Claudia & Louise

Claudia & Louise kom till oss via ett omhändertagande i en annan kommun.

De är två vackra kanariefåglar och Louise sjunger så vackert för sin Claudia. De älskar varandra så de adopteras endast ut tillsammans. Kanariefåglar älskar att flyga så vi vill att de 1 gång per dag får sträcka ut sina vackra vingar och göra det de är menad för, att flyga fritt.

Kanariefåglar har ett stort flygbehov och buren kan aldrig bli för stor! För att ge fågeln ett gott liv rekommenderar vi att du väljer en rymlig bur. Välj också en större bur om du ska ha flera fåglar tillsammans. Enligt lag måste storleken vara minst 0,31 m2 (45x70x60 cm). Gallren ska vara täta för att fågeln inte ska kunna rymma.

Sommartid kan kanariefågeln bo utomhus i en voljär. Tänk på att alltid skydda fågeln mot drag, kyla, direkt solsken och ev. rovdjur.