Författararkiv: Kamilla

Bengan från Fränsta

15-åriga kastrerade hankatten Bengan försvann 1 januari från sitt hem i Södra Gullgård/Fränsta. Bengan sover alltid inne om nätterna vintertid så att han är borta hör inte till vanligheterna. Ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som utehus, garage m.m ifall han smitit in och råkat bli instängd. Hon som kontaktade oss är släkt med Bengans husse och det sista hon skrev till oss var detta:

”Min farbror är förtvivlad, är hans bästa lilla vän ❤”

Har ni sett Bengan, kontakta Håkan på 0691-307 58

Sigge från Haddäng/Gnarp

Kastrerade och öronmärkta hanatten Sigge försvann 25 decemberfrån sitt hem i Haddäng/Gnarp. Sigge har ett specifikt kännetecken och det är ett ärr han har mitt på ena örat.

Har ni sett Sigge, kontakta Linda på 070-345 02 85

Bamse från Alnö

Kastrerade dvärgvädurskaninen Bamse försvann i oktober från sitt hem på Krokviksvägen 26 på Alnö.

Har ni sett Bamse, kontakta Jim på 072-225 25 35

* * *

UPPDATERING 6/1-2021:
Bamses husse erbjuder hittelön, han skriver:

”Jag betalar 10:000:- ifall någon har honom eller hittar han. han har sin bäste vän/syster kvar här hemma och hon saknar nog honom lika mkt som som resterande familjemedlemmar.”

Fluff

Fluff hittades i närheten av parkeringen vid Midälva, Nacksta. Paret som hittade och lyckades få fatt i henne hörde av sig till oss så nu är Fluff i ett av våra jourhem i väntan på att få komma hem till sin familj igen.

Äger du eller vet du vem som äger Fluff så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-545 69 17

Sky från Granlo

Kastrerade och chipmärkta honkatten Sky försvann 6 december från sitt hem på Lundbovägen 17.D i Granlo. Att Sky försvunnit är mycket olikt henne. Hon brukar komma hem efter någon timme för att gå på lådan eller äta mat så familjen har aldrig upplevt att hon varit borta så länge. Dom bor på bottenplan och har bra utsikt till ställen hon brukar vara på samt se henne när hon vill in. Sky är helsvart, ganska liten i storleken, inte skygg alls. Hon brukar följa med familjen på promenader och kommer för det mesta när man skallrar i nyckelknippan.

Har ni sett Sky, kontakta Pamella på 070-961 77 17

Leo från Timrå

3-åriga hankatten Leo försvann för ca.2 månader sedan från sitt hem i Timrå Centrum. Han är ljusröd i färgen och är vit på tassar, mage, bröst och nos.

Har ni sett Leo, kontakta Ann på  073-073 30 96

Enzo från Årskogen

Kastrerade hankatten Enzo försvann för ca.3 veckor sedan nu från familjens nya bostad i Årskogen. Familjen tror att han försöker ta sig tillbaka till Timrå där han bodde tidigare. Enzo är helgrå med några vita strån på bröstet. Väldigt skygg men jamar mycket.

Har ni sett Enzo, kontakta Madelene på 072-524 23 02

Manne från Forsa/Njurunda

Kastrerade hankatten Manne försvann 12 november från sitt hem i Forsa/Njurunda. Manne har ett specifikt kännetecken och det är en liten svart prick på vänster näsborre. Han brukar kunna vara ute på längre vandringar, matte skriver:

Är ofta borta några dygn i sträck, håller till på Mjösunds kyrkogård. Var borta en längre period för ca två veckor sedan. Visade sig då att ett äldre par tagit in honom,givit honom mat. Har nu sökt katten på kyrkogården, efter stångån och Mjösundsvägen utan resultat. Har haft sms kontakt med barnbarnet till det äldre paret som hade honom senast, de hävdar att de endast sett honom, inte tagit in honom. Misstänker att Manne har fler ställen som han besöker

Har ni sett Manne eller råkar han vara på besök hos er, kontakta Ingmari på 070-58 303 48

Jåjjs från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta honkatten Jåjjs försvann 11 november från sitt hem på Fredsgatan 26 i Södermalm/Sundsvall. Jåjjs är svart (brun i starkt solsken) och vit, med vit haklapp och vit nos, vita sockor på tassarna. Hon har ett avrakat område mellan vänster öga och öra efter en behandling. Hon brukar inte röra sig så långt från hemmet, men husse har gått runt hela Södermalm med hennes ”kom-hem-för-mat-klocka”, så han tror att hon kan ha rört sig längre bort. Vid försvinnandet bar hon ett halsband med ägarens telefonnummer.

