Theodor

Theodor kom till oss med sina kompisar Cynthia, Diana; Hedda och 2 kattbeisar då de övergetts av sin ägare. Den här kille är nåt alldeles extra. Han är så gosig så det inte finns ord nog att beskriva hans kärvänlighet. Han skulle nog gilla livet som utekatt men fixar nog även ett liv som innekatt om han får lite yta och möjlighet till vistelse på tex en innätad balkong. På bilden har Theodor ett plåster på sitt öra då han nyligen blivit öronmärkt-

Theodor är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du adoptera honom så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 0705456917

Nu har Theo flyttat till sin nya matte.


Athena

Athena kom till oss via ett omhändertagande.

Athena är som sina kompisar Zeus och Apollon lite försiktigt men otroligt snäll, hon är fantastiskt näpen och den som är mest framåt av de tre. Vi tror att Athena vill leva som innekatt. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Athena har nu flytttat till sin nya husse och matte.


Zeus

Zeus kom till oss via ett omhändertagande.

Han är en ståtlig,  otroligt vacker kille. Zeus är som sina kompisar Athena och Apollon lite försiktigt men otroligt snäll, när man klappar honom trycker han tillbaka och visar att han njuter av beröring, en blivade juvel tror vi.

Zeus är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Han vill vara innekatt.

Vill du adoptera Zeus så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Nu har Zeus flyttat till sin nya familj.


Cynthia

Cynthia hittades övergiven med 5 andra katter i en annan kommun och kom till oss via Länsstyrelsen. Hon är en ung katt, ca 7-10 månader som är busig och mysig, precis som småtjejer ska vara.

Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Cynthia så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Cynthia har fått ett nytt hem.


Diana

Diana kom in till oss via Länsstyrelsen då hon och 5 andra katter övergivits i en annan kommun. Diana är en ung katt, gosig och busig, en perfekt liten tjej.

Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Diana så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Diana fått ett nytt hem.


Bamse

Bamse är en okastrerad hankatt upphittad på Skolgatan. Han höll till i området och försökte komma in hos boende. En dag uppmärksammades att han gjort illa sin tass så då lät vi honom besöka veterinär och nu sitter han i ett av våra jourhem i väntan på att en ägare ska dyka uppp. Bamse är en fantastiskt trevlig katt, snäll och go.

Ingen ägare hittades så nu vil, den här gosproppen hitta sitt nya hem, gärna med utemöjlighet i en bra miljö. Bamse är kastrerad, vaccinerad och id-märkt-

Vill du adoptera  Bamse så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Bamse flyttat till sin nya matte.


Helga

Helga har setts under ett längre tag i Säter, Indal. Hon är en lite trött katt, kan ha några år på nacken men är en vacker semilånghårig skönhet som vi hoppas snart piggar på sig. Så här beskriver jourmatte henne ” Helga är en lugn och fin dam som gärna lägger sig bredvid dig en stund för att älskvärt ta emot en lagom mängd kliande bakom öronen, hennes päls är såååå mjuk att klappa”. Helga tar dagen som den kommer och har inte bråttom någonstans. Hon skulle uppskatta ett lugnt hem där hon får njuta av sina nya människor och de av henne.

Helga är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

 

Ingen ägare hörde av sig på Helga. Vill du adoptera henne så ring oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se


Emil och My

Emil och My är Sagas kattungar, de två som är kvar otingade. De är flyttklara. De är två små bustroll precis som kattungar ska vara.

Du som vill anmäla ditt intresse. Tänk på att en liten kattunge inte kan vara ensam hemma hela dagarna. Man bör första tiden inte lämna dem ensam långa stunder, de behöver gärna sällskap av en annan katt

Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se ditt intresse och beskriv vilket sorts liv du erbjuder Emil eller My eller båda två.

Nu har de här två gullungarna fått varsitt nytt hem :-)


Victor

Victor är en kattunge som hittades ute på Bryggargatan 3 i Timrå. Vi lämnar det lite öppet att det är en hane, vi ska kolla närmare på det sen men jourhemmet tror det är det. Vid upphittandet bar Victor en svart sele och någon hade målat på honom med en blå penna, kanske busiga ungar som varit i farten hemma hos honom eller så har han som alla andra nyfikna kattungar varit med nosen någonstans där den inte ska vara. Vi har hört att en kvinna sökt sin katt som ramlat ned från balkongen runt Bryggargatan 10 men ingen har kontaktat oss. Han är en bedårande liten katt som nog saknar sin familj nu.

Äger du eller vet du vem som äger Victor så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Victor hette Alfons och är nu hemma hos sin familj.


Mercedes

Mercedes hittades i Torpshammar med ett brutet ben. Hon är en liten kattflicka på runt 12 veckor som uppmärksammats under några dagar, från början dock inte halt. En snäll upphittare ordnade så att hon  skjutsades till veterinär här i Sundsvall och vi mötte upp där. Efter röntgen kunde konstateras att bakbenet hade en svår fraktur. I samråd med veterinär bestämdes att hon under vila och med smärtlindring ska få en chans att läka ihop, benet kan bli lite kortare och möjligen inte lika brukbart men detta ger henne en chans att få ett fortsatt underbart liv. Detta förutsatt alltså att det läker som det ska, alltid djurets bästa i fokus vilket beslut det än innebär.

Hon är helt ljuvlig. Spinner som en tröskmaskin och ligger som en halsduk runt jourmattes hals, piper som en liten pipleksak när hon vill upp och bli buren. Vill busa mycket och är så nyfiken men benet kräver vila.

Vi kommer att följa upp tätt med veterinär och fler röntgenbilder kommer att tas för att se hur benet läker. Vi håller tummarna för att denna lilla tjej tillfrisknar, kommer nog att behövas många tummar.

UPPDATERING:

Mercans ben läker fint, hon har lite mindre rörlighet i det ben som varit brutet och det är aningen kortare men det stoppar inte denna underbara kattunge att nyfiket ta sig an vad livet har att erbjuda. Hon är en busunge med massor av energi som är högt och lågt och upptäcker, hon är en gosig vildvittra som är så nyfiken på ALLT. Hon är nu redo för sitt nya hem. Hon behöver utrymme, ingen lägenhet men gärna innekatt i hus eller utekatt i lantlig miljö. Hon gillar andra katter så det är en fördel om det redan finns kattkompisar i hennes nya hem. En snäll hund funkar också men den måste vara kattvan då Mercedes kan vara aningen ”respektlös” i sin lek och attackerar snabbt som blixten allt som rör sig för att sen låtsas som inget hänt. Mercan är idag ca 4 månader.

Är du intresserad av vår Spinnande Mercedes så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

 


Mia

Mia är ett charmigt bustroll som är runt 1 år. Hon är liten och späd och nyfiken på allt. Hon är en omplacering som det första hon gjorde i sitt jourhem var att finna en hårsnodd som hon började busa med, här vilar inga ledsamheter.

Mia ska kastreras, vaccineras och öronmärkas och sen är denna underbara katt redo för ett nytt hem. Hon söker ett hem som utekatt eller möjligen innekatt i ett hus för hon gillar bus och spring så hon vill ha yta att röra sig på. Mia går bra med andra katter.

Nu har Mia flyttat till ett nytt hem där hon efter utemånaden kommer att få vara ute i en fin miljö, hon får även en kattkompis.

Vill du adoptera Mia så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Runa

Runa är en ung honkatt, söt som socker. Hon är en busig tjej som nyfiket leker runt i jourhemmet. När hon busat klart är det dax för att gosa tycker Runa, gärna liggande på sin människa. Att  vara i centrum är Runas specialitet och hon lyckas bra med det.

