Skorpan

Skorpan höll till på en gata i Njurunda. Han fick mat av de boende och sov på en altan, det fanns en ägare men som gett upp då Skorpan hela tiden gick tillbaka till denna gata, detta hade pågått i flera års tid. När sen Skorpan gjorde illa sitt ben blev det oklart vem som egentligen äger katten och ska ta ansvar för det. Det hela slutade med att han lämnades in till veterinär för att få somna in men veterinären ringde oss och naturligtvis ger vi honom en ny chans till ett bättre liv. Hans ben läker fint.

Skorpan ska vara runt 10 år. En jättetrevlig och snäll katt som älskar att mysa, han spinner högt och vill gärna vara tätt intill. Han är kastrerad, vaccinerad och id-märkt

Vill du ge Skorpan ett nytt hem så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Nora

Nora uppmärksammades av några som jobbar i Gaffelbyn på Norra Berget. Hon var så hungrig att hon åt sopor samt att hon frös så hon skakade. En familj som trodde att det kunde vara deras försvunna katt for upp för att titta på henne men kunde snabbt konstatera att det inte var deras katt så då fick hon komma till oss.

Det här är ett riktigt litet charmtroll och keligare katt har sällan skådats. Hon kramas, stångas, hoppar, kullrar, ja hon gör allt i sin lycka att få vara med och nära. Hon är väldigt smal så det känns som om hon varit ute ett tag, detta är troligt en väldigt ung katt, hon busar med allt hon hittar så att få ett foto var nästintill omöjligt att få till med denna gos och buskisse.

Äger du eller vet du vem som äger Nora så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se

 


Åsa

Åsa är hittad i Rösåsen / Kovland. Hon har hållit till vid en stuga där sen i våras och sägs även ha haft ungar men dessa har inte synts sen dess. Familjen som nu började tycka synd om den lilla katten då kylan kommer ringde oss och nu sitter hon tryggt i en av våra jourhem.Hon är en snäll och go katt, vacker med sin svarta päls och vita fläck på bröstet, hårlaget är semi.

Ingen ägare hörde av sig på Åsa så nu är hon vaccinerad, kastrerad och id-märkt i örat. Hon visade sig vara en äldre dam, ca 8 år. Hon är en supermysig och snäll katt som nu söker sitt nya hem som utekatt eller innekatt med möjlighet till friskluft och fågelkvitter på en säker balkong.

Äger du eller vet du vem som äger Åsa så ring oss på 070-5456917 eller maila på info@sundsvallsdjurhem.se


Gucci

Gucci är en ljuvlig liten kaninkille på 3 månader, blandning mellan lejonhuvud och vädurskanin. Han söker ett nytt hem där han kan få skutta runt och utforska, inte bara sitta hela dagarn i sin bur. Drömmen för en kanin är att sommartid få ha en egen hage ute att skutta runt i och få känna gräs under tasarna och äta gräs och maskrosor. Han är en mycket nyfiken kanin och supergosig, han älskar att pussas, en riktig liten kaninprins. Han älskar andra djur. Han springer glatt fram till jourhemmets katter och vill hälsa, bjuds det på bus är han med, han har heller inget emot att katterna buffas och gosar med honom, även jourhemmets lilla hund gillar han och skuttar glatt fram till.

Kan du erbjuda sockersöta Gucci ett härligt kaninliv så kontakta oss på 070-5456917 eller maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se


Putte & Albin

Putte och Albin är två undulater på ca 1 år som söker ett nytt hem tillsammans.  De är två kvittrande och glada killar som söker ett vant fågelhem som villig att lägga tid på dem och även ge dem möjlighet att få använda sina vingar inomhus för ett helt liv i en bur önskar vi ingen.

Nu är dessa två kvittrande grabbar tillbaka hos oss då det inte funkade med deras nya flickvänner. Kan du ge dessa två snyggingar ett nytt hem så kontakta oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Stina

Stina är 8 år. Hon är en gosiga kurrmaskin med vacker päls som kräver hård disciplin vad gäller pälsvård. Hon har tidigare varit utekatt så vi tror inte hon kommer att vilja vara innekatt i en lägenhet men möjligen i ett hus med möjlighet till utevistelse på tex innätad balkong.

Så här beskriver jourmatte Stina:

Stina är en lugn tjej som gillar att bli kliad på magen och har inget emot att bli borstad. Ligger gärna mitt på golvet om det finns en matta så att hon får vara med, men ändå vara självständig. Nyfiken men tystlåten så smyger gärna efter för att kolla vad som görs. Eftersom hon tidigare levt som utekatt så har hon haft tid att öva på sitt smygande och är tydligen en väldigt duktig jägare.

Intresseanmälan skickas till info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917.