Författararkiv: Kamilla

Zeus från Kovland

Kastrerade och chipmärkta Maine coon hankatten Zeus försvann på kvällen den 10 juni från sitt hem på Brottarvägen i Kovland. Zeus är långhårig och helt svart. Försiktig och reserverad. Hade halsband när han försvann. Hittelön utlovas av ägaren.

Har ni sett Zeus, kontakta Ann-Sofie på 073-050 51 05

Gandalf Grå från Alnö

Kastrerade och chipmärkta hankatten Gandalf Grå försvann den 3 juni från sitt hem på Smedsgården 123 på Alnö. Gandalf är en stor, grå, fluffig norsk skogkatt med vita tassar och vit mage/bröst. Väldigt nyfiken men lite skygg. Nyfikenheten gör att han går in i förråd, garage men även bilar. Att han är skygg gör att han förmodligen gömmer sig om någon skulle komma in där han möjligtvis är instängd. Familjen har kollat alla diken i området utan resultat. Dom är också orolig att han är instängd där han inte har tillgång till vatten eller mat så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen.

Har ni sett Gandalf Grå, kontakta Madeleine på 070-994 47 46

Mischa från Stöde

Chipmärkta hankatten Mischa försvann den 30 maj vid 16-tiden från sitt hem på Gullvivevägen 15 i Stöde.

Har ni sett Mischa, kontakta Bertil eller Elisabeth på 070-318 03 98 eller 070-243 97 07

Stina från Sallyhill/Sidsjön

Kastrerade och chipmärkta honkatten Stina försvann den 5 juni från sitt hem på Stockmakargatan 9 i Sallyhill/Sidsjön. Matte skriver:

Hon är en sköldpaddsfärgad honkatt som är otroligt skygg. Hon har varit bort i två dagar. Under mina 8 år med henne har hon aldrig varit utomhus inte ens vågat gå i närheten av balkongen. Hon är en dam som är livrädd för människor. Till o med mig. Kan vara tänka mig va rädd hon måste vara nu. Hon är innekatt, hon måste ha smitit ut genom balkongen eller med mig i ytterdörren när jag inte sett. Hon är kastrerad och chipad ❤️ Hon har haft ett halsband med det fastnade hon med så det tog jag av henne för ett tag sedan 😢 Hon är otroligt rädd av sig. Hon kommer bara på hennes egna villkor.

Har ni sett Stina, kontakta Malin på 072-511 27 83

Kika från Sundsbruk

Chipmärkta honkatten Kika försvann den 4 juni från sitt hem i Sundsbruk. Kika är väldigt blyg och kan vara rädd för människor. Familjen saknar henne väldigt mycket.

Har ni sett Kika, kontakta Erika på 073-877 94 41

Gucci från Alnö

Hankaninen Gucci har försvunnit från sitt hem på Fiskebåtsvägen 23 på Alnö. Matte skriver:

Vi hittar honom ingenstans, men kaniner brukar hålla sig i närområdet när de rymmer. Han är väldigt snäll och bits inte. Om ni ser honom så snälla ring mig. Fånga honom gärna om ni lyckas, han är inte farlig!

Har ni sett Gucci, kontakta Emma på 070-276 93 32

Sam från Nedre Klockarberget/Njurunda

Kastrerade och chipmärkta hankatten Sam försvann på morgonen den 28 maj från sitt hem på Nedre Klockarberget i Njurunda. Matte är orolig att han kan ha blivit instängd så ni som bor i området får gärna kolla era utrymmen så som garage, förråd och liknande.

Har ni sett Sam, kontakta Josefin på 076-137 70 37

Jussi från Alnö/Hartungsviken

Kastrerade och chipmärkta hankatten Jussi försvann den 13 maj från sitt hem på Tallbacksvägen 27 på Alnö/Hartungsviken. I nuläget finns ingen bild på Jussi men han är grå-svart randig med vitt bröst.

Har ni sett Jussi, kontakta Nils på 060-559 102 eller 073-815 65 24

Lillöra från Aspen/Bergeforsen

Kastrerade och chipmärkta hankatten Lillöra försvann den 2 maj från Aspen/Bergeforsen. Lillöra är svart med lite vitt på bröstet och har, precis som namnet antyder, korta runda öron (de var förfrusna när han kom till familjen som ”hittekatt” för drygt tre år sedan). Han brukar inte vara borta långa stunder och mattes värsta farhåga är att han fallit offer för någon rovfågel eller lo, men hoppas att han bara kommit på avvägar och att han kommer tillbaka.

