Junis

Det här är sötnosen Junis

Hon är lite av en kändis i Sundsvall, iallafall om man bor eller besöker Sidsjön ofta. Hon är en översocial kattflicka på ca 3 år som gärna tar rygg på folk som är ute och går. Många varv har hon gått runt Sidsjöns friluftsspår eller hängt på parkeringen på Ica, hon brukar ibland hoppa in in i bilar för att mysa ner sig på ett säte i hopp om en trevlig pratstund med bilens ägare. Det sägs att hon även följt mer några som gick upp till Kliss och tillbaka, en tur på några kilometer. Nyligen verkar hon ha följt med några ner till Bergsgatan och därifrån hittade hon inte hem utan togs om hand av en familj som kontaktade oss och vi satte henne i ett av våra jourhem. Vi visste inte att det åter var Junis som var ute på tur förrän matte ringde och upplyste oss om det.

Otaliga är de samtal som ringts till oss om den svarta katt som hänger efter dem och inte verkar vilja gå hem, hon har även varit till vår katteria och vänt då hon var chippad och kunde gå hem direkt.

Matte inser att detta inte funkar längre så nu sitter Junis hos oss och letar ett nytt hem. Hon ska inte bo där mycket folk rör sig utan gärna avsides på landet så hennes sociala färdigheter inte utmanas allt för mycket. Alternativt kan hon bli innekatt någonstans med lite större yta och en innätad balkong så hon får kolla på vad som händer ute.

Kan du erbjuda denna lilla pärla ett hem som passar henne så maila oss på info@sundsvallsdjurhem.se

JUNIS HAR HITTAT SITT NYA HEM