Pärson

pärson20150921Pärson är en okastrerad och omärkt hankatt på något år som två gånger gått i en fälla i Nolby som står ute för att fånga en annan katt, och dessutom har han en gång lyckats trycka den tunga fällan åt sidan i sin iver att nå skinkan. I regel brukar inte katter gå i fällan två gånger så när han gick in för andra gången tog vi in honom för att kontrollera status. Det visar sig att han är tunn och otroligt hungrig, tar maten slut tuggar han på skålen. Han är lite försiktig och förbryllad över att komma in men är en vänlig själ som uppskattar att bli kramad.

Uppdatering: Pärsons ägare har inte dykt upp. Han är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han uppskattas vara mellan två och tre år gammal och utvärderas just nu då hans levervärden inte var hundra bra när han kom in. Vi kommer att ta nya prover på honom för att se om det var tillfälligt pga svält så får stunden är han inte möjlig att tinga. Om hans värden går till sig kommer han att söka ett hem utan barn eller djur då han tycker det är allra skönast att få ha lugn och ro omkring sig.