Runa är tillbaka hos oss. Vi söker nu ett hem där hon får vara ensam katt. Ska hon vara utekatt så är vi noga med utemiljön och erbjuds ett hem som innekatt kräver hon lite yta då hon är ett busfrö.

Vill du adoptera Runa så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se. Runa är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Nu har Runa flyttat till sitt nya hem.


Pricken

Pricken är upphittad på Hyttmästarbacken i Skönvik. Han hade rört sig i området ett tag och sökt kontakt så nu är han hos oss. Han är en mycket social och orädd, kastrerad kille som direkt intog jourhemmet och inspekterade varje vrå och på natten sov han i jourmattes säng, mys verkar ligga i topp på hans önskelista.

Ingen hörde av sig på denna myspropp så nu söker han en ny ägare. Innekatt med utrymme att röra sig eller utekatt är nog vad han önskar sig av livet samt MASSOR med gos.

Nu har Pricken fått en egen husse :-)

Vil du adoptera Pricken så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Isbjörn

Isbjörn är en stor okastrerad hane som är upphittad på Genvägen / Alnö. Han ser ut att ha saknat omsorg ett tag då hans päls är i ett bedrövligt skick. Vi kan inte riktigt avgöra om han blivit klipp eller om han tappat sina hemska tovor själv. Han är en jättegosig kille som någon måste sakna.

Tyvärr saknade ingen denna fina och trevliga katt. Han söker ett hem med många som kan bry sig om honom för han är väldigt social och pratsam.

Är du intresserad av att adoptera Isbjörn så kontakat oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Isbjörns rätta ägare hörde av sig så nu är han hemma hos sin familj igen.


Maja

Maja är en supermysig kattfröken som under Valborg uppmärksammades då hon vilset strök runt husen i Tunadal, närmare bestämt på Kulvägen. En snäll familj uppmärksammade hennes vädjan om hjälp och lät henne komma in. De har letat och satt upp lappar men ingen verkar veta vart hon bor så nu sitter hon i ett av våra jourhem och längtar säkerligen hem till sin ”riktiga” familj.

Äger du eller vet du vems om äger Maja så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvalsldjurhem.se

Nu har Maja flyttat till sitt nya hem


Dora

Det här är Dora Utforskaren :-) , Dora är en helsvart tjej med en liten vit fläck på bröstet. Hon har några dagar uppmärksammats i Bjärme / Kovland där hon dragit omkring. Hon har där varit inblandad i lite äventyr som att ramla ner i en hundgård med glada jakthundar men blev räddad som tur var. Sen har hon liftat i en motorhuv från Bjärme i en moppebil till Bergsåkers skola. Där hoppade hon skärrad ur och gömde sig inkrupen på en bensintank bakom massa ledningar på en ombyggd jeep. Efter idogt och långt arbete lyckades vi tillsammans med vaktmästaren Peter locka fram Dora, vilken lycka! Nu sitter hon hos oss och tar det lugnt bara. Hon bar vid upphittandet ett orangt reflexhalsband tyvärr utan ägaruppgifter och hon är inte heller chippad eller öronmärkt. Hon är en sån gosig tjej, vill helst krypa in i en och mysa mysa mysa, någon måste sakna den här kärleksfulla katten.

Nu vill nog Dora hem efter sina äventyr. Äger du eller vet du vems om äger henne så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Dora flyttat till sitt nya hem


Kurre och Piraten

Kurre och Piraten är två killar som är ca 2 år. De är gosiga och mysiga, ligger gärna med i sängen eller bredvid i soffan. De är väldigt kära i varandra så vi söker dem ett hem tillsammans som utekatter i en bra miljö.

Nu är Kurre och Piraten tillbaka hos oss då tyvärr en i familjen visade sig vara allergisk. De är helt underbara kissar och väntar nu åter på att få ett nytt hem tillsammans.

Vill du ge grabbarna ett nytt hem tillsammans så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring 070-5456917

Nu har de flyttat igen, denna gång håller vi tummarna!!

 


Siska

Här sitter Siska och drömmer när hon tittar ut genom jourhemmets fönster om ett nytt hem där hon får vara ute i en fin miljö, känna gräset under tassarna. Hennes ungar är snart utflugna så efter att ha varit en fantastisk mamma är det nu dax för Siska att även hon få ett alldeles eget hem. Siska är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

”Siska är en väldigt mager honkatt,  hittad runt SOK-stugan, Bodvägen i Sidsjön.  Siska är en gosig, tillgiven och nyfiken liten tjej”

Ingen ägare hörde av sig på Siska. Hon fick i vår omsorg två små kattungar, Edgar och Nova, så just nu sköter denna fina lilla mamma om sina bebisar på bästa sätt tills de blir 12 veckor och kan flytta ”hemifrån”.

Nu har Siska flyttat till sitt nya hem.

Vill du adopera supertrevliga Siska så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

 


Pontus

Pontus är en okastrerad hankatt som hittades i höjd med SOK-stugan, Bodvägen i Sidsjön. Han är en ung katt men har nog varit vilse ett tag för öronen är full i skabb och han är väldigt mager. Han har antagligen varit ute på friarstråt och blev där vilse. Väl hos oss visar han sig vara en väldigt gosig och sällskapssjuk kisse som tar varje chans han får till närkontakt och en stunds mys.

Äger du eller vet du vem som äger Pontus så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Pontus fått sin egen matte.


Salle

Det här är Salle. Han kom till oss genom Länsstyrelsen då hans husse gått bort. Salle är en försiktig kille på ca 1 år. Han iaktar omvärlden genom nyfikna ögon och när han insett att inget farligt kan hända blir han en busig kurrmaskin. Jourhemmet beskriver honom som en otroligt rolig och söt katt.

Salle är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Salle så skicka oss ett mail på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Salle har fått ett nytt hem på landet.

 


Skrållan

Skrållan är en myspropp på 6 år som inte kunde bo kvar med sin husse så han bad oss om hjälp. Jourmatte berättar att Skrållan är så sällskapssjuk och älskar att bli klappad och gosad med och att hon är världens snällaste katt.

Hon söker ett hem som utekatt i en bra utemiljö. Skrållan är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Skrållan har nu fått sin egen husse och matte och kommer att bo lantligt med tillgång till massor av möss att jaga.


Nellie

Nellie är upphittad i Rösåsen/ Kovland. En tjej som jobbade på ett lantbruk där hade under en längre tid sett Nellie i området irra runt och just denna dag snöade och blåste det hårt så Lilla Nellie stod mellan två höbalar och sökte skydd för vind och snö. Den snälla tjejen tog med Nellie hem och kontaktade sen oss och nu är hon i ett av våra jourhem. Hon är en snäll och fin katt än om väldigt tovig i sin långa päls. Upphittaren som först tog hem Nellie hade hundar och det brydde sig Nellie inte speciellt om så man kan tro att hon bott med hundar tidigare.

Äger du eller vet du vem som äger Nellie så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456 917.

Nu har Nellie flyttat till upphittaren där kärlek uppstod.


George och Ior

Dessa två killar kom till oss genom ett omhändertagande. De är ca 7 månader gamla och söker nu ett hem tillsammans då de är väldigt tajta. George är den mer kavata av dem och Ior lite mer försiktig. Bägge är dock sociala, gosiga och trevliga smågrabbar som brottas och busar tills de slocknar tätt tätt intill varandra, deras motto är Alltid vid din sida :-) De är vid flytt kastrerade, vaccinerade och öronmärkta. De kräver lite yta dessa busungar så ingen liten lägenhet söker vi till dem och ska de vara utekatt ska miljön vara lugn utan hårt trafikerade vägar i närheten, inga stora bostadsområden.

