Sune är ett omhändertagande från en annan kommun.

Han kom med sina kompisar Alicia och Maja men vi tror att han kan flytta till ett nytt hem utan dem. Även Sune är en livsnjutare och myspropp,  han är en soffkatt som gillar lata dagar med mycket snälla klappar och gos i tv-soffan.

Vi tror att Sune uppskattar ett lugnt hem, hon fixar att leva som innekatt men kan även vara utekatt i en bra utemiljö.  Vill man adoptera en innekatt ska man bo på en relativt stor yta och gärna ha tillgång till att näta in en balkong eller altan. Sune är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

SUNE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Sture

Sture är ett omhändertagande från en annan kommun. Han har varit hos oss länge nu, alltför länge. Nog måste det väl finnas någon därute som vill adoptera denna fina och snälla kille.

Han gillar sällskap så vi söker någon som är hemma mycket. Han älskar att ligga på jourhemmets innätade balkong så erbjuder man ett hem som innekatt så är detta ett stort plus, han skulle nog även kunna gilla att få vara utekatt i en lugn och trygg miljö

Jourhemmet beskriver Sture som väldigt kärlekstörstande, han ligger mer än gärna i knät på jourmatte och myser, hon säger att han är den mysigaste som finns, vill alltid ha huvudet i hennes knä. Han har också börjat sova med henne i sängen.  Sture är en är en lugn och mysig kille. Dock kan han vara lite försiktig, han är ingen tuff och framåt katt mot de han inte känner utan föredrar då att spana på säkert avstånd, höga ljud är också otäckt tycker Sture men med de han känner är han som en liten nallebjörn

Sture är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

STURE HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Sture så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Maja

Maja är ett omhändertagande från en annan kommun.

Hon kom med sina kompisar Alicia och Sune men vi tror att de kan flytta separat. Maja är en lugn och kramgo flicka som visserligen uppskattar lite bus men det bästa hon vet är att ligga i soffan och chilla eller sitta på den innätade balkongen jourhemmet har och lyssna på fågelkvitter och humlesurr.

Vi tror att Maja uppskattar ett lugnt hem, hon fixar att leva som innekatt men kan även vara utekatt i en bra utemiljö.  Vill man adoptera en innekatt ska man bo på en relativt stor yta och gärna ha tillgång till att näta in en balkong eller altan. Maja är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

MAJA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Dio

Det här är Dio. Vacker som en dag med sin smokefärgade päls och med ett mjukt fint sätt. Visserligen ser han sur ut som ett åskmoln på bilden men det kan ha sina orsaker. Att sitta stilla länge och posera kan ju få vem som helst på dåligt humör, mycket skönare att chilla i soffan helt otvunget eller varför inte få jourmatte att servera något gott att äta, livet är till för att njutas av, inte tvingas agera fotomodell.

Så till detta med mat… Dio har en vikt som inte är bra för honom, han är tjock (förlåt Dio), rejält tjock eller om man vill uttrycka det snällare så är han en väldigt fluffig katt. Han behöver gå ned i vikt. Vi tro att bästa sättet att göra det är att han får vara ute och röra sig i samband med rätt kost.

Dio är van att bo med andra katter och hundar, han är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Har du ett lugnt och kärleksfullt hem att erbjuda Dio med en bra utemiljö så anmäl gärna ditt intresse för Dio genom att maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Fia-Lisa

TINGAD

Fia-Lisa kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Till en början är Fia-Lisa försiktigt men med en mjuk hand och vänlighet är hon en mysig katt som har stora potential att bli en myskatt hälsar jourmatte. Fia-Lisa är gärna med och håller ett öga på vad man sysslar med. Hon kommer fram och vill bli klappad och kliad med mjuka snälla händer. När jourhemmet får besök så drar hon sig först undan men sen tar nyfikenheten över och hon kommer fram för att kolla läget.

Vi tror Fia-Lisa vill bo ensam utan andra djur, hon verkar vara van det. Möjligen att när hon blir trygg så kan hon bli utekatt i ett lugnt område men annars funkar nog innekatt med lite yta och en balkong att få friskluft på.

 

FIA-LISA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Vill du adoptera Fia-lisa så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

Alice

Alice är en 3-årig honkatt som är mamma till Peppe som nyligen adopterades ut av oss. De båda gick en mörk framtid tillmötes då deras ägare tagit ett tungt beslut men vi fick en förfrågan av en veterinär om vi kunde tänka oss att ge dem en ljus framtid och naturligtvis kan och vill vi det vi det.

Alice är en blyg tjej men som växer varje dag.  Hon behöver ett lugnt hem, gärna med sällskap av en snäll och trygg hankatt då hon är van vid det, som kan vägleda henne lite. Hon sover hela nätterna i sängen med sin jourmatte som säger att detta är världens snällaste kattfröken men som sagt behöver hon tid och tålamod.

Kan du erbjuda Alice det trygga hem hon förtjänar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

ALICE HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Smulan

Smulan är en omplacering.

Han kom tillsammans med Kattis. Smulan är en försiktig kille till en början men tinar efter ett tag, han är dock väldigt vän i sitt sätt så han söker ett lugnt hem som ensamkatt där han får mycket uppmärksamhet. Smulan har tidigare levt som innekatt och vi vill att han fortsätter med det. När vi placerar innekatter vill vi att de som utekatter ska få tillgång till frisk luft via en balkong eller uitevistelse i sele, ska man ha en innekatt på balkong ska den enligt lag vara in-nätad. Att få höra fågelkvitter och jaga flugor sätter guldkant på livet för en innekatt. Naturligtvis är Smulan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Smulan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917 på telefontid.

SMULAN HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Kattis

Kattis är en omplacering.

Hon kom med katten Smulan men vi bedömer att de inte behöver placeras ihop. Kattis är en trygg och gosig tjej på 4 år som hittills levt som innekatt men i en trygg utemiljö skulle hon också funka. När vi placerar innekatt vill vi att de som utekatter ska få tillgång till frisk luft via en balkong eller utevistelse i sele, ska man ha en innekatt på balkong ska den enligt lag vara in-nätad. Att få höra fågelkvitter och jaga flugor sätter guldkant på livet för en innekatt. Naturligtvis är Kattis kastrerad, vaccinerad och id-märkt-

Vill du adoptera Kattis så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid.

KATTIS HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Kim

Personal från Ljustadalens skola ringde oss idag och sa att en katt var instängd på deras bakgård. Antagligen har ett barn släppt in den där innan påsk så de lille stackaren har variit instängd i flera dagar så den var rätt skärrad när den kom till oss. Vi vill inte stressa den mer utan låter den lugna ner sig någon dag innan vi börjar hantera den. Därför vet vi ännu inte vilket kön Kim har, inte heller om hen är märkt.

Äger du eller vet du vem som äger Kim så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

KIMS ÄGARE HAR HÄMTAT HENNE

Anna

Fina Anna hittades på Stena Stål i Timrå där hon bestämde sig för att flytta in. Dock var inte  miljön där den bästa för en liten kisse att vistas i så en av killarna som jobbar där kontaktade oss.

En av tjejerna i styrelsen for dit för att hämta henne och kollade på plats om hon var märkt. Det visade sig att hon var chippad med chipnumret gick till den första ägaren som omplacerat henne 2018 och inte hade några uppgifter kvar till den som hon placerades hos. Det enda fd ägaren minns är att hon placerades i Timrå som innekatt.

Trots facebooks stora spridningsområde så har vi inte lyckats lokalisera en ägare så nu söker denna kattflicka ett nytt hem. Anna är en supertrevlig katt som vi tro passar både som inne eller utekatt i en lugn och trygg utemiljö. Anna är kastrerad vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera Anna så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 0705456917.

ANNA HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Smulan

Smulan kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Det här är en gosig liten brud. Hon älskar uppmärksamhet och faller allt ljus på henne så är hon en lycklig katt. Hon har haft kissproblematik, stress kan han varit den betydande faktorn, men i jourhemmet har allt gått bra och det har inte skett några olyckor. Men med det sagt så söker vi ett hem hos någon som är extra förstående.
Vi tror att Smulan skulle trivas med att vara utekatt i en trygg miljö, en kattkompis vore ett plus.
<span;>Eftersom hon är långhårig så behövs det som på alla katter en ägare med disciplin på att kamma hennes vackra päls regelbundet.

Smulan är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

SMULAN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Valentin

Valentin är en kisse som under ett tag uppmärksammats på Björn/Skatan där han ätit mat som lagts ut till fåglarna. Familjen led så med den stackars katten som i kylan försökte få i sig något att äta och över hans bedrövliga skick så de kontaktade oss.

