Grålle

Grålle är en okastrerad hankatt som länge länge drivit runt i Selånger och försökt komma in till folk. Han är egentligen en otroligt kärleksfull katt som älskar att bli ompysslad och få vara med, leker gärna lite men njuter mest av att äntligen få höra hemma någonstans. Dessa fressar lever ett hårt liv och blir ofta bortjagad med hårda ord. De ställer till mycket oreda så man förstår att allmänheten ibland får nog. Vi tror att Grålle är en av dessa katter som råkat illa ut tills han hamnade hos rätt människa som hjälpte honom och gjorde så han fick komma till oss.

Så här skriver jourmatte:

”Detta underverk behöver någon som verkligen älskar honom och har tid. Han möter mig när jag kommer hem och har saknat mig. Han vill inte vara ensam”

Han är en semilånghårig katt som var smärtsamt tovig när han kom till oss. Nu är han en elegant gentleman i lejonklippning och kastrerad, märkt och vaccinerad har han också blivit. Han kommer troligen att hälsa på dej med en fräsning men visar du honom att du är värdig hans kärlek och inte tänker vara dum mot honom så har du en trogen vän för livet i Grålle.

Vill du adoptera Grålle så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.


Göte

Göte är en kastrerad hankatt som under en längre tid huserat i ett garage hos en dam i Ängom, Matfors. Pga av sin rondör misstänkte damen att katten kunde vara dräktig så då fick den komma till oss. Men..det var bara en hane med en gomage. Så nu sitter han hos oss och väntar på att få komma hem igen.

Äger du eller vet du vem som äger Göte så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem,.se


Ivan och James

Ivan och James är två underbara småkillar på ca 7 månader som söker ett hem tillsammans. De är sociala och gosiga och skulle gilla att vara utekatter i en bra utemiljö eller möjligen bo i hus med tillgång till innätad balkong.

Det är alltid lite svårare att hitta ett nytt hem till katter som vill flytta tillsammans men har man ingen katt sen förut så är det perfekt att skaffa två katter som har sällskap av varandra. Många katters vardagar är långa, ensamma och tråkiga då deras familj jobbar eller är i skolan. Även utekatter vill ha en kompis då de vintertid oftast är väldigt begränsad i hur de vill gå ut, många föredrar att stanna inne i värmen och då är det guld värt att ha en kompis att dela vardagen med.

De är båda kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du erbjuda Ivan och James ett nytt hem så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.


Embla

Embla är en okastrerad honkatt som hållit till länge i Storboda, Torpshammar. Hon var väldigt skärrad när hon kom till oss och iakttog oss med stora betraktande ögon. Hon mjauade förtvivlat som om hon försökte berätta för oss hennes förvirring om vart hon hamnat. Nu, några dagar senare har hon landat och vi märker att hon gillar mer och mer när vi tar i henne. Hon är en sockersöt liten flicka som nu vill ha hjälp att hitta hem.

Äger du eller vet du vart Embla bor på kontakta oss på mail info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Gustav

Gustav kom till oss med sin syster Smulan och sina kompisar Katja och Inge. Gustav är född 2012 och är en mysig kille, lite försiktig i början men när man lär känna honom är han en riktig myspropp. Jourmatte säger att han är så gosig och pratsam att hon får inget gjort hemma, det ska vara mysstund hela dagarna. Gustav har levt som utekatt men skulle nog funka som innekatt i hus eller större lägenhet med tillgång till innätad balkong. Vad man ska tänka på när man skaffar en långhårig katt är att det krävs disciplin på kammen för att pälsen inte ska bli tovig.

Gustav är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du adoptera Gustav så ringa oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se


Katja

Katja kom in med 3 kompisar genom Länsstyrelsen då deras matte gått bort. Katja är född 2011. Hon är en riktig goklimp. Hennes kompis Smulan ser likadan ut och är troligen dotter till Katja då hon är född 2012, även hon supergosig som kullrar och rullar sig i välmående när hon får uppmärksamhet. Sen var det även en röd långhårig hankatt med, Simba, han är brorsa till Katja och möjligen har även han då Katja som mamma. Sibma är lite försiktigare än brudarna men jättesnäll och go även han.  Den fjärde kissen var en korthårig rundlagd herre, grå och vit. Lite försiktig men oerhört gossjuk, han har eventuellt fått ett nytt hem redan.

Dessa katter har levt som utekatter och vi tror att de vill fortsätta med det alternativt att de kan vara innekatter i ett hus. De är snälla, vackra och sociala katter som kräver rejäl pälsvård, det bör man ha i åtanke när man skaffar en långhårig katt.

Är du intresserad av någon eller några av dessa godingar så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Alice

Alice är som Kämpe upphittad i Långsjön / Matfors där hon har hållit till ett längre tag. Alice är mycket avvaktande samt rädd.

Uppdatering:

Nu har Alice varit till veterinären och fått sina hemska tovor bortrakade. Huden under var väldigt skadad så detta har gjort ont på lilltjejen. Öronen var full i skabb, även det smärtsamt, men nu är även det behandlade. En ny Alice landade i jourhemmet och dagen till ära spann hon lite när jourmatte klappade henne. Det var det bästa tack vi någonsin kunnat fått.

Vet du något om denna katt så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Kämpe

Kämpe höll länge till i Långsjön/ Matfors hos upphittaren, han är en okastrerad hankatt. Trots att han är en korthårig katt har han stora tovor över hela ryggen och ett av hans öron vittnar om att hans hårda liv ute utan omsorg har varit kallt, så kallt att han förfrusit sina små öron.

Han fångades i fälla. Han tittade på oss många dagar avvaktande. Han såg inte rädd ut men iakttog oss med stora ögon. Så en dag klev han upp från sitt liggställe och gosade loss. Vilken underbar kille han är. Han lägger sig på rygg i ens famn och vill bli kliad på magen, han stångas och stryker sig mot allt han kommer åt, han NJUTER av närkontakt. Att fota denna gosmaskin var en utmaning, för att få en bild var vi tvungen att lyfta upp honom för så fort kameran kom fram skulle han gosa med den också.

Vi tror Kämpe vill vara utekatt och leva ensam utan andra konkurrenter.

Vill du adoptera Kämpe så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 0705456917.

Kämpe har hittat hem.


Mimmi

Mimmi är upphittad i Knävland / Töva där hon lagt sina ungar på en loge. Människor i närområdet har sett Mimmi med ungar förut så hon har hållit till i Knävland ett tag. Upphittaren har letat ägaren via oss men fick inget napp så nu har han fångat ungarna och tagit dem och deras mamma Mimmi till oss. Så fint engagemang av uphittare. Nu slipper Mimmi föda mer ungar ute som blir förvildade och går ett hemskt öde tillmötes.

Hon är en lite försiktig katt men gosig, hon är en bruntigrerad sköldpadda. Hon gillar att bli klappad då stångas hon och kullrar sig.

Äger du eller vet du vems om äger Mimmi så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917


Edda

Edda hittades övergiven i en annan kommun och kom tillsammans med 5 andra katter till oss via Länsstyrelsen. Med sig hade Edda 2 små kattungar. Hon är en trevlig katt som just nu är lite förbryllad över allt som hänt henne, sina bebisar och kompisar men hon landar nog snart.

Edda och hennes ungar är inte rerdo för adoption än på några veckor men man får gärna skicka oss intresseanmälningar på Hedda och hennes ungar Ragnar och Matilda.