Kategoriarkiv: Söker nytt hem

Katter för adoption

Vi jobbar med Länsstyrelsen och när det gäller omhändertagna djur kan vi inte alltid lägga ut bild på dem. Kontakta oss gärna via mail och beskriv det hem ni erbjuder och vad för katt ni söker. Vi vill veta hur stort ni bor, andra djur, små barn, ska ni ha utekatt vill vi ha adressen för att kolla utemiljön.

Vill man adoptera en innekatt så vill vi att man ska ha lite yta att erbjuda katten, minst 2 rum och kök, ett stort plus är om man kan erbjuda katten vistelse på en innätad balkong, den måste vara det enligt lag om katten ska få vara där så den inte ramlar ned och skadar sig. Vad gäller utekatter så är vi noga med miljön. Vi vill att man bor lantligt eller i ett lugnt villaområde utan hårt trafikerade vägar i närområdet.

Är det en kattunge man söker så bör man vara hemma de första veckorna såvida man inte har en annan katt som håller den sällskap. En kattunge är en bebis så det blir många ensamma och tråkiga timmar om ingen håller den sällskap samt att de är väldigt busiga och lätt gör sig illa om man inte har den under uppsyn, en olycka händer ett litet busfrö så lätt.

Vi skräddarsyr varje hem efter kattens behov, vi vill att de ska vara lyckliga med sin nya ägare och de med katten.

Maila oss gärna på info@sundsvallsdjurhem.se din intresseanmälan.

Athena

Athena har tidigare blivit placerad av oss men saker händer i livet och nu är denna lilla primadonna åter hos oss och söker sitt nya hem.

Det här är en brud med hög social kompetens. Hon är översocial kan man säga. Hon tycker hon känner alla och slår gärna följe på promenader med människor hon möter vilket gör att hon hamnar på ställen långt ifrån där hon bor. Hon gillar långa skogspromenader och lite kortare stadspromenader, allt är av nöje för Athena, bara hon har sällskap. Bilar gillar hon också, står en bildörr öppen så hoppar hon gärna in och hoppas på att bli bjuden på en spännande åktur.

Som ni förstår så är detta lite av ett problem, hon utsätter sig själv för fara och de som möter henne blir orolig att hon är vilse och söker hjälp medans hon i själva verket bara är ute efter sällskap. Detta gör att vårat sökande efter ett nytt hem är aningen komplext. Ska hon vara utekatt så måste det bli på landet, en bra bit från områden där många människor rör sig. Kanske kan man försöka ha henne som innekatt i ett hus tex eller större lägenhet med en kompis och tillgång till innätad balkong. Vi vet att det kommer att bli svårt att hitta hennes nya hem men hon är en sån underbar katt så vi väntar tålmodigt tills hennes nya hem kontaktar oss för vi vet att det finns därute, de har bara inte hittat till varandra ännu.

Naturligtvis är Athena kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Athena så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se och beskriv dem hem du erbjuder.

Ida och Thea

Dessa små kaninflickor är upphittade i en annan kommun och har kommit till oss via Länsstyrelsen.

Dom var i början 3.st men lilla Lova har flyttat så nu är det Ida och Thea kvar. Flickorna är nyfikna och söta som små praliner. Kaniner är flockdjur så vi ser gärna att dom får flytta till sitt nya för-alltid-hem tillsammans.

Vi söker alltid skuttiga hem till våra kaniner. De ska inte sitta i bur hela dagarna utan ha tillgång till att skutta runt varje dag, sträcka på benen och göra lyckliga kaninhopp. Beslutet är skaffa kanin ska vara väl genomtänkt precis som med alla djur. De kommer inte att kunna leva ute i vinter då de bor inomhus nu.

Vid flytt kommer kommer dom att vara kastrerade.

Vill du adoptera dessa systrar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se