Nu sitter Valentin hos oss i värmen och med uppdukad buffé att äta av, inge mer fågelmat till Valentin. Vi reserverar oss dock för kön, kan bli en Valentina när vi lärt känna varandra och vi får känna ordentligt, chip är dock kollad och han är omärkt.

Nu får Valentin vila ut, han är en snäll katt men rädd. När han landat ska han få raka bort sina hemska tovor och förhoppningsvis kommer han snart att få lite hull på sin magra kropp.

Äger du eller vet du vem som äger Valentin (Valentina) så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Valentin eller Barbie som hon hette hade varit borta i 3 år men kunde nu återförenas tack vare sin öronmärkning med sin lyckliga matte-

Heily

Heily är en vädurskanin som hittades efter eljuspåret vid Södermalm/ LV5 i höjd med Grevenbäcken. En tjej som var ute och gick uppmärksammade henne och en stund senare var hon fångad och sitter nu hos oss i väntan på att en ägare ska vilja ha igen sin fina tjej.

Ingen ägare hörde av sig på Heily så nu söker hon ett nytt hem. Heily vet vad hon vill… och det är att man ser henne! Ignorerar man henne visar hon sitt missnöje genom att stampa tills hon har ens uppmärksamhet och ger henne snälla klappar och gos. När hon är ute och skuttar så vill hon helst att man sitter på golvet så att hon, när hon känner för det, kan skutta fram och få lite kärlek.  Hon är alltså en alldeles underbar liten kaninflicka som nu söker sitt föralltidhem. Som alltid vill vi ge våra kaniner hoppiga och studsiga hem, alltså utrymme för en kanin för lyckorusningar och nyfikna upptåg, de ska inte bli burkaniner än om de naturligtvis måste ha en sån men med möjlighet till frihet-

Kan du ge Heily ett fint kaninhem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

HEILY HAR FLYTTAT TILL SITT NAY HEM.

Mysan

Mysan kom till oss då hon inte kunde bo kvar hos sin husse.

Mysan är en kastrerad, vaccinerad och idmärkt tjej på 7 år. Hon är lite försiktig men med tålamod är hon en snäll katt som gärna tar emot  gos om det erbjuds. Vi tror att Mysan vill vara ensamkatt, ha lugn och ro samt vara någons enda lilla svarta panter. Hon är en mycket vänlig katt som nog skulle växa enormt med all fokus på henne och blir en fin liten livskamrat.

MYSAN HAR HITTAT SITT NYA HEM

Vill du adoptera Mysan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917 på telefontid vardagar mån-torsdag 16-18, övrig tid svara vi i mån av tid

Leon

Leon kom till oss då han inte kunde bo kvar hos sin husse.

Han är en kastrerad, märkt och vaccinerad kille på 6 år. Leon behöver lite tid på sig men när han blivit varm i kläderna är han en trygg och busig katt som skulle passa både som inne eller utekatt, han är van andra katter så en snäll busig kompis skulle han nog uppskatta.

Kan du ge Leon ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring oss på nummer 070-5456917, telefontid vardagar måndag-torsdag 16-18, övrig tid svarar vi i mån av tid.

LEON HAR HITTAT SITT NYA HEM

Melker

Melker är en helsvart okastrerad hankatt upphittad i Långsjön/ Njurunda. Han har dagligen synts hos en familj och de har lagt ut krokar i hopp om att finna hans ägare. En familj från Kvissleby åkte ut för att titta på honom och att se om han var deras men det var det tyvärr inte så nu är han hos oss i väntan på att hitta hem.

Han är en lätt överviktig herre och supergosig så han måste ha ett hem som saknar honom. Äger du eller vet du vem som äger Melker så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 0705456917

MELKER BODDE I OMRÅDET

Gustaf

Gustaf har länge hängt i Färsta Ridhus. Ingen har fått någon riktig kontakt med honom men man kände där att nu i vinter måste han få komma in, inte leva  som hemlös. Han har legat på vår sida länge som upphittad men ingen ägare har gett sig till känna så engagerade hästägare lånade en fälla av oss och han gick in direkt så de kunde ta honom till oss.

Väl inne hos oss visade det sig efter några dagar att detta är en otroligt snäll katt. Han ligger gärna som en bebis på rygg i sin människas famn och bara njuter, finns absolut inget ont i denna fina kille. Dock är han osäker inomhus, vi vet inte vad han bär i sin ryggsäck, kanske har han aldrig varit inomhus, kanske levt som stallkatt, vi vet som sagt inte men han äter och går på lådan och gosar än om han smyger osäkert fram. Vi tror att med tiden kommer han att bli kavatare.

Vi har funderat lite på vad Gustaf skulle behöva för hem och har nog nu landat i att han kanske behöver en snäll kattkompis som kan vägleda honom i livet. En innätad balkong är ett stort plus om han ska vara innekatt, att få känna solen på nosen och jaga en och annan liten fluga och tryggt spana in omgivningen är livskvalitet för en innekatt. Den som adopterar Gustav måste också vara utrustad med tålamod, men vi lovar att han är värd all tid som läggs på honom.

Vill du adoptera Gustaf så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på telefontid, numret är 070-5456917

GUSTAF HAR HITTAT SITT NYA HEM

Alfred

Alfred är en trevlig och social kille på ca 6 år. Han kom till oss då han han inte kompade så bra med en av familjens andra katter.

Han är trygg och mysig och det hem vi söker till honom bör kunna erbjuda honom utevistelse i en trygg och lugn miljö. Han skulle kunna gilla sällskapet av en lugn och snäll kattflicka men annars ensamkatt. Alfred är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Alfred ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurem.se och berätta vad för sorts hem du erbjuder honom eller ring 070-5456917

Alfred har nu flyttat till sin nya familj.

Suzzie

Suzzie är ett omhändertagande från en annan kommun.

Den här lilla bruden är ca 6 månader gissar vi. Hon är lite försiktig men leklusten tar överhand och hon älskar att leka. Dock busar hon rätt hårt så hon ska inte bo i en barnfamilj. Vi ser henne som innekatt med en ung kompis som hon kan ha roligt med. Hon är en helt ljuvlig kattflicka som nu längtar efter en egen familj.

Är du intresserad av att ge Suzzie ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917′

SUZZIE HAR HITTAT SITT NYA HEM

Junis

Det här är sötnosen Junis

Hon är lite av en kändis i Sundsvall, iallafall om man bor eller besöker Sidsjön ofta. Hon är en översocial kattflicka på ca 3 år som gärna tar rygg på folk som är ute och går. Många varv har hon gått runt Sidsjöns friluftsspår eller hängt på parkeringen på Ica, hon brukar ibland hoppa in in i bilar för att mysa ner sig på ett säte i hopp om en trevlig pratstund med bilens ägare. Det sägs att hon även följt mer några som gick upp till Kliss och tillbaka, en tur på några kilometer. Nyligen verkar hon ha följt med några ner till Bergsgatan och därifrån hittade hon inte hem utan togs om hand av en familj som kontaktade oss och vi satte henne i ett av våra jourhem. Vi visste inte att det åter var Junis som var ute på tur förrän matte ringde och upplyste oss om det.

Otaliga är de samtal som ringts till oss om den svarta katt som hänger efter dem och inte verkar vilja gå hem, hon har även varit till vår katteria och vänt då hon var chippad och kunde gå hem direkt.

Matte inser att detta inte funkar längre så nu sitter Junis hos oss och letar ett nytt hem. Hon ska inte bo där mycket folk rör sig utan gärna avsides på landet så hennes sociala färdigheter inte utmanas allt för mycket. Alternativt kan hon bli innekatt någonstans med lite större yta och en innätad balkong så hon får kolla på vad som händer ute.

Kan du erbjuda denna lilla pärla ett hem som passar henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

JUNIS HAR HITTAT SITT NYA HEM

Snurran

Snurran är en vacker dam på ca 10 år som behöver en ny familj.

Hon är busig och gosig, tar gärna chansen att jaga en fluga som flyger förbi eller leker glatt när jourmatte erbjuder en stunds lek. Efteråt kryper hon gärna upp i soffan för lite gos.

Snurran vill vara utekatt så den som adopterar henne måste ha tid för pälsvård. Vi är noga med utemiljö så ingen utekatt om man bor i lägenhet, bor man i villa måste det vara ett lugnt område utan närliggande hårt trafikerade vägar. Snurran är van vid hundar. Naturligtvis är hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Snurran så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Krokis

Krokis är ett omhändertagande från en annan kommun.