Småkillarna är nu tillbaka hos oss då nya matte visade sig vara allergisk. De söker åter sitt nya hem tillsammans.

Vill du adoptera George och Ior så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har grabbarna flyttat och ska bo på en gård med mjölkkor, blir ett mysigt kattliv det .

.

 


Luna

Ett par tjejer har under några dagar uppmärksammat Luna vid gångtunneln vid Bergsåkers skola och tog med henne till polisen då de tyckte hon verkade vilsen. Eftersom vi samarbetar med polisen vad gäller upphittade djur så sitter hon nu hos oss. Hon är en trygg och gosig tjej så vi hoppas att det finns en ägare därute som saknar sin lilla tjej.

Ingen ägare hörde av sig på fina Luna. Hon söker hem som inekatt men är en liten busmaskin så man bör kunna erbjuda henne lite yta, gärna bo i hus. Luna är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon har lite problem med ett knä därav vill vi placera henne som innekatt.

Vill du adoptera Luna så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Luna flyttat till sin nya familj.


Alex

Alex är en mycket vacker stålgrå hankatt. Vi fick ett samtal från hans olyckliga husse som förklarade att han och Alex flyttat men Alex bara gick tillbaka dit där de bodde förut. Husse hämtade, höll honom inne och sen när han fick gå ut igen så gick han raka spåret tillbaka. Tillslut lärde sig Alex att när husse kommer så är det bäst att hålla sig undan annars blir det raka vägen tillbaka till det nya, Alex verkade föredra det gamla. Boende började mata Alex då han vägrade gå hem och husse bad oss om hjälp, Alex kan inte bo ute och han verkade inte heller vilja bo med husse. Nu är Alex hos oss. En lite försiktig herre men väldigt snäll. Vi tror han skulle passa som innekatt i ett större hem, typ hus eller som utekatt långt ute på landet. Denna gång måste det bli rätt för fina Alex för livet som självvald hemlöshet var tungt och kallt, nu väntar ljusare tider för denna goding.

Alex är kastrerad, vaccinerad och märkt i örat.

Vill du adoptera Alex så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Alex äntligen fått sitt nya hem :-)


Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Houdini

Houdini är en stooor kanin, antagligen en Belgisk jätte eller möjligen en blandras med Belgare i sig, vi uppskattar han vara runt 6 månader. Han är upphittad på Södermalm i somras men upphittaren har inte lyckats få Houdini att komma hem. Nu är denna vackra jätte hos oss och väntar på att en ny familj ska adoptera honom, han kommer då att vara kastrerad. Houdini är en otroligt charmig kanin som glatt skuttar runt i jourhemmet och gillar närkontakt. Han är som en liten hund, tillgiven och snäll samt nästintill rumsren.

Vi söker en familj i hus, detta är ingen kanin som ska bo året runt i en lägenhet. Han behöver lite yta och till sommaren skulle han uppskatta en stor utehägnad så han får skutta loss ordentligt för vi märker att han är en riktigt busig kille. Denna vinter måste han bo inomhus då han inte hunnit bygga upp nån vinterpäls.

Kan du erbjuda Houdini ett kärleksfullt hem där han får mycket sällskap och tillgång till större ytor så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu är Houdini tingad och ska få flytta till ett nytt hem med två andra kanintjejer, vissa har tur :-)


Bjarne

En familj i Bjärme/ Kovland har förlorat sin svarta hankatt. De fick höra att det börjat hänga en svart katt vid Revenfeldts så de satte en fälla där. De fick napp men tyvärr var det fel svarta katt så Bjarne som vi valt att kalla honom sitter nu hos oss i väntan på att en eventuell ägare ska höra av sig. Han är fortfarande väldigt avvaktande så vi vet tyvärr inte om han är kastrerad.

Äger du eller vet du vem som äger Bjarne så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Marion

Marion höll till utanför en familj i Överturingen / Ånge under en längre tid. Hon var väldigt rädd men tillslut lyckades familjen locka in henne och nu är hon i trygghet hos oss. Hon är en lite försiktig tjej men snäll som villigt låter sig klappas och tinar upp mer och mer för varje dag.

Äger du eller vet du vem som äger Marion så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Staffan

Staffan är en stor vacker hankatt, okastrerad, upphittad i Ensillre/ Ånge där han hållit till ett tag. Upphittaren sökte själv länge för att se om någon äger denna supertrevliga kille men lyckades inte lokalisera någon så nu är han hos oss.

Vi har inte hittat Staffans ägare så nu är han kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Veterinären uppskattar att han är ca 2-3 år. Han är en så himla fin och trevlig kille, den som får honom som livskamrat kommer att få en trogen liten vän. Han fixar att vara innekatt på en större yta eller utekatt i en bra miljö

Vill du adoptera  Staffan så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Skorpan

Skorpan höll till på en gata i Njurunda. Han fick mat av de boende och sov på en altan, det fanns en ägare men som gett upp då Skorpan hela tiden gick tillbaka till denna gata, detta hade pågått i flera års tid. När sen Skorpan gjorde illa sitt ben blev det oklart vem som egentligen äger katten och ska ta ansvar för det. Det hela slutade med att han lämnades in till veterinär för att få somna in men veterinären ringde oss och naturligtvis ger vi honom en ny chans till ett bättre liv. Hans ben läker fint.

Skorpan ska vara runt 10 år. En jättetrevlig och snäll katt som älskar att mysa, han spinner högt och vill gärna vara tätt intill. Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du ge Skorpan ett nytt hem så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Skorpan fått en egen matte som han slipper dela med någon, bara de två och han kommer att få det som en prins.


Nora

Nora uppmärksammades av några som jobbar i Gaffelbyn på Norra Berget. Hon var så hungrig att hon åt sopor samt att hon frös så hon skakade. En familj som trodde att det kunde vara deras försvunna katt for upp för att titta på henne men kunde snabbt konstatera att det inte var deras katt så då fick hon komma till oss.

Det här är ett riktigt litet charmtroll och keligare katt har sällan skådats. Hon kramas, stångas, hoppar, kullrar, ja hon gör allt i sin lycka att få vara med och nära. Hon är väldigt smal så det känns som om hon varit ute ett tag, detta är troligt en väldigt ung katt, hon busar med allt hon hittar så att få ett foto var nästintill omöjligt att få till med denna gos och buskisse

Vill du adoptera  Nora så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

 

TINGAD

 


Åsa

Åsa är hittad i Rösåsen / Kovland. Hon har hållit till vid en stuga där sen i våras och sägs även ha haft ungar men dessa har inte synts sen dess. Familjen som nu började tycka synd om den lilla katten då kylan kommer ringde oss och nu sitter hon tryggt i en av våra jourhem.Hon är en snäll och go katt, vacker med sin svarta päls och vita fläck på bröstet, hårlaget är semi.

Ingen ägare hörde av sig på Åsa så nu är hon vaccinerad, kastrerad och id-märkt i örat. Hon visade sig vara en äldre dam, ca 8 år. Hon är en supermysig och snäll katt som nu söker sitt nya hem som utekatt eller innekatt med möjlighet till friskluft och fågelkvitter på en säker balkong.

