Om oss

Sundsvalls Djurhem är en ideéll förening, startad i slutet av 2005 med en styrelse bestående av fem personer. I början av 2006 registrerades föreningen och kort därefter fick vi ansvar för vår allra första katt, Murre. Därefter har det kontinuerligt kommit in nya katter varje månad och fram till 20 februari 2015 har vi hjälpt cirka 970 katter inklusive ett antal kaniner, en nymfparakit, två praktrosellor, flera undulater, en dvärgpapegoja, en hamster och fyra sköldpaddor att hitta hem, nytt eller befintligt.

Tanken med föreningen är att i första hand hjälpa upphittade smådjur som saknar ägare att hitta en ny ansvartagande ägare som vill ta på sig det fulla ansvaret för ett djur. Främst gäller det katter och antalet oönskade katter är stort. Pga såväl ekonomiska samt praktiska möjligheter så tar vi inte omplaceringsdjur. Vi har valt att främst prioritera de djur som går ute, utan möjlighet till värme, mat etc. Vi tar inte in förvildade tamkatter utan endast tama djur som trivs i människors sällskap och är hanterbara. Djuren blir hos oss utvärderade så att vi kan säkerställa att de ej har aggressiva tendenser samt att de är rumsrena.

Vi använder oss av jourhem. Vad det innebär kan du läsa under Jourhem. Utöver dessa har vi två stora, fina akutbås. Sundsvalls Djurhem arbetar även för att höja kattens status i samhället. Därför tas alltid en symbolisk summa ut för varje djur som går via oss. När de flyttar till sina nya hem är de kastrerade, id-märkta, vaccinerade och avmaskade. Summan är betydligt lägre än vad det kostar föreningen under tiden djuret befinner sig i vår omsorg.

Våra katter, honor, hanar och kattungar, kostar 800 kronor.

De vuxna djuren är kastrerade, öronmärkta, vaccinerade, avmaskade och vid behov avskabbade. En kattunge är vi köp dubbelvaccinerad, vid sex månaders ålder tar köparen katten till veterinär för kastrering och öronmärkning på vår bekostnad.

Styrelsen består av:

Ordförande Eva Vikman Årblom
Ledamot Eva Björkman
Suppleant/sekreterare Camilla Stålhammar
Suppleant Kristina Östling
Suppleant/ Kassör Kamilla Sedergren

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på 070 – 545 69 17 eller på info@sundsvallsdjurhem.se