Namnet Krokis kommer sig av att den här killens svans är lite krokigt, så enkelt kan det vara att sätta namn ibland på våra kissar :-)

Krokis var en av 7 katter som kom till oss från samma hem. I början var han lite försiktig men ensam i ett jourhem har han fått blomma ut. Ger man honom lite tid blir han en gosig kille som gärna ligger nära och på jourmatte. Han har börjat busa mer och mer så med tålamod kommer Krokis att bli en fin livskamrat till någon. Vi tror han söker ett relativt lugnt hem, andra snälla katter är inget hinder då han är van att leva med andra katter. Han vill vara innekatt, vi tror han är tryggast då, som alla innekatter behöver han lite yta, en innätad balkong är ett stort plus där han kan få sol på nosen, blåst i pälsen, se årstidernas skiftningar och njuta av fågelkvitter och flugsurr.

Kan du ge Krokis ett hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem och beskriv det hem du erbjuder eller ring på 0705456917

Claudia & Romeo

Claudia & Romeo kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

De är två vackra kanariefåglar och Romeo sjunger så vackert för sin Claudia. De älskar verkligen varandra så de adopteras endast ut tillsammans. Kanariefåglar älskar att flyga så de behöver en relativt stor bur och får de dessutom flyga fritt ibland så vore det underbart för dem.

Vill du förgylla ditt hem med vackert fågelkvitter så tror vi Claudia och Romeo är perfekta, de är så trevliga och vackra att ingen fågelälskare kommer att kunna motstå dem.

Är du intresserad av dem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

 

Felix

Felix är upphittad i Ede/ Stöde. En privatperson såg den lille kattungen ute och tänkte att han var för liten för att vara ute alldeles själv. Så han lockade in den.  Upphittaren sökte först ägaren själv genom att sätta upp lappar i Stöde men inget napp så han ringde oss.

Felix är ca 18-20 veckor. Jättemysig men för stunden har han ont i magen lillstackaren så nu blir det vila, ”snäll-mot-magen-mat” och massor med kärlek som gäller medans vi söker hans ägare.

Äger du eller vet du vem som äger Felix så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Felix har fått ett nytt hem

4 glada små möss

De 4 musflickorna Theodora, Bianca, Britten och Britta söker nytt hem.  De är så supersöta små handtama möss som nu söker sitt för alltid hem. Vill du adoptera dessa godingar så se till att tänka igenom detta noga, de har flyttat runt lite men nu måste de få komma någonstans där de är uppskattade för de små gullisar de är och får stanna.

De behöver inte flytta tillsammans utan kan kan med fördel säras på.

Vill du adoptera flickorna så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Lasse

Lasse kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Han är en lite försiktig kille men väldigt snäll. Kryper gärna upp i tv-soffan med jourmatte då lugnet lagt sig i familjen. Inte så busig ännu men börjar så smått busa lite med sitt klätterträd, med tid kommer fina Lasse att bli en trygg och social katt.

Till Lasse söker vi ett hem som innekatt i en lugn miljö, ingen aktiv barnfamilj men tonåringar går nog bra. Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst,  är man en katt som kanske haft det lite turbulent i sitt tidigare liv så tror vi att iaf Lasse skulle uppskatta lite lugn.

Vill du adoptera Lasse så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Lasse har fått ett nytt hem

Milo

Milo kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Han är en ljuvlig liten kille på strax över året. Liten i växten, så otroligt näpen, ingen stor ståtlig hankatt detta utan en minikatt, söt som en karamell. Vad de katter som går genom oss varit med om vet vi sällan. Milo älskar sina människor, vill vara nära och visar verkligen att de är utvalda. Mot nya människor är han vaksam, verkar inte veta vad deras intentioner är så han håller sig på sin kant och går inte för nära. Han är en posör som avslappnat ligger och njuter i de mest underbara poser för att i nästa sekund flyga runt som en vettvilling i en överdos av bus. Den mest charmiga katt man kan få äran att möta. Han är ett litet unikum.

Milo vill vara ute. Han bor just nu hos en i styrelsen där ljuv kärlek uppstod vid första ögonkastet. I den familjen bor 3 andra katter. Han vänder sin energi till att ställa till elände för sina kompisar. Ena stunden tvättar han dem och låter sig tvättas för att i andra brotta ned dem med en viss grad av aggressivitet, inge roligt för sina fyrbenta kompisar. Mot människor visar han bara kärlek, han är den mest hanterbara katt man kan tänka sig, finner sig i allt.

Om vi får bestämma (och det få vi ju) så söker Milo ett lugnt hem utan andra djur och inga små barn men gärna tonåringar. Då vi tror att han blivit påkörd i sitt tidigare liv så söker vi en lugn utemiljö. Inga hårt trafikerade vägar utanför, inga stora villaområden. Vi ser honom jaga möss ute på landet, han är en nyfiken liten upptäckare som vi inte har bråttom att placera ut, det måste bli rätt denna gång för fina Milo. Naturligtvis är Milo kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du ge honom det livet? Maila oss då på info@sundsvallsdjurhem.se

Eva Årblom/ Ordförande Sundsvalls Djurhem

Houston

Houston är vad vi tror en hona. Upphittad i Lerviken/ Njurunda. Hon har inte låtit sig klappas ännu men vi låter henne lugna ned sig innan vi kollar kön och märkning. Hennes päls är i uselt skick, hon är tanig och väldigt trött. Dessa långhåriga katter som går vilse får det väldigt jobbigt med smärtsamma tovor. Man ser kala fläckar där tovorna plågsamt släppt tillslut. Hon har en längre period uppehållit sig hos en familj som tillslut inte orkade se henne i detta skick utan kontaktade oss, lånade fälla och kom sen in med henne till oss.

Nu längtar nog Houston efter sin familj, att få komma hem och slippa ett hårt liv ute, att få värme, mat och massor av kärlek, slippa leva som hon gjort länge.

Äger du eller vet du vem som äger Houston. Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917

Sonny

Sonny är en kattunge på ca 12-13veckor som hittade på Oscarsgatan i höjd med Pizzerian där. Vi blir olycklig när vi får in såna här små katter som någon släpper ut, de är alldeles för små för att klara sig själva ute och dessutom i detta fall i en dålig utemiljö med en massa hårda bilar, inte bra för en mjuk liten kattunge. Nu kan ju Sonny ha smitit ut men vi kan inte nog många gånger uppmana kattägare att inte släppa ut kattungar, kattungar är inte utekatter.

Han är en social och busig kattunge så vi hoppas någon saknar sin lilla gobit därute.

Ingen ägare hörde av sig så nu söker Sonny sitt nya hem.

Vill du adoptera Sonny så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sonny har nu flyttat till sitt nya hem med två kattkompisar.

Milla

Milla kom till oss då hennes husse gått bort.

Hon är en jättetrevlig katt, lite blyg för nya människor  men det släpper fort. Hon är ca 10-11 år, kommer från oss från början.

Nu har Milla flyttat till sitt nya hem

Ferdinand

Ferdinand har dykt upp med en vuxen katt som vi tror är hans mamma på en gård i Ede/ Stöde. Han har hållit till där på en familjs altan och har visat sig vara en lite blyg men snäll kille. Ferdinand är nog ca 12 veckor och nu undrar vi om han har en människofamilj därute.

Äger du eller vet du vem som äger Ferdinand så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Fideli

Fideli är ett litet Teddyvädur som behöver ett nytt hem. Hon är en snäll och rar liten kanin som behöver lite pälsvård emellanåt för att hålla sin vackra päls fin och tovfri. Fideli är ca 5 månader.

Som till alla våra kaniner söker Fideli ett skuttigt hem med lite yta sommartid att få skutta runt på, käka lite gräs och lyssna på fågelkvitter och humlesurr. På vintern kan hon bo ute eller inne men då måste hon få vara frigående emellanåt för ingen levande varelse ska behöva spendera sin tid i en bur.

Vill du ge lilla Fideli ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring oss på 070-5456917

Fideli har hittat sitt nya hem

Örjan

Vi har fått förmånen att försöka hitta ett skuttigt och lyckligt hem till Örjan. Han är ca 12 veckor gammal  och kommer att bli en vacker och ståtlig kanin då han är Belgisk Jätte. Örjan är en helt fantastisk kanin. Han älskar barn, ja han älskar alla, kan inte få nog av gos och sällskap. Den som får Örjan som vän får den finaste lilla kanin vi haft äran att få lära känna.