Äger du eller vet du vem som äger Åsa så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Åsa flyttat till sin nya matte :-)


Gucci

Gucci är en ljuvlig liten kaninkille på 3 månader, blandning mellan lejonhuvud och vädurskanin. Han söker ett nytt hem där han kan få skutta runt och utforska, inte bara sitta hela dagarn i sin bur. Drömmen för en kanin är att sommartid få ha en egen hage ute att skutta runt i och få känna gräs under tasarna och äta gräs och maskrosor. Han är en mycket nyfiken kanin och supergosig, han älskar att pussas, en riktig liten kaninprins. Han älskar andra djur. Han springer glatt fram till jourhemmets katter och vill hälsa, bjuds det på bus är han med, han har heller inget emot att katterna buffas och gosar med honom, även jourhemmets lilla hund gillar han och skuttar glatt fram till.

Kan du erbjuda sockersöta Gucci ett härligt kaninliv så kontakta oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Gucci fått ett nytt hem där han får mycket kärlek och skutt, precis det kaninliv vi önskar alla kaniner.


Klara

Klara observerades på E4:an i jämnhöjd med Skönsberg där hon sprang runt i den hårda trafiken. Ett par som uppmärksammade henne lyckades parkera på sidan om vägen och fösa upp henne mot en slänt där de fick fast henne och ringde oss. Vi vet inte om Klara är vilsen men hur det än är så är det ett otroligt farligt område att ha utekatt på och E4:an är absolut inget ställe för en liten kisse att vistas på. Nu är hon i trygghet hos oss och vi är glad att hon kom undan med livhanken i behåll. Hon Klara sig den här gången.

Äger du eller vet du vem som äger Klara så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Klara bodde i området och nu hoppas vi att Klara får vara innekatt istället för att vara ute i det trafikerade område hon bor i.


Molly

Molly är en tjej på ca 1½ år som söker en ny ägare. Hon är en väldigt lugn och stillsam katt som söker ett hem som kan matcha hennes personlighet. Vi tror att hon kommer att fortsätta vara innekatt med en lugn familj då hon inte är van vid barn. Hon är en bedårande och vänlig liten kattfröken som kommer att göra någon väldigt glad.

Vill du adoptera Molly så ring 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Molly flyttat till sin nya matte.


Janeth

Janeth är en honkatt upphittad i Backås/ Söråker. Hon hade bosatt sig under en bro hos en familj. Familjen som tyckte synd om den nya gästen försökte lokalisera ägaren via sociala medier men tyvärr så hittade de ingen. Janeth känns som en lite äldre katt, hon är så go och verkar oerhört tacksam att få kommit in i värmen.

 


Leo

Leo är en blandras mellan dvärgvädur och lejonhuvad kanin. Han är ca 6 månader och kastrerad. Han är så otroligt söt med sin lilla punklugg och hans päls är mjukare än sammet. Han söker ett nytt hem med möjlighet att få skutta och sträcka ut sina studsiga ben. Vår vision är att hans nya ägare bor i ett hus med möjlighet att på sommaren ha honom ute i en rymlig hage, vintern måste han spendera inomhus men även då få stimulans och inte bara sitta i en bur jämt. Han är lite rädd för höga och häftiga ljud så ett lugnt hem med kaninvana där man är beredd att ägna tid åt honom, alltså ingen småbarnsfamilj.

Vill du adoptera Leo så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har Leo flyttat till sin nya fästmö Tyra. Han har fått ett perfekt kaninskuttarhem!


Jana

Jana är en sockersöt liten pingla på ca 3 år. Hon älskar snälla hundar och för ofta långa och intressanta samtal med sin jourmatte och jourhusse. Hon är alltid hack i häl med sina människor, Jana är en mycket social katt. Hon söker ett hem som utekatt i en bra miljö, inte i lägenhet eller nära hårt trafikerade vägar. Jana är uppvuxen på landet och har därför inte så stor erfarenhet av bilar. Naturligtvis är hon kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Jana så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Nu har Jana hittat sitt nya hem.


Busan

Busan är upphittad i Norrfjärden, i början på vägen till Moningsand. Hon har hållit till där hela sommaren och nu började de boende bli lite orolig då hon verkar vilsen. Hon är nu hos oss och vi ska hjälpa henne att försöka finna sin familj. Hon är en supermysig katt som gärna vältrar sig på sängen eller i soffan där mysfaktorn är hög, Busan gillar att bli smekt över sin lena päls och vill gärna vara tätt intill jourmatte.

Äger du eller vet du vems om äger Busan så ring oss på nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Busan hittade hem. Hon var en liten fröken som ibland var ute på tur så antagligen var hon bara ute på en mindre semestertripp till ett för henne väbekant resort.


Mimmi och Musse

Mimmi och Musse är upphittade i en transportbur av en busschaufför på bussen Njrunda-Stavre-Navet. Buss 7048 Linje 120. De är nu hos oss i väntan på att en ägare ska höra av sig. De är två rätt rädda små kissar som säkert saknar sin ägare.

Uppdatering: Mimmi och Musse blev när de väl landat i jourhemmet två supermysiga små katter som busar med allt de ser, gosar gärna med jourmatte och sover tillsammans som en liten boll. Dessa två är otroligt kär i varandra, de är två välskötta och fina kissar som någon skött om på allra bästa sätt, varför det blev så här vet ingen men Musse och Mimmi mår bra och det är huvudsaken.

Äger du eller vet du vem som äger Mimmi och Musse så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Nu har Mimmi och Musse flyttat till sin nya familj smo består av både två och fyrbenta vänner :-)


Putte & Albin

Putte och Albin är två undulater på ca 1 år som söker ett nytt hem tillsammans.  De är två kvittrande och glada killar som söker ett vant fågelhem som villig att lägga tid på dem och även ge dem möjlighet att få använda sina vingar inomhus för ett helt liv i en bur önskar vi ingen.

Nu är dessa två kvittrande grabbar tillbaka hos oss då det inte funkade med deras nya flickvänner. Kan du ge dessa två snyggingar ett nytt hem så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har dessa små sångfåglar flyttat till sin nya matte .


Pysen

Pysen är en kastrerad hankatt upphittad på Wallerstedtsgatan i Haga. Han hade setts i området ca 1 månad och en dag erbjöd en boende i området den frusna och rädda katten lite mat och han bara vräkte i sig den. Nu är Pysen hos oss, inga mer mörka och kalla nätter och dagar ute som vilsen och hungrig. Första dagarna i jourhemmet låg han bara och tryckte men så plötsligt satte han igång att ”snacka” oavbrutet som om han hade mycket att berätta. Han vill bli buren och ha uppmärksamhet hela tiden. Han erövrade jourmattes säng som nu endast få ligga där på nåder och där hon sitter sitter också Pysen och då helst i knät.

Äger du eller vet du vem som äger Pysen så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pysen bodde i området och har nu gått hem.


Fräsan

Fräsan är en omplacering som en av oss i Sundsvalls Djurhem behöver hjälp med. Hon kommer ursprungligen från Öbacka Djurhem och är idag 12 år.Fräsan är en otroligt kontaktsökande katt men kan vara lite försiktig till en början. Hon älskar att gosa och bli buren. Hon tycker väldigt mycket om snälla hundar. Fin är hon också, har varit på utställning som huskatt och blivit BIS (Best in Show).

Kan du ge Fräsan ett hem som utekatt så kontakta oss, hon är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Telefonnumret är 070-5456917 eller mail info@sundsvallsdjurhem.se

Stina

Stina är 5 år och har alltid levt med Sixten. Hon är en social och lekfull tjej och väldigt orädd. Hon älskar barn men blir det för stojjigt går hon undan. Hon gillar att gosa och ligger gärna på ens bröstkorg, så nära som det bara går. Stina har tidigare levt som utekatt så det är ett sånt hem vi söker henne, gärna tillsammans med kompisen Sixten.