Har ni sett Jåjjs, kontakta Anders på 070-210 61 13

Ralf från Sidsjö

Hankatten Ralf försvann från sitt hem på Hakon Ahlbergs väg i Sidsjö. Ralf är en väldigt kelig och social kisse och det är inte likt honom att vara försvunnen.

Hittelön erläggs till hjälpande hand som vet var Ralf befinner sig eller upphittas.

Har ni sett Ralf, kontakta Alexander på 070-262 34 02

Juni från Granloholm

Kastrerde och chipmärkta honkatten Juni försvann 7 oktober från sitt hem på Vänersborgsvägen 3 i Granloholm. Juni är egentligen innekatt som lyckats smita ut och har inte kommit hem än.

Har ni sett Juni, kontakta Isa på 073-397 93 81

Staffan från Maj/Njurunda

Hankatten Staffan försvann 21 september från sitt hem på Maj 222 i Njurunda. Matte skriver:

”Vi är så otroligt orolig över vad som har hänt våran lilla älskling.
Vi vet inte om vildkatterna här i området jagat bort honom härifrån (vi är ganska nyligen inflyttad här) eller om han gått vilse eller blivit instängd någon stans alternativt försökt gå hem till våran förra bostad. Eller ännu värre blivit påkörd ?‍♀️?
Vädjar till alla i området kring Maj att kolla sina förråd/garage etc om han blivit instängd eller om han irrar omkring någon stans?”

Har ni sett Staffan, kontakta Caroline på 072-234 64 97

Lola från Söråker

Kastrerade och öronmärkta honkatten Lola försvann 30 september från sitt hem i Duved 201, Söråker. Lola är en 10 år gammal sköldpaddsfärgad utekatt som alltid har hållit sig nära hemmet och dykt upp när man ropat på henne. Det här är första gången hon försvinner och familjen är jätteoroliga över vad som kan ha hänt. Hon är lite fluffigare nu än på bilden då hon redan fått sin vinterpäls.

Har ni sett Lola, kontakta Isabelle på 073-655 93 44

Monster från Ljungaverk

Hankatten Monster försvann 20 September från sitt hem på Villagatan 5 i Ljungaverk. Monster brukar lyssna till ”mammas” och när man mjaua åt honom, inte säkert med främlingar dock. Ser man honom så kan man försöka locka på han men går man emot han så sticker han. Vid försvinnandet bar han ett rött reflex halsband med plinga på.

Har ni sett Monster, kontakta Emelie på 072-043 43 41

Ozzy från Hemmanet/Kvissleby

Kastrerade och chipmärkta somali-hannen Ozzy försvann 17 september från sitt hem på Häggvägen på Hemmanet i Kvissleby. Ozzy brukar inte vara borta längre än över natten men brukar kunna följa med familjen på långa promenader. Han är väldigt social och snäll men efter att ha förlorat sin livskamrat har han uppträtt lite stressad. Familjen har anmält honom försvunnen hos polisen och lagt ut en efterlysning i en lokal Facebook sida.

Har ni sett Ozzy, kontakta Josefine på 070-372 87 70

Sigrid

Sigrid är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

När Sigrid först kom till oss var hon väldigt rädd och osäker, men med tid och tålamod och kärlek så har hon blommat ut! Hon är nyfiken och busig, mysig och kontaktsökande. Sigrid följer med jourmatte runt i lägenheten och ligger gärna brevid eller på henne i sängen. Hon trampar först i ca 10 minuter innan hon myser ner sig i en liten boll, vilken kärlek!
När det gäller Sigrids för-alltid-hem säger jourmatte att:

”Hon behöver en människa som har ro och tid att ge henne utrymme att växa och när hon gör det blir hon trygg och trofast.”