Vi vill att våra kaniner iallfall sommartid får vara ute och skutta i en hage, käka lite gräs och sträcka på benen i lyckliga kaninrusningar. Ska de bo inne vintertid måste de få gå fritt, vi förmedlar inga burkaniner.

Kan du ge Örjan ett lyckligt hem med skutt och kärlek så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Örjan har hittat sitt nya hem

Tess

Tess dök upp i Österdälje/ Matfors där hon åmade och kråmade sig på upphittarens tomt.  Upphittaren hade aldrig sett henne förut och vi är lite på tå när det gäller en hona ute som löper för säkert som ett brev på posten så kommer det att komma kattungar. Vi vill inte att hon riskerar att lägga ungar ute så hon fick komma till oss så får vi se om det är någon därute som saknar sin katt. Enligt nya djurskyddslagen måste man ha bättre koll på sina okastrerade djur så vi får slut på denna buskavel. Hur som helst är Tess en jättego och snäll tjej så vi tror hon har ett hem därute som förhoppningsvis saknar henne.

Äger du eller vet du vems om äger Tess så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Tess bodde i området, hon hade bara tagit lite semester.

Karma

Karma är en honkatt upphittad på Strålvägen i Sörberge där hon helt sonika bestämde sig för att göra en adressändring och flytta in i ett av husen. Att det bodde andra katter där såg hon inte som nåt större problem utan försökte få dem att flytta så hon kunde ta över de människor som bodde i huset. Nu är det ju inte så enkelt så människorna i huset kontaktade oss och bad om hjälp att hitta hennes riktiga familj. Visserligen är hon en helt ljuvlig katt mot de som bodde där och går på två ben men de på fyra uppskattade inte hennes närvaro.

Ingen ägare hörde av sig på Karma. Nu väntar vi bara på tid att kastrera, vaccinera och öronmärka henne och sen vill hon flytta till sitt föralltidhem.

Vill du adoptera  Karma så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Lasse

Lasse är en okastrerad hankatt upphittad i Stordalen/ Bergeforsen där han synts till i närmare ett år. Hans långa vackra päls var bland det tovigaste vi sett och måste ha plågat honom enormt. Han är nu befriad från sina tovor och söker efter sin familj.

Äger du eller vet du vems om äger Lasse så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sache

Sache är ett omhändertagande från en annan kommun.

Det här är en supertrevlig kille på ca 2 år. Han är lugn och harmonisk och älskar människor, han är en trogen liten vän som nu väntar otåligt på att få förgylla någons liv med sin närvaro.

Han passar som innekatt men även utekatt i en lugn och trygg miljö. Vi vill dock att ni som söker innekatt ska ha lite yta samt tillgång till en balkong där han kan få sitta och lyssna på fågelkvitter, jaga en och annan fluga samt få lite yttre stimulans av det som händer utanför, han vill även vara enda djuret i familjen, allt ljus på honom. Sache är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera Sache så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på nummer 070-5456917

SACHE HAR FÅTT ETT NYTT HEM

 

Benji

Benji föddes hos oss i föreningen 2013 så han är idag ca 7 år. Ibland blir livet inte som man tänkt sig, saker händer så nu är Benji tillbaka till oss och söker ett nytt hem. Han är en social kille som gillar långa samtal med sin människa, om han förstår oss eller vi honom spelar ingen större roll, han är en pratsam katt som har mycket att berätta. Han har levt som innekatt så han fixar det livet men även ett liv som utekatt i en fin och trygg miljö funkar bra, vi tror Benji vill vara ensamkatt.

Vill du adoptera Benji så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917

BENJI HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Ares

Ares är upphittad i Vivstavarv/ Timrå bland de gamla arbetarbostäderna vid kapellet. Han har setts ett tag i området men ingen vet vart han hör hemma. Han är en supergosig och vad vi tror kastrerad kille. Problemet är att han är så tovig att han har svårt att göra sina behov, allt fastnar och har bildat som en kaka bak men vi tror vi känner avsaknaden av kulor. Ska man ha en långhårig katt ute så är pälsvård a och o, att ha en katt i detta pälsskick är oacceptabelt. Nu kan det ju vara så att Ares är vilsen och har varit ute utan tillsyn ett tag så nu vill vi hjälpa honom hem. Han är en social och tillgiven katt så någonstans måste det finnas någons om saknar sin kille.

Äger du eller vet du vem som äger Ares så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

ARES BODDE I OMRÅDET.

Barbro

Barbro är en snäll och rar honkatt upphittad på Bäckgatan i Söråker. Hon har länge setts i området. I fjol var hon dräktig och lade troligen ungarna ute så nu tyckte boende i området att det får vara nog. Man har kollat runt i bostadsområdet men ingen vet var hon kommer ifrån. Barbro är högdräktig så vi var tvungen att agera snabbt så inte ännu en kull föds ute och går ett grymt liv tillmötes. Barbro är omärkt.

 

Barbro har flyttat till sit föralltid hem.

Lovis

Lovis gick in på en gård på Norra Vägen i höjd med Birsta. Hon är bara en kattunge, ca 12-14 veckor och ska inte vara ute själv. Vi kan aldrig upplysa allmänheten nog om att kattungar ska hållas inne om man är en ansvarsfull kattägare. De är för små att möta världen ute själva. En kattunge är nyfiken och kan inte avgöra vad som är farligt, de har heller ingen chans att försvara sig mot andra djur. Kommer de vilse som fina Lovis kan de inte försörja sig utan avmagrar snabbt och torkar ut. De bör vara minst 6 månader och kastrerade samt märkta innan man låter dem vara ute i en trygg miljö.

Lovis är en helt underbar liten tjej, hon är som en liten papegoja som gärna sitter på ens axel och kindpussas och vet inte hur tillgiven hon ska vara. Hon har stor separationsångest och skriker när man lämnar henne, möjligen har hon lämnat sin mamma förtidigt.

Ingen ägare hörde av sig på Lovis så nu söker hon sitt nya hem. Pga Lovis separationsångest behöver hon en ägare som är hemma för det mesta alternativt att dit hon flyttar finns en snäll och omhändertagande kattkompis :-)

Lovis är kastrerad, vaccinerad och id-märkt i örat.

Vill du adoptera  Lovis så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-

Olof

TINGAD

Olof är en ung liten fresse, ca 6-8 månader. Han har under den senare delen av vintern spenderat mycket tid under en familjs altan och ägor i Gårdtjärn/ Kovland. Ena hans öra saknar en bit på tippen vilket tyder på att han nog varit ute för mycket när det varit som kallast. En dag gav sig Olof den på att han skulle in till familjen som bodde där och satte sig utanför och skrek i högan sky. Vem kan stå emot en sån högljudd vädjan? De öppnade dörren och Olof traskade glatt in. Familjen som dock inte hade några planer på att utöka sin familj ringde oss och nu är han i vår omsorg och vi hjälper honom att se om det finns någon därute som saknar denna sötnos.

Ingen har hört av sig om Olof så nu vill vi hitta hans för-alltid-hem! Men innan han kan flytta ska han självklart att bli vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Olof är en försiktig liten kille som söker ett hem som innekatt, gärna med inglasad eller nätad balkong då han älskar att nosa på luften och lapa sol. Han behöver ett lugnt hem utan barn och med en trygg och snäll kattkompis som han kan ty sig till.

Är du intresserad av Olof, lämna en intresseanmälan via mail till info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Olof flyttat till sin nya familj :)

Milo

Milo kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

Milo är en kille som är runt 1 år. Han är så vacker och en otroligt snäll och social katt. Man får göra vad man vill med honom, han verkligen älskar hantering, kärleksfull naturligtvis. Men han har också en sida som är väldigt rädd för höga plötsliga ljud, vi vet aldrig vad våra katter varit med om tidigare. Han bor just nu hos en familj i styrelsen som bestämde sig för att adoptera denna underbara katt. I det hemmet finns 3 andra katter och en hund. Milos problem är att han är usel på djurspråk. I hans sociala beteende finns även en liten bit av aggressivitet mot andra djur. Han uppmanar gärna till bus men sen går det överstyr och då är det inte lika roligt längre, inte för de andra katterna i alla fall. Han är en ung katt med mycket bus i sig. En av Milos små egenheter är att han går runt och kvittrar emellanåt, som en liten fågel, ett tecken på välmående. Milo är unik på så många sätt och förtjänar ett hem där han får chansen att visa alla sina fina egenskaper. Han kanske inte ser problemet i sitt beteende men det gör de andra katterna som lever med honom.

