Tella

Tella är en bedårande liten honkatt som är upphittad på Teaterstigen i Sidsjön. Att fota den här lilla donnan var inte det enklaste då hennes fokus ligger på att gosa. Hon spinner så det mullrar som ett vägarbete, hon är ett litet kärlekspiller.

Nu hoppas vi att någon saknar Tella, hon är en sån välskött och trevlig katt så hon måste vara någons kära lilla vän.

Äger du eller vet du vem som äger Tellla så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917.


Jesus och Mowgli

Det här är två bröder som älskar varandra så vi söker dem ett hem tillsammans. De är två sociala och snälla killar som gärna bor någonstans där de kan få vara utekatter och då ställer vi krav på utemiljön, ingen utekatt om man bor i lägenhet eller nära hårt trafikerade vägar.

De är naturligtvis kastrerade, vaccinerade och märkta.

Vill du adoptera Jesus och Mowgli så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917

 


Isak

Isak hittades av en privatperson. Han satt i en kartong utanför en lägenhetsdörr i Stöde. Han bar tratt, var rakad på ryggen, säkert pga  att han var full i kliande hemska sår. Varför man tar ett beslut att göra så här kan ingen svara på men vår gissning är att ”någon” inte haft råd med veterinärskostnaderna och då tagit detta beslut i hopp om att nån annan kan hjälpa honom.

Han är en svart ståtlig okastrerad hankatt med en liten vit fläck på bröstet. Vi har nu haft honom hos veterinär som jobbar på att få fram vad hans sår kommer av. Han är badad och fin och ska äta kortison i minst 1 månad framöver. Han finner sig i all behandling snällt, en liten tålmodig kämpe är vad han är.Vi hoppas att snälla Isaks framtid kommer att se ljus ut och att vi kan hjälpa honom att bli frisk igen.

Uppdatering: Isak går på täta besök hos veterinären för sin klåda. Han går på kortison och har tagit flera prover så vi hoppas komma underfund med vad det är som gör att han kliar sönder sig. Han är en så fin och tålmodig katt, vänlig mot alla och finner sig snällt i att tvättas och ge medicin.

Händelsen är polisanmäld. Vet du något om vem som äger Isak så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se


Embla

Embla är en okastrerad honkatt som hållit till länge i Storboda, Torpshammar. Hon var väldigt skärrad när hon kom till oss och iakttog oss med stora betraktande ögon. Hon mjauade förtvivlat som om hon försökte berätta för oss hennes förvirring om vart hon hamnat. Nu, några dagar senare har hon landat och vi märker att hon gillar mer och mer när vi tar i henne. Hon är en sockersöt liten flicka som nu vill ha hjälp att hitta hem.

Tyvärr hörde ingen av sig som ville att Embla skulle komma hem igen. Hon har nu varit i jourhem ett tag och är nu kastrerad, vaccinerad, märkt och klar för ett nytt hem. Hon har utvecklats mycket i sitt jourhem. Från att vara väldigt försiktig är hon nu otroligt kärleksfull och tycker mycket om närkontakt och smek. Lite lek gillar hon också. Embla söker ett nytt hem som innekatt. Det ska vara ett lugnt hem utan mindre barn. Kan du erbjuda henne ett lugnt hem så lovar vi att ni kommer att få en trogen vän i Embla, kärlek och tålamod är vad detta lilla underverk behöver.

Vill du adoptera Embla så  kontakta oss på mail info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Alice

Alice är som Kämpe upphittad i Långsjön / Matfors där hon har hållit till ett längre tag. Alice är mycket avvaktande samt rädd.

Uppdatering 1

Nu har Alice varit till veterinären och fått sina hemska tovor bortrakade. Huden under var väldigt skadad så detta har gjort ont på lilltjejen. Öronen var full i skabb, även det smärtsamt, men nu är även det behandlade. En ny Alice landade i jourhemmet och dagen till ära spann hon lite när jourmatte klappade henne. Det var det bästa tack vi någonsin kunnat fått.

Uppdatering 2

Ingen ägare hörde av sig på fina Alice så nu söker hon ett nytt hem. Alice vill vara innekattt. Vi söker ett hem till henne med en annan katt, helst en snäll hankatt som är van andra katter. Hon behöver ett lugnt hem som ger henne lite tid att bli trygg för vi tror att i Alice tidigare liv har hon inte fått så mycket uppmärksamhet. Hon är dock en genomsnäll katt som gärna hoppar upp i soffan med jourhusse och kollar på tv.

Vill du adoptera fina Alice så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring på 070-5456917


Mimmi

Mimmi är upphittad i Knävland / Töva där hon lagt sina ungar på en loge. Människor i närområdet har sett Mimmi med ungar förut så hon har hållit till i Knävland ett tag. Upphittaren har letat ägaren via oss men fick inget napp så nu har han fångat ungarna och tagit dem och deras mamma Mimmi till oss. Så fint engagemang av uphittare. Nu slipper Mimmi föda mer ungar ute som blir förvildade och går ett hemskt öde tillmötes.

Hon är en lite försiktig katt men gosig, hon är en bruntigrerad sköldpadda. Hon gillar att bli klappad då stångas hon och kullrar sig.

Äger du eller vet du vems om äger Mimmi så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se eller ring 070-5456917