Författararkiv: Kamilla

Luna från Kvissleby

Honkatten Luna försvann kvällen 5 augusti från sitt hem på Skottsundsvägen i Kvissleby. Luna är innekatt och smet olyckligtvis ut, så hon är inte van att vara ute och känner inte till området alls.

Harni sett Luna, kontakta Erica på 072-213 71 48

Foxy från Västanå/Kommungränsen Timrå/Härnösand

Kastrerade honkatten Foxy försvann 19 juli från sitt hem i Västanå/Kommungränsen Timrå/Härnösand. Foxy är väldigt social, lystrar till sitt namn och gillar bilar så matte säger att risken finns att hon kan ha följt med någon, hon gillar dock inte andra katter. Hon är inte id-märkt men matte har foton på en av tassarna så hon kan känna igen Foxy om hon på något sätt skulle vara sig olik.

Har ni sett Foxy, kontakta Ingrid-Zizilia på 073-268 56 37

Trixie från Ortviken

Honkatten Trixie försvann 6 juli vid 18-tiden från sitt hem på Granbacken 12 i Ortviken. Trixie är en skygg liten tjej på 10 år som annars inte brukar vara borta längre än 12 timmar innan hon vill in och äta/sova. Matte börjar misstänka att Trixie blivit instängd i någons garage/källare/uterum och börjar bli riktigt orolig för henne. Hon drar sig helst undan från främmande röster så är hon inlåst någonstans så sitter hon förmodligen längst in i något hörn och trycker helt tyst. Vi och matte ber alla er som bor i närheten att verkligen kolla igenom sina utrymmen grundligt och om möjligt lämna utgångar öppna så hon i egen takt kan lämna stället och komma hem.

Har ni sett Trixie, kontakta Annie på 073-060 23 13

Lillan från Timrådalen/Timrå

3-åriga kastrerade och chipmärkta honkatten Lillan försvann 2 juli efter kl 01.00 från sitt hem på Torsgatan 7 i Timrådalen/Timrå. Vid försvinnandet bar Lillan ett halsband, men matte tror att halsbandet mycket väl kan vara borta då hon tappar det rätt ofta.

Har ni sett Lillan, kontakta Lena på 070-591 70 98 eller 070-628 95 31

Sheikah från Hällingen 102, Holm

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta honkatten Sheikah försvann i början på juni från sitt hem i Hällingen 102 i Holm. Matte tror att hon kan vara i skogen runt Hällingen eller Österström så ni som rör er i dom områdena får gärna hålla lite extra koll. Sheikah är antisocial och håller avstånd. Om hon sitter i ett träd så kommer hon jama men annars är hon tyst av sig.

Har ni sett Sheikah, kontakta Kajsa på 070-616 85 33

Maja från Alnö

Chipmärkta honkatten Maja försvann 30 juni från sitt hem på Färjevägen 65 på Alnö. Maja är ganska liten till kroppen och kan vara lite skygg när hon är ute. Brukar hålla sig i närområdet och kommer normalt hem efter någons timmes utevistelse eller när familjen ropar på henne. Matte tror att Maja blivit rädd för åskan som härjade igår och att hon gömt sig någonstans, så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m.

Har ni sett Maja, kontakta Hilda på 070-583 94 43

Santiano från Granlo

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Santiano (kallas även Stora Grå) försvann på kvällen 26 juni från sitt hem på Lundbovägen 5 i Granlo. Santiano är en Norsk skogkatt, hans päls är grå och lite randig. Mycket social, matte tror att han kanske blivit instängd någonstans så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd m.m. Santiano brukar ha ett halsband med tel-nr men tappar det ibland så det är inte säkert att han fortfarande ha det på sig.

Har ni sett Santiano, kontakta Lena på 070-642 62 13

Tussilago från Kvissleby (försvunnen i Sundsvall)

OBS!
Tussilago har varit efterlyst i flera omgångar ända sedan han försvann.

* * *

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Tussilago försvann 18/7 2019 från kattvakten i dennes hem på Nybrogatan 5 i Sundsvall. Tussilago hör hemma på Essviksvägen 1 i Kvissleby. Han är väldigt social och pratsjuk av sig.

Har ni sett Tussilago, kontakta Elin på 070-215 70 72

Sluggo från Östermalm, Sundsvall

Kastrerade och öronmärkta hankatten Sluggo försvan på morgonen 26 juni från sitt hem på Vallgatan 28 i Östermalm, Sundsvall. Sluggo är 18 år gammal, 6 kilo tung och brukar vara ute på nätterna och mest röra sig i närområdet.

Har ni sett Sluggo, kontakta Ewa på 070-237 36 50

Fisk från Söderåsen

Kastrerade och chipmärkta hankatten Fisk försvann 14 juni från sitt hem i Söderåsen 140. Han blev oturligt nog bortskämd av en hund. Han är mörkgrå med ljusgråa tassar, samt gula ögon.

Har ni sett Fisk, kontakta Brittmari på 076-140 34 44

Tesla från Söråker/Skäggsta

Kastrerade och öronmärkta hankatten Tesla försvann 11 juni från sitt hem i Söråker/Skäggsta. Tesla är nyinflyttad i området och har tidigare bott i Nedansjö. Han är en social kille och är van att vara ute men då familjen nyss flyttat hit är dom oroliga att han inte hittar hem igen.

Har ni sett Tesla, kontakta Anna på 073 -843 80 90

Mollsan från Sidsjön

Kastrerade och öronmärkta honkatten Mollsan försvann 18 juni från sitt hem på Sågbyggargatan i Sidsjön. Hon brukar alltid komma in för att äta mat varje dag men har nu inte synts till. Mollsan är skygg så om man ser henne ta kontakt med matte Liz.
Matte och husse är även oroliga att hon har blivit instängd i något garage eller förråd så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen.