Vi lägger ut en koll om det finns någon som kan erbjuda Milo ett hem utan andra djur, varken hund eller katt och det är vi noga med så var vänlig att respektera det. Han skulle nog gilla att vara utekatt i en väldigt trygg miljö lantligt, han lever nu som innekatt med tillgång till en rastgård där han gillar att spendera tid.

Kan du erbjuda Milo det hem vi söker så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Trix

Det här är Trix. Han är en 8-årig hankatt som nu lägger sin tilltro till oss att vi ska finna hans nya FörAlltidHem.  Han älskar alla människor, stora som små, han funkar också med andra katter. Supermysig kille som söker sin nya familj med möjlighet att få vara ute i en bra utemiljö. Ingen utekatt om man bor i lägenhet, stora bostadsområden eller nära hårt trafikerade vägar. Att tänka på om du vill adoptera Trix är att han är en vacker långhårig kille som kommer att behöva disciplin med borsten för att slippa tovor som gör väldigt ont på en katt.

Naturligtvis är Trix kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Trix ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Trix fått en ny familj :-)

Ciri

Ciri kom till oss genom ett omhändertagande med sina tre kompisar Alice, Nejlika och Kaneli från en annan kommun. Hennes ålder uppskattar vi till ca 2 år.

Hon är en försiktig tjej men otroligt snäll. Hon börjar mer och mer njuta av beröring och söker nu själv kontakt och vill vara nära. Ger man henne tid och visar tålamod så har man här en trogen liten vän för livet. Hon kommer att vilja vara innekatt, möjligen med en snäll och lugn kattkille, inga andra djur.

Ciri är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917:-)

Nu har Ciri flyttat till sin nya husse :-)

Sixten och Ozzy

Sixten och Ozzy är två äldre herrar, ca 11 år. De har haft ett lite turbulent liv men är så trygga och kärleksfulla ändå, de är verkligen supermysiga. De älskar varandra så att skilja dem åt är inte att tänka på. De ligger gärna i knät på jourhusse och jourmatte eller tättintill i tv-soffan.De älskar alla människor och gillar att göra nya bekantskaper. Jourmatte säger att de för det mesta är lugna men ibland får de nåt ryck och jagar varandra och busar runt. De är som små hundar som följer efter sina människor vart de än går.Ozzie har en speciallek och det är att leka jagis med jourmatte. En enkel beskrivning av jourhemmet för Ozzy och Sixten på frågan hur man ska beskriva dem är att de är UNDERBARA!

De är båda kastrerade, vaccinerade och Id-märkta. Vill du adoptera dem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har dessa 2 godingar funnit sitt nya hem ;-)

Hasse

Hasse är vad vi tror en blandras mellan Lejonhuvud och Vädur och han är ca 1,5 år. Han är en otroligt söt kanin och väldigt trevlig, nyfiken och sällskapssjuk. Som alltid när det gäller kaniner som vi adopterar ut så söker vi skuttiga hem, ett hem där Hasse får sprätta med sina ben och göra lyckorusningar i raketfart. På somrarna önskar vi alla kaniner möjlighet till utevsitelse, gärna i en stor säker hage där de kan käka gräs och lyssna på fågelkvitter och njuta av frisk luft. Vad man ska tänka på när det gäller kaniner är att man ska inte ha 2 hanar ihop, inte heller om de är kastrerad men hona och hane kan funka bra.

Vill du ge Hasse ett lyckligt kaninliv och i gengäld få en fin liten vän så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Hasse har nu funnit sitt nya hem :-)

Märtha

Märtha har ett tag hängt på Linjevägen i Övre Bredsand. Boende har uppmärksammat henne och funderat på vart denna fina kisse hör hemma då hon sett lite vilsen ut. Man har en fb-grupp i området där man lagt ut henne och undrat om någon vet var hon bor men ingen verkar veta vart hennes hem finns och då hon är omärkt kan inte vi hjälpa henne enkelt heller. Hon är nu hos oss, en ung och trevlig tjej är Märtha som nu undrar om någon därute vet vart hennes familj finns.

Äger du Märtha eller vet du vart hon bor så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på 070-5456917.

Märtha bodde i området och är nu hemma.

Picasso

Picasso är en kille som kom från oss från början när han var kattunge, han var en av bebisarna i Författarkullen. Saker händer och Picasso är tillbaka hos oss och söker sitt nya hem.

Han är ca 1 ½ år, kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Han är verkligen en supermysig katt. Social, busig och tillgiven, han är en trogen och rolig bästa kompis. Precis som konstnären Pablo Picasso gillar denna kille det vackra i naturen, han älskar att vara ute och upptäcka och det vill vi inte ta ifrån honom, hans glädje är enorm ute. Picassos äventyr.

Vi söker till Picasso ett hem utan andra djur, han vill vara ensamkatt med all uppmärksamhet. Vi är som alltid noga med utemiljön så inga stora bostadsområden, inte lägenhet om man vill ha utekatt och inga hårt trafikerade vägar i närheten.

Är du intresserad av Picasso så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Picasso flyttat till sin nya matte :-)

Mio

Mio är en ca 1, 5 år gammal Vädurskille som tyvärr inte kunde stanna kvar i sitt hem då lillmatte blivit allergisk. Han är en ljuvlig kanin som gillar närhet och snällt låter sig pysslas med så klippa klor är ingen match på Mio.

Han är som alla kaniner i behov av att få skutta och göra lyckliga kaninhopp och tokrusningar runt runt runt. Till den här charmören söker vi ett hem med tillgång till ett härligt kaninliv med många skutt och gott gräs att käka på sommartid.

Kan du ge Mio det hem han söker så maila oss vad du erbjuder för hem på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Mio flyttat :-)

Nejlika

TINGAD

Nejlika kom med sina tre kompisar Kaneli, Alice och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet.

Nejlika är en fantastiskt kelsjuk liten tjej som allra helst av allt vill ligga tryggt i famnen. Hon älskar att bli buren och lägger gärna tassarna runt halsen och gosar så att jourmattes glasögon nästan trillar av. Hon söker ett hem där man är beredd att ge henne stora portioner gos, detta är en extremt kelen kisse. Hon uppskattar bus, men också mysiga sovstunder nära sina människor. Nejlika passar som innekatt på stor yta samt gärna en killkatt som kompis.

Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Nejlika så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

NU HAR NEJLIKA FÅTT EN ALLDELES EGENA MATTE :-)

Kaneli

TINGAD

Kaneli kom med sina tre kompisar Alice, Nejlika och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet

Hon är en sandfärgad skönhet och ett kraftpaket i miniatyrförpackning. Hon kryper gärna upp i knät och spinner högt av kärleken hon får. Hon önskar sig ett hem med bus och eventuellt en kattkille som kompis, gärna som innekatt på större yta.

Kaneli är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Alice

Alice kom med sina tre kompisar Kaneli, Nejlika och Ciri genom ett omhändertagande av myndighet.

Alice är en underbar ung flicka som vill vara nära och med hela tiden, gärna ligga i knät eller krypa ner under täcket med jourmatte för att få vara riktigt nära. Hon älskar sitt klösträd där hon gärna ligger och håller span på allt som händer och är inte den som säger nej till lite bus.

Vi tror att hon kan vara inne katt, utekatt kan hon också vara i en bra utemiljö. Naturligtvis är hon kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

Vill du adoptera Alice så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Alice har nu även hon hittat sitt nya hem

Elvira

Elvira är en ca fem år gammal flörtkula som kommit till oss via en omplacering då hon förlorat sin matte. Hon är en riktig gosflicka som slår flera knutar på sig när man klappar på rätt ställen. Hon har varit innekatt hela sitt liv och trivs med det. Jourmatte skriver : Om man uppskattar en go kattmage att knåda på och en total charmjänta är denna donna något för dig. Elvira skulle säkert trivas gott som ensamkatt, kanske hos någon som lever ett lite lugnare liv. Innätad balkong är ett plus för lite sol på nosen och få höra lite humlesurr är livskvalité fär en innekatt.

Elvira är naturligtvis kastrerad, märkt och vaccinerad.

Vill du adoptera vår vita snöprinsessa så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

 

Tella

Tella är en bedårande liten honkatt som är upphittad på Teaterstigen i Sidsjön. Att fota den här lilla donnan var inte det enklaste då hennes fokus ligger på att gosa. Hon spinner så det mullrar som ett vägarbete, hon är ett litet kärlekspiller.

Nu hoppas vi att någon saknar Tella, hon är en sån välskött och trevlig katt så hon måste vara någons kära lilla vän.