Vill du adoptera Stina så maila på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har Stina och Sixten flyttat till sitt hya hem tillsammans.


Sixten

Sixten är 9 år och behöver ett nytt hem. Han har alltid bott med Stina. Sixten är en supermysig livsnjutare som gillar att lata sig. Han är en väldigt social och klok katt. Fd matte berättar att han genom åren snällt funnit sig i det mesta som att bli runtskjutsad i både dockvagn och skottkärrra. Han älskar att bli kliad på magen och under hakan och serveras det dessutom god mat är livet på topp tycker Sixten. Han har tidigare levt som utekatt men är mest inne då det börjar bli kyligt ute, då ligger han helst på en mjuk filt i soffan och myser.

Sixten vill gäran vara utekatt och helst få fortsätta bo med sin kompis Stina.

Vill du adoptera Sixten så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har Stina och Sixten flyttat till sitt hya hem tillsammans.


Sessan

Sessan kom till oss med sin unge då hon lämnats in hos veterinär då ägaren inte längre kunde ombesörja deras omsorg. Hennes lille son Batman ska när han blir 12 veckor i mitten på oktober flytta till sin nya familj, Sessan söker då även sitt föralltidhem. Hon är en trevlig liten tjej på ca 3 år, hundvan vad vi förstår. Hon söker ett lugnt hem, gärna med möjlighet att få gå ut men det är inget krav även om vi tror att det skulle göra henne glad.

Vill du adoptera Sessan så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Nu har Sessan flyttat och börjat sitt nya liv.


Totte

Totte är ett omhändertagande som kom till oss via Länsstyrelsen. Första dagarna hos oss låg han och iaktog omvärlden med nyfiknan och lite avvaktande ögon men när han gjort det klart så verkade han ha bestämt sig för att ge oss en chans att lära känna honom och han oss. Han visade sig vara en riktigt trevlig bekantskap att göra. Han är innerligt snäll, lite försiktig men oerhört gosig. Han har levt med andra katter så vi tror att han skulle fixa det än om han nog också skulle gilla att vara ensam prins i ett hushåll. Han passar nog som innekatt men även utekatt i en bra miljö.

Vill du adoptera Totte så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Nu har Totte flyttat till sitt nya hem


Lilla Grå

Lilla Grå är en ung honkatt upphittad i Hällsjö/ Matfors. Hon hittades av en familj i sitt sökande efter hjälp, hon var helt utsvulten och lite rädd men efter ett tag med lite mat i magen visar hon sig vara en busig och supermysig liten tjej som någon måste sakna. Nu sitter hon hos oss med förhoppningen att få komma hem till sin familj igen.

Äger du eller vet du vem som äger Lilla Grå så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917


Grålle

Grålle är en okastrerad hankatt upphittad i Kungsnäs. Han har under hela våren och sommaren smitit in genom en familjs kattlucka och ätit av familjens egna katters mat. Han har inte sökt kontakt utan smitit ut såfort familjen närmat sig så de lånade en fälla av oss och snart blev det fångst som tur var, inom kort är vintern här och då ska han inte behöva vara ute om han är vilsen och behöver hjälp att hitta hem. Väl hos oss visar sig Grålle vara en snäll och gosig kille men oerhört tovig i pälsen så det var nog ett tag sen han fick någon omvårdnad.

Äger du eller vet du vem som äger Grålle så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Grålle bodde i Bergsåker och är nu hemma hos sin ägare.


Tom

Tom kom till oss via Länsstyrelsen då hans husse dött. Han är en chocklad tickad Orientalisk korthår, kastrerad, vi vet inte åldern men ca 5 år tror vi. Han är en fantastiskt trevlig katt, ett ljuvligt och pratsamt humör. Nu söker han ett nytt hem. Orientalen beskrivs som väldigt sällskaplig och pratsam och vill gärna ha andra katter runt sig, påminner mycket om siamesen.

Vi söker Tom ett nytt hem som har andra katter, det är ett krav, gärna med vana av rasen, det är en merit och lite utrymme att röra sig på då han är van att vara utekatt men vi väljer att placera honom som innekatt då vi tycker att han verkar fixa det livet.

 


Apollon

Vacker som en grekisk gud är den här okastrerade killen, hans ögon är magiska. Utmattad, smutsig och hungrig har han ett tag drivit runt i Laggarberg/ Timrå och verkat vilsen. Han är nu hos oss och vilar ut, livet ute som vilsen har gjort honom helt utmattad, han orkar knappt hålla ögonen öppna. Apollon ska nu få hämta igen sina krafter medan vi söker hans ägare.

Ingen ägare hörde av sig på Apollon så nu söker han ett nytt hem. Vi tror att han skulle uppskatta att få vara utekatt då vi ser en längtan hos honom att få komma ut. Kan du erbjuda Apollon ett hem med en bra utemiljö så kanske det blir du som får ge vår Grönögda Charmör sitt nya hem. Han är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Nu har Apollon flyttat till sitt nya hem på landet :-)


Nisse

Nisse är en lite eftertänksam men ändå busig kattunge. Han tittar noga efter och funderar en liten stund innan han slänger sig in i nya äventyr. Han äter och sover och växer så det knakar, när det är dags för att sova så gör han det gärna i ett tryggt knä eller på nåt annat mysigt ställe. Nisse har en brorsa som heter Loke men han är redan tingad.

Om du vill adoptera Nisse så finns det lite att tänka på. Att adoptera en kattunge kräver lite mer än att adoptera en vuxen katt. En sån här liten bebis kan inte vara ensam hemma långa stunder själv, mycket kan hända en nyfiken liten kille som Nisse även i hemmets trygga vrå. Undantaget är om man har en vuxen katt sen förut, då kan de lämnas ensamma när de lärt känna varandra väl. Om man ska ha sin kattunge som utekatt tid nog måste man vänta tills den är 6 månader, kastrerad och öronmärkt, vi chipmärker inga katter. När detta är gjort är de redo att möta den stora världen utanför hemmet.

Vill du adoptera Nisse så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Nisse fått flytta till sitt nya hem med två kattkompisar och sen blir han utekatt när han fyllt 6 månader och blivit märkt & kastrerad.


Stina

Det här är Stina, hon är 11 år. Hon hittades av personalen på Fläsians camping där hon bosatt sig under en av stugorna. Stina var öronmärkt så vi kunde snabbt identifiera en ägare. Tyvärr visade det sig att hennes ägare dött i våras, han vårdades i hemmet och en av de som skötte om Stinas husse gav Stina ett nytt hem. Vi har dock inget namn på den personen och vi har verkligen försökt dra i alla trådar vi hittat men vi går bet. Så nu söker vi Stina ett nytt hem.

Stina är en gosig katt som gillar att ta det lugnt. Vilar mycket men lever upp när det serveras mat, en riktig liten livsnjutare. Hon är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Hon visar inge större tecken på att vilja gå ut så vi tror hon skulle passa som innekatt men är det utekatt man söker så funkar även det i en fin miljö.

Vill du ge Stina ett nytt hem så ring oss på nr 070-5456 917 eller mail på info@sundsvallsdjurhem.

Nu har Stina fått ett nytt hem.


Klarabella

Klarabella hittades med sina ungar på ett höloft i Lucksta/ Matfors. Hon är en liten honkatt, lugn och jättesnäll. Hon är gosig men gillar även egna krypin när det är dags att sova.. Ibland när ungarna leker för fullt kan inte hålla sig utan slänger sig in i leken, helst om det är leksaker med som hon får kasta runt med.

Nu är Klarabella kastrerad, vaccinerad och öromärkt och bara längtar att få komma till sitt nya hem.

