Enzo & Nova

Hankatterna Enzo och Nova är en omplacering vi först nekade till, vi har inte resurser till att ta emot omplaceringar. Men läget var så akut och vi råkade ha en ledig plats som passade grabbarna, så till slut tog vi ett beslut att hjälpa dom ändå. Bröderna är nyss fyllda elva år och är pigga, friska och inte minst jättegosiga. Dom har levt som innekatter och ägarna har kastrerat, vaccinerat och haft dom öronmärkta så det här är väl omhändertagna katter. Nu har ägarna fått en bebis och plötsligt inser grabbarna att dom inte är enväldiga härskare på sin tron längre. Dom klurar ut en plan där dom ska putta ner lillmatte från tronen och gör det dom kan komma på. Dom väcker lilltösen när hon somnar, både dag och natt, och gör så mycket bus dom kan komma på för att få tösabiten att abdikera. Det har gått så långt att ägarna fått dela lägenheten i två läger, mamma och bebis i ena och pappa och kattpojkarna i det andra. Ägarna har förtvivlat sökt efter ett nytt hem åt grabbarna men ingen har nappat och det beror väl på katternas ålder. Men faktum är att katter ofta kan bli en bit över 20 år och då befinner sig ju bröderna mitt i livet.

Enzo är den svarta katten. Han är så social och mysig att han ligger och kurrar när man klipper klorna på honom. Han älskar att stångas och är väldigt svår att fotografera då han inte alls förstår varför man envisas med att sätta en kamera framför ansiktet på honom när han vill gosa! Nova är gråtigrerad och han låter hälsa att han är minst lika manlig som Enzo trots att någon misstog honom för en tös när han var liten och gav honom ett flicknamn! Han är killen som sitter på hallmattan och välkomnar sin människa när denne kommer hem från jobbet. I övrigt är han en riktig knäliggare. Bägge grabbarna är snälla och trevliga. Dom är kastrerade, vaccinerade och öronmärkta och ägarna har även givit dom ett kompletterande chip då öronmärkningarna suddats ut med åren. Dom är väldigt förtjusta i varandra och söker ett hem tillsammans, vi har inte hjärta att dela på dom.

Enzo och Nova fick till slut det perfekta hemmet, dom flyttar tillsammans till en dam ute på landet och kommer så småningom att få gå ut och trampa lite gräs. Lycka till i framtiden, grabbarna grus!