Uppdatering: Ingen hörde av sig som saknade denna fina lilla katt. Hon är så gosig och snäll. Hon funkar med både hundar och katter och skulle passa bra som innekatt. Hon är nu kastrerad, id-märkt och vaccinera och bara väntar på att hennes nya familj ska höra av sig.

Vill du adoptera Tella så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Nu har Tella fått ett nytt hem med en kattkompis och hund samt fin utemiljö när hon varit inne minst 1 månad.

Douglas

Douglas är född av sin mamma Mimmi tillsammans med 3 syskon ute. De kom till oss när de var någon vecka. Två av syskonen blev ganska direkt kavata och kunde efter några veckor flytta till nya hem. Douglas och hans brorsa Lilla Vännen har det tagit längre tid för. Vi tog för ett tag sen beslutet att separerar på dem och låta dem utvecklas utan varandra, de måste lära sig stå på egna ben för är de båda försiktiga så hämmar de varandra. De fick flytta till varsitt jourhem och då började det hända saker, att måsta våga själv var bra för dem. Douglas gillar andra katter och är duktig på att läsa deras signaler, han busar gärna men blir nån less på honom så backar han respektfullt. Douglas myser gärna och är nära sin jourfamilj, han leker mer och mer så vi ser att han med tiden kommer att bli en trygg och fin familjemedlem. Han är en fantastisk liten kille som söker sitt nya hem gärna med andra snälla katter och gärna som innekatt.

Han kommer vid flytt att vara kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Douglas så maila oss på info@sundsvallsdjurhem och beskriv vad för hem du kan erbjuda denna lille prins.

Doglas har nu flyttat till sitt nya hem.

Johanna/ Johannes

Johanna/ Johannes har under en längre tid hängt på Johannedals Återvinningsstaion. Denna kisse är rätt skärrad nu så vi har inte hunnit kolla kön ännu men det är en fin katt i gott hull och fin päls. Så fort den lugnat ned sig ska vi kolla kön och märkning.

Äger du eller vet du vem som äger Johannes/ Johanna så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Tyvärr hittade vi ingen ägare och då denna katt inte gick att hantera har den nu fått somna in.

Jesus och Mowgli

Det här är två bröder som älskar varandra så vi söker dem ett hem tillsammans. De är två sociala och snälla killar som gärna bor någonstans där de kan få vara utekatter och då ställer vi krav på utemiljön, ingen utekatt om man bor i lägenhet eller nära hårt trafikerade vägar.

De är naturligtvis kastrerade, vaccinerade och märkta.

Vill du adoptera Jesus och Mowgli så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har dessa grabbar hittat ett nytt hem tillsammans.

 

Luna och Zelda

Luna och Zelda är två små kattungar som hittades i nedre Tunbyn mot Nolby. De är två små guldklimpar som fördriver dagarna med att busa, gosa och göra hyss. Veterinären uppskattar dem till ca 12 veckor.

Äger du eller vet du vems om äger dem så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Ingen ägare gav sig tillkänna så nu har de fått ett nytt hem tillsammans.

Isak

Isak hittades av en privatperson. Han satt i en kartong utanför en lägenhetsdörr i Stöde. Han bar tratt, var rakad på ryggen, säkert pga  att han var full i kliande hemska sår. Varför man tar ett beslut att göra så här kan ingen svara på men vår gissning är att ”någon” inte haft råd med veterinärskostnaderna och då tagit detta beslut i hopp om att nån annan kan hjälpa honom.

Han är en svart ståtlig okastrerad hankatt med en liten vit fläck på bröstet. Vi har nu haft honom hos veterinär som jobbar på att få fram vad hans sår kommer av. Han är badad och fin och ska äta kortison i minst 1 månad framöver. Han finner sig i all behandling snällt, en liten tålmodig kämpe är vad han är.Vi hoppas att snälla Isaks framtid kommer att se ljus ut och att vi kan hjälpa honom att bli frisk igen.

Uppdatering: Isak går på täta besök hos veterinären för sin klåda. Han går på kortison och har tagit flera prover så vi hoppas komma underfund med vad det är som gör att han kliar sönder sig. Han är en så fin och tålmodig katt, vänlig mot alla och finner sig snällt i att tvättas och ge medicin.

Händelsen är polisanmäld. Vet du något om vem som äger Isak så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Grålle

Grålle är en okastrerad hankatt som länge länge drivit runt i Selånger och försökt komma in till folk. Han är egentligen en otroligt kärleksfull katt som älskar att bli ompysslad och få vara med, leker gärna lite men njuter mest av att äntligen få höra hemma någonstans. Dessa fressar lever ett hårt liv och blir ofta bortjagad med hårda ord. De ställer till mycket oreda så man förstår att allmänheten ibland får nog. Vi tror att Grålle är en av dessa katter som råkat illa ut tills han hamnade hos rätt människa som hjälpte honom och gjorde så han fick komma till oss.

Så här skriver jourmatte:

”Detta underverk behöver någon som verkligen älskar honom och har tid. Han möter mig när jag kommer hem och har saknat mig. Han vill inte vara ensam”

Han är en semilånghårig katt som var smärtsamt tovig när han kom till oss. Nu är han en elegant gentleman i lejonklippning och kastrerad, märkt och vaccinerad har han också blivit. Han kommer troligen att hälsa på dej med en fräsning men visar du honom att du är värdig hans kärlek och inte tänker vara dum mot honom så har du en trogen vän för livet i Grålle.

Vill du adoptera Grålle så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Nu har Grålle fått flytta till sitt nya hem.

Göte

Göte är en kastrerad hankatt som under en längre tid huserat i ett garage hos en dam i Ängom, Matfors. Pga av sin rondör misstänkte damen att katten kunde vara dräktig så då fick den komma till oss. Men..det var bara en hane med en gomage. Så nu sitter han hos oss och väntar på att få komma hem igen.

Äger du eller vet du vem som äger Göte så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem,.se

Göte bode i området och är hemma nu hos sin ägare.

Ivan och James

Ivan och James är två underbara småkillar på ca 7 månader som söker ett hem tillsammans. De är sociala och gosiga och skulle gilla att vara utekatter i en bra utemiljö eller möjligen bo i hus med tillgång till innätad balkong.

Det är alltid lite svårare att hitta ett nytt hem till katter som vill flytta tillsammans men har man ingen katt sen förut så är det perfekt att skaffa två katter som har sällskap av varandra. Många katters vardagar är långa, ensamma och tråkiga då deras familj jobbar eller är i skolan. Även utekatter vill ha en kompis då de vintertid oftast är väldigt begränsad i hur de vill gå ut, många föredrar att stanna inne i värmen och då är det guld värt att ha en kompis att dela vardagen med.

De är båda kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du erbjuda Ivan och James ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Nu har grabbarna flyttat till sitt nya hem.

Embla

Embla är en okastrerad honkatt som hållit till länge i Storboda, Torpshammar. Hon var väldigt skärrad när hon kom till oss och iakttog oss med stora betraktande ögon. Hon mjauade förtvivlat som om hon försökte berätta för oss hennes förvirring om vart hon hamnat. Nu, några dagar senare har hon landat och vi märker att hon gillar mer och mer när vi tar i henne. Hon är en sockersöt liten flicka som nu vill ha hjälp att hitta hem.

Tyvärr hörde ingen av sig som ville att Embla skulle komma hem igen. Hon har nu varit i jourhem ett tag och är nu kastrerad, vaccinerad, märkt och klar för ett nytt hem. Hon har utvecklats mycket i sitt jourhem. Från att vara väldigt försiktig är hon nu otroligt kärleksfull och tycker mycket om närkontakt och smek. Lite lek gillar hon också. Embla söker ett nytt hem som innekatt. Det ska vara ett lugnt hem utan mindre barn. Kan du erbjuda henne ett lugnt hem så lovar vi att ni kommer att få en trogen vän i Embla, kärlek och tålamod är vad detta lilla underverk behöver.

Vill du adoptera Embla så  kontakta oss på mail info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har Embla fått sin alldeles egna matte.

Gustav

Gustav kom till oss med sin syster Smulan och sina kompisar Katja och Inge. Gustav är född 2012 och är en mysig kille, lite försiktig i början men när man lär känna honom är han en riktig myspropp. Jourmatte säger att han är så gosig och pratsam att hon får inget gjort hemma, det ska vara mysstund hela dagarna. Gustav har levt som utekatt men skulle nog funka som innekatt i hus eller större lägenhet med tillgång till innätad balkong. Vad man ska tänka på när man skaffar en långhårig katt är att det krävs disciplin på kammen för att pälsen inte ska bli tovig.

