Kategoriarkiv: Söker nytt hem

Ida, Lova och Thea

Dessa tre små kaninflickor är upphittade i en annan kommun och har kommit till oss via Länsstyrelsen.

De är nyfikna små flickor det här och söta som små praliner alla tre, de är kaninungar

Kaniner är flockdjur så vi ser gärna att de får flytta tillsammans.

Vi söker alltid skuttiga hem till våra kaniner. De ska inte sitta i bur hela dagarna utan ha tillgång till att skutta runt varje dag, sträcka på benen och göra lyckliga kaninhopp. Beslutet är skaffa kanin ska vara väl genomtänkt precis som med alla djur. De kommer inte att kunna leva ute i vinter då de bor inomhus nu.

Vill du adoptera dessa tre systrar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Muskot

Muskot är en liten tjej som haft oturen att ha förlorat sina vänner så nu söker hon ett nytt gäng att hänga med.

Hon är en 1 år gammal dumbo-örad råtta. Hon är nyfiken, social och alltid på språng.

Har du råttor och känner att denna tjej kan få en ny chans till kompisar hos dej så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

Roger

Roger är en aningen korpulent herre, inge fel med det, här gillar vi alla former! Han är lugn och snäll. Han har bott som innekatt med sin husse som tyvärr nu inte finns längre så Roger behöver ett nytt hem.

Vi tror att Roger skulle trivas i ett lugnt hem, en snäll kompis kan funka då vi vet att Roger tidigare haft en kattkompis.

Kan du erbjuda Roger ett tryggt och kärleksfullt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.

Marie Curie

Marie är upphittad på Söndagsvägen i Sundsbruk. Hon bosatte sej där under en altan och det var snart ett faktum att hon ansåg det vara hennes hem för hon gick ingenstans på ett par veckor. Familjen som bodde där letade ägaren, de kontaktade även oss så vi efterlyste ägaren på vår sida men inget napp. Under en altan ska ingen bo så denna tjej fick komma till oss istället.

Marie är en sån gosig tjej, hon kryper gärna upp i famnen och snusar in sig i nacken på jourmatte som liknar det med att Marie ger henne en kram. Hon är en pratsam tjej som kanske undrar om vi kan hjälpa henne hitta hem eller så har hon bara mycket att berätta om sin tid där under altanen och hennes iakttagelser.

Ingen ägare hörde av sig och ville ha tillbaka denna lilla juvel. Marie är därför nu kastrerad, vaccinerad och id-märkt och söker ny sitt nya hem. Hon är en lättsam tjej på ca 2 år som jourhemmet tror skulle uppskatta vara utekatt i en lugn och trygg miljö.

Vill du adoptera Marie så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se. Det går även bra att ringa oss på vår telefontid, nr 0705456917.

Katter för adoption

Vi har för stunden väldigt många katter inne, både vuxna och kattungar. Vi jobbar med Länsstyrelsen och när det gäller omhändertagna djur kan vi inte alltid lägga ut bild på dem. Kontakta oss gärna via mail och beskriv det hem ni erbjuder och vad för katt ni söker. Vi vill veta hur stort ni bor, andra djur, små barn, ska ni ha utekatt vill vi ha adressen för att kolla utemiljön.

Vill man adoptera en innekatt så vill vi att man ska ha lite yta att erbjuda katten, minst 2 rum och kök, ett stort plus är om man kan erbjuda katten vistelse på en innätad balkong, den måste vara det enligt lag om katten ska få vara där så den inte ramlar ned och skadar sig. Vad gäller utekatter så är vi noga med miljön. Vi vill att man bor lantligt eller i ett lugnt villaområde utan hårt trafikerade vägar i närområdet.

Är det en kattunge man söker så bör man vara hemma de första veckorna såvida man inte har en annan katt som håller den sällskap. En kattunge är en bebis så det blir många ensamma och tråkiga timmar om ingen håller den sällskap samt att de är väldigt busiga och lätt gör sig illa om man inte har den under uppsyn, en olycka händer ett litet busfrö så lätt.

Vi skräddarsyr varje hem efter kattens behov, vi vill att de ska vara lyckliga med sin nya ägare och de med katten.

Maila oss gärna på info@sundsvallsdjurhem.se din intresseanmälan.