Sigrid är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Sigrid så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Sigrid har fått ett nytt hem

Harry

Harry är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

Harry är en fin liten mys-kille som gärna ligger i jourmattes knä på kvällen. Han vill vara innekatt och ha ett lugnt hem, så utan mindre barn, men en kattkompis skulle nog funka!
Harry är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Kan du ge Harry ett hem, maila oss på info@sundsvallsdjurhem och berätta vilket slags hem du kan erbjuda eller ring på 070-545 69 17

NU HAR HARRY FLYTTAT TILL SITT NYA HEM! :)

Pralin

Det här är Pralin. Pralin blev först inlämnad av en privatperson till Veterinärhuset då hon blivit påkörd någonstans i Skönsmon. Tack o lov så mådde hon bra, inga synliga skador och fick i sig både mat och vatten. Veterinären kunde se att hon inte hade någon id-märkning och kontaktade oss, så nu är lilla Pralin i ett av våra jourhem. Jourhemmet säger att hon är underbar, väldigt social och kärvänlig.

Äger du eller vet du vem som äger Pralin så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Pralin har fått ett nytt hem

Zigge från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta hankatten Zigge försvann 13 september från sitt hem på Gränsgatan 39 i Södermalm/Sundsvall. Zigge är halv ragdoll, mycket social och sällskaplig. Han brukar inte vara borta längre stunder så detta är inte likt honom.

Har ni sett Zigge, kontakta Anna på 070-676 14 49

Findus från Maj/Njurunda

Kastrerade hankatten Findus försvann 8 september från sitt hem i Maj 256, Njurunda. Findus har lite överbett, är lite överviktig och har ett litet sår på baktassen mellan tårna. Han lyssnar när man ropar ”Fidde” och ”Ninnus”.

Har ni sett Findus, kontakta My på 070-280 83 80

Enya från Alnö

Kastrerade och chipmärkta honkatten Enya försvann på eftermiddagen 1 september från sitt hem på Raholmsvägen på Alnö. Hon brukar alltid komma hem på kvällen.

Har ni sett Enya, kontakta Kristina på 070-563 60 77

Alice

Alice kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Alice är en väldigt snäll men försiktig liten dam, men hon blir en riktig gose-katt som inte kan få nog med klappar och kärlek så snart hon känner att läget inte är så farligt, som hennes små hjärnspöken vill få henne att tro.
Alice vill ha ett hem som innekatt i en lugn miljö utan barn, men kanske med en kattkompis.
Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst.

Alice är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Sigge från Södermalm/Sundsvall

3-åriga hankatten Sigge försvann 1 september från sitt hem på Fänriksgatan 6.B vid höglundaskolan i Södermalm/Sundsvall. Familjen har precis flyttat dit och i samband med det så försvann Sigge tyvärr. Sigge är innekatt egentligen men fick vara ute lite lite på förra stället familjen bodde på och då höll han sig bara på gården då han är rädd för bilar och andra höga ljud. Han är väldigt pratig och mysig i vanliga fall men är nog ganska rädd nu. Vid försvinnandet bar han ett turkost reflexhalsband. Matte skriver även:

”Både jag och dottern gråter för det här och tror inte han skulle klara sig ute såhär länge. Han är säkert livrädd nu. Vi vill bara ha hem han. ?? ”

Har ni sett Sigge, kontakta Eva på 076-771 58 64 eller 070-522 15 84

Lovis från Sundsvall/Södermalm

Chipmärkta honkatten Lovis försvann 10 augusti från BoKlok på Granmodalsgatan i Sundsvall/Södermalm. Lovis är van att vara ute, men brukar komma hem på kvällen. I normala fall en nyfiken och social katt. Hon är ganska liten och har bruna stänk i pälsen. Vid försvinnandet bar hon ett halsband med grått mönster och en röd lapp.

Har ni sett Lovis, kontakta Marie på 076-146 98 50

Selma från Tunbyn

Kastrerade och chipmärkta honkatten Selma försvann 17 augusti från sitt hem på Krokforsvägen i Tunbyn. Selma brukar hålla sig runt familjens tomt och vill komma in flera gånger per dag, men har nu inte setts på drygt en vecka. Vid försvinnandet bar hon ett reflexhalsband.