Gustav är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Gustav så ringa oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Gustav har nu flyttat till sin nya matte.

Katja

Katja kom in med 3 kompisar genom Länsstyrelsen då deras matte gått bort. Katja är född 2011. Hon är en riktig goklimp. Hennes kompis Smulan ser likadan ut och är troligen dotter till Katja då hon är född 2012, även hon supergosig som kullrar och rullar sig i välmående när hon får uppmärksamhet. Sen var det även en röd långhårig hankatt med, Simba, han är brorsa till Katja och möjligen har även han då Katja som mamma. Sibma är lite försiktigare än brudarna men jättesnäll och go även han.  Den fjärde kissen var en korthårig rundlagd herre, grå och vit. Lite försiktig men oerhört gossjuk, han har eventuellt fått ett nytt hem redan.

Dessa katter har levt som utekatter och vi tror att de vill fortsätta med det alternativt att de kan vara innekatter i ett hus. De är snälla, vackra och sociala katter som kräver rejäl pälsvård, det bör man ha i åtanke när man skaffar en långhårig katt.

Är du intresserad av någon eller några av dessa godingar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Katja har nu flyttat till en ny matte.

Alice

Alice är som Kämpe upphittad i Långsjön / Matfors där hon har hållit till ett längre tag. Alice är mycket avvaktande samt rädd.

Uppdatering 1

Nu har Alice varit till veterinären och fått sina hemska tovor bortrakade. Huden under var väldigt skadad så detta har gjort ont på lilltjejen. Öronen var full i skabb, även det smärtsamt, men nu är även det behandlade. En ny Alice landade i jourhemmet och dagen till ära spann hon lite när jourmatte klappade henne. Det var det bästa tack vi någonsin kunnat fått.

Uppdatering 2

Ingen ägare hörde av sig på fina Alice så nu söker hon ett nytt hem. Alice vill vara innekattt. Vi söker ett hem till henne med en annan katt, helst en snäll hankatt som är van andra katter. Hon behöver ett lugnt hem som ger henne lite tid att bli trygg för vi tror att i Alice tidigare liv har hon inte fått så mycket uppmärksamhet. Hon är dock en genomsnäll katt som gärna hoppar upp i soffan med jourhusse och kollar på tv.

Vill du adoptera fina Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Thea

Thea kom till oss via ett omhändertagande med två kompisar. Hennes kompisar har fått nya hem, så även Thea ett tag men tyvärr blev hon tvungen att komma tillbaka till oss. Hon är en försiktig katt men världens snällaste. När hon fått legat och kolla in omvärlden en par dagar så kliver hon fram och är jättegosig. Ligger gärna på rygg och vill bli klappad på magen, en social, näpen och fin liten tjej.

Vi söker ett lugnt hem till Thea, hon kan funka tillsammans med en snäll hankatt eller bo själv utan andra djur, hon vill vara innekatt. Thea är kastrerad, vaccinerad och märkt.

Thea har fått ett nytt hem

Är du intresserad av Thea så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Kämpe

Kämpe höll länge till i Långsjön/ Matfors hos upphittaren, han är en okastrerad hankatt. Trots att han är en korthårig katt har han stora tovor över hela ryggen och ett av hans öron vittnar om att hans hårda liv ute utan omsorg har varit kallt, så kallt att han förfrusit sina små öron.

Han fångades i fälla. Han tittade på oss många dagar avvaktande. Han såg inte rädd ut men iakttog oss med stora ögon. Så en dag klev han upp från sitt liggställe och gosade loss. Vilken underbar kille han är. Han lägger sig på rygg i ens famn och vill bli kliad på magen, han stångas och stryker sig mot allt han kommer åt, han NJUTER av närkontakt. Att fota denna gosmaskin var en utmaning, för att få en bild var vi tvungen att lyfta upp honom för så fort kameran kom fram skulle han gosa med den också.

Vi tror Kämpe vill vara utekatt och leva ensam utan andra konkurrenter.

Vill du adoptera Kämpe så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917.

Kämpe blev kvar hos sin jourhusse.

Sötnos

Kaninen Sötnos hittade utmattad i elljusspåret i Midälva strax ovanför Vattentornet. En snäll privatperson uppmärksammade den trötta kaninen och tog den till oss. Sötnos är en jättesnäll kanin som verkar vara van vid barn.

Vi ska könsbestämma Sötnos inom kort. Vi tror att den är av rasen Lejonhuvad kanin. När man skaffar kanin ska man tänka på att de har mycket hopp i benen och är väldigt nyfikna så att bara sitta i en bur hela dagarna är inget värdigt kaninliv. Sötnos som andra kaniner vill sträcka på benen, göra lyckoskutt, tjurrusningar när de springer runt runt runt och få massor med kärlek. Att få vistas ute på sommaren i en hage och få äta gräs och annat gott borde alla kaniner få göra och det är vad vi hoppas Sötnos också kommer att få.

Vill du adoptera  Sötnos så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sötnos har fått ett nytt hem :-)

Ragnar

Det här är Ragnar. Han är den av Heddas kattungar som ännu är otingad. Han är en vacker kattunge som med sina långa ben ser ut som han flyger fram när han busar och är en påhittig liten kille. En mysig Ragnar enligt jourmatte.

När man adopterar en kattunge av oss måste man tänka på att en bebis inte kan vara ensam hemma hela dagarna, det blir långa och tråkiga dagar då mycket kan hända då de i sin ensamhet utforskar utan erfarenhet om vad som kan hända om man inte är aktsam. Har man dock en annan katt går det bättre då de har sällskap av varandra. Vi vill också att den som adopterar kattungar av oss har lite yta då kattungar har massor med spring i benen så ingen liten lägenhet. Vi vill att våra kattungar ska lyckliga, deras välmående kommer alltid först. Här kan du läsa mer om att adoptera en katt av oss.

Nu har Ragnar flyttat till ett eget hem

Adoptera en katt från oss

Vill du adoptera Ragnar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Mimsan

Mimsan är en kattunge som föddes ute av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar de katter som okastrerade och utan omsorg får ungar utomhus. De här kattungarna hade tur att hittas då de ännu var rätt små så de hade i sin tur inte dragit iväg och fortsatt bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Hon är en försiktig kattunge men som de flesta kattungar kan hon inte låta bli att busa och utforska allt. När hon blir trött har hon inget emot att krypa upp till jourmatte och kurra, en söt liten flicka helt enkelt.

Till Mimsan söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som kan vägleda henne genom livet och hjälpa henne att göra framsteg vad gäller att lita på oss människor.

Är du intresserad av Mimsan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Mimsan är tingad.

Mimmi

Mimmi är upphittad i Knävland / Töva där hon lagt sina ungar på en loge. Människor i närområdet har sett Mimmi med ungar förut så hon har hållit till i Knävland ett tag. Upphittaren har letat ägaren via oss men fick inget napp så nu har han fångat ungarna och tagit dem och deras mamma Mimmi till oss. Så fint engagemang av uphittare. Nu slipper Mimmi föda mer ungar ute som blir förvildade och går ett hemskt öde tillmötes.

Hon är en lite försiktig katt men gosig, hon är en bruntigrerad sköldpadda. Hon gillar att bli klappad då stångas hon och kullrar sig.

Äger du eller vet du vems om äger Mimmi så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Bill & Bull

Här är tvillingarna Bill och Bull. Vi tippar på att de är ca 15-16 veckor. De hittades i en övergiven sommarstuga i Krånge/ Indal tillsammans med sin mamma. De är så gosiga och roliga dessa två små filurer så vi förstår inte hur denna lilla familj hamnat här för de har uppenbarligen bott någonstans tidigare. Grannar har sökt någon ägare men ingen har lokaliserats tyvärr.

Vi ser gärna att dessa bustroll får komma till ett gemensamt hem. Vill du adoptera våra små svarta pantrar så skicka ett mail på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har grabbarna fått ett hem tillsamanns.

Helia

Helia har hållit till länge på LV-5 området nedanför Södra Berget. Några byggjobbare matade henne i somras men nu har de lämnat platsen och då sökte hon sig till ett boende däruppe och ville in. Personalen lämnade in henne på Veterinärhuset Evedensia för att kolla märkning och hon är öronmärkt. Tyvärr kan man inte spåra en ägare till numret i örat så hon är hos oss nu. En rar liten kattfröken som uppskattar att få koma in och äta sig mätt och sova mjukt och varmt. Vi hoppas hon bor i området och bara matfriat men tills vi vet får hon stanna hos oss.

