Mercedes

Mercedes hittades i Torpshammar med ett brutet ben. Hon är en liten kattflicka på runt 12 veckor som uppmärksammats under några dagar, från början dock inte halt. En snäll upphittare ordnade så att hon  skjutsades till veterinär här i Sundsvall och vi mötte upp där. Efter röntgen kunde konstateras att bakbenet hade en svår fraktur. I samråd med veterinär bestämdes att hon under vila och med smärtlindring ska få en chans att läka ihop, benet kan bli lite kortare och möjligen inte lika brukbart men detta ger henne en chans att få ett fortsatt underbart liv. Detta förutsatt alltså att det läker som det ska, alltid djurets bästa i fokus vilket beslut det än innebär.

Hon är helt ljuvlig. Spinner som en tröskmaskin och ligger som en halsduk runt jourmattes hals, piper som en liten pipleksak när hon vill upp och bli buren. Vill busa mycket och är så nyfiken men benet kräver vila.

Vi kommer att följa upp tätt med veterinär och fler röntgenbilder kommer att tas för att se hur benet läker. Vi håller tummarna för att denna lilla tjej tillfrisknar, kommer nog att behövas många tummar.

UPPDATERING:

Mercans ben läker fint, hon har lite mindre rörlighet i det ben som varit brutet och det är aningen kortare men det stoppar inte denna underbara kattunge att nyfiket ta sig an vad livet har att erbjuda. Hon är en busunge med massor av energi som är högt och lågt och upptäcker, hon är en gosig vildvittra som är så nyfiken på ALLT. Hon är nu redo för sitt nya hem. Hon behöver utrymme, ingen lägenhet men gärna innekatt i hus eller utekatt i lantlig miljö. Hon gillar andra katter så det är en fördel om det redan finns kattkompisar i hennes nya hem. En snäll hund funkar också men den måste vara kattvan då Mercedes kan vara aningen ”respektlös” i sin lek och attackerar snabbt som blixten allt som rör sig för att sen låtsas som inget hänt. Mercan är idag ca 4 månader.

Är du intresserad av vår Spinnande Mercedes så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se