Sheikah från Liden

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta honkatten  Sheikah försvann på morgonen 14 maj från sitt hem i Hällingen 102 i Liden. Sheikah är sköldpaddsfärgad och bar vid försvinnandet ett reflexhalsband med hennes namn och mattes telefonnummer på. Matte tror att hon kan vara i skogen runt Hällingen eller Österström så ni som rör er i dom områdena får gärna hålla lite extra koll.

Har ni sett Sheikah, kontakta Kajsa på 070-616 85 33


Gråis från Alnö

Kastrerade och chipmärkta hankatten Gråis försvann 7 maj från sitt hem på Ubåtsvägen 26 på Alnö. Han är en sibirier och innekatt och hade inget halsband vid försvinnandet.

Har ni sett Gråis, kontakta Marielle på 070-388 80 87
Sanna från Timrå

Kastrerade och öronmärkta honkatten Sanna försvann 27 april från sitt hem i Knipan 922 i Timrå. Sanna är lite halt på vänster bakben och har lite kortare svans. Det är inte likt henne att vara borta så länge då hon är för familjekär, hon har tidigare varit borta 1 dygn.

Har ni sett Sanna, kontakta Jennifer på 070-536 81 79


Tin-tin från Kovland

Kastrerade och öronmärkta hankatten Tin-tin försvann 4 april från sitt hem i Västansjö 192 i Kovland. Hans päls blev rakad för ett litet tag sedan så han är korthårig på vissa partier.

Har ni sett Tin-tin, kontakta David på 070-593 21 73

Sixten från Timrå

Chipmärkta hankatten Sixten försvann natten mot den 18 april från sitt hem i Storberget, Timrå. Sixten har precis flyttat dit med sin nya familj så han känner inte till området alls och olyckligtvis lyckades han rymma. Han är korthårig svart med lite vita hårstrån på bröstet. Han är som sagt chippad och det är hans förra matte som fortfarande står som ägare på han (hon bor på Skönsmon). Sixten är även efterlyst via polisen.

Har ni sett Sixten, kontakta på Therese 076-230 77 63Daisy från Stöde

Honkatten Daisy försvann på natten 12 april från sitt hem på Stödevägen i Stöde. Matte misstänker att Daisy har hoppat från balkongen eller fönstret, hon är innekatt så hon är inte van att vara ute.

Har ni sett Daisy, kontakta Tova på 076-838 17 11Fiona från Njurunda

Kastrerade och chipmärkta honkatten Fiona försvann i början på april från sitt hem på Zinkvägen 1 i Njurunda. Fiona är 4.år, sköldspaddsfärgad med vit päls på bröstet samt tassar. Karaktäristiskt ansikte med en mörk och en ljus sida. Rätt så jamig.
Hennes chipnummer: 752015900018517 (registrerad idag i Sveraks id-register)

Har ni sett Fiona, kontakta Susanne på 070-239 66 54Skye från Sidsjön

Honkatten Skye försvann 26 december 2019 från sitt hem på Växthusstigen i Sidsjön. Skye är en rädd katt som oftast gömmer sig från okända personer. Hon är på väg att bli 3 år gammal, hon är grå med svarta ränder och mörkare gröna ögon. Matte tror att Skye kan ha gått vilse i skogen och inte hittat tillbaka hem. Matte säger:

”Jag saknar Skye extremt mycket, hon har varit med mig i bättre och sämre tider. Både jag och hon har varit nära varandra och jag kan inte släppa tanken att hon har bara försvunnit på det viset. Jag skulle göra allt för att se henne igen.”

Har ni sett Skye, kontakta på Elie 072-873 95 30Nova från Hemmanet

Chipmärkta honkatten Nova försvann 19 december vid 16-tiden från sitt hem Alvägen 15 i Hemmanet. Nova gick ut och är saknad sen den dess. Hon brukar bara vara ute korta stunder vintertid. Familjen har lagt ut efterlysning på olika sidor och en id-hund har sökt efter henne. Hon är chippad och reggad. Det röda halsbandet är hittat så hon saknar det nu.
Hon är otroligt saknad av sin familj.

Har ni sett Nova, kontakta Annette 070-170 90 05Svea från Bosvedjan

Kastrerade och chipmärkta honkatten Svea försvann 4 december från sitt hem i Bosvedjan. Hon brukar bara gå kortare stunder ute nu när vintern kommit. Hon kommer alltid hem på kvällen men nu har familjen inte sett henne på flera dagar och dom är rädd att hon kan vara instängd eller att någon tagit in henne. Hon är liten i växten och många tror att hon är yngre än vad hon är. Inte speciellt intresserad av främmande människor, men hon lyssnar till sitt namn. Hon brukar oftast bara hålla sig i närheten av Bågevägen/Källvägen.

Har ni sett Svea, kontakta Lena på 070-855 57 86


Morris

Morris har hittat ett nytt hem!

Morris är en ung katt, ca.6-7 månader, som föddes ute tillsammans med sina syskon av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar dom katter som är okastrerade, som inte får omsorg och får ungar utomhus. Dom här kattungarna hade tur som hittades så dom kunde tas om hand och att vi kan se till att dessa inte fortsätter att bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Morris är en försiktig kille men ger man honom tid och tålamod så kommer man tillslut vinna hans hjärta. Han är en kurrmaskin som gärna lägger sig i soffan bredvid sin jourmatte och tittar på tv, men när han slöat klart är det full galopp i lägenheten som gäller!

Till Morris söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som är van andra katter och som kan vägleda honom i livet.

Vill du adoptera Morris så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se


Torsten från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och öronmärkta hankatten Torsten försvann 26 november från sitt hem på Nygatan 29 i Södermalm/Sundsvall. Torsten är just nu utan halsband. Han är en lugn nyfiken sällskapssjuk kille som gärna följer efter människan och kommer fram och hälsar, han är väldigt mysig katt som gärna är upp i när man ska äta mat och sova. Torsten utforskar gärna nya miljöer som källarförråd och tvättstuga, så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen ifall han skulle råkat blivit instängd någonstans.

Har ni sett Torsten, kontakta Robert på 076-213 54 42Lisa från Korsta

Kastrerade honkatten Lisa försvann någon gång under kvällen 1 november från sitt hem på Klippgatan 30 i Korsta (uppe på Korsta berget.) Lisa är rätt liten honkatt på strax över ett år. Hon är svart/mörkbrun och har en vit liten fläck vid halsen/hakan.

Har ni sett Lisa, kontakta Tuva på 072-181 22 94

Sixten från Östermalm/Sundsvall

Kastrerade hankatten Sixten försvann från sitt hem på Rebetskygatan i Östermalm/Sundsvall. Sixten har varit borta ett tag nu. Han brukar ge sig ut på längre och även kortare vandringar men dyker alltid upp igen, men nu har det gått längre tid än vanligt för honom att komma hem. Sixten är tillgiven och tycker om människor.

Har ni sett Sixten, kontakta Lotta på 070-343 25 54


Sillen från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sillen försvann 17 september från sitt hem på Södermalmsgatan 45 i Södermalm/Sundsvall. Sillen är utekatt men går aldrig särskilt långt. Troligtvis blev han skrämd av byggjobb med att renovera fasaden på huset. Han är fläckvis rakad pga tovor.
Sillens ägare är funktionshindrad och sitter stundvis i rullstol, han har assistenter så mamma Siw sköter kontakten.

Har ni sett Sillen, kontakta Siw på 070-367 71 24


Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD


Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917


Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)


Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem


Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.


Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)