Isak

Isak hittades av en privatperson. Han satt i en kartong utanför en lägenhetsdörr i Stöde. Han bar tratt, var rakad på ryggen, säkert pga  att han var full i kliande hemska sår. Varför man tar ett beslut att göra så här kan ingen svara på men vår gissning är att ”någon” inte haft råd med veterinärskostnaderna och då tagit detta beslut i hopp om att nån annan kan hjälpa honom.

Han är en svart ståtlig okastrerad hankatt med en liten vit fläck på bröstet. Vi har nu haft honom hos veterinär som jobbar på att få fram vad hans sår kommer av. Han är badad och fin och ska äta kortison i minst 1 månad framöver. Han finner sig i all behandling snällt, en liten tålmodig kämpe är vad han är.Vi hoppas att snälla Isaks framtid kommer att se ljus ut och att vi kan hjälpa honom att bli frisk igen.

Uppdatering: Isak går på täta besök hos veterinären för sin klåda. Han går på kortison och har tagit flera prover så vi hoppas komma underfund med vad det är som gör att han kliar sönder sig. Han är en så fin och tålmodig katt, vänlig mot alla och finner sig snällt i att tvättas och ge medicin.

Händelsen är polisanmäld. Vet du något om vem som äger Isak så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se