Vill du adoptera  Klarabella så ring oss på 070-5456917 eller mila på info@sundsvallsdjurhem.se


Jerker

Jerker är son till Sonja och söker nu ett nytt hem. Jourmatte beskriver Jerker som Tjuren Ferdinand, han sitter och observerar saker  innan han gör något och kan vara lite försiktigt i början men sen är han som vilken busig kattunge som helst. Vi tror att han kommer att vilja ha ett nytt hem med sällskap av en annan katt.

När man adopterar en kattunge av oss vill vi inte att man är borta långa dagar då det är ett stort ansvar att ha en liten bebis hemma, mycket kan hända en äventyrslysten kattunge än om den bara är inomhus. Om man bor så att man med tiden kommer att ha Jerker som utekatt så ska han hållas strikt inomhus tills han blir 6 månader, då kastreras och öronmärks han (vaccinerad är han vid leverans) och efter det är han redo att på egen tass vara ute.

Vill du adoptera Jerker så maila oss en intresseanmälan på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Gösta

Gösta är en äldre herre, kastrerad och öronmärkt. Tyvärr är nog öronmärkningen som han, rätt gammal alltså och därför oläsbar.

Gösta hittades av snälla människor utmattad vid ett dike i Tälje/ Näset i Ånge. De tog honom därför till oss. Han är väldigt trött, mager och uttorkad och har nog en längtan att få komma hem dit han hör hemma. Han är en väldigt snäll och go katt så vi håller tummarna på att någon saknar sin gubbe.

Äger du eller vet du vem som äger Gösta så ring oss på nummer 070-5456 917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Gösta var en väldigt gammal och sjuk katt och eftersom vi inte lyckades lokalisera hans ägare så fick Gösta somna in på inrådan av veterinären.


Isak

Isak är en okastrerad, tovig och mager hankatt som länge strukit runt på Bergtallsvägen i Stöde och sökt uppmärksamhet. Han är en otroligt gosig katt så han måste ha bott hos någon som varit snäll med honom.

Äger du eller vet du vem som äger Isak så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Sonja

Sonja kom till en familj på Fjällvägen  i  Ullånger. Från början var hon blyg men efter ett tag visade hon sig vara en mycket trevlig katt. Familjen kollade runt med grannar men ingen visste var hon kom ifrån. Det visade sig sen att hon lagt ungar i  källaren i huset. Sonjas kattungar har nu fåt nya hem.

Även vackra Sonja söker ett nytt hem. Vi tror att hon vill ha ett hem utan andra djur. Bor du på stor yta så kan hon nog galant fixa livet som innekatt men utekatt i en bra utemiljö funkar också. Hon är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera  Sonja så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Sonja flyttat till sin nya familj.


Lucas

Lucas har setts länge på centralgatan i Timrå. Han är en go och snäll katt men hade en förskräcklig päls vid upphittandet så det känns som om han varit utan omsorg ett tag. Han är nu hos oss och har fått en spabehandling, han är ren och fin nu och alla tovor borta, nu vill han bara komma hem till sin ägare.

Ingen ägare horde av sig på Lucas så nu söker han ett nytt hem. Han är en otroligt kärleksfull katt som nog skulle gilla ett liv som utekatt i en fin utemiljö men skulle nog även fixa ett liv inne på en större yta och kanske med en innätad balkong så han får lite spänning där.

Vill du adoptera  Lucas så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Lucas fått ett nytt hem på landet.


Missy

Det här är Missy. Hon kom till oss för att en av hennes hundkompisar blev allergisk för henne. Nu söker denna supertrevliga katt ett nytt hem som utekatt i en fin miljö. Missy är naturligtvis kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Missy så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Missy blev kvar i jourhemmet då kärlek uppstod och vilka är vi att sätta oss emot det :-)


Junior

Det här är Junior. Han är en kille på ca 1½ år som söker ett nytt hem. Junior vill inte bo med barn då han tycker de är riktigt otäcka och blir rädd. Han vill även vara utekatt, han har hittills levt som innekatt men han är full av energi och äventyrslust och det måste vi respektera så vi söker ett hem med bra utemiljö åt honom, vi tror även att det skulle passa honom bäst att vara ensamdjur, alltså Inga kompisar utan allt ljus på honom.

Vill du adoptera Junior så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Junior fått ett nytt hem på landet.


Uddis

Uddis är fångad i en fälla på Uddarna i Njurunda. Han är en ärrad brun/ svart korthårig okastrerad hane som inte alls är bekväm med att få komma in.

Äger du eller vet du vem som äger Uddis så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Uddis mådde inte bra av att umgås med oss människor så vi lät honom somna in så han slipper vara rädd och stressad hela tiden.


Edward

Edward är en ung okastrerad hane som hittades I Baggböle, Njurunda. En person som tappat sin bruntigrerade hane fick ett samtal om denna katt och for dit för att se om det var hennes. Nu var det tyvärr fel katt men hon tog med sig denna kille hem och ringde oss då Edward hängt i detta område ca 1 vecka och verkat vilsen, han har vid flera tillfällen letat mat runt fågelbordet hos familjen. De talade med alla grannar men ingen kände igen honom så nu är han hos oss och vill nu återförenas med sin familj.

Äger du eller vet du vem som äger Edward så ring 070-5456 917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Edward bode I området.


Billy the Kid

Billy är en okastrerad hankatt som sökte sig till en familj och deras altan I Huli. Han var trött och skadad. Den här killen har varit ute och slagits och ställt till det både för sig själv och säkerligen andra Katter också. Han är en snäll katt som vid upphittandet bar ett halsband men tyvärr inga ägaruppgifter.

Äger du eller vet du vem som äger Billy The Kid så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.

Billys ägare hörde av sig och var så glad att han var vid liv. Numera är Billy som hette Rolf en kastrerad och märkt kisse :-)


Gertrud

Gertrud är en piggelin liten tjej på ca 2,5 år. Hon är väldigt nyfiken och gillar att undersöka allt, hon följer efter jourmatte hela tiden som en liten hund, hon är också väldigt gosig. Jourhemmet märker att Gertrud som tidigare levt som innekatt har en längtan ut och den längtan måste vi naturligtvis respektera så utekatt i en bra miljö är vad som gäller för Gertruds nästa hem.

Nu har fina Gertrud hittat sitt nya hem med en husse och en lillhusse .-)

Gertrud är kastrerad, vaccinerad och märkt. Vill du adoptera henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Svante

Det här är Svante. Han är en otroligt snäll och tillgiven kattkille på ca 2 år. Han älskar barn och låter sig snällt hanteras och svarar ofta med att spinna högt. I sitt tidigare hem hade han en kattkompis men den bekantaskapen funkade inte riktigt, Svante är en retsticka som den andra katten inte alls uppskattade. Han vill vara tätt intill sin människa. Svante är utekatt så han söker ett hem med bra utemiljö.  Svante är kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Nu har Svante fått sin nya familj och det blev kärlek vid första ögonkastet!

Vill du ge Svante ett nytt hem så kontakta oss på 070-54 56 917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917


Sture

Sture är en omplacering som kom tillsammans med sin syster Stina då familjens situation drastiskt förändras, Sture är 8 år. De är två gosiga kurrmaskiner med vacker päls som kräver hård disciplin vad gäller pälsvård. De har tidigare varit utekatter så vi tror inte de kommer att vilja vara innekatter i en lägenhet men möjligen i ett hus med möjlighet till utevistelse på tex innätad balkong. De behöver inte gå tillsammans till ett nytt hem. Han är snäll och lugn och låter sig gärna bäras runt och gosas med.

