Emil och My

Emil och My är Sagas kattungar, de två som är kvar otingade. De är flyttklara. De är två små bustroll precis som kattungar ska vara.

Du som vill anmäla ditt intresse. Tänk på att en liten kattunge inte kan vara ensam hemma hela dagarna. Man bör första tiden inte lämna dem ensam långa stunder, de behöver gärna sällskap av en annan katt

Maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se ditt intresse och beskriv vilket sorts liv du erbjuder Emil eller My eller båda två.


Saga

Saga kom till oss med 5 kattungar. Hon har varit en jätteduktig och tålmodig kattmamma som nu själv längtar efter ett eget hem. Hon ligger gärna bredvid jourmatte och har släppt fram sina kattungar så de fått all fokus och som alla mammor prioriterat dem framför sig själv. Nu är det hennes tur att att få alla strålkastare på sig. Vackra Saga är redo att möta sitt nya hem.

Naturligtvis är Saga, kastrerad, vaccinerad och öronmärkt.

Vill du adoptera Saga så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917


Victor

Victor är en kattunge som hittades ute på Bryggargatan 3 i Timrå. Vi lämnar det lite öppet att det är en hane, vi ska kolla närmare på det sen men jourhemmet tror det är det. Vid upphittandet bar Victor en svart sele och någon hade målat på honom med en blå penna, kanske busiga ungar som varit i farten hemma hos honom eller så har han som alla andra nyfikna kattungar varit med nosen någonstans där den inte ska vara. Vi har hört att en kvinna sökt sin katt som ramlat ned från balkongen runt Bryggargatan 10 men ingen har kontaktat oss. Han är en bedårande liten katt som nog saknar sin familj nu.

Äger du eller vet du vem som äger Victor så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Kärstin

Kärstin hittades i Juniskär där hon dök upp och ingen kände igen henne. Hon är rätt tunn men så är hon en ungkatt och de är oftast rätt slanka men visst bör hon lägga på sig lite. Den här lilltjejen är så gosig och kärvänlig att någon måste sakna henne därute, någon har behandlat henne mycket väl men säkert då hon blev könsmogen vandrade hon iväg och på den vägen blev hon vilse. Som sagt, gosigare än Kärstin är det svårt att bli :-) Hon spinner högt högt bara man tar i henne och när man lyfter upp henne kullrar, pussas och myser hon och vill aldrig bli nedsatt.

Äger du eller vet du vem som äger Kärstin så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Mercedes

Mercedes hittades i Torpshammar med ett brutet ben. Hon är en liten kattflicka på runt 12 veckor som uppmärksammats under några dagar, från början dock inte halt. En snäll upphittare ordnade så att hon  skjutsades till veterinär här i Sundsvall och vi mötte upp där. Efter röntgen kunde konstateras att bakbenet hade en svår fraktur. I samråd med veterinär bestämdes att hon under vila och med smärtlindring ska få en chans att läka ihop, benet kan bli lite kortare och möjligen inte lika brukbart men detta ger henne en chans att få ett fortsatt underbart liv. Detta förutsatt alltså att det läker som det ska, alltid djurets bästa i fokus vilket beslut det än innebär.

Hon är helt ljuvlig. Spinner som en tröskmaskin och ligger som en halsduk runt jourmattes hals, piper som en liten pipleksak när hon vill upp och bli buren. Vill busa mycket och är så nyfiken men benet kräver vila.

Vi kommer att följa upp tätt med veterinär och fler röntgenbilder kommer att tas för att se hur benet läker. Vi håller tummarna för att denna lilla tjej tillfrisknar, kommer nog att behövas många tummar.

UPPDATERING:

Mercans ben läker fint, hon har lite mindre rörlighet i det ben som varit brutet och det är aningen kortare men det stoppar inte denna underbara kattunge att nyfiket ta sig an vad livet har att erbjuda. Hon är en busunge med massor av energi som är högt och lågt och upptäcker, hon är en gosig vildvittra som är så nyfiken på ALLT. Hon är nu redo för sitt nya hem. Hon behöver utrymme, ingen lägenhet men gärna innekatt i hus eller utekatt i lantlig miljö. Hon gillar andra katter så det är en fördel om det redan finns kattkompisar i hennes nya hem. En snäll hund funkar också men den måste vara kattvan då Mercedes kan vara aningen ”respektlös” i sin lek och attackerar snabbt som blixten allt som rör sig för att sen låtsas som inget hänt. Mercan är idag ca 4 månader.

Är du intresserad av vår Spinnande Mercedes så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

 


Runa

Runa är en ung honkatt, söt som socker. Hon är en busig tjej som nyfiket leker runt i jourhemmet. När hon busat klart är det dax för att gosa tycker Runa, gärna liggande på sin människa. Att  vara i centrum är Runas specialitet och hon lyckas bra med det.

Runa är tillbaka hos oss. Vi söker nu ett hem där hon får vara ensam katt. Ska hon vara utekatt så är vi noga med utemiljön och erbjuds ett hem som innekatt kräver hon lite yta då hon är ett busfrö.

Vill du adoptera Runa så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se. Runa är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Nu har Runa flyttat till sitt nya hem.


Hope

Hope är en jättetrevlig katt som uppmärksammats i Fagervik på Bergtoppsgatan. Hon har setts ett tag i området där hon sökte människors kontakt för att få mat. En snäll familj hörde hennes vädjan om hjälp och lät henne komma in till sig. De letade först genom oss efter ägaren men då ingen verkar känna igen henne så fick hon komma till oss. Nu är hon i tryghett och det visade sig även att hon har bebisar i sin mage så nu blir Hope kvar hos oss länge, hon ska först få sina ungar och sen få sköta om dem i lugn och ro, det kommer att bli en hoppfull liten familj.

Nu är Hopes ungar redo att flytta och alla har de fått nya hem. Hope som är en ung katt och gärna själv busar men har blivit överbusad av sina ungar söker nu sitt föralltidhem där hon kan busa och gosa ifred utan sina små terrorister.

Hope är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Är du intresserad av Hope så skicka in en intresseanmälan till oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917