Sundsvalls Djurhem

Vi jobbar med upphittade djur i första hand. Har du en katt som behöver omplaceras så tar vi emot i mån av plats och med kravet att de ska vara kastrerade, öronmärkta och vaccinerade. Ring oss på telefontid för att se möjligheten om vi kan hjälpa er.

Telefontider:

Måndag till torsdag 16-18

Telefon: 070 – 545 69 17

Övrig tid svarar vi i mån av tid. Kom ihåg att ni alltid kan maila på info@sundsvallsdjurhem.se där vi går in kontinuerligt och svarar så fort vi kan. Ni kan även kontakta oss via facebook.

Vi har ej möjlighet att ta emot praktikanter eller dylikt då vår verksamhet bedrivs helt via jourhemsverksamhet.

Vi söker jourhem

Nu kommer hösten och många behövande katter knackar på vår dörr. Vi kan aldrig få för många jourhem därför söker vi dej som vill hjälpa oss i vårt arbete. Sundsvalls Djurhem jobbar med polis och Länsstyrelsen och har därför lite krav mot dej som ska joura åt oss. Vi söker jourhem utan andra djur pga karantänslagen och att djuret blir noggrant utvärderat av sin jourfamilj. Sen vill vi inte att man har barn under 6 år då vi inte kan ansvara för djuret som kommer in och hur det kan agera under stress. Vi står för alla veterinärkostnader du har som jourhem samt att du får allt som behövs som kattlåda, matskålar, transportbur, mat, sand, avmaskning, klösmöbel om det behövs också, du står för omsorgen och omvårdnaden. Att få hjälpa ett djur som har det svårt till ett nytt tryggt hem är en fantastisk känsla, även att få hjälpa en vilsen kisse hem till sin familj är underbart. Hjälp oss hjälpa Sundsvall/ Timrås vilsna och övergivna katter till en andra chans. Vårt arbete är inte möjligt utan er hjälp.


VAD GÖR DU NÄR DU HITTAR EN KATT?

  • Kolla om katten bär halsband med telefonnummer, eller är öronmärkt. Du kan också ta katten till polisstationen eller veterinären för att kolla eventuellt chip.
  • Kolla med människor i närområdet om dom känner igen katten.
  • Ring polisen på telefon 114 14 och hör efter om katten är anmäld försvunnen.
  • Titta under våra efterlysningar.
  • Hittar du inte ägaren, ring oss på 070 – 545 69 17 för hjälp.

VAD GÖR DU NÄR DU FÖRLORAT EN KATT?

  • Ring polisen på telefon 114 14 och anmäl katten försvunnen.
  • Sätt upp lappar i ditt närområde.
  • Annonsera på Lokus (Sundsvalls Tidning).
  • Lägg in en efterlysning på vår sida, via formuläret.