Viking från Ängom/Matfors

Kastrerade hankatten Viking försvann morgonen 10 januari från sitt hem på Kinnekullevägen i Ängom/Matfors. Viking är inrutad i sina rutiner så detta är inte likt honom. Efter frukost går han ut, väntar i regel på bron när barnen kommer från skolan, kommer in för middag 18-19. Han sover inne på natten, kommer oftast efter max 5 minuter när vi ropar hem honom.
Han har problem med ena tårkanalen som kladdar.

Har ni sett Viking, kontakta Victoria på 070-388 33 62


Muffin från Sundsvall

3,5-åriga hankatten Muffin försvann 20 december från sitt hem på nedre Östermalm, Skoltået Sundsvall. Muffin är semilånghårig, till hälften raggdoll, ljusröd/orange med vita tecken och ljusgröna ögon. Vid försvinnandet bar han ett grått reflexhalsband med ägarens mobilnummer i. Muffin brukar vara ute över natten när det är bra väder vilket det var den kvällen men han kommer oftast in direkt morgonen efter. Familjen bor på nedre Östermalm i Sundsvall och vet att han brukar gå över Björneborgsgatan borta vid Jakobsdalsgatan (alldeles där de satt upp fartkameran på väg från stan) och sedan vidare ner på spårområdet/bangården men där nere går det inte att leta efter honom då det är förbjudet att beträda området. Ägaren har dock ringt Green Cargo och bett dem hålla utkik men utan resultat. Han är anmäld bortsprungen till polisen men inget napp där heller än så länge. Han har varit borta en dryg vecka tidigare (sommartid) men nu har det gått 3 veckor. Ägaren ber er som bor i området att kolla era förråd, garage, bodar mm ifall Muffin skulle råkat blivit instängd.

Har ni sett Muffin, kontakta Maria på 072-224 84 20

Smoky från Västanå/Erikslund

Kastrerade och öronmärkta blåtabby färgade maincoon hankatten Smoky försvann 9 november från sitt hem i Västanå, Erikslund. Smoky är en väldigt stor långhårig ståtlig katt. Hans familj är helt förkrossad och vill hitta igen sin familjemedlem. Det erbjuds även hittelön på 1000.kr för tips som leder till att han kommer tillbaka, oavsett skick.

Har ni sett Smoky, kontakta Sheron på 076-230 49 67


Oskar från Sundsvall

Helgråa kastrerade och chipmärkta hankatten Oskar försvann den 10 november då en lägenhet på Västra Långgatan 61 eldhärjades. Brandmännen har inte hittat Oskar i den utbrända lägenheten så hoppet finns hos ägarna att Oskar smitit ut i kaoset som rådde. Oskar är inte van området då han är en innekatt.

Har ni sett Oskar, ring Gunilla på nummer 070- 367 72 10


Ziri från Norra Alnö

Chipmärkta honkatten Ziri försvann 8 november från sitt hem på Barometervägen på Norra Alnö vid kyrkan. Ziri är en semi-långhårig bondkatt med skölpaddstäckning. Vid försvinnandet bar hon ett svart reflexhalsband, men tappade sin namnbricka med telefonnummer härom dagen. Hon har chip, dock är det inte registrerat ännu. Ziri är väldigt skygg av sig och brukar aldrig spendera natten ute, så familjen är oroliga att hon råkat ut för något. Ägarna ber er som bor i närheten att kolla era utrymmen så som vedbod, förråd, garage, stall o.s.v ifall hon råkat bli instängd någonstans.

Har ni sett Ziri, kontakta Emma på 070-713 31 34


Cleo från Matfors

Kastrerade och cipmärkta honkatten Cleo försvann 19 oktober från sitt hem på Rännö 327 i Matfors. Efter två veckor inomhus på ny adress så blev Cleo utsläppt och hon undersökte området kring sitt nya hus. Hon kom alltid tillbaka hem varje dag under första veckan men sedan försvann hon spårlöst.

Har ni sett Cleo, kontakta Erik på 073-718 03 17Zigge från Ljustadalen

Kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Zigge försvann 14 oktober från sitt hem på Söndagsvägen i Ljustadalen. Zigge är inte van att vara någon annanstans än runt sitt eget hem så detta är jätteovanligt. Familjen har varit ute och letat överallt och lyssnat i förråd, men ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen. Vid försvinnandet bar Zigge ett halsband med namnbricka och mattes mobilnummer.

Har ni sett Zigge, kontakta Caroline på 073-848 28 36


Astrid från Södermalm (Sundsvall)

Kastrerade och öronmärkta honkatten Astrid försvann 14 oktober från sitt hem på Majorsgatan 21 på Södermalm, Sundsvall. Astrid är 11 år och är en liten svart honkatt med gröna ögon. Hon är blyg för främlingar och rör sig ibland snabbt och oberäkneligt. Hon är mycket tillgiven och älskad av sin familj så dom vill gärna få hem sin älskade tjej igen.
 
