Lill-Gumman

lillgumman20110730Lill-Gumman är en väldigt liten honkatt, svart med vita tecken, som hållit till på en gård på Vaxgränd i Bydalen sedan mitten av juni. När hon kom dit hade hon två katter i släptåg men dessa försvann efter ett tag och då gårdens egna kastrerade hankatt adopterade Lill-Gumman stannade hon kvar på platsen. Detta är en försiktig liten tjej.

Det visade sig snabbt att Lill-Gumman var dräktig och natten till 19 augusti påbörjade hon sitt värkarbete. Den otursdrabbade förstfödde kilades fast och hur hon än försökte fick hon inte ut honom. Vi tog henne till veterinär som konstaterade att kattungen var död och efter röntgen insåg vi att hon tidigare varit med om en olycka och brutit bäckenet. Detta hade nu läkt ihop snett och omöjliggjorde naturlig födsel. De tre återstående kattungarna togs ut med snitt och efter ett par veckor med juverinflammationer och diverse problem tillfrisknade Lill-Gumman och fick äntligen börja njuta av sina tre döttrar Agnes, Signe och Inga.

I september 2011 hölls en insamling för Lill-Gummans veterinärkostnader som överstigit 5000 kronor. Gensvaret blev enormt och när vi räknade ihop hade våra underbara gåvogivare samlat ihop över 7200 kronor. Överskottet gick till framtida katters vård, bland annat katten Hampus som hade ett otäckt sår i armhålan.

Ett par månader senare föll Lill-Gumman handlöst för hankatten i sitt jourhem och till slut fick jourmatte inse att särar man på två förälskade katter har man inget hjärta. Hon fick helt enkelt göra permanent adressändring till sitt jourhem och där mår hon nu som en prinsessa ska göra.