Han och Stina fick tidigare ett nytt hem men de har kommit tillbaka då det blev förändringar i familjen som Stina och Sture inte riktigt fixade

Nu har Sture fått en egen husse.

Intresseanmälan skickas till info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

 


Stina

Stina är 8 år. Hon är en gosiga kurrmaskin med vacker päls som kräver hård disciplin vad gäller pälsvård. Hon har tidigare varit utekatt så vi tror inte hon kommer att vilja vara innekatt i en lägenhet men möjligen i ett hus med möjlighet till utevistelse på tex innätad balkong.

Så här beskriver jourmatte Stina:

Stina är en lugn tjej som gillar att bli kliad på magen och har inget emot att bli borstad. Ligger gärna mitt på golvet om det finns en matta så att hon får vara med, men ändå vara självständig. Nyfiken men tystlåten så smyger gärna efter för att kolla vad som görs. Eftersom hon tidigare levt som utekatt så har hon haft tid att öva på sitt smygande och är tydligen en väldigt duktig jägare. Stina vill inte bo i en barnfamilj, hon är världens snällaste men drar sig undan om det finns barn i närheten. Hon är en enmanskatt som är lite blyg men med en enorm potential att bli den bästa lilla vän du någonsin haft :-)

Intresseanmälan skickas till info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.

Nu har Stina flyttat till sin nya familj.

 


Sessan

Sessan är ett omhändertagande från Länsstyrelsen. Hon kommer från ett hem med andra katter så det hem hon söker kan även det bestå av en annan snäll kisse. Hon är en blyg tjej som man får ha lite tålamod med men när hon väl fått förtroendet för sin människa är hon en sån snäll katt som gärna tvättar jourmatte i ansiktet och även ibland bjuder på en hårtvätt, hygien är viktigt för Sessan :-) Hon gillar att stångas för att visa sin tillgivenhet och ligger gärna med huvudet i jourmattes knä och bara myser. Sessan vill vara innekatt, hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du ge Sessan ett nytt hem så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Simba

Simba är en okastrerad hankatt upphittad i Sörskog/Galtström i Njurunda där han på julafton flyttade in i vedboden. De som bodde där har själv försökt lokalisera en ägare men inte lyckats hitta någon. Nu är Simba hos oss och njuter av värme och god mat, han är en snäll lugn kisse som mellan varven uppskattar en liten busstund, därimellan vill han vara tätt intill jourmatte för mys och kel.

Äger du eller vet du vem som äger Simba så kontakta oss på tel nr 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Simba flyttat till sin egen husse och matte.


Anna

Anna är en okastrerad honkatt upphittad på Sandörsbacken i Skönvik. Hon har gått i området hela sommaren men när hon började magra av och det blev kallt ute tog en familj in den frusna kattflickan. Hon är en snäll och go katt som funkat bra med familjens egna katt men hon behöver få en chans att hitta hem alternativt ett nytt permanent hem så därför är hon hos oss nu.

Äger du eller vet du vem som äger Anna så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Anna hittat sitt nya hem som innekatt och med massor av kärlek och uppassning :-)


Rasmus

Rasmus är en troligen okastrerad hankatt, han har inte låtit oss känna efter. Han är en snäll katt men stressad för tillfället så vi låter han landa hos oss först. Han är hittad i Laggarberg där han hållit till ett tag, vi misstänker att detta kan vara en stallkatt eller en katt som varit väldigt länge utomhus för innelivet är än så länge inte riktigt bekvämt för honom.

Nu har Rasmus landat och han har visat sig vara en urgosig katt. Ingen ägare horde av sig så nu är han kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och letar efter sitt nya hem, så här skrev jourmatte om honom:

Åh, han är så himla lojal och snäll. När man lyfter honom omfamnar han en i världens varmaste kram❤️ Är lite försiktig men vill helst sitta i knä länge. Han pratar mycket. Han passar nog i ett hem med en person som ger honom samma lugna kärlek som han ger tillbaka. Att vara inne har gått jättebra här också. 
 

Vill du adoptera Rasmus så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Rasmus fått ett nytt hem, innekatt på vintern och ute I sommarstugan på sommaren, blir ett perfekt liv för Rasmus


Mira

Mira hittades på Thulegatan där hon låg under en bil och jamade hjärtskärande. Snälla människor tog hem henne så hon fick mat och värme och sedan tog de henne till veterinär för att kolla om hon var märkt vilket hon tyvärr inte var och därför fick hon komma till oss. Hon var avmagrad och full i mask så hon verkar ha varit ute ett tag. Mira är en supergosig katt som det enligt jourhemmet var väldigt svårt att fota för bara man tittar på henne börjar hon trampa och spinna och vill fram och gosa.

Äger du eller vet du vem som äger Mira så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Tingad


Charles

Charles kommer från början från oss men behöver nu söka sig ett nytt hem. Han är 7 år och vill vara utekatt i en bra utemiljö. Han är otroligt trevlig och en mycket vacker kille men man bör tänka på att en långhårig utekatt behöver pälsvård så man ska vara disciplinerad med borste och kam.

Nu har Charles flyttat till ett nytt hem.

Vill du adoptera Charles så kontakta oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Sigge

Det här är Sigge, en kastrerad och öronmärkt svart/vit hankatt. Upphittad i Söråker, Bondhamn. Varken vi eller upphittaren får kontakt med personen som öronmärkningen är registrerad på så då hoppas vi att de hittar oss istället. Sigge är en urgosig kille som efter bara nån timme agerade halsduk på jourmatte när hon låg och vilade, han kröp tätt tätt intil och myste in sig ordentligt. Han var ordentligt hungrig när han hittades så han har nog varit borta ett tag.

Ingen ägare verkar vilja ha tillbaka Sigge så nu söker denna underbara katt ett nytt hem. Han vill vara utekatt i en bra utemiljö så kan du erbjuda honom det och letar efter en trogen liten vän så är Sigge nog den du söker.

Sigge har nu flyttat till sitt nya hem.

Vill du adoptera  Sigge så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Bosse

Bosse är en ung okastrerad hankatt under året som hittades i en fastighet på Köpmangatan 27. Han lämnades in till polisen och nu sitter han i ett av våra jourhem. Han är en riktig myspropp som gärna lägger sig i famnen och vill gosa och som alla unga katter är han ett riktigt busfrö, bus och gos är livet tycker Bosse

Uppdatering: Ingen hörde av sig på denna lilla juvel så nu är han kastrerad, vaccinerad och öronmärkt och bara väntar på att hans nya hem ska höra av sig :-)

Vill du adoptera Bosse så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Bosse flyttat ut på landet.


Ellie

Ellie kom till oss som upphittad i centrala Sundsvall på Köpmangatan där hon for runt bland bilarna och irrade. Husse såg att vi hittat hans lilla ögonsten och blev jätteglad. Han insåg dock att Köpmangatan inte är en bra utemiljö för katter och för Ellies bästa så lät han oss ta hand om henne och söka ett nytt hem till denna lilla kavata goding. Ellie är ca 7 månader och en helmysig liten tjej som nu söker sitt nya hem. Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt I örat.

Vill du ge Ellie ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring 070-5456917

TINGAD


Sixten

Nu har även Sixten hittats i Bjärme, Kovland, bror till Kristall och Loke. En tredje familj hittade denna lille kurrmaskin sittande på deras bro och skrek för full hals, han ville in. De kontaktade oss och nu är han återförenad med sina syskon. Vi gissar att detta tre kattungar är mellan 14-16 veckor och lika underbara alla tre.