Har ni sett Lillöra, kontakta Susanne på 072-571 92 23

Sessa från Skönsmon

Kastrerade och öronmärkt honkatten Sessa försvann den 30 april från sitt hem på Kellgrensvägen 13 i Skönsmon. Sessa är en liten tjej som inte brukar vara långt borta, kommer alltid direkt och har aldrig varit borta mer än nån timme. Hon är långhårig ljusgrå, vit och lite röd (blåsköldpadd). Sessa gjorde en lejonklippning för ett tag sedan och pälsen har växt ut lite nu. Vid försvinnandet bar hon ett svart halsband med vit text på samt ägarens telefonnummer.

Har ni sett Sessa, kontakta Camilla på 073-967 74 06

Hjördis från Östermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta honkatten Hjördis försvann på kvällen den 26 april från sitt hem på Rebetskygatan 18 i Östermalm/Sundsvall. Hjördis är van att vara ute men inte i längre sträckor och är alltid hemma på nätterna, hon är också väldigt social. Matte (och vi) ber er som bor i området att kolla era utrymmen så som förråd, garage o.s.v ifall hon råkat blivit instängd.

Har ni sett Hjördis, kontakta Lotta på 070-343 25 54.

Clinton från Skönsmon

Hankatten Clinton försvann den 1 april från sitt hem vid Hillstavägen 8 och Västra Radiogatan 25 i Skönsmon. Grannen till Clintons ägare skriver:

Titta gärna i garage o förråd så han inte blivit instängd nånstans. Han jamar som en gnisslig gammal dörr så han har svårt att göra sig hörd. Han har en kal ring runt halsen efter många års bärande av halsband. Fluffig tjock svans. Ser svart ut på håll men i solen ser han chokladbrun ut.
Han är en gammal herre på 15 år så hoppas verkligen inte att räven tagit han eller blivit plötsligt sjuk så han krypit under ett hus eller altan. Han brukar hålla sig i närområdet och har aldrig varit borta så här tidigare.

Har ni sett Clinton, kontakta Jeanette på 073-984 79 10

Cindy från Skönsmon

Kastrerade och öronmärkta honkatten Cindy försvann den 3 april från sitt hem på Östermovägen 10 i Skönsmon. Cindy är 17.år och är en van utekatt men brukar vara inne på natten under vintertiden.

Har ni sett Cindy, kontakta Anette på 070-692 08 50

Gregor

Som ni säkert minns kom en extremt utmärglad katt till oss för några veckor sedan som fångade många hjärtan. Vi talar såklart om Gregor som kämpade för sitt liv så intensivt. Denna vecka gjordes en kontroll hos veterinären för att se om hans organ tagit stryk av hans horribla upplevelse, och till vår enorma glädje och lättnad mår han prima! Han är nu kastrerad, vaccinerad, ID-märkt, avmaskad och avskabbad i öronen och viktigast av allt: han är redo för sitt för alltid-hem.
Så hur är då en katt som Gregor, som upplevt det allra värsta? Jo, han är den charmigaste och kärvänligaste kissen som jourhemmet skådat. Att ligga i knät är obligatoriskt var du än är. Nätterna spenderas i sin lilla bädd mitt emellan jourmattes och jourhusses kuddar. Han tycker om att prata, busa och framförallt närkontakt. Han är en mycket trygg kille som gärna ligger på balkongen och flörtar med grannarna. Kort sagt finns ingen större skatt och Gregor behöver ett hem som ger han all den kärlek han önskar och lite därtill! Han blir lite nervös kring andra katter, och njuter av att stå i centrum, så ensamkatt är nog bra för honom. Han är rakad nu, men är långhårig annars och behöver någon som kan hantera pälsvård. Han verkar mycket nöjd med livet som innekatt.

Är du rätt människa för Gregor och är redo att ta vid och fortsätta denna solskenshistoria?
Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-545 69 17

Nu har Gregor flyttat till sin nya familj :)

Peppe

Det här är Peppe och han kom till oss via en omplacering.

Peppe är en ung grabb på snart 1.år. Han är en fin och lugn kille men ibland blir det full fart när han leker med sin favorit leksak och då far han runt som ett fluffigt litet yrväder. Peppe är döv men är som vilken katt som helst. Han följer efter en vart man än går och han tycker inte om att vara ensam för länge, då blir det klagosång. Peppe är inte en knäkatt utan mer en sitta-eller-ligga-bredvid katt, han tycker om närheten.
Peppe söker ett hem som innekatt och skulle det finnas en innätad eller inglasad balkong är det ett plus. Han vill ha ett lugnt hem utan barn men gärna med en kattkompis.
Peppe är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Är du intresserad av Peppe, maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se.