Har ni sett Selma, kontakta Julia på 070-295 05 88

Chilli från Skönsmon

Chipmärkta hankatten Chilli försvann 14 augusti från sitt hem i Skönsmon. Chilli är väldigt social och pratar mycket. Familjen tror att han kan ha gått in nånstans eller hoppat in i nån bil om dörren stått öppen då han är så nyfiken och social. Vid försvinnandet bar han ett halsband med mattes telefonnummer.

Har ni sett Chilli, kontakta Birgitta på 070-271 08 72

Mini från Granloholm

Kastrerade hankatten Mini försvann 4 augusti från sitt hem på Uppsalavägen i Granloholm. Han är en kelvänlig katt på 7 år som är grå med bruna inslag på magen.

Har ni sett Mini, kontakta Jennifer på 070-446 14 62

Foxy från Västanå/Kommungränsen Timrå/Härnösand

Kastrerade honkatten Foxy försvann 19 juli från sitt hem i Västanå/Kommungränsen Timrå/Härnösand. Foxy är väldigt social, lystrar till sitt namn och gillar bilar så matte säger att risken finns att hon kan ha följt med någon, hon gillar dock inte andra katter. Hon är inte id-märkt men matte har foton på en av tassarna så hon kan känna igen Foxy om hon på något sätt skulle vara sig olik.

Har ni sett Foxy, kontakta Ingrid-Zizilia på 073-268 56 37

Trixie från Ortviken

Honkatten Trixie försvann 6 juli vid 18-tiden från sitt hem på Granbacken 12 i Ortviken. Trixie är en skygg liten tjej på 10 år som annars inte brukar vara borta längre än 12 timmar innan hon vill in och äta/sova. Matte börjar misstänka att Trixie blivit instängd i någons garage/källare/uterum och börjar bli riktigt orolig för henne. Hon drar sig helst undan från främmande röster så är hon inlåst någonstans så sitter hon förmodligen längst in i något hörn och trycker helt tyst. Vi och matte ber alla er som bor i närheten att verkligen kolla igenom sina utrymmen grundligt och om möjligt lämna utgångar öppna så hon i egen takt kan lämna stället och komma hem.

Har ni sett Trixie, kontakta Annie på 073-060 23 13

Lillan från Timrådalen/Timrå

3-åriga kastrerade och chipmärkta honkatten Lillan försvann 2 juli efter kl 01.00 från sitt hem på Torsgatan 7 i Timrådalen/Timrå. Vid försvinnandet bar Lillan ett halsband, men matte tror att halsbandet mycket väl kan vara borta då hon tappar det rätt ofta.

Har ni sett Lillan, kontakta Lena på 070-591 70 98 eller 070-628 95 31

Sheikah från Hällingen 102, Holm

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta honkatten Sheikah försvann i början på juni från sitt hem i Hällingen 102 i Holm. Matte tror att hon kan vara i skogen runt Hällingen eller Österström så ni som rör er i dom områdena får gärna hålla lite extra koll. Sheikah är antisocial och håller avstånd. Om hon sitter i ett träd så kommer hon jama men annars är hon tyst av sig.

Har ni sett Sheikah, kontakta Kajsa på 070-616 85 33

Maja från Alnö

Chipmärkta honkatten Maja försvann 30 juni från sitt hem på Färjevägen 65 på Alnö. Maja är ganska liten till kroppen och kan vara lite skygg när hon är ute. Brukar hålla sig i närområdet och kommer normalt hem efter någons timmes utevistelse eller när familjen ropar på henne. Matte tror att Maja blivit rädd för åskan som härjade igår och att hon gömt sig någonstans, så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m.

Har ni sett Maja, kontakta Hilda på 070-583 94 43

Santiano från Granlo

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Santiano (kallas även Stora Grå) försvann på kvällen 26 juni från sitt hem på Lundbovägen 5 i Granlo. Santiano är en Norsk skogkatt, hans päls är grå och lite randig. Mycket social, matte tror att han kanske blivit instängd någonstans så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m. Santiano brukar ha ett halsband med tel-nr men tappar det ibland så det är inte säkert att han fortfarande ha det på sig.

