Milo

Milo kom till oss genom ett omhändertagande i en annan kommun.

Han är en ljuvlig liten kille på strax över året. Liten i växten, så otroligt näpen, ingen stor ståtlig hankatt detta utan en minikatt, söt som en karamell. Vad de katter som går genom oss varit med om vet vi sällan. Milo älskar sina människor, vill vara nära och visar verkligen att de är utvalda. Mot nya människor är han vaksam, verkar inte veta vad deras intentioner är så han håller sig på sin kant och går inte för nära. Han är en posör som avslappnat ligger och njuter i de mest underbara poser för att i nästa sekund flyga runt som en vettvilling i en överdos av bus. Den mest charmiga katt man kan få äran att möta. Han är ett litet unikum.

Milo vill vara ute. Han bor just nu hos en i styrelsen där ljuv kärlek uppstod vid första ögonkastet. I den familjen bor 3 andra katter. Han vänder sin energi till att ställa till elände för sina kompisar. Ena stunden tvättar han dem och låter sig tvättas för att i andra brotta ned dem med en viss grad av aggressivitet, inge roligt för sina fyrbenta kompisar. Mot människor visar han bara kärlek, han är den mest hanterbara katt man kan tänka sig, finner sig i allt.

Om vi får bestämma (och det få vi ju) så söker Milo ett lugnt hem utan andra djur och inga små barn men gärna tonåringar. Då vi tror att han blivit påkörd i sitt tidigare liv så söker vi en lugn utemiljö. Inga hårt trafikerade vägar utanför, inga stora villaområden. Vi ser honom jaga möss ute på landet, han är en nyfiken liten upptäckare som vi inte har bråttom att placera ut, det måste bli rätt denna gång för fina Milo. Naturligtvis är Milo kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Kan du ge honom det livet? Maila oss då på info@sundsvallsdjurhem.se

Eva Årblom/ Ordförande Sundsvalls Djurhem