Peppe har nu flyttat till sin nya familj 😊

Sötnos från Sundsvall

Kastrerade svartvita honkatten Sötnos försvann den 18 mars från sitt hem på Harmonigatan i Sundsvall. Sötnos kom inte hem som hon brukar på kvällarna och har inte synts efter det. Detta har inte hänt tidigare.

Har ni sett Sötnos, kontakta Lars på 070-399 93 45

Shelby

Det här är Shelby som kommit till oss via en omplacering.
Shelby är lugn och gosig dam som charmar alla med både karisma och utseende! Hon söker ett hem som utekatt där hon kan få lufta på svansen när hon vill. Shelby är social och vill gärna ha en kattkompis då hon hade det i sitt förra hem.

Vill du adoptera Shelby, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på 070-545 69 17

SHELBY HAR FÅTT ETT NYTT HEM

Findus från Nolby

10-månaders hankatten Findus försvann den 11 februari på eftermiddagen från sitt hem på Gamla Vägen 8 i Nolby. Findus är inte id-märkt och familjen hann inte kastrera honom innan han försvann, tid hade bokats men fick ställas in. Han älskar att vara ute och kommer alltid hem men inte denna gång. Vid försvinnandet bar han ett glittrigt grönaktigt halsband.

Har ni sett Findus, kontakta Annelie på 070-555 97 35

Trollet

Trollet kom till oss som en omplacering. Hon är 5 år, kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Trollet söker ett lugnt hem utan barn där hon kan få mycket uppmärksamhet och gos. Hon är en bestämd dam som ibland kommer och säger till att nu är det faktiskt ditt jobb att ha mig i ditt knä och klappa mig. Precis som namnet indikerar är hon ett riktigt charmtroll.

Trollet har fått ett nytt hem!

Vill du adoptera Trollet, maila oss på info@sundsvallsdjurem.se eller ring oss på telefontid, numret är 070-545 69 17

Bengan från Fränsta

Kastrerade hankatten Bengan har försvunnit igen från sitt hem i Södra Gullgård, Fränsta. Husses brorsdotter skriver:

Bengan gick till ett äldre par i Ljungaverk med 2 katter själv men sen han skulle fångas in har de inte sett röken av honom 😔. Verka blivit rädd o skygg efter sina dagar på vift 🐈”

Har ni sett Bengan, kontakta Lisa på 073-621 99 39

Sigge från Haddäng/Gnarp

Kastrerade och öronmärkta hanatten Sigge försvann 25 decemberfrån sitt hem i Haddäng/Gnarp. Sigge har ett specifikt kännetecken och det är ett ärr han har mitt på ena örat.

Har ni sett Sigge, kontakta Linda på 070-345 02 85

Bamse från Alnö

Kastrerade dvärgvädurskaninen Bamse försvann i oktober från sitt hem på Krokviksvägen 26 på Alnö.

Har ni sett Bamse, kontakta Jim på 072-225 25 35

* * *

UPPDATERING 6/1-2021:
Bamses husse erbjuder hittelön, han skriver:

”Jag betalar 10:000:- ifall någon har honom eller hittar han. han har sin bäste vän/syster kvar här hemma och hon saknar nog honom lika mkt som som resterande familjemedlemmar.”

Fluff

Fluff hittades i närheten av parkeringen vid Midälva, Nacksta. Paret som hittade och lyckades få fatt i henne hörde av sig till oss så nu är Fluff i ett av våra jourhem i väntan på att få komma hem till sin familj igen.

Äger du eller vet du vem som äger Fluff så kontakta oss på maildress info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på telefontid 070-545 69 17

FLUFF HAR FLYTTAT TILL SITT NYA HEM

Leo från Timrå

3-åriga hankatten Leo försvann för ca.2 månader sedan från sitt hem i Timrå Centrum. Han är ljusröd i färgen och är vit på tassar, mage, bröst och nos.

Har ni sett Leo, kontakta Ann på  073-073 30 96

Enzo från Årskogen

Kastrerade hankatten Enzo försvann för ca.3 veckor sedan nu från familjens nya bostad i Årskogen. Familjen tror att han försöker ta sig tillbaka till Timrå där han bodde tidigare. Enzo är helgrå med några vita strån på bröstet. Väldigt skygg men jamar mycket.

