Sirius

Sirius är en okastrerad semilånghårig hankatt upphittad på Bodvägen i Sidsjön. Han har hållit till där i flera månader och lärde sig tillslut att gå in genom kattluckan hos en familj och äta där. Han gick dock inte så bra ihop med familjens katter så att efter att ha letat ägaren utan resultat så kontaktade upphittaren oss. Som med de flesta långhåriga katter som kommer in till oss så är hans päls i ett eländigt skick och nu väntar veterinärbesök där han ska rakas, tovig päls är smärtsamt för katten och ger ofta upphov till sår och svåra infektioner. Vi tror att denna charmiga katt kommer att uppskatta frisörbesöket och väntar nu på att hans ägare ska höra av sig.

Nu har Sirius husse ringt. Han har varit borta någon vecka men nu får han komma hem, nyrakad i lejonklippning. Sirius heter Bollen och ska även få sina ”bollar” avlägsnade. Nu hoppas vi att Bollen håller sig hemma och att husse blir bättre med kammen på sin fina katt.