Har ni sett Astrid, kontakta Gunnel på 070-750 21 22

Lill Ture från Granlo

Hankatten Lill Ture försvann 7 oktober vid 16-tiden från sitt hem på Törnrosvägen i Granlo. Lill Ture är randig med vita strumpor på tassarna och är liten till växten. Han är oftast rädd för människor han inte känner så ser man honom bör man ta det varsamt.

Har ni sett Lill Ture, kontakta Emelie på 072-158 38 41


Maiden från Bosvedjan

Honkatten Maiden försvann 31 juli från sitt hem på Valknyttsvägen i Bosvedjan. Maiden är 16 månader, väger ca 2,6.kg och hon har grå päls med vita ränder och vita tassar. Hon brukar inte vara borta längre än 1-2 dygn.

Har ni sett Maiden, kontakta Sven-Olof på 070-644 69 04 eller Victoria på 072-923 41 18


Xl från Sundsvall

9-åriga kastrerade hankatten Xl försvann 1 oktober vid 20-tiden från sitt hem på Rörgatan i Södermalm, Sundsvall. Han är väldigt snäll men kan vara lite reserverad mot nya bekantskaper. Han brukar alltid komma hem när familjen visslar eller ropar hans namn. Övrigt signalement är att han har gula ögon med en större ljusbrun fläck i höger öga. Familjen ber er som bor vid Södermalm i närheten av Södra Allén, Rörgatan, Fagerdalsparken eller vid Sidsjöhöjden att gärna kolla era källare, förråd eller garage då dom tror att han har blivit instängd av misstag.

Har ni sett Xl, kontakta Hanna på 070-171 03 09Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)


Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem


Tarzan från Norra Alnö

18-åriga kastrerade hankatten Tarzan försvann 21 september från sitt hem på Notvägen i Eriksdal, Norra Alnö. Tarzan har blivit sämre på senaste tiden så familjen misstänker att han kan ha gått för att somna in, dom skriver att ”det hade varit skönt att få en bekräftelse”.

Har ni sett Tarzan, kontakta Emma på 070-387 35 19Alfons från Klingsta

Vädurskaninen Alfons försvann 14 september från sitt hem på Prästhusvägen i Klingsta. Alfons är grå med vit svanstipp. Hans familj ber er som bor i Klingsta att kolla under altaner och under/i uthus och hus ifall Alfons skulle hålla till där.

Har ni sett Alfons, kontakta Björn på 070-312 34 29


Findus från Tunbyn/Klingsta

Kastrerade och öronmärkta hankatten Findus försvann kvällen 5 september från sitt hem i Tunbyn/Klingsta. Findus är väldigt social men brukar inte vara borta i ens ett dygn utan håller sig mest nära gården. Hans familj misstänker att han kan vara instängd någonstans då det var väldigt dåligt väder den kvällen han försvann så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd eller liknande. Hans öronmärkning är P7799.

Har ni sett Findus, kontakta Annelie på 070-201 52 30
Gråis från Töva

Honkatten Gråis försvann 8 september från sitt hem på Söderåsen 140 i Töva. Hon är bara 3 månader och är inte id-märkt eller kastrerad. Hennes brorsa Svartis saknar henne jätte mycket och skriker hela tiden efter henne.

Har ni sett Gråis, kontakta Brittmari på 076-140 34 44


Sibell från Matfors

Kastrerade och öronmärkta honkatten Sibell försvann 27 augusti från familjens stuga i Hällsjömon, Matfors. Sibell’s matte skriver att ”någon tror sig ha sett henne bli påkörd av en bil och flydde skadad. Har sökt efter henne utan resultat”.
Sibell är ganska skygg för främmande människor så ser man henne bör man ta det varsamt. Vid försvinnandet bar hon ett rosa halsband med en pingla.

Har ni sett Sibell, kontakta Johanna på 073-722 15 75


Bagheera från Sundsbruk

Kastrerade och chipmärkta hankatten Bagheera försvann 4 september från sitt hem på Sundsvägen 4 i Sundsbruk. Bagheera är 5 månader och är innekatt så han är inte van att vara ute. Han har synts till i trapphusen på Johannedalsvägen 22 och 24.

Har ni ett Bagheera, kontakta Paulin på 073-049 40 89 eller Leon på 070-876 13 64Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Mysen från Bydalen

Honkatten Mysen försvann 26 augusti från sitt hem på Arrendatorsvägen i Bydalen. Mysen är utekatt men brukar aldrig vara ute längre än någon timma och brukar aldrig springa långt ifrån hemmet. Hon är ganska skygg så ser man henne bör man ta det varsamt.

Har ni sett Mysen, kontakta Anna-Lotta på 073-530 39 10


Foxy från Sidsjön

Honkatten Foxy försvann 15 augusti från Paviljongvägen 21 i Sidsjön. Foxy försvann i samband med att hennes ägare tog ut henne i koppel med sele och olyckligtvis trasslade hon in sig så ägaren tappade kopplet och Foxy sprang iväg. Hon är inte van att vara ute på egen hand. Hon är  cremefärgad, semilånghårig med luden svans och har bruna ögon. Foxy är väldigt saknad av sin familj.