Har ni sett Enzo, kontakta Madelene på 072-524 23 02

Manne från Forsa/Njurunda

Kastrerade hankatten Manne försvann 12 november från sitt hem i Forsa/Njurunda. Manne har ett specifikt kännetecken och det är en liten svart prick på vänster näsborre. Han brukar kunna vara ute på längre vandringar, matte skriver:

Är ofta borta några dygn i sträck, håller till på Mjösunds kyrkogård. Var borta en längre period för ca två veckor sedan. Visade sig då att ett äldre par tagit in honom,givit honom mat. Har nu sökt katten på kyrkogården, efter stångån och Mjösundsvägen utan resultat. Har haft sms kontakt med barnbarnet till det äldre paret som hade honom senast, de hävdar att de endast sett honom, inte tagit in honom. Misstänker att Manne har fler ställen som han besöker

Har ni sett Manne eller råkar han vara på besök hos er, kontakta Ingmari på 070-58 303 48

Jåjjs från Södermalm/Sundsvall

Kastrerade och chipmärkta honkatten Jåjjs försvann 11 november från sitt hem på Fredsgatan 26 i Södermalm/Sundsvall. Jåjjs är svart (brun i starkt solsken) och vit, med vit haklapp och vit nos, vita sockor på tassarna. Hon har ett avrakat område mellan vänster öga och öra efter en behandling. Hon brukar inte röra sig så långt från hemmet, men husse har gått runt hela Södermalm med hennes ”kom-hem-för-mat-klocka”, så han tror att hon kan ha rört sig längre bort. Vid försvinnandet bar hon ett halsband med ägarens telefonnummer.

Har ni sett Jåjjs, kontakta Anders på 070-210 61 13

Sigrid

Sigrid är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

När Sigrid först kom till oss var hon väldigt rädd och osäker, men med tid och tålamod och kärlek så har hon blommat ut! Hon är nyfiken och busig, mysig och kontaktsökande. Sigrid följer med jourmatte runt i lägenheten och ligger gärna brevid eller på henne i sängen. Hon trampar först i ca 10 minuter innan hon myser ner sig i en liten boll, vilken kärlek!
När det gäller Sigrids för-alltid-hem säger jourmatte att:

”Hon behöver en människa som har ro och tid att ge henne utrymme att växa och när hon gör det blir hon trygg och trofast.”

Sigrid är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Sigrid så maila din intresseanmälan till info@sundsvallsdjurhem och berätta vad du erbjuder för hem. Du kan även ringa 070-5456917, kolla in våra telefontider på hemsidan.

Sigrid har fått ett nytt hem

Harry

Harry är ett omhändertagande från en annan kommun och är 1 av 7 katter som kom till oss.

Harry är en fin liten mys-kille som gärna ligger i jourmattes knä på kvällen. Han vill vara innekatt och ha ett lugnt hem, så utan mindre barn, men en kattkompis skulle nog funka!
Harry är vaccinerad, kastrerad och id-märkt.

Kan du ge Harry ett hem, maila oss på info@sundsvallsdjurhem och berätta vilket slags hem du kan erbjuda eller ring på 070-545 69 17

NU HAR HARRY FLYTTAT TILL SITT NYA HEM! :)

Pralin

Det här är Pralin. Pralin blev först inlämnad av en privatperson till Veterinärhuset då hon blivit påkörd någonstans i Skönsmon. Tack o lov så mådde hon bra, inga synliga skador och fick i sig både mat och vatten. Veterinären kunde se att hon inte hade någon id-märkning och kontaktade oss, så nu är lilla Pralin i ett av våra jourhem. Jourhemmet säger att hon är underbar, väldigt social och kärvänlig.

Äger du eller vet du vem som äger Pralin så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

Pralin har fått ett nytt hem

Alice

Alice kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Alice är en väldigt snäll men försiktig liten dam, men hon blir en riktig gose-katt som inte kan få nog med klappar och kärlek så snart hon känner att läget inte är så farligt, som hennes små hjärnspöken vill få henne att tro.
Alice vill ha ett hem som innekatt i en lugn miljö utan barn, men kanske med en kattkompis.
Våra önskemål är alltid utifrån kattens bästa, våra duktiga jourhem har noggrant utvärderat katten och sett vad för hem som skulle passa just deras katt bäst.