Äger du eller vet du vem som äger Sixten så kontakta oss på nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Kristall

Kristall hade setts några dagar kring en gård i Bjärme/ Kovland, vi antar att hon är syster till Loke. Det är en bit mellan ställena de är upphittade på men eftersom de är upphittad i samma by och är näst intill identiska så antar vi att de måste vara syskon. Några barn beslöt sig för att hjälpa den lilla kattungen att få komma in i värmen och lyckades få tag på henne fast hon till en början var aningen motsträvig. Väl inne visar sig den lilla tjej vara en riktig kurrmaskin och jättegosig så någon har varit snäll mot henne och bör sakna henne.

Äger du eller vet du vem som äger Kristall så ring oss på nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Loke

Loke hittades då han sökt hjälp hos en familj i Bjärme/ Kovland. Vi antar att han är bror till Kristall. Det är en bit mellan ställena de är upphittade på men eftersom de är upphittad i samma by och är näst intill identiska så antar vi att de måste vara syskon Han satt mitt i regnet och skrek förtvivlat, han ville in i värmen. Familjen tog naturligtvis in den lilla stackaren som visade sig vara en helt ljuvlig kattunge, gosig och kavat trots att där redan bodde två andra katter och en hund.

Äger du eller vet du vem som äger Loke så kontakta oss på telefontid, nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Lovis

Lovis hittades på natten mot söndag då hon sprang inne i stan på Köpmangatan och var väldigt kontaktsökande. Hon sprang ut i vägen flera ggr så upphittaren beslutade att detta inte är en lämplig miljö för en katt att vistas i och att hon nog inte skulle klara trafiken länge till. Hon bar vid upphittandet ett halsband men inga ägaruppgifter. Att sätta på katten ett halsband utan uppgifter om var den hör hemma säger inte mer än att den har ett halsband på sig, värdelöst alltså. Hon är en jättegosig och snäll tjej som nu söker sin familj.

Äger du eller vet du vem som äger Lovis så maila oss på info@sundsvallsdjurhem eller ring på telefontid nummer 070-5456 917.


Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)


Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem


Mira

Mira hittades av en privatperson på Skidstadion i Skönvik. Vi har genom åren fått samtal om en kisse som uppehåller sig däruppe men bor i närområdet men vi vet inte om detta är samma katt. Upphittaren tyckte förståeligt nog att detta var ett konstigt ställe att uppehålla sig på alldeles själv, långt borta från ära och redighet så kissen fick följa med hem och sökandet efter ägarna startade. Trots att Mira legat på vår facebooksida så hörde ingen ägare av sig och nu sitter hon i ett av våra jourhem. Mira är en supertrevlig katt som installerade sig direkt i jourhemmet, som om hon inte bott någon annanstans.

Äger du eller vet du vem som äger Mira så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Mira bode I närheten och brukar följa med matte när hon är ute och motionerar därav hade hon hamnat där på berget.


Mikaela

Mikaela är en helgrå honkatt som bosatte sig vid Momentahuset I Bergeforsen. Hon har fått mat av ”gubbarna” som jobbar där men snart är vintern här och då ska varje kisse ha ett varmt hem att bo i. Mikaela är en jättegosig och snäll honkatt som nu söker sin familj så hon får komma hem.

Uppdatering: Ingen ägare hörde av sig på denna ljuvliga kattfröken. Jourhemmet säger att detta är en mysigaste katt hon någonsin träffat. Hon är snäll mot allt och alla och älskar att gosa, nyfiken och orädd. Mikaela söker ett hem där hon får vara utekatt. Mikaela är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera  Mikaela så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Mikaela har fått ett nytt hem med en egen matte på landet.


Billy

En man kom körande på en skogsväg i Ropnästjärn/ Ljustorp när han såg något sitta mitt i vägen längre fram. Han såg först inte vad det var men när han kom närmare såg att det var en liten kattunge. Han klev ur bilen och kattungen blev överlycklig. Han hade inte hjärta att lämna den där ute ensam och han såg inga hus I närheten. Billy är en övergosig liten kille som gärna agerar halsband och ligger tätt tätt intill. Den här lille krabaten bara måste någon sakna.

Uppdatering: Ingen ägare hörde av sig på den här lilla busungen så nu letar han ett nytt hem. Han är en aktiv kattunge så yta behöver han. Jobbar man hela dagarna så är kravet att han har en kattkompis hemma så han slipper långa tråkiga dagar, det är inte bra för en busig liten kattunge att behöva uthärda.

Vill du adoptera Billy så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Billy har hittat sitt nya hem

 


Lova

Lova hittades utanför Coop Forum i Haga natten mot söndagen och lämnades in till polisen som i sin tur ringde oss och nu är hon i vår omsorg. Lova är en supemysig liten tjej strax under året skulle vi gissa. Varför någon valde att köra henne till polisen vet vi inte men de som oss kanske tänker att detta inte är ett bra område för en sån liten katt att vistas ute i. Hon bar ett halsband men vi kan inte nog understryka att ett halsband utan ägaruppgifter betyder inget mer än att någon satt på henne ett halsband. Det är ingen garanti att hon inte är vilsen och fyller ingen funktion för en upphittare så snälla kattägare, skriv ett telefonnummer där ni kan nås eller så kan ni lika gärna strunta i att sätta på katten ett halsband. Hursomhelst så är detta en helt ljuvlig liten kattfröken som någon behandlat väl och bör sakna.

Lova bodde I området men hade varit borta några dagar men nu är hon hemma och får vila ut.

Äger du eller vet du vem som äger Lova så ring oss på nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Allie

Allie är en liten honkatt som sökte sig till en sommarstuga I Norrbäcken / Kovland. Hon var utsvulten och mager så familjen som bodde där kunde inte annat än att hjälpa den vilsna katten. De sökte först ägaren själva men när ingen ägare gav sig tillkänna så ringde de till oss och nu har hon landat I en av våra jourhem. Så här beskriver jourhemmet Allie:

”Hon är en katt som alltid vill vara med och gärna sover med en tass i ansiktet om hon inte får sova på det. Hon fann sig direkt när hon kom hit. Hon tog ett varv sen kom hon och lade sig i mitt knä.” En urmysig katt alltså som någon verkligen borde sakna.

Uppdatering: Ingen ägare gav sig till känna så nu söker Allie ett nytt hem att förgylla med sin närvaro. Hon är nu kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Allie så kontakta oss på nummer 070-54 56 917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Nu har Allie fått en alldeles egen matte.


Lady

Lady är en ung honkatt som bosatte sig utanför ett gruppboende på Januarivägen i Ljustadalen. Dag efter dag låg hon där i utemöblerna och trots flera försök att finna ägaren så lyckades ingen lokaliseras. Nu är hon hos oss och vill ha hjälp att hitta hem. Hon är en supermysig liten kattflicka.

Uppdatering: Nu är Lady kastrerad, vaccinerad och id-märkt och söker sitt nya hem, hon passar både som inne och utekatt men vi tror att hon föredrar att få vara ute och jaga möss, vi har en känsla av att hon är en hejjare på det :-)

Vill du adoptera Lady så kontakta oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lady har flyttat till ett nytt hem.


Ofelia

Ofelia är upphittad på Birstavägen av en privatperson och inlämnad till polisen, mer vet vi inte om henne. Hon är en ung honkatt som är väldigt snäll och go så vi hoppas att hennes familj saknar henne och hör av sig till oss.

Uppdatering: Ingen ägare hörde av sig så nu är hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon är en supertrevlig kattflicka som nog passar både som inne och utekatt.

Vill du adoptera  Ofelia så ring oss på nummer 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Ofelia har fått sitt eget hem nu.