Äger du eller vet du vem som äger Helia så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har Helia fått åka hem till sin matte. Hon hade varit vilsen sen augusti.

Theodor

Theodor kom till oss med sina kompisar Cynthia, Diana; Hedda och 2 kattbeisar då de övergetts av sin ägare. Den här kille är nåt alldeles extra. Han är så gosig så det inte finns ord nog att beskriva hans kärvänlighet. Han skulle nog gilla livet som utekatt men fixar nog även ett liv som innekatt om han får lite yta och möjlighet till vistelse på tex en innätad balkong. På bilden har Theodor ett plåster på sitt öra då han nyligen blivit öronmärkt-

Theodor är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera honom så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 0705456917

Nu har Theo flyttat till sin nya matte.

Athena

Athena kom till oss via ett omhändertagande.

Athena är som sina kompisar Zeus och Apollon lite försiktigt men otroligt snäll, hon är fantastiskt näpen och den som är mest framåt av de tre. Vi tror att Athena vill leva som innekatt. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Athena har nu flytttat till sin nya husse och matte.

Apollon

Apollon kom till oss vid ett omhändertagande.

Apollon är som sina kompisar Athena och Zeus lite försiktigt men otroligt snäll, en genommjuk kille som  gillar gos men först vill betrakta omgivningen med stora ögon innan han kan slappna av. Även han är en oslipad diamant som vi tror kommer att göra någon människa lycklig med sin väna närvaro och tillgivenhet. Apollon vill vara innekatt i ett lugnt hem.

Han är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Apollon så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Apollon har nu flyttat till sin alldeles egna husse.

Zeus

Zeus kom till oss via ett omhändertagande.

Han är en ståtlig,  otroligt vacker kille. Zeus är som sina kompisar Athena och Apollon lite försiktigt men otroligt snäll, när man klappar honom trycker han tillbaka och visar att han njuter av beröring, en blivade juvel tror vi.

Zeus är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han vill vara innekatt.

Vill du adoptera Zeus så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Nu har Zeus flyttat till sin nya familj.

Edda

Edda hittades övergiven i en annan kommun och kom tillsammans med 5 andra katter till oss via Länsstyrelsen. Med sig hade Edda 2 små kattungar. Hon är en trevlig katt som just nu är lite förbryllad över allt som hänt henne, sina bebisar och kompisar men hon landar nog snart.

Edda och hennes ungar är inte rerdo för adoption än på några veckor men man får gärna skicka oss intresseanmälningar på Hedda och hennes ungar Ragnar och Matilda.

Nu har Edda fått en alldeles egen husse och matte.

Cynthia

Cynthia hittades övergiven med 5 andra katter i en annan kommun och kom till oss via Länsstyrelsen. Hon är en ung katt, ca 7-10 månader som är busig och mysig, precis som småtjejer ska vara.

Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Cynthia så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Cynthia har fått ett nytt hem.

Diana

Diana är tillbaka hos oss då det uppkommit allergi i det nya hemmet så hon söker åter sitt nya föralltidhem. Hon kom in till oss via Länsstyrelsen då hon och 5 andra katter övergivits i en annan kommun. Diana är en ung katt, gosig och busig, en perfekt liten tjej.

Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Diana så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Håkan

Håkan är en helröd okastrerad hankatt upphittad på Mossvägen i Stöde där han hållit till sen i vintras. Vi letade först ägaren via upphittaren men eftersom ingen dök upp så är Håkan nu hos oss.

Han är en genomsnäll katt som charmar alla. Han har en gammal skada på sin svans som gör att den bara hänger där men han lider inte av det. Någon måste sakna denna alltid gossugna charmör!

Ingen saknade Håkan. Han är en helt underbar katt, så otroligt snäll och övergosig. Vi tror att Håkan passar som både innekatt eller utekatt i en bra miljö. Hans fokus är kärlek, massor med kärlek, då är han nöjd med livet. Han är nu kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Håkan så ring oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Håkan flyttat till sitt nya hem. Han kommer att få en kompis i form av en hund, vi hoppas han kommer att uppskatta sin nya vän.

Bamse

Bamse är en okastrerad hankatt upphittad på Skolgatan. Han höll till i området och försökte komma in hos boende. En dag uppmärksammades att han gjort illa sin tass så då lät vi honom besöka veterinär och nu sitter han i ett av våra jourhem i väntan på att en ägare ska dyka uppp. Bamse är en fantastiskt trevlig katt, snäll och go.

Ingen ägare hittades så nu vil, den här gosproppen hitta sitt nya hem, gärna med utemöjlighet i en bra miljö. Bamse är kastrerad, vaccinerad och id-märkt-

Vill du adoptera  Bamse så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Bamse flyttat till sin nya matte.

Helga

Helga har setts under ett längre tag i Säter, Indal. Hon är en lite trött katt, kan ha några år på nacken men är en vacker semilånghårig skönhet som vi hoppas snart piggar på sig. Så här beskriver jourmatte henne ” Helga är en lugn och fin dam som gärna lägger sig bredvid dig en stund för att älskvärt ta emot en lagom mängd kliande bakom öronen, hennes päls är såååå mjuk att klappa”. Helga tar dagen som den kommer och har inte bråttom någonstans. Hon skulle uppskatta ett lugnt hem där hon får njuta av sina nya människor och de av henne.

Helga är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

 

Ingen ägare hörde av sig på Helga. Vill du adoptera henne så ring oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Emil och My

Emil och My är Sagas kattungar, de två som är kvar otingade. De är flyttklara. De är två små bustroll precis som kattungar ska vara.

Du som vill anmäla ditt intresse. Tänk på att en liten kattunge inte kan vara ensam hemma hela dagarna. Man bör första tiden inte lämna dem ensam långa stunder, de behöver gärna sällskap av en annan katt

Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se ditt intresse och beskriv vilket sorts liv du erbjuder Emil eller My eller båda två.

Nu har de här två gullungarna fått varsitt nytt hem :-)

Saga

Saga kom till oss med 5 kattungar genom ett omhändertagande av Länsstyrelsen. Hon har varit en jätteduktig och tålmodig kattmamma som nu själv längtar efter ett eget hem. Hon ligger gärna bredvid jourmatte och har släppt fram sina kattungar så de fått all fokus och som alla mammor prioriterat dem framför sig själv. Nu är det hennes tur att att få alla strålkastare på sig. Vackra Saga är redo att möta sitt nya hem. Hon är en jättesnäll och kärleksfull katt som gillar bus. Hon skulle passa som innekatt i hus eller utekatt i en bra miljö. Hennes päls är vackert glänsande stålgrå, hon är en liten skönhet helt enkelt.

Naturligtvis är Saga, kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Saga så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har Saga äntligen flyttat till sin nya familj.

Victor

Victor är en kattunge som hittades ute på Bryggargatan 3 i Timrå. Vi lämnar det lite öppet att det är en hane, vi ska kolla närmare på det sen men jourhemmet tror det är det. Vid upphittandet bar Victor en svart sele och någon hade målat på honom med en blå penna, kanske busiga ungar som varit i farten hemma hos honom eller så har han som alla andra nyfikna kattungar varit med nosen någonstans där den inte ska vara. Vi har hört att en kvinna sökt sin katt som ramlat ned från balkongen runt Bryggargatan 10 men ingen har kontaktat oss. Han är en bedårande liten katt som nog saknar sin familj nu.

Äger du eller vet du vem som äger Victor så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Victor hette Alfons och är nu hemma hos sin familj.

Kärstin

Kärstin hittades i Juniskär där hon dök upp och ingen kände igen henne. Hon är rätt tunn men så är hon en ungkatt och de är oftast rätt slanka men visst bör hon lägga på sig lite. Den här lilltjejen är så gosig och kärvänlig att någon måste sakna henne därute, någon har behandlat henne mycket väl men säkert då hon blev könsmogen vandrade hon iväg och på den vägen blev hon vilse. Som sagt, gosigare än Kärstin är det svårt att bli :-) Hon spinner högt högt bara man tar i henne och när man lyfter upp henne kullrar, pussas och myser hon och vill aldrig bli nedsatt.

Nu söker Kärstin sitt nya hem. Det är är en supermysig ung kattflicka, socialare och snällare katt får man leta efter, hon är vänlig mot alla, både människor och djur.

Vill du adoptera  Kärstin så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har våran fina Kärstin fått ett nytt hem :-)