Alice är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Morris

Morris har hittat ett nytt hem!

Morris är en ung katt, ca.6-7 månader, som föddes ute tillsammans med sina syskon av en förvildad tamkatt. Ännu ett sorgligt öde som drabbar dom katter som är okastrerade, som inte får omsorg och får ungar utomhus. Dom här kattungarna hade tur som hittades så dom kunde tas om hand och att vi kan se till att dessa inte fortsätter att bidra till Sveriges alla ägarlösa katter.

Morris är en försiktig kille men ger man honom tid och tålamod så kommer man tillslut vinna hans hjärta. Han är en kurrmaskin som gärna lägger sig i soffan bredvid sin jourmatte och tittar på tv, men när han slöat klart är det full galopp i lägenheten som gäller!

Till Morris söker vi ett hem som innekatt med en annan trygg katt som är van andra katter och som kan vägleda honom i livet.

Vill du adoptera Morris så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Leonardo da Vinci

TINGAD!

Detta är Leonardo (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Leonardo är en försiktigt och känslig liten kille. Han är med och busar och leker med de andra, särskilt med brorsan Vincent, men han tycker det är läskigt med nya saker så man får ha lite tålamod med honom. Men när det vankas mat då är han en liten sångfågel och sjunger glatt!

Han söker ett hem, utan barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Leonardo, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Vincent van Gogh

TINGAD!

Detta är Vincent (född 5/9-18) och han är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Vincent är en glad liten tokstolle. Han springer omkring och snubblar på sina egna tassar, men ställer sig snabbt upp igen och fortsätter med busandet! Jaga och fånga är han bra på, både när det gäller leksaker man kastar åt honom och saker han ser på tv-skärmen (fast dom är lite svårfångade).

Han söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Vincent, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lisa Larsson

TINGAD!

Detta är Lisa (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Lisa är en positiv och gosig tjej som tycker om att bli ompysslad. Hon njuter av att ligga vid ett varmt element och bli klappad på magen.  Hon är även den som är mest social och framåt i syskonskaran, en tuff liten tjej med skinn på nosen helt enkelt!

Hon söker ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Lisa, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Jenny Nyström

TINGAD!
Detta är Jenny (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Jenny är sprallig men ändå ganska lugn av sig. Ibland får hon såklart små stolleryck men att ta det coolt och lugnt är annars hennes melodi. Att upptäcka nya saker  är kul, så hon har lite äventyrare i sig!

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Jenny, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Frida Kahlo

TINGAD!

Detta är Frida (född 5/9-18) och hon är en av kattungarna från Indal som vi hjälpt till att ta hand om.

Frida är en busig och pigg tjej som har mycket spring i tassarna. Duktig på att klättra är hon också, en liten akrobat i kattformat! Hon kan även vara lite av en retsticka mot de andra, men det är med glimten i ögat.

Hon söker ett hem, utan mindre barn, som innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Frida, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Oscar

Det här är Oscar. Han hittades i mitten på juni helt ensam i ett förråd vid en förskola i Bredsand. Man uppskattade att han bara var 2,5 vecka så han fick komma till ett jourhem fort för att få i sig mjölkersättning. Tack vare att han kom till oss så fort så klarade han sig och är idag som vilken liten kattunge som helst! Han är väldigt självständig trots sin unga ålder men han är också nyfiken, full i bus och har massa spring i tassarna. Ett riktigt litet yrväder skulle man kunna säga! Oscar blir 12.veckor den 20/8 och är då flyttklar. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett stort plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Oscar, ring oss på 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

TINGAD

Iris

Iris hittades natten den 16 mars sittande på väg 86 i höjd med Bergsåker. En kvinna som jobbade natt i området uppmärksammade Iris och tog in henne så hon fick värme. Iris var genomfrusen och väldigt trött. Iris är nu i ett av våra jourhem och vilar ut, hon är en trött fröken men vi hoppas hon snart är pigg igen.

Iris visade sig vara en 17 årig dam som nog mår bäst att vara inne nu på alders höst då hon inte verkar må riktigt bra.