Har ni sett Foxy, kontakta Mia på 076-781 97 34


Hugo från Sundsbruk

Chipmärkta hanhunden Hugo försvann 20 augusti under dagen från sitt hem på Finstavägen i Sundsbruk. Han ska ha setts till vid Ica Maxi i Birsta vid 18-tiden samma dag han försvann. Sedan ska han ha setts till i Sundsbruk under natten mot måndag.

Har ni sett Hugo, kontakta Marina på 073-062 69 26 oavsett tid på dygnet


Tussan från Bredsand

Kastrerade och chipmärkta honkatten Tussan försvann 10 augusti från sitt hem på Mellanvägen 4 i Bredsand. Tussan är gråspräcklig med en svart rand som går längs ryggraden ner till svansspetsen. Hon har vita tassar och är vit under hakan.

Har ni sett Tussan, kontakta Kent på 070-683 37 36


Uno från Bergeforsen

5-åriga kastrerade och öronmärkta hankatten Uno försvann 15 juli från sitt hem på Stavreviksvägen 29.B i Bergeforsen. Uno brukar ta ”semester” några dagar på sommaren, men när dagar gick över till veckor så började klumpen i magen växa på Uno’s matte. Och oron har ökat när familjen läst att det finns varg i området. Vid försvinnandet hade Uno ett rosa halsband med vita prickar på sig. Han är idmärkt i örat men tyvärr är den inte lika tydlig längre. Han är en liten kille så han misstas oftast för en hona, är supersnäll och kommer när man ropar hans namn. Matte ber er höra av er ifall ni sett Uno eller i värsta fall bara halsbandet. Då hon hör dåligt kan ni kontakta henne i första hand på mail eller ha smskontakt.

Har ni sett Uno, kontakta Camilla via mail på Samuelssoncamilla@hotmail.com eller sms:a på 073-807 88 66


Turbo från Norrhassel (Klingsta)

Kastrerade och öronmärkta hankatten Turbo försvann kvällen 9 augusti från familjens stuga som ligger ca 2 mil in i skogen från Norrhassel. Egentligen är Turbo hemmahörande i Klingsta. Hans familj undrar om det är nån som jobbar i skogen kring Tjärnsjön, Ulvsjön, Gransjön eller Norrhassel som kan ha sett honom.

Har ni sett Turbo, kontakta Andreas eller Erika på 073-033 82 12 eller 070-350 20 14


Sven från Bergafjärden

1-åriga kastrerade, öronmärkta och chipmärkta hankatten Sven försvann 1 augusti från familjens stuga på Marnavägen i Bergafjärden/Ållerviken. Han är egentligen hemmahörande i Stockholm. Sven är en tillgiven rolig snäll matfrisk kille som gärna hittar på roliga saker. Han pratar och hejar på alla. Hans familj är helt förkrossade och vill hitta igen sin fina kille.

Har ni sett Sven, kontakta Emma på 070-789 03 55 eller Lena på 070-239 96 94


Torsten från Töva

Kastrerade, chipmärkta och öronmärkta hankatten Torsten försvann 14 juli från sitt hem i Rasåsen 186 i Töva. Torstens familj är jätteoroliga vad som kan ha hänt deras älskade kille. Hans öronmärkning är: U867C

Har ni sett Torsten, kontakta Ulrica på 073-048 15 76Torsten och Sixten från Töva

Kastrerade och chipmärkta hankatten Torsten och honkatten Sixten försvann 14 respektive 23 juli från sitt hem i Radåsen i Töva. Torsten är en pratglad herre och Sixten är en översocial liten tjej. Båda är grårandiga.

Har ni sett Torsten och Sixten, kontakta Ulrika på 073-048 15 76


Link från Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta hankatten Link försvann 29-30 juli från sitt hem på Björneborgsgatan 38 i Sundsvall. Han lyckades smita ut genom ett öppet fönster så hans familj är jätteoroliga vart han kan ha tagit vägen.

Har ni sett Link, kontakta Angelica på 070-610 54 44


Busan från Bällsta, Matfors

Kastrerade och chipmärkta honkatten Busan försvann 9 juli från sitt hem på Tångstavägen i Bällsta, Matfors. På bilden hade Busan nyligen blivit rakad men hennes päls har hunnit växt ut en del.
Hennes ägare ber er i området att gärna kolla era förråd och andra utrymmen ifall hon har lyckats blivit instängd.

Har ni sett Busan, kontakta Elin på 076-829 67 75

Sessan från Västerro

1-åriga kastrerade och chipmärkta honkatten Sessan försvann 22 juni från Västerro, 3.km från Bergsåker. Hon har aldrig varit borta längre än ett dygn. Sessan är mycket tillgiven men är ändå försiktig och hon är rädd för hundar. Sessan är liten och smal, tigrerad med svart rygg och vitt på hakan. Vid försvinnandet bar hon ett svart halsband med en silver bjällra. Sessan är väldigt saknad av sin familj.

Har ni sett Sessan, kontakta Iréne på 070-297 07 52


Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.


Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)