Har ni sett Santiano, kontakta Lena på 070-642 62 13

Sluggo från Östermalm, Sundsvall

Kastrerade och öronmärkta hankatten Sluggo försvan på morgonen 26 juni från sitt hem på Vallgatan 28 i Östermalm, Sundsvall. Sluggo är 18 år gammal, 6 kilo tung och brukar vara ute på nätterna och mest röra sig i närområdet.

Har ni sett Sluggo, kontakta Ewa på 070-237 36 50

Fisk från Söderåsen

Kastrerade och chipmärkta hankatten Fisk försvann 14 juni från sitt hem i Söderåsen 140. Han blev oturligt nog bortskämd av en hund. Han är mörkgrå med ljusgråa tassar, samt gula ögon.

Har ni sett Fisk, kontakta Brittmari på 076-140 34 44

Mollsan från Sidsjön

Kastrerade och öronmärkta honkatten Mollsan försvann 18 juni från sitt hem på Sågbyggargatan i Sidsjön. Hon brukar alltid komma in för att äta mat varje dag men har nu inte synts till. Mollsan är skygg så om man ser henne ta kontakt med matte Liz.
Matte och husse är även oroliga att hon har blivit instängd i något garage eller förråd så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen.

Har ni sett Mollsan, kontakta Liz på 070-509 90 86

Whiskey från Sidsjön

Kastrerade hankatten Whiskey försvann 18 juni tidigt på morgonen från sitt hem på Paviljongvägen i Sidsjön. Han är inte utekatt utan smet ut av en olycka. Han är grå och vit och saknar halva örat.

Har ni sett Whiskey, kontakta Julia på 072-570 58 54

Fisk från Söderåsen/Vattjom

Kastrerade och chipmärkta hankatten Fisk försvann 31 maj från sitt hem på Söderåsen 140/Vattjom. Lyssnar till namnet ”Fisk”. Han är helgrå med ljusgråa tassar och har gula ögon. Matte är tacksam för alla slags upplysningar.

Har ni sett Fisk, kontakta Madeleine på 076-140 34 44

Simba från Bergsåker

Hankatten Simba försvann slutet på april från sitt hem på Tygelvägen i Bergsåker. Simba är en innekatt som smitit ut och är under 1.år gammal så han har inte hunnit bli kastrerad eller chipmärkt än.

Har ni sett Simba, kontakta Katharina på 070-206 91 58

Sanna från Timrå

Kastrerade och öronmärkta honkatten Sanna försvann 27 april från sitt hem i Knipan 922 i Timrå. Sanna är lite halt på vänster bakben och har lite kortare svans. Det är inte likt henne att vara borta så länge då hon är för familjekär, hon har tidigare varit borta 1 dygn.

Har ni sett Sanna, kontakta Jennifer på 070-536 81 79

Tin-tin från Kovland

Kastrerade och öronmärkta hankatten Tin-tin försvann 4 april från sitt hem i Västansjö 192 i Kovland. Hans päls blev rakad för ett litet tag sedan så han är korthårig på vissa partier.

Har ni sett Tin-tin, kontakta David på 070-593 21 73

Benjamin från Kovland

Kastrerade och chipmärkta hankatten Benjamin, även kallad Benny, försvann 30 april från sitt hem på Vålandsvägen i Kovland. Han är knappt 1.år och är ganska ängslig av sig.

Har ni sett Benjamin, kontakta Valentina på 076-809 06 04

Morris

Morris har hittat ett nytt hem!

Morris är en ung katt, ca.6-7 månader, som föddes ute tillsammans med sina syskon av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar dom katter som är okastrerade, som inte får omsorg och får ungar utomhus. Dom här kattungarna hade tur som hittades så dom kunde tas om hand och att vi kan se till att dessa inte fortsätter att bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Morris är en försiktig kille men ger man honom tid och tålamod så kommer man tillslut vinna hans hjärta. Han är en kurrmaskin som gärna lägger sig i soffan bredvid sin jourmatte och tittar på tv, men när han slöat klart är det full galopp i lägenheten som gäller!

Till Morris söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som är van andra katter och som kan vägleda honom i livet.

Vill du adoptera Morris så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD

Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)

Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem

Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.

Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)