Äger du eller vet du vem som äger Iris, kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917

Pontus

Pontus var 5.veckor när han hittades av en kvinna på parkeringen vid Timrå kyrka. Hon hörde genast av sig till oss och vi tog in honom direkt, för så små kattbebisar ska absolut inte vara ute på egen tass! Pontus är en riktig liten charmör och full i bus. Man märker att han försvann ifrån sin mamma för tidigt då han gärna ”snuttar”. Pontus blir 12.veckor 29/10 så han är redo att flytta i slutet av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Pontus, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Pontus ska flytta, få en kattkompis och blir bortskämd:-)

Sebastian

Sebastian var runt 4.veckor när han hittades ute tillsammans med sin mamma ute i Bredsand. Dom blev infångade men tyvärr var hans mamma inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Sebastian inte blev omhändertagen ordentligt, så han fick komma till ett av våra jourhem. Han är en fin och busig liten kille som kan somna vart som helst när som helst! Sebastian blir 12.veckor 16/10 och är då redo att flytta i mitten av oktober. Han söker då ett hem som antingen ute eller innekatt och en kattkompis är ett plus. Det man ska tänka på med en liten kattunge är att den inte får vara hemma själv hela dagarna, det är inget roligt liv för en aktiv kattunge.

Vill du adoptera Sebastian, så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Sebastian har fått ett nytt hem

Svala

Svala och hennes syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Svala och hennes syskon Kiwi och Lunne hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Svala är den tuffaste i syskonskaran och visar sina bröder vart skåpet ska stå! Hon söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Svala är nu tingad.

Är du intresserad av Svala, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Kiwi

Kiwi och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Kiwi och hans syskon Lunne och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.

Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Kiwi är den matgladaste i syskonskaran och den som sover mest! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Kiwi är nu tingad

Är du intresserad av Kiwi, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Lunne

Lunne och hans syskon är viltfödda och är ännu inte riktigt som ”vanliga” kattungar, så dom kräver en del jobb och tålamod.

Lunne och hans syskon Kiwi och Svala hittades i början av augusti under Railway Saloon i Sundsvall. Vi åkte dit och satte ut en fälla i hopp om att vi skulle lyckas få tag på dom. Efter 5 timmar var alla infångade och sattes i ett av våra jourhem. Eftersom dom inte blivit hanterade av människor innan så var dom rädda och osäkra men allt eftersom har dom blivit modigare och säkrare. Allt som behövs är tålamod och förståelse.
Vi väljer att inte låta dom flytta tillsammans för vi vill att dom ska kunna utvecklas till egna individer.

Lunne är den som är försiktigast i syskonskaran, men när det kommer till bus och lek finns inga hämningar! Han söker ett barnfritt lugnt hem som innekatt med katt eller hundkompis.

Lunne är nu tingad

Är du intresserad av Lunne, ring oss på nummer 070-545 69 17 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

Bosse

20160831BosseDet här är Bosse. Han hittades i Västansjö/Söråker. Han är en semilånghårig kastrerad hankatt som synts till i området länge. Han är en go och snäll kille men pälsen är i förfärligt skick. Vi önskar att människor som har långhåriga katter som utekatter är disciplinerade med kam och borste så katterna slipper bli i detta skick, det är så smärtsamt för dem.

Uppdatering: Nu har Bosse varit till veterinären för koll. Han är en lite äldre katt på ca 10 år som nu söker ett nytt hem där han får stanna. Han är en sån fin herre och jourhemmet kan inte nog ösa beröm över Bosse. Han är social, ligger gärna tätt intill och sover i sängen med jourmatte. Busar gör han också med sin lilla boll. Han är en helt perfekt katt, hälsar jourmatte, som kommer att göra sin nya ägare mycket lycklig.

Bosse söker ett hem som innekatt eller utekatt i en fin miljö. Han visar inga tecken på att vilja vara ute men uppskattar att ha en balkong att få lyssna på fågelkvitter och jaga en och annan fluga på.

Nu har Bosse flyttat. Han har fått två andra kattkompisar som även de kommer från oss och på somrarna får han vara utekatt på landet. Han sköter sig alldeles perfekt i det nya hemmet så nu hoppas vi att han hittat sitt föralltidhem.

Jussi

Jussi20160531Jussi är en liten 10 veckors hankattunge som hittades av ett par på Centrumvägen i Söråker. Kvällen innan hade paret hört små pipande ljud men kunde inte hitta något. Morgonen därpå hördes pipandet ännu mer. Mannen i huset letade i trädgården var ljuden kom ifrån, och när han tittade under altanen sprang det här lilla knytet fram. Jussi är i gott skick och är väldigt social och tillgiven. Att bli gosad på och ta tupplurar i jourmattes knä är hur mysigt som helst.

Jussi heter Alex och hade blivit bortskrämd från sitt hem av en annan katt. Men nu får han komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! :)