Har ni sett Mollsan, kontakta Liz på 070-509 90 86

Whiskey från Sidsjön

Kastrerade hankatten Whiskey försvann 18 juni tidigt på morgonen från sitt hem på Paviljongvägen i Sidsjön. Han är inte utekatt utan smet ut av en olycka. Han är grå och vit och saknar halva örat.

Har ni sett Whiskey, kontakta Julia på 072-570 58 54

Fisk från Söderåsen/Vattjom

Kastrerade och chipmärkta hankatten Fisk försvann 31 maj från sitt hem på Söderåsen 140/Vattjom. Lyssnar till namnet ”Fisk”. Han är helgrå med ljusgråa tassar och har gula ögon. Matte är tacksam för alla slags upplysningar.

Har ni sett Fisk, kontakta Madeleine på 076-140 34 44

Simba från Bergsåker

Hankatten Simba försvann slutet på april från sitt hem på Tygelvägen i Bergsåker. Simba är en innekatt som smitit ut och är under 1.år gammal så han har inte hunnit bli kastrerad eller chipmärkt än.

Har ni sett Simba, kontakta Katharina på 070-206 91 58

Sanna från Timrå

Kastrerade och öronmärkta honkatten Sanna försvann 27 april från sitt hem i Knipan 922 i Timrå. Sanna är lite halt på vänster bakben och har lite kortare svans. Det är inte likt henne att vara borta så länge då hon är för familjekär, hon har tidigare varit borta 1 dygn.

Har ni sett Sanna, kontakta Jennifer på 070-536 81 79

Tin-tin från Kovland

Kastrerade och öronmärkta hankatten Tin-tin försvann 4 april från sitt hem i Västansjö 192 i Kovland. Hans päls blev rakad för ett litet tag sedan så han är korthårig på vissa partier.

Har ni sett Tin-tin, kontakta David på 070-593 21 73

Benjamin från Kovland

Kastrerade och chipmärkta hankatten Benjamin, även kallad Benny, försvann 30 april från sitt hem på Vålandsvägen i Kovland. Han är knappt 1.år och är ganska ängslig av sig.

Har ni sett Benjamin, kontakta Valentina på 076-809 06 04

Misty från Sundsvall

Honkatten Misty försvann kvällen 23 april från sitt hem på Ekorrstigen i Sundsvall. Hon är knappt ett år, liten i kroppen och har aldrig gått från hemmet tidigare.

Har ni sett Misty, kontakta Maria på 070-272 01 65

Sixten från Timrå

Chipmärkta hankatten Sixten försvann natten mot den 18 april från sitt hem i Storberget, Timrå. Sixten har precis flyttat dit med sin nya familj så han känner inte till området alls och olyckligtvis lyckades han rymma. Han är korthårig svart med lite vita hårstrån på bröstet. Han är som sagt chippad och det är hans förra matte som fortfarande står som ägare på han (hon bor på Skönsmon). Sixten är även efterlyst via polisen.

Har ni sett Sixten, kontakta på Therese 076-230 77 63

Daisy från Stöde

Honkatten Daisy försvann på natten 12 april från sitt hem på Stödevägen i Stöde. Matte misstänker att Daisy har hoppat från balkongen eller fönstret, hon är innekatt så hon är inte van att vara ute.

Har ni sett Daisy, kontakta Tova på 076-838 17 11

Fiona från Njurunda

Kastrerade och chipmärkta honkatten Fiona försvann i början på april från sitt hem på Zinkvägen 1 i Njurunda. Fiona är 4.år, sköldspaddsfärgad med vit päls på bröstet samt tassar. Karaktäristiskt ansikte med en mörk och en ljus sida. Rätt så jamig.
Hennes chipnummer: 752015900018517 (registrerad idag i Sveraks id-register)

Har ni sett Fiona, kontakta Susanne på 070-239 66 54

Skye från Sidsjön

Honkatten Skye försvann 26 december 2019 från sitt hem på Växthusstigen i Sidsjön. Skye är en rädd katt som oftast gömmer sig från okända personer. Hon är på väg att bli 3 år gammal, hon är grå med svarta ränder och mörkare gröna ögon. Matte tror att Skye kan ha gått vilse i skogen och inte hittat tillbaka hem. Matte säger:

”Jag saknar Skye extremt mycket, hon har varit med mig i bättre och sämre tider. Både jag och hon har varit nära varandra och jag kan inte släppa tanken att hon har bara försvunnit på det viset. Jag skulle göra allt för att se henne igen.”

Har ni sett Skye, kontakta på Elie 072-873 95 30

Sixten från Matfors

Hankatten Sixten försvann 29 januari från sitt hem i Nedre Bällsta, Matfors. Sixten är semilånghårig svart med vitt på bröstet och har har en vit ” mustasch”.

Har ni sett Sixten, kontakta Helena på 070-639 80 80

Morris

Morris har hittat ett nytt hem!

Morris är en ung katt, ca.6-7 månader, som föddes ute tillsammans med sina syskon av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar dom katter som är okastrerade, som inte får omsorg och får ungar utomhus. Dom här kattungarna hade tur som hittades så dom kunde tas om hand och att vi kan se till att dessa inte fortsätter att bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Morris är en försiktig kille men ger man honom tid och tålamod så kommer man tillslut vinna hans hjärta. Han är en kurrmaskin som gärna lägger sig i soffan bredvid sin jourmatte och tittar på tv, men när han slöat klart är det full galopp i lägenheten som gäller!

Till Morris söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som är van andra katter och som kan vägleda honom i livet.

Vill du adoptera Morris så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD

Